Zaposleni u muzeju tajno okačio svoja umetnička dela pored neprocenjivih klasika

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.946
Zaposleni u Muzeju umetnosti Pinakoteka moderne u Minhenu, u Nemačkoj, navodno je okačio svoje slike pored dela Pabla Pikasa ili Franca Marka ne pitajući nikoga za dozvolu.

Ovaj 51-godišnji neimenovani muškarac je navodno radio u tehničkom odeljenju muzeja, što mu je omogućilo pristup prostorijama van radnog vremena. Tako je mogao da ležerno izbuši rupe u praznom zidu i okači svoje slike pored slika priznatih slikara iz celog sveta.

Nejasno je koliko dugo su slike stajale dok je neko primetio da ne bi trebalo da budu tamo, ali prema rečima portparola muzeja, nisu mogle da stoje predugo jer „nadzornici obično odmah primete nešto tako“ . Što se tiče motivacije čoveka, može se samo pretpostaviti da je verovao da će prikazivanje njegovog rada u muzeju dovesti do buduće dobrobiti.

1712781038059.png
 
Neimenovani muškarac, koji sebe navodno opisuje kao slobodnog umetnika, sada je upao u problem sa policijom jer je bušenjem rupa u zidu bez dozvole tehnički postao kriv za materijalnu štetu. Malo je verovatno da će dobiti preoštru kaznu, ali je navodno već izgubio posao u muzeju i takođe mu je zabranjen pristup.
zeznuli su mu plan time što ga nisu imenovali :p
 

Back
Top