Zapishavanje teritorije

Ako delite svoj zivoni prostor sa nekim peredpostavljam da postoje nejegovi delovi koje smatrate samo svojim,bilo uvek,bilo u periodima dana,bilo po rutini i navici.Svako ima neke svoje bubice,navike.Svako u krajnjem zeli neki samo svoj,lichni prostor.Ako vam je mir tog vasheg sveta na koji ste navikli,vasheg prostora narushen,da li je to nasilje na vash lichni integritet?Kako obelezavate svoju teritoriju,a da to svima indirektno znachi-to je moje,ne dam!Ne zelim da delim i kako reagujete ako vam neko to vashe narushi?

Ne mislim obavezno na zivot dvoje u vezi nego zivot ljudi u zajednichkom prostoru uopshte.

Nisam pročitao zadnju rečenicu,sorry...Normalno da ne trpim bilo kakav sličan bezobrazluk.Prvo sledi upozorenje,a onda radikalne mere koje zavise od situacije.Bitno je da ne dozvolim da mi padne mrak na oči...onda ova priča nema smisla.

Kažem. Vrlo otvoreno. Ne diraj, ne prilazi, ne sklanjaj, ne koristi, ne pomeraj...

bug.gif

Hahahahahaha...Jel ova tema ima neke veze sa dolaskom tvoje babe koja je polomila ruku?
Podsetio si me top listu nadrealista...na onu scenu zauzimanja kuhinje...:lol:
E sad da odgovorim ozbiljno na temu...khm...

Poshto sam jedinica, i chitavog zivota zivim sa ljudima koji vrlo poshtuju moju privatnost u bilo kom obliku...Tako da sam navikla da imam vec svoju "zapishanu teritoriju".I naravno iz toga da sam jedinica proizilazi da sam u nekoj dozi sebichna. To je stanje koje je aktuelno sada, sa mojim ukucanima.
Kada razmishljam o zivotu sa partnerom (jednog dana), mislim da ce dosta stvari morati da se promeni. Narochito kad su u pitanju moje navike. Jer tada necu moci da insistiram na tolikoj privatnosti na kojoj insistiram sada. Smatram da je zivot u dvoje zahteva mnogo prilagodjavanja, pa samim tim i deljenje odredjene kolichine privatnosti.
Sve u svemu, odlichno se za sada osecam kao sebichna jedinica, i trudim se da maximalno iskoristim drazi svog polozaja.:lol:

e isto ko B&H
moja teritorija je moja i bukvalno rezim kad je neko ugrozava.
i vec se zna da niko ne sme da pipne moj kompjuter,da mi otvara fijoke,ako dodju deca rodjaci i slicno soba je zapecacena ( mada je to vise posledica cinjenice da su mi uvek lomili stvari koje sam godinama brizno cuvala) itd.
jednostavno se zna,odavno sam popisala svoju teritoriju :)

Bas sam se sinoc posvadjao sa mamom u vezi toga ... posto se komp nalazi u mojoj sobi , a ona je morala da radi na kompu ... pustio bih je ja , ali je tako nekako ... ne znam ... nije mogla da saceka da zavrsim bar to svoje sto imam ... inace mi jako smeta kad mi se ona muva po sobi ... i onda kad me je ona pitala , ja sam reko da moze , ali da saceka , a ona je htela odmah i onda sam se ja izdrao na nju ... posle se ona naljutila ... otisla je do WC-a da opere ruke , ja sam doso da se izvinim , a onda je ona rekla da ja NJU ostavim na miru uzela tus i poprskala me vodom ... nakvasila me celog ... ja se onda udaljim van dometa tusa , a ona onda uzme sampon i gadja me njime ... morao sam i ja da se sklonim ... inace zivimo u jako malom stanu ... 8) :-o :o

He zato ja imam 2 kompa u kuci, i ovaj koji koristim je samo moj!
Dok nisam dobila svoj komp, izbegavala sam da koristim ujakov. Pizdela sam svaki put kada mi objashnjava shta smem a shta ne smem...
Nekako volim da imam ili sve ili nishta, a ne parcijalno, ili na kashichicu...
Sada bash neshto razmishljam...trebace meni mnogo para kad budem pochela da zivim sa nekim. Chini mi se da ne bih mogla da delim komp...uh...sada sam otvorila pandorinu kutiju...imam utisak da ne zelim nishta da delim...

Back