Zapaljene dzamije u Beogradu i Nisu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ruzno je i zalosno to sto se desilo sa dzamijama u Nisu i Beogradu. Sreca je da nema stradalih.
Ipak, u trenutku kada na Kosovu gore crkve, manastiri, srpske kuce, bolnice i skole i pri tom gine nezasticen narod,problem dve zgrade koje se mogu obnoviti svakako nije primaran.
Sta ti imas da kazes na to?

tanidad:
Ruzno je i zalosno to sto se desilo sa dzamijama u Nisu i Beogradu. Sreca je da nema stradalih.
Ipak, u trenutku kada na Kosovu gore crkve, manastiri, srpske kuce, bolnice i skole i pri tom gine nezasticen narod,problem dve zgrade koje se mogu obnoviti svakako nije primaran.
Sta ti imas da kazes na to?

Ako gledas na situaciju iz ugla Beograda onda to nije primaran problem, ali ako je sagledas u celini onda on postaje primaran problem.

U trenutku kad su Srbi trebali da ujedine sve svoje napore za spasavanje svojih sunarodnika na Kosovu oni su krenuli da razbijaju i pale. Jos jednom su uspeli da pogled medjunarodne zajednice sa tudjeg vandalskog ponasanja prenesu na svoje.

Od pimarnog je, da ne kazem nacionalnog znacaja, bilo sacuvati ove djamije i uopste sve nepravoslavne bogomolje, upravo iz razloga da se Srbija pokaze kao ona koja trazi mir. Medjutim Srbija je opet pokazala da zeli rat i da joj je za to treba samo mali povod.

Albanci znaju za ovu manu Srba i namerno su inscenirali nemire nebi li nekako izazvali Srbe. Uspeli su u tome i sada medjunarodna zajednica umesto da raspravlja samo o nasilju na Kosovu raspravlja i o nasilju na ulicama najvecih srpskih gradova.

Sta ti mislis o tome?

maleni:
Albanci znaju za ovu manu Srba i namerno su inscenirali nemire nebi li nekako izazvali Srbe. Uspeli su u tome i sada medjunarodna zajednica umesto da raspravlja samo o nasilju na Kosovu raspravlja i o nasilju na ulicama najvecih srpskih gradova.

Sta ti mislis o tome?
ako ti ne vidis da je na delu poslednja faza etnickog ciscenja, i da je dole biti ili ne biti, onda neka ti je alal to sto zoves insceniranim pogrom. dole ginu civili od snajpera ako nisi znao, siptari su naoruzani do zuba, i samo je pitanje da li ce se na ovome sve zavrsiti.

...:
maleni:

Sta ti mislis o tome?
ako ti ne vidis da je na delu poslednja faza etnickog ciscenja, i da je dole biti ili ne biti, onda neka ti je alal to sto zoves insceniranim pogrom. dole ginu civili od snajpera ako nisi znao, siptari su naoruzani do zuba, i samo je pitanje da li ce se na ovome sve zavrsiti.

Svestan sam cinjenice o etnickom ciscenju i svestan sam toga da je to poslednja faza. Susreo sam se ovim scenarijem i ranije. Bio sam tamo 1981. kao vojnik i znam tacno kako se stvari desavaju.
Nazalost, Srbija je odavno propustila priliku da resi pitanje Kosova i bojim se da ce je to kostati ove pokrajine. Siptari tacno znaju sta hoce i kako to mogu da ostvare, Srbi jos uvek nisu sigurni sta hoce. I tako to vekovima.
Slican scenario desio se i u Bosni. Srbima je dovoljno da im neko pokaze dva prsta i oni odmah hoce da se biju. To im stvara stvarno velike probleme. Nazalost to uvek placaju oni koji su najmanje krivi. Kolateralna steta, kako kazu ameri.

Mozda jos uvek postoji mogucnost da se na Kosovu ostvari nekva teritorija pod kontrolom Srba, ali cisto sumnjam. Medjutim, cvrsto verujem da ovakve situacije po gradovima Srbije sigurno ne pomazu u tome.

laser:
Shta nas boli taki shta ko misli?Da smo neki ljudi ko shto nismo...trebalo je odavno to da se uradi ali Tito,Sloba,Djindjic,pederske parade...
NEKA GORE!!!Ako je to jedino sto mozemo da uradimo...

laser pomesao si neke ljude i dogadjaje.

Sloba jeste krivac za ovakvao stanje jer je tenkovima usao u skupstinu Kosova, tenkovima na ulice Slovenije, Hrvatske itd.
Stvorio je sliku o Srbima koju ti ocigledno podrzavas.

Medjutim za vreme Tita svi Srbi su bili u jednoj drzavi, Kosovo je bilo u Srbiji i Srbi su imali tri predstavnika u predsednistvu. Narodna banka, kovnica novaca, Savezna uprava sve je to bilo na teritoriji Srbije za vreme Tita. Srbi nisu iskoristili tu sansu samo zbog toga sto su se neprestano medjusobno svadjali ko je glavni. Kad je Tito otisao Glavni ti je rasturio Srbiju.
Djindjic je svojim delovanjem pokusao da stvori novi imidz Srbije. Drzave kojoj nije stalo do granica vec do toga da Srbi mogu da zive gde hoce sa svim onim sto im pripada. Deo tog folklora i slike Srbije su i gej parade. Srbi su prvo napali parade a onda ubili Djindju.

Sad ti nastavljas da propagiras rusenje i paljenje. Zar istorija ili povest kako je to nazvao Sveti Sava nije ucitelj koga treba respektovati.

A najvise od svega, obrati svoje srce Bogu, Isusu. On je iznada svih poglavarstava i vlasti i oni koji se njemu mole dozivece pobedu.

Neka te On blagoslovi svojim mirom i ljubavlju.

Svi oni koji sebe smatraju Srbima (zato što se krste sa tri prsta i što slave Krsnu slavu) koji svoje Pravoslavlje poistovećuju sa nacionalizmom i osvetom su jako daleko srcem od Boga i Pravoslavlja. Razum bi im rekao šta valja a šta nevalja: znali bi da mržnja rađa mržnju, gnev rađa gnev,destrukcija destrukciju, da se na zlo treba uzvratiti dobrim,da ne možeš suditi nekome ovde zbog nekog ko čini nedela tamo(i što tima tamo ne možeš baš ništa odavde). Svi mi znamo šta se dešava na Kosovu, svi znamo kakvom su teroru izloženi naši sunarodnici decenijama, svi znamo da kada nam sagori Hilandar, Gračanica, Dečani, Ljeviška, Kosovo polje, sagorevaju nam koreni, svetlost i svetost. Oni koji zovu na osvetu ovde čine magareću uslugu onima čija sudbina zavisi od nas. Paljenje sveća i kandila, molitve, vera u onog u čiju čast su sve kosovske svetinje podignute će spasti narod, a ne paljenje džamija i pozivanje na prlolivanje krvi. Moramo se izdići iznad dželata i bezumnika - jer oni samo to i čekaju: da sami sebe pokopamo vlastitim gnevom.

Radije bih voleo da vidim ljude kako gore umesto tih dzamija, crkvi na Kosovu, srpskih kuca i sta sve ne... Da vidim ljude koji ih pale kako gore... Nikad nikome nisam zeleo zlo, ali ovakvim, vise i ne znam kako da ih nazovem, je zaista tesko pozeleti nesto bolje...

E kad mene to pogadja kao totalnog ne vernika mogu samo da zamislim kako je onima koji u sve to veruju. Meni je zao svih tih starih gradjevina, kakve god da su i cije god bogomolje da jesu, jer to je deo nase istorije i deo nase tradicije...

Opet smo uradili najgluplju stvar koju smo mogli, tj. nismo mi, vec neki od nas kojima je mesto u ustanovi Laza Lazarevic, jer su toliko okupani besom i zudnjom da isti ispolje na sve sto im stane na put. A posto Albanaca nije bilo u blizini, oni nasrnuli na sopstvene - policiju.

A onda zapalili dzamiju iz 16-og veka... A to lepo snimile kamere, i bila to prva udarna vest na BBC-u jutros... E... GLUPI SMO KOLIKO SMO TESKI!

Iskreno me je sramota sto pripadam narodu koji je sposoban uciniti bilo sta poput ovoga. Isrkeno mi se gadi sve ovo... Danas sticajem okolnosti morao da skoknem do banke... Izadjem i imam sta da vidim, pored ljudi koji su tu da mirno izraze protest, stoje majmuni, napaljeni klinci i kakvi sve ne, koji u najvece vicu 'ubi, ubi, ubi, siptara' ... jedan kreten nosi transparent: '... do poslednje dzamije'. A CNN-ov kamerman u najvece snima... Eto kakvu sliku mi saljemo u svet...

Krenem dalje, imam sta da vidim... neki idioti oborili novo-podignutu spomen plocu Zoranu Djindjicu na istoimenom platou (to sam i slikao doduse lose ispalo). Vracam se kasnije, prolazim pored ambasada, vidim demolirali one kucice cuvara ambasada. Bio u taksiju, inace bi slikao i to... kao i par likova koji gadjaju kamenicama pandure...

I jos se pitam sta policija radi... 'necemo da upotrebljavamo silu jer ce biti jos gore'... da, daj da pustimo da sruse Beograd, pa kad nemaju sta vise da ruse valjda ce se smiriti...

Ma necu vise o tome... Ovo je za svaku osudu... I prosto se pitam gde smo mi to krenuli u Evropu... Ovakve nas ne bi primili ni u predratni Irak...

'... putuj Evropo, super smo se druzili,
Nama je dobro... taman kako smo zasluzili...'

...:
maleni:

Sta ti mislis o tome?
Sve je Božija volja. Ni jedno bezumlje, ni jedno ogrešenje o Božiji zakon nije ostao nekažnjen:za 5,10,20,50,100 godina na zemlji ili na Sudu kada za to dođe vreme. Svako prima svoje. To je Pravda Božija, neminovnost.
Ne moramo svojim nedelima da navlačimo gnev na svoje glave i duše. Nejač na Kosovu će svakako biti odbranjena - na ovaj ili onaj način. Samo treba ići putem razuma, a ne gneva koji ga pomućuje.

jezivo je samo zamisliti se u kozi onih Srba koji su dole.Jos su hteli da ostanu verni sebi,svojoj tradiciji i ostanu dole.I bili hrabri.Ali paljenje dzamije nije respekt prema njima.Samim tim sto to obicno predvode oni kojima i nije vazan mnogo povod za vatru.No necu da vredjam.I ja sam besna,ali ovo nije hriscansko resenje.A drugi,opstiji argument bi mi bio da dzamije U Nisu,Beogradu ne mogu da se uporede sa starim manastarima i crkvama dole,koje su odraz naseg kulturuloskog i hriscanskog razvoja kroz vekove.
Tako da ovu ljagu koju smo nabacili na ledja
ima da nam nabijaju na nos (svet),izjednacavajuci nas sa Siptarima(da prevalim i ovo veliko slovo),
a to je NEUPOREDIV gubitak,....
A treba se brinuti i za svoje dole,kako ce se to odraziti po njima...

Ne mogu da verujem... 'dzamije nisu tako vredne kao nase crkve dole'... Je l' to opravdanje da ih porusimo?

Gnusamo se teroristicki nastrojenih Siptara, a i sami se ponasamo kao oni...

BRUKA!!!

Ko je za to da se organizuje skup/protest povodom paljenja dzamija i ostalih vandalizama u Srbiji, na kome ce se zahtevati hitno hapsenje i najstroze kazne za one koji su takve gnusne cinove uradili? Kamere su ih sasvim lepo zabelezile, a i mnogi su vec uhapseni. Ali treba zahtevati najstroze kazne za takve, shodno zakonu!

Недавно је модератор избрисао тему о Мухамеду "јер је одлутала на политичку страну". Приватно сам га упитао да ли ће иста судбина да задеси и мухамеданске теме, ако одлутају у политичке воде... на шта је он потврдно одговорио.

Образ ? Шта то беше ? Можда га неки и немају испод браде. :roll:

No Limit:
Jeste li culi da su zapaljenje dzamije u Beogradu i Nisu? Pa samo mi recite da li su ljudi koji su to uradili dobri Hriscani? Da li misle da je Bog zadovoljan onim sto su uradili?? :cry: Bice vise informacija kasnije.
Ko je to uradio taj nema vere, taj nema srca, taj nema duse. To nisu ljudi, a kako nisu ljudi ne mogu biti ni Srbi ni pravolsavci ni hriscani. A nisu ni zivotinje, jer nijedna zivotinja se ne bi tako rusilacki ponasala.
Samo, nijh je bilo nekoliko stotina. Nekoliko stotina izroda. A koliko je muslimana ucestvovalo u paljenju srpkih svetinja po Kosovu?

Incognito:
Radije bih voleo da vidim ljude kako gore umesto tih dzamija, crkvi na Kosovu, srpskih kuca i sta sve ne... Da vidim ljude koji ih pale kako gore... Nikad nikome nisam zeleo zlo, ali ovakvim, vise i ne znam kako da ih nazovem, je zaista tesko pozeleti nesto bolje...

E kad mene to pogadja kao totalnog ne vernika mogu samo da zamislim kako je onima koji u sve to veruju. Meni je zao svih tih starih gradjevina, kakve god da su i cije god bogomolje da jesu, jer to je deo nase istorije i deo nase tradicije...

Opet smo uradili najgluplju stvar koju smo mogli, tj. nismo mi, vec neki od nas kojima je mesto u ustanovi Laza Lazarevic, jer su toliko okupani besom i zudnjom da isti ispolje na sve sto im stane na put. A posto Albanaca nije bilo u blizini, oni nasrnuli na sopstvene - policiju.

A onda zapalili dzamiju iz 16-og veka... A to lepo snimile kamere, i bila to prva udarna vest na BBC-u jutros... E... GLUPI SMO KOLIKO SMO TESKI!

Iskreno me je sramota sto pripadam narodu koji je sposoban uciniti bilo sta poput ovoga. Isrkeno mi se gadi sve ovo... Danas sticajem okolnosti morao da skoknem do banke... Izadjem i imam sta da vidim, pored ljudi koji su tu da mirno izraze protest, stoje majmuni, napaljeni klinci i kakvi sve ne, koji u najvece vicu 'ubi, ubi, ubi, siptara' ... jedan kreten nosi transparent: '... do poslednje dzamije'. A CNN-ov kamerman u najvece snima... Eto kakvu sliku mi saljemo u svet...

Krenem dalje, imam sta da vidim... neki idioti oborili novo-podignutu spomen plocu Zoranu Djindjicu na istoimenom platou (to sam i slikao doduse lose ispalo). Vracam se kasnije, prolazim pored ambasada, vidim demolirali one kucice cuvara ambasada. Bio u taksiju, inace bi slikao i to... kao i par likova koji gadjaju kamenicama pandure...

I jos se pitam sta policija radi... 'necemo da upotrebljavamo silu jer ce biti jos gore'... da, daj da pustimo da sruse Beograd, pa kad nemaju sta vise da ruse valjda ce se smiriti...

Ma necu vise o tome... Ovo je za svaku osudu... I prosto se pitam gde smo mi to krenuli u Evropu... Ovakve nas ne bi primili ni u predratni Irak...

'... putuj Evropo, super smo se druzili,
Nama je dobro... taman kako smo zasluzili...'

Inco ,hvala ti što prenese i moj stav ,pa ne moram da kucam . nema šta da se tu više ni doda ni oduzme.

Incognito:
Ne mogu da verujem... 'dzamije nisu tako vredne kao nase crkve dole'... Je l' to opravdanje da ih porusimo?

Gnusamo se teroristicki nastrojenih Siptara, a i sami se ponasamo kao oni...

BRUKA!!!

Ko je za to da se organizuje skup/protest povodom paljenja dzamija i ostalih vandalizama u Srbiji, na kome ce se zahtevati hitno hapsenje i najstroze kazne za one koji su takve gnusne cinove uradili? Kamere su ih sasvim lepo zabelezile, a i mnogi su vec uhapseni. Ali treba zahtevati najstroze kazne za takve, shodno zakonu!

ja sam za :!:

btw. primijetio sam da su neki od tih "heroja" imali obilježja stranke koja nam nudi vadikalno bolje sutra .

rdeki:
No Limit:
Jeste li culi da su zapaljenje dzamije u Beogradu i Nisu? Pa samo mi recite da li su ljudi koji su to uradili dobri Hriscani? Da li misle da je Bog zadovoljan onim sto su uradili?? :cry: Bice vise informacija kasnije.
Ko je to uradio taj nema vere, taj nema srca, taj nema duse. To nisu ljudi, a kako nisu ljudi ne mogu biti ni Srbi ni pravolsavci ni hriscani. A nisu ni zivotinje, jer nijedna zivotinja se ne bi tako rusilacki ponasala.
Samo, nijh je bilo nekoliko stotina. Nekoliko stotina izroda. A koliko je muslimana ucestvovalo u paljenju srpkih svetinja po Kosovu?

Rdeki, ne zaboravi da je jedan veliki deo albanaca katolicke veroispovesti.
Mozda bi trebalo spaliti i crkvu Hrista Spasa u Beogradu?

rdeki:
maleni:

Maleni, nemoj to da pominjes molim te. Nisu se setili. Inace, mozda bi i to uradili.

NAjbolje sve da popalimo i crkve i dzamije i sinagoge pa da lepo sednemo i da kazemo boze od sutra verujemo u cvece i da napustimo sve vere jer cemo izgleda da izginemo jedni od drugih zabog gluposti koju nam je utuvila u pamet Americka super sila. Da samo srbi mogu sa srbima muslimani sa muslimanima i jevreji sa jevrejima a sve to nema veze ni sa jednim ni sa drugim ni sa trecem. tzv Muslimani iz bosene ne podnose tzv muslimne iz Sandzaka tzv muslimani Kosova ne podnose tzv muslimane sandzaka a ni mi njih obostrano. Sad je problem kad jedni urade losu stvar odma svi dobijemo po usima kako je to divno. Verujem da je ista situacija sa Srbima jedni su za Seselja drugi za nekog drugog treci za treceg ali su svi zajedno protiv muslimana pa makar samo imali ime Muslimansko.

e ljudi
onako...
prijatno sam iznenadjen
mislim
ja mislio da sam skoro jedini koji je taj debilizam od paljenja nazvao pravim imenom
srecom ima nas jos razumnih
koji smo bolidi mislim kao nacija globalno
na kosovu siptari vrse etnicko ciscenje i to je tacno
i pale crkve i to je tacno
ali ne rade to na verskoj vec na nacionalnoj osnovi
jer oni jesu zvanicno muslimani i katolici ali su to samo zbog benificija koje slede
da podsetim, sve velike albanske demonstracije su bile ne zbog manjka slobode, vec zbog nedostatka komunizma, mislim na 81 i 87.
oni imaju neku svoju veru, zovu je Besa i ima veoma strog kodex ponasanja, ali je to duga prica za ovaj topik.
paljenjem dzamija mi njima nista nazao nismo ucinili
ali smo pred evropom ispali necivilizovani pavijani
a pred islamskim sveto postali smo neprijatelji
i zato
ako neko cuje da je ovih dana neki mucenik al axe ili hamasa ili cega vec
uso sa rancem na ledjima u Kalcu...
nemojte da se cudite, zasluzili smo
voleo bi da cujem objasnjenje vadikalno boljih ili obraza tako nekog dogadjaja za koji se nadam da se nikad nece desiti,ali...
spanci su jedini osim engleza i amerikanaca napali irak
sa 2-3 aviona
pogledajte madrid ovih dana...

sagapo:
rdeki:
maleni:

Maleni, nemoj to da pominjes molim te. Nisu se setili. Inace, mozda bi i to uradili.

NAjbolje sve da popalimo i crkve i dzamije i sinagoge pa da lepo sednemo i da kazemo boze od sutra verujemo u cvece i da napustimo sve vere jer cemo izgleda da izginemo jedni od drugih zabog gluposti koju nam je utuvila u pamet Americka super sila. Da samo srbi mogu sa srbima muslimani sa muslimanima i jevreji sa jevrejima a sve to nema veze ni sa jednim ni sa drugim ni sa trecem. tzv Muslimani iz bosene ne podnose tzv muslimne iz Sandzaka tzv muslimani Kosova ne podnose tzv muslimane sandzaka a ni mi njih obostrano. Sad je problem kad jedni urade losu stvar odma svi dobijemo po usima kako je to divno. Verujem da je ista situacija sa Srbima jedni su za Seselja drugi za nekog drugog treci za treceg ali su svi zajedno protiv muslimana pa makar samo imali ime Muslimansko.

Vise volim da mislim da ljude delimo na dobre i lose, razumne i budale, pametne i glupe.
A ne na pravoslavce,katolike ili muslimane.

Kelis:
sagapo:
rdeki:
maleni:

Vise volim da mislim da ljude delimo na dobre i lose, razumne i budale, pametne i glupe.
A ne na pravoslavce,katolike ili muslimane.

Slazem se sa tobom u potpunosti. Zato sam i napisao ono, mozda nisam dovoljno naglasio cinicnu notu u poruci. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back