Zapaljena kuća srpske porodice na KiM

Srbin sam

Primećen član
Poruka
844
Zapaljena kuća srpske porodice na KiM
U selu Cernica u opštini Gnjilane rano jutros zapaljena je kuća Svetozara Cvetkovića, a vatrogasci su uspeli da spreče da kuća u potpunosti izgori.
IZVOR: TANJUG UTORAK, 28.04.2020. | 14:26

Podeli

Ilustracija: Depositphotos/lajo_2

To je izjavio šef biroa Kacelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Stojković.

On je za portal Kosovo onlajn rekao da vlasnik kuće živi u Jagodini sa suprugom, ali da je stanovništvo vidno potrešeno i uznemireno tim događajem i pozvao nadležne organe da nađu počinioce i izvedu ih pred lice pravde, kako ekstremisti ne bi smatrali da su pozvani da pale i uništavaju srpsku imovinu.

"Cernica je etnički mešovito selo, sa većinskim albanskim stanovništvom, sa oko 2.000 Albanaca i oko 70 Srba. Posle rušenja kuće Jovice Menkovića, 18. februara, sada je izgorela još jedna srpska kuća. U selu je taj događaj izazvao strah i osećaj nesigurnosti i neizvesnosti", rekao je Stojković.

Cvetkovićeva ćerka Mileva Živković, koja inače živi u Partešu, a trenutno se nalazi u izolaciji u Jagodini jer je pandemija zatekla u inostranstvu, rekla je da ocu još nisu rekli da je kuća zapaljena, jer je star i bolestan.

"Izolacija mi ističe . maja i tada ću videti roditelje. Ovo je i bolno i strašno, nikada nismo imali problema sa komšijama Albancima", rekla je ona i dodala da je kuća više puta obijana, da su odnošene stvari, a da počinioci nikada nisu pronađeni.

https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1679091

Колико оно визира даде Митровић Српским паликућама?
Колико брашна и камиона са храном Вучић посла Српским паликућама?
Jao kakve veze ima sad Mitrovic s tim.

Imam dijareju od vas sto se predstavljate kao Srbi a posle 3.5 poruke Vas provale da ste Sipatri slesh Bosanski Muslimani ili nesto trece....ne pomaze ni cirilica.

Jao kakve veze ima sad Mitrovic s tim.

Imam dijareju od vas sto se predstavljate kao Srbi a posle 3.5 poruke Vas provale da ste Sipatri slesh Bosanski Muslimani ili nesto trece....ne pomaze ni cirilica.

Ti nemaš veze prvo sa mozgom kada to kažeš.
Mitrović prekriva sve laži koje Vučić sprovodi na gubitku Srskih prava na Kosovu.Pa paljenje kuća je samo posledica medijske laži pa time i neodgovorne politike Aleksandra Vučića.

Back