Запалио регион изјавом: "КОСОВО НЕЋЕ БИТИ ДРЖАВА И ВРАТИЋЕ СЕ У САСТАВ СРБИЈЕ!"

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
Vulin o tužbi: To je isto kao kada bi ustaše tužile logoraše iz Jasenovca
Autor mondo.rs Izvor Tanjug 03.02.2020. /
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas komentarišući najavu lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija da će podneti tužbu protiv Srbije za genocid, da bi to bilo isto kao "kada bi ustaše tužile logoraše iz Jasenovca".

Vulin je u izjavi za Večernje novosti podsetio da je samo od dolaska međunarodne zajednice na KiM ubijeno više od hiljadu Srba i da za to niko nije odgovarao, a proterano je više od 200 000.

"Ni pokušaj stvaranja vojske ni tužba za genocid neće proći bez odgovora Srbije. Nisu Šiptari formirali vojsku Kosova uz prećutni pristanak NATO da bi učestvovali u mirovnim operacijama. Vojska se pravi da bi ratovala, a Šiptari neće napasti ni Albaniju ni Crnu Goru ni Severnu Makedoniju. Vojska Kosova je ozbiljna pretnja miru na Balkanu", rekao je Vulin.
 

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
82.203
Дачић: Курти би да Срби пуцају на Србе
03.02.2020 • Извор: Tanjug

БЕОГРАД: Састављачи будуће Куртијеве тужбе за геноцид против Србије требало би обавезно да консултују и породице жетелаца из Старог Грацког, убијених из аутобуса "Ниш-експреса", стрељане деце у Гораждевцу, пострадалих код Радоњичког језера и у Клечки, као и сваког од оних 200.000 Срба који је ОВК протерала са Косова и Метохије, изјавио је данас први потпредседник владе и шеф дипломатије Ивица Дачић.

То би заиста би јединствен случај у правној пракси да џелат суди жртви и

Па да, али злочин против тебе не значи да ниси одговоран за злочин који сам евентуално починиш.

Дачић то зна, што значи да се обраћа крезавима.

Било би разочаравајуће кад би српски режим још био у стању да било кога разочара.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
Па да, али злочин против тебе не значи да ниси одговоран за злочин који сам евентуално починиш.

Дачић то зна, што значи да се обраћа крезавима.

Било би разочаравајуће кад би српски режим још био у стању да било кога разочара.
Јбт........ теби БАШ НИЈЕ ДОБРО............. жао ми те је.............
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
Tek će da ti bude žao što je Predsednik Kurti dobio tužbu, te mora da se plati 1 milion evra po čoveku
Опет тиииииии.......... о, Божеееееее...... па је л' теби уопште јасно да ти ништа не разумеш ???
 

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
82.203
Јбт........ теби БАШ НИЈЕ ДОБРО............. жао ми те је.............

Не обраћам се ја теби директно, Мито. Знам да не можеш да разумеш.

Твоје име је ту само зато јер си ти пренео ту глупост.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
Не обраћам се ја теби директно, Мито. Знам да не можеш да разумеш.

Твоје име је ту само зато јер си ти пренео ту глупост.
Не знам ни КО си ни ОДАКЛЕ СИ - али да ништа НЕ РАЗУМЕШ - ТО ЈЕ ДЕФИНИТИВНО !!!
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
Večernje novosti: „Kurtijev ministar ubijao Srbe na Košarama: Evo ko će voditi resor odbrane u vladi tzv. Kosova“
Izvor KoSSev 3. februara 2020.
Dn19YhAU8AA0Q1W_620x0.jpg


U Prištini je izglasana nova vlada Kosova i to posle četvoromesečnih pregovora između pobedničkih stranaka Pokreta Samoopredeljenje i LDK, i samo nekoliko sati pred istek 15-dnevnog roka da se vlada u Prištini i formira.
Srpska lista imaće dva ministra iako je ona prethodno potvrdila da neće glasati za ovu vladu, premda je tokom glasanja bila uzdržana, a sam Kurti najavljivao ranije da, iako Srpska lista bude vodila jedan ministarski resor, ona će biti opoziciona.

Ovaj predlog je prethodno naišao na kritike PDK, AAK i NISMA-e, kao i na, po sopstvenom priznanju, neprijatno iznenađenje ostalih manjinskih poslanika.
Poslanici NISMA-e su danas u nekoliko navrata Srpsku listu u pežorativnom značenju nazvali „četnicima“, odnosno „četničkim pokretom Aleksandra Vučića“, a Kurtija okrivili za saradnju sa Beogradom po pitanju postizanja sporazuma, te toga da se ne drži obećanja.

Sa druge strane, iz Beograda, stižu drugačije reakcije. Pre nego da vlada bude i izglasana, predloženi ministar za odbranu bio je Anton Ćuni iz LDK. Provladini mediji u Beogradu javili su istovremeno da je „Kurtijev ministar ubijao Srbe na Košarama“.

U nastavku objavljujemo izvorni tekst Večernjih novosti, odnosno Novosti online:
„Kurtijev ministar ubijao Srbe na Košarama: Evo ko će voditi resor odbrane u vladi tzv. Kosova

Njemu je, zajedno sa sedmoricom Albanaca, suđeno u odsustvu.

Novi ministar odbrane u vladi tzv. Kosova, Anton Ćuni, osuđen je pred Višim sudom u Nišu za ubistvo petorice srpskih vojnika 1998. godine!

Njemu je, zajedno sa sedmoricom Albanaca, suđeno u odsustvu, a zločin je izvršen u reonu karaule Košare. Rođen je 1967. godine u Đakovici i završio je Vojnu akademiju. Poslanik je DSK u prištinskoj skupštini. Govori srpski i engleski.
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
Putinov ultimatum: Nema rešenja za Kosovo bez Rusije
AUTOR: Ivana ŽIGIĆ ponedeljak, 3. 2. 2020.|

Moskva će se uključiti u pregovore Beograda i Prištine ako je Beograd pozove, ali dogovor svakako ne dolazi u obzir bez Rusije i odobrenja Saveta bezbednosti, izričit je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

Ova njegova izjava, izrečena u intervjuu koji je dao Blicu, kako saznaje Srpski telegraf, predstavlja u stvari poruku ruskog predsednika Vladimira Putina Zapadu. Momenat da se ona plasira, kako se može čuti u diplomatskim krugovima, nije izabran slučajno, već koincidira sa realizacijom američkog plana za Kosovo, čime se ovih dana intenzivno bavi Trampov specijalni izaslanik Ričard Grenel.
Aleksandar Bocan Harčenko: Ne verujem da postoji brzo rešenje za kosovsko pitanje

NE MOŽE BRZO
Zanimljivo je, kako kažu naši sagovornici, što su ruski zvaničnici, pa i sam Harčenko, doskora izjavljivali da će podržati dogovor koji eventualno postignu Beograd i Priština, dok je sada tome praktično dodato da takvog dogovora i ne može biti bez učešća Rusije.
Jovanović: Ako im je Moskva trebala 1999. da usvoje Rezoluciju 1244, još više im treba sada
- Ne verujem da postoji brzo rešenje za kosovsko pitanje, osim ako se ne radi o nametanju onog koje nije prihvatljivo za Beograd, poput priznanja nezavisnosti Kosova. Zabrinjava želja (američka, prim. aut.) za brzim rešenjem. To liči na uspostavljanje famoznih vremenskih okvira koji su bili razlog za to što prethodni razgovori o Kosovu nisu bili uspešni. Mislim na Ahtisarijeve pregovore i razgovore trojke - rekao je Bocan-Harčenko.

MOJ STAV
Vladislav Jovanović bivši šef diplomatije
Iz više pravaca se podseća da je ovo što Amerikanci i EU rade sa nama jalov posao jer, čak i da nešto postignu po pitanju sporazuma, u UN su dva člana koja glasaju, a protive se svemu što nije u skladu sa Rezolucijom 1244.
Stručnjaci za međunarodne odnose slažu se da je ovim Putin poslao oštru poruku, pre svega SAD, da oni ne mogu biti ti koji će rešavati kosovsko pitanje samostalno. Srđan Perišić kaže da je od početka jasno, kakve god da su poruke stizale, da Rusija neće dozvoliti da se ovo pitanje rešava bez nje.

Perišić: Od početka je bilo jasno da Rusija neće dozvoliti da se ovo rešava bez nje
- Nisu pritom ovo devedesete godine, kada su Amerikanci mogli sami da rešavaju probleme u svetu. Kako je KiM evropski problem, u njega moraju biti uključene sve evropske sile poput Rusije, ali i EU - kaže Perišić.
Bivši šef diplomatije SRJ Živadin Jovanović ocenjuje za Srpski telegraf da i nije logično da po pitanju Kosova imaju interes samo zapadne sile.


Ključne poruke Bocan-Harčenka
- Ne postoji brzo rešenje za kosovsko pitanje osim ako se ne radi o nametanju onog koje nije prihvatljivo za Beograd, poput priznanja nezavisnosti Kosova

- Rusija je uvek bila za nastavak razgovora Beograda i Prištine

- Neophodno je da se hitno ispuni zahtev Beograda da se ukinu takse Prištine na robu iz centralne Srbije

- Stav Vučića da se ne prestaje sa lobiranjem protiv nezavisnosti Kosova potpuno odgovara međunarodnom pravu

- Sve dok nema kompromisa, tu je Rezolucija 1244

- Celokupni razgovori moraju da budu vraćeni na temelj Rezolucije 1244

- Infrastrukturno povezivanje Beograda i Prištine odgovara regionu, ali je teško zamisliti da će preko noći biti letova.

Zoran Milivojević
- Samo je gubljenje vremena dok se Rusija ne uključi jer ne može Zapad da donese rešenje i samo traži potvrdu od Rusije. Ta država je odigrala ključnu ulogu i 1999. godine u izradi Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti iako je Zapadu tada bila potrebna Rusija da to urade, onda danas imaju još više razloga da Moskva učestvuje - izričit je Jovanović.


Anđelković: Rusija ovim potezom skida pritisak sa Srbije
I karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da kosovsko pitanje ne može da se rešava bez Rusije.

- Suština ruskog stava jeste u tome da, ukoliko se želi da se sporazum Beograda i Prištine verifikuje, on dobije i političku i pravnu valjanost i mora doći na Savet bezbednosti. U tom smislu, bez Rusije to i nije moguće. Ne menja se pritom stav da će Rusija slediti interese Beograda - kaže Milivojević.

Harčenko: 1. avgust 2019.
Rusija će podržati kompromisno i kreativno rešenje oko kojeg se moraju dogovoriti Beograd i Priština

Harčenko: 3. februar 2020.

Nikakav dogovor ne dolazi u obzir bez Rusije

JASNO I TEHNIČKI
Dodaje da je jasno da su se stvari promenile i da bez Srbije ne može da se reši bilo šta, preciznije na štetu Srbije, te da Rusija kao evropska država ne može ostati mimo rešenja ovog pitanja.
Milivojević: Ne menja se pritom stav da će Rusija slediti interese Beograda
Politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da Rusija kao stalna članica Saveta bezbednosti ima pravo veta.

- Tehnički gledano, tačno je zato da bez nje nema dogovora, kao i da su spremni da podrže sve ono što Srbija proceni da je za nju dobro. Ovime, pritom, Rusija sa nas skida pritisak jer Zapad od nas traži da prihvatimo neka nepovoljna rešenja po nas, dok ovim Moskva preuzima odgovornost na sebe i svima poručuje da je ona adresa sa kojom mora da se priča - kaže Anđelković za Srpski telegraf.

U sutrašnjem broju Srpskog telegrafa kao i na portalu Republika pronađite informacije kojih nema u drugim medijima.
 

Dе Sisti

Legenda
Poruka
69.795

Гостујући у емисији "А ШТА ВИ МИСЛИТЕ" на `РАС`телевизији, Видојевић је открио каква ће бити судбина Косова и Метохије и која велика сила ће одлучити о њеној судбини.

"Косово неће бити држава и вратиће се у састав српске државе, али не зато што то Срби желе, него зато што то желе много јачи фактори од нас," - рекао је Видојевић. "Зато што ни те државе неће да се компромитују са кријумчарима дроге. Дошао је и тај тренутак. Нећемо ми имати проблем да се обрачунамо са кријумчарима дроге из Турске, Чеченије, преко Косова у Европу. Па доћи ће ФБИ па ће да их похапси ако ми већ немамо довољно знања да их похапсимо. ФБИ зна ко су кријумчари дроге на овим просторима у последњих двадесет година. И кад буде дошао тај тренутак, а то је ствар глобалног консензуса, то ће бити ако не 2020, онда 2021, чим Трамп буде започео други мандат. Јер ће онда почети метлање. Ја уопште немам дилему да ће то бити урађено."*******
Изузетно ценим Милана Видојевића, јер је пре свега, поштен и частан Србин! Паметан!! Годинама ради на свом усавршавању, спектар његових занимања је широк. Има још позитивних карактеристика који красе његово име. Допада ми се ова његова особина, да је НЕПОГРЕШИВ у анализама и тумачењима нечега што је вековима иза нас, а и онога што нам је блиска будућност.
А НАЈВИШЕ ми се свиђа ово што је изјавио у вези :heart:Србије!!! Па, наравно, да ће се Косово и Метохија вратити у састав Србије, тамо где је вековима и било!!!!!!!! Да ли постоји неко ко у то сумња, да вас чујем?!!

.
Kako te ne mrzi da se tako ložiš?

Moskva će se uključiti u pregovore Beograda i Prištine ako je Beograd pozove,
Meni ovo ne liči kao ultimatum
 

Top