Zapad vs. Rusija - dokaz prijateljstva

Vec vidim kako to resavanje hladne glave izgleda

Mi im damo sve i ispricamo kako smo za suzivot i mirnu koegzistenciju

Haha

ma to je kao ona zvaka za 50 godina ce oni da se civiliziju a nas ce boleti tuki za kosovo pa shto sad da se svadjamo oko nekog tamo nasheg istorijskog nasledja dok su oni josh namigivali kozama negde na kavkazu
pa svi cemo biti ponosni europljani!

Tema je, pre svega, namenjena onima koji su proruski i prozapadno nastrojeni.....s tim da obrnemo uloge...

Dakle, za one koji smatraju Rusiju državom na koju Srbija treba da se osloni - šta je to što bi Zapad trebalo da učini (govorimo o SAD, NATO državama i Evropskoj uniji) da bi zadobio vaše poverenje.....

I obrnuto - za one koji su mišljenja da Srbija partnere treba da traži na Zapadu - šta je to što Rusija treba da uradi za Srbiju da bi ste bili uvereni u njene prijateljske namere?

:think:

nositi za avatar beloglavog orla, simbol okupacije je isto kao nositi kukasti krst za za vreme okupacije 40-ih.

zamisli chuda
i oni i britanci svojataju lorda bajrnoa
zamisli chuda i oni i makedonci svojataju aleksandra velikog
treba malo glave da se ohlade pa nakon jedno 50 godina da se utvrdi je l su to bili britanac i grk il 2 shiptara

Па то

Узмем ја твој новчаник, и ти кажеш, ало, дебилу, враћај да не буде по пичци
То је неправилан приступ

Него да лепо хладне главе поделимо кинту пола-пола
Или нек' остане за сад код мене, па ћемо после хладне главе видети
Не треба настављати круг насиља

Хаха

ja kritikujem tvoj avatar, ti mene proglasavas ludakom, pokusavas da me uvredis...

otkud tolika nervoza kod tebe, tvoja je stvar, ali stvar je modratora da sankcionisu tvoje vredjanje.

Stvar je u tome da ti mene indirektno nazivaš nacistom tumačeći simbole na neki svoj izopačen i ciljno-usmeren način....što je još teža uvreda.....dakle, ostavljam moderaciji da proceni ko treba da bude sankcionisan, ako je pravde, onda obojica....
Još jedno....simbol nema u mom slučaju nikakve veze sa SAD, ali o simbolizmu je sa tobom izlišno diskutovati.....

Stvar je u tome da ti mene indirektno nazivaš nacistom tumačeći simbole na neki svoj izopačen i ciljno-usmeren način....što je još teža uvreda.....dakle, ostavljam moderaciji da proceni ko treba da bude sankcionisan, ako je pravde, onda obojica....
Još jedno....simbol nema u mom slučaju nikakve veze sa SAD, ali o simbolizmu je sa tobom izlišno diskutovati.....

ne, ne nazivatem te nacistom, samo kazem da simbol beloglavog orla je ekvivalentan kukastom krstu 40-ih godina.

simbol opresije, okupacije i buratlnosti nad tvojom i drugim nacijima.

dal si ti nacista, uopste me se ne tice, samo zelim da ti pomognem da shvatis o nesto sto ne shvatas.

i posto i to ne znas, beloglavi orao je simbol US.

ne, ne nazivatem te nacistom, samo kazem da simbol beloglavog orla je ekvivalentan kukastom krstu 40-ih godina.

dal si ti nacista, uopste me se ne tice, samo zelim da ti pomognem da shvatis o nesto sto ne shvatas.

Odlično shvatam....i znam čiji je simbol....i opet ti kažem, ti si jedini koji je to shvatio kao provokaciju, samo zbog toga što si mu pridao takvo simboličko značenje, a ne vidim drugi razlog osim da si to s namerom napisao....znaš li da, recimo, simboli mogu biti višeznačni? Znaš li da, refcimo, jedan istovetan pokret može imati dva značenja, potpuno suprotna....
Moj avatar u MOM slučaju, za MENE, ima drugo značenje....da sam hteo da provociram druge, stavio bih grb SAD, ne orla u letu

A šta su SAD, ako ne US...sad bih ja mogao da sam zlonameran da te bocnem da pišeš engleskim jezikom umesto srpskim....zato daj, batali....zaista sam imao o tebi malo bolje mišljenje u odnosu na većinu drugih forumaša, sudeći po tvojim ranijim postovima i načinu razmišljanja....ne kažem da se slažem sa svim tvojim stavovima, ali si govorio argumentima...ovo je ništa drugo do zlonamerno etiketiranje....
Ne verujem da će te zanimati moje mišljenje, ali ovo otkriće je vrlo razočaravajuće za mene...pozdrav

Odlično shvatam....i znam čiji je simbol....i opet ti kažem, ti si jedini koji je to shvatio kao provokaciju, samo zbog toga što si mu pridao takvo simboličko značenje, a ne vidim drugi razlog osim da si to s namerom napisao....znaš li da, recimo, simboli mogu biti višeznačni? Znaš li da, refcimo, jedan istovetan pokret može imati dva značenja, potpuno suprotna....
Moj avatar u MOM slučaju, za MENE, ima drugo značenje....da sam hteo da provociram druge, stavio bih grb SAD, ne orla u letu

stavio si ipak beloglavog orla u letu, i to u grabljivom letu kako mi se cini.
beloglavi orao je grb amerike, opresivne, destruktivne imperije od cijih je nedala stradalo nemalo tvojih sunarodnika i milioni ljudi u americkim imperijalnim ratovima.

sta za tebe znaci beloglavi orao - nevazno je, sta za masu ljudi znaci ipak je vazno i cista je provokacija.

da si hteo da budes delikatan, mogao si bilo kakvog drugog orla da stavi za avatar.

ovako, provociras

Konuzin: Rusija podržava evropski put Srbije
27. oktobar 2009. | 13:25 | Izvor: Tanjug

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin rekao je danas da njegova država podržava evropski put Srbije.

"Rusija podržava težnje Srbije da ide u Evropsku uniju, ali saradnja Srbije sa Evropskom unijom ne sme da bude na uštrb saradnje Srbije sa Rusijom. Saradnja mora da bude takva, da korist imaju i Srbija i Rusija i Evropska unija. Saradnja srpskih i ruskih privrednika, mora da bude takva da obe strane izvlače jednaku korist iz realizacije projekata", kazao je Konuzin na konferenciji za novinare u Skupštini Jagodine.

Konuzin je u Jagodini danas razgovarao sa gradonačelnikom Draganom Markovićem Palmom, kao i sa članovima privredno-političke delegacije Jagodine koja će u nedelju, 1. novembra, otputovati u Moskvu.

Ruski ambasador je kazao da je prisustvovao razgovorima predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva sa Markovićem u Beogradu, 20. oktobra, tako da je ruska strana veoma dobro informisana o dolasku jagodinske delegacije.

Marković je naveo da je cilj posete Moskvi uspostavljanje, pre svega, privrednih kontakata Srbije i Rusije.

"Ja sam i predsedniku Medvedevu rekao da Jagodina ima nameru da Moskvi pokloni dva hektara zemlje u našoj industrijskoj zoni, kao i pet kompletnih stipendija za ruske studente na Učiteljskom fakultetu u Jagodini. Troškove boravka srpske delegacije u Moskvi snose prijatelji grada Jagodine, tako da nijedan dinar iz budžeta grada neće otići u tu svrhu", rekao je gradonačelnik Jagodine.

Današnjem sastanku sa ambasadorom Rusije, pored jagodinskih privrednika i predstavnika svih političkih partija koje participiraju u Skupštini Jagodine, prisustvovali su i generalni direktor Prve petoletke iz Trstenika Dragan Egerić i predsednik Upravnog odbora kompanije "Simpo" iz Vranja, Milan Nikolić, koji takođe putuju u Moskvu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Izdaja!

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin rekao je danas da njegova država podržava evropski put Srbije.

"Rusija podržava težnje Srbije da ide u Evropsku uniju, ali saradnja Srbije sa Evropskom unijom ne sme da bude na uštrb saradnje Srbije sa Rusijom. Saradnja mora da bude takva, da korist imaju i Srbija i Rusija i Evropska unija. Saradnja srpskih i ruskih privrednika, mora da bude takva da obe strane izvlače jednaku korist iz realizacije projekata", kazao je Konuzin na konferenciji za novinare u Skupštini Jagodine.

Konuzin je u Jagodini danas razgovarao sa gradonačelnikom Draganom Markovićem Palmom, kao i sa članovima privredno-političke delegacije Jagodine koja će u nedelju, 1. novembra, otputovati u Moskvu.

Ruski ambasador je kazao da je prisustvovao razgovorima predsednika Rusije Dmitrija Medvedeva sa Markovićem u Beogradu, 20. oktobra, tako da je ruska strana veoma dobro informisana o dolasku jagodinske delegacije.

Marković je naveo da je cilj posete Moskvi uspostavljanje, pre svega, privrednih kontakata Srbije i Rusije.

"Ja sam i predsedniku Medvedevu rekao da Jagodina ima nameru da Moskvi pokloni dva hektara zemlje u našoj industrijskoj zoni, kao i pet kompletnih stipendija za ruske studente na Učiteljskom fakultetu u Jagodini. Troškove boravka srpske delegacije u Moskvi snose prijatelji grada Jagodine, tako da nijedan dinar iz budžeta grada neće otići u tu svrhu", rekao je gradonačelnik Jagodine.

Današnjem sastanku sa ambasadorom Rusije, pored jagodinskih privrednika i predstavnika svih političkih partija koje participiraju u Skupštini Jagodine, prisustvovali su i generalni direktor Prve petoletke iz Trstenika Dragan Egerić i predsednik Upravnog odbora kompanije "Simpo" iz Vranja, Milan Nikolić, koji takođe putuju u Moskvu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Izdaja!

A šta bi trebalo da znači ovo uslovljavanje prema kojem saradnja sa EU ne sme da bude na uštrb odnosa Srbije i Rusije.To je direktno mešanje pa makar i bila Rusija u rukovođenje Srbije.

Izdaja!

Nije, ovo je diplomatski rečnik koji kaže da se Evropa tera u k... ako ne ispoštuje Srbiju kao partnera. Na ovakav način srpska uloga kao člana EU može da bude samo bolja nego rumunska i bugarska. Ako se pristup realizuje.

Tema je, pre svega, namenjena onima koji su proruski i prozapadno nastrojeni.....s tim da obrnemo uloge...

Dakle, za one koji smatraju Rusiju državom na koju Srbija treba da se osloni - šta je to što bi Zapad trebalo da učini (govorimo o SAD, NATO državama i Evropskoj uniji) da bi zadobio vaše poverenje.....

I obrnuto - za one koji su mišljenja da Srbija partnere treba da traži na Zapadu - šta je to što Rusija treba da uradi za Srbiju da bi ste bili uvereni u njene prijateljske namere?

Mislim da je svaki odgovor besmislen.
Nikada Velikoj sili ne treba verovati niti se emocionalno primati na njihova eventualna udvaranja. Takve retke prilike kad pocnu da nam tepaju su samo snazan signal da su lokalni navijaci napaljeni i spremni da se poubijaju za interes Velike sile koja nas hvali.
Ovde nazalost uvek ima pomalo previse pro Rusa i Pro Amera (Engleza). 41 nas engleski lakej pustio niz vodu organizovavsi puc 27 Marta. Znamo koliko smo izbrojali glava ni zasta. 91 Opet isto samo je akciju inicirao pro rus.

Da se malo okrenemo sebi ovako nas koriste kao prezervative kad god bi da opale, a da bas ne navuku neki triper ?

Мене ова ситуација са ЕУ подсећа на ону причу: Иде човек рајом, све је мирно, тече мед и млеко,милина божја...а тамо, недалеко, рупа, отворена, дубока, пут за пакао!Некако му било досадно, па хтео да види шта има доле, у тој рупи, па се нагнуо над њом, а оно музика трешти, вика ,цика смеја нешто невероватно!Опет се шета рајом, али никако да заборави шта је чуо над рупом, па пошто му било досадно, он се опет врати и замоли Св. Петра да га пусти доле да види шта се то дешава...Св. Петар му допусти, али са опаском, да нема повратка назад..!И, кад се човек спустао дубље у ту рупу, за пакао, а оно нема музике, све топлије и топлије и доле има шта и да види:грозота, ни музика ни смех, него огањ и плач из бзѕброј грла..!И сретне ђавола, па га пита:"Где је радост, смех, музика, цика и вика.Па шта је ово!"А ђаво му одговара:"Маркетинг пријатељу, маркетинг!"

Нравоученије, треба се добро замислити над намерама и смислом ЕУ, има ту много мрачних ствари, а они су нам доказали колико нас воле 1999......

Kad govoris o politici zaboravi na prijateljstvo. U odnosima drzava najbitniji faktor je INTERES, a ne prijateljstvo.
Nasi odnosi sa EU nemaju veze sa prijateljstvom.

Zasto SAMO ?
Nemamo potrebe da biramo samo jedne a da se drugih odricemo.
Trebamo da saradjujemo sa EU i sa Rusijom.
Idemo u EU (mozda i postanemo clan) ali to ne znaci da trebamo da prekinemo veze sa Rusijom. Naprotiv i kad ujemo u EU sa Rusijom trebamo da imamo bliske odnose.

Ja sam Rusofil. :super:

Poslednja izmena:

pa zapad treba da se otrese amerike i bice prihvatljiv za srbiju.
rusi treba da uklone proamericki vaspitanu mafiju i bice bliska srbiji.

kako okrenes i na istoku i na zapadu postoji samo jedan problem amerika

kad nje ne bude bilo bice nam lepo i sa tanzanijom i sa maledivi.

Bravo kralju. Genijalno pitanje za žuljanje sivi mase.

Što se mene tiče Rusi bi morali na neki način da me ubjede da nema šanse da se kod njih na vlasti pojavi neki novi Staljin ili Hruščov, otprilike kao što su me Njemci uvjerili da im se neće ponoviti Hitler. Recimo da bi to bilo ono što bi me uvjerilo u njihove prijateljske namjere.

Slazem se ;) ... s'obzirom da je Rus odlucio da bombarduje Srbe, a ne tamo neki Clinton & Co. :whistling:

...s'obzirom da si hrvat i ne cudi strah od STaljina i Hruscova, jer je malo falilo da oni oslobode ZG i izbrisu vas sa liste naroda koji naseljavaju ovu planetu...

:cool:

Europa kontrolira NATO glavni štab NATO-a je u Briselu,glavni tajnik NATO je Solana a glavni šef je danac Rasmunsen,vijeće NATO se nalazi u Francuskom gradu Strasburgu a Francuska kontrolira oba krila te velike vojne organizacije i želi Rusiju u NATO-u a to sve možete pročitati na ovom službenom linku o suradnji NATO i Rusija http://www.mvpei.hr/nato.aspx?mh=216&mv=1227

Back