Zapad vs. Rusija - dokaz prijateljstva

Ето видиш - код тебе су успели, понашаш се као да ти је "сломијена кичма"... причаш "Космет је отишао, готова ствар" - значи направили су од тебе биг-мек...
додуше ниси једини, људи око ДС-а мисле слично теби АЛИ СРБИЈА тј.СРБИ
НЕ МИСЛЕ ТАКО - нама је немогуће сломити кичму, једино могу да нас све
побију што увелико и чине на разноразне начине (осиромашени уранијум,
фармако-мафија и тераппије на испитивању ин виво...затрована храна, итд.)

Нама требају Европљани а не ЕУ јер ми смо историјски и културно такође
окренути и Европи - али то не значи да треба да будемо прогутани од те
машинерије и да сутра нас хушкају против Русије као што то чине са
Украјином - то нам свакако не треба.

Nesvatas mi smo nemocini da se izborimo sa amerikom rusija nema toliko veliki interes da bi se nesto preterano zrtvovala zbog nas a mi americi nemozemo nista.....Nama su vec slomili kicmu..A primer je ds na vlasti...zar ne.. Nisu ti nesalomivi srbi na vlasti ds je na vlasti....

Tema je, pre svega, namenjena onima koji su proruski i prozapadno nastrojeni.....s tim da obrnemo uloge...

Dakle, za one koji smatraju Rusiju državom na koju Srbija treba da se osloni - šta je to što bi Zapad trebalo da učini (govorimo o SAD, NATO državama i Evropskoj uniji) da bi zadobio vaše poverenje.....

I obrnuto - za one koji su mišljenja da Srbija partnere treba da traži na Zapadu - šta je to što Rusija treba da uradi za Srbiju da bi ste bili uvereni u njene prijateljske namere?

:think:
Rusija i Zapad su ti dvije strane iste medalje pročitaj ovo:http://www.mvpei.hr/nato.aspx?mh=216&mv=1227

Pazi oko ovoga sto je ovaj decko rekao se vecina slaze albanci nisu nijednog trenutka hteli da pregovaraju sa nama....Sto se tice misljenja o njima nije daleko od istine...Fanaticnom narodu se nesme davati prevlast bilo gde pa ni ovde....

Ok slažem se da se fanaticima nigdje ne treba dopustiti da dobiju prevlast, jer na previše primjera iz komšiluka, a i iz vlastite istorije smo vidjeli da se takve rabote loše završavaju po široke narodne mase.

Samo to se ne rješava Mein Kampf stavovima i generalizacijom čitavog naroda.

U ostalom zar i danas ne patimo zbog posledica istog takvog mišljena u svjetu o nama tokom devedesetih, kako smo divljaci, koljači i šta ti ja znam šta sve ne i da takvim stavovima pojedinci samo dokazuju onima koji još uvjek vjeruju da smo takvi da su 100% u pravu.

Korektno.

No, misliš li da spadamo u narode koji uvek postupaju srcem....i brzo zaboravljaju. Ima onih koji, eto i namerno, zaboravljaju bombardovanje, te bi na Zapad, bez obzira na sve. S druge strane, dajem primer Španije. Španija nas je bombardovala kao članica NATO...Solana je bio jedan od onih koje nismo marili da vidimo....pa ipak, čim je Španija
kategorično odbila da prizna Kosovo, mada nas je zbog njega i ona bombardovala....mnogi koji su protiv Zapada su uglas povikali "Španija-prijateljska zemlja!"
U roku od deset godina od neprijatelja, postala je prijatelj....

Ма чланице НАТО само замишљају да су чланице - сви су ту ТОПОВСКО МЕСО за САД , В.Британију и Немачку....сви остали из разноразних разлога само испуњавају њихове налоге бар то је јасно. Солана је комунистички изрод, злочинац и тежак преварант. Нама Шпанија кроз историју никада није била
непријатељ, знаш оно "шпански борци"... и ту постоји копча између нас, тако
да овде нико није друге земље, осим набројаних, доживљавао да нас нападају него да једино испуњавају налоге ова три олоша... па када смо ми доживели да
Французи раде против нас само зато што су у дилу са овом наведеном "црном
тројком"...

Mislis da cemo pomreti ako ne udjemo u EU??Mislis da strani kapital ne moze normalno ulaziti ako nismo tamo??Da ne mozemo normalno da se razvijamo??Sta bi radili da EU ne postoji?Znam,sigurno bi pomrli...
Bez veze dramatizuješ i glorifikuješ !
Svi oko nas i skoro svi narodi su našli interes u EU, ili bi želeli da budu u EU - sem (eventualno) nas.
Mi smo nešto kao bolji i pametniji ?
A , da, budala i mrsimuda imamo dovoljno za celu EU !

Bez veze dramatizuješ i glorifikuješ !
Svi oko nas i skoro svi narodi su našli interes u EU, ili bi želeli da budu u EU - sem (eventualno) nas.
Mi smo nešto kao bolji i pametniji ?
A , da, budala i mrsimuda imamo dovoljno za celu EU !

Ja sam prvi za EU..mrzim sve narode tamo ali sta da se radi...ali mi se 15% teritorije ne daje za ulaznicu..skupo bre..Kad bi ustasama trazili metar kvadratni za EU..oterali bi ih u racku !

Opet, moram da te upozorim da me tvoj post neodoljivo podsjeća na djelove teksta iz "Mein Kampf".

Znam da ćeš ti sad početi da mi objašnjavaš kako ti nemaš veze sa nacistima i Hitlerom, što ja i ne tvrdim. Hoću samo da ti ukažem da je tvoje mišljenje o albancima kao naciji "kozoyebacha" i narodu koji nije ništa pridonijeo, koji znaju da se bave samo terorizmom i kriminalom vrlo slična načinu na koji je Hitler opisivao židove i kakvo je mišljenje imao o njima, a obojica znamo kako se takav način razmišljanja o jednom narodu završio. Da sad ne bi uletjeli u dokazivanja dali je bili ili nije bilo holokausta ograničimo se samo na naše žrtve prouzrokovane takvim stavovima. Nije li zbog hitlera i njegove ideologije viših i nižih rasa u Jasenovcu pobijeno 700.000 Srba? I kako neko ko za sebe kaže da ne može Hrvatima zaboraviti niti oprostiti te žrtve može imati iste stavove kao i ubice tih 700.000 Srba?

lepo od tebe shto u duhu skojevaca 2. srbije branish tezu da je sloba adolf a srbi nemci iz ww2 pa smo zato "dobili shta zasluzujemo"
vidish po meni je ta teza nacizam za koju treba da se odgovara jer je krivokletstvo istorije
problem je jedino u par sitnica tipa da mi nismo nikoga napadali niti zeleli da osvojimo svet nego branili teritoriju koja je po tom istom svetu bila medjunarodno priznata srbija
i nije to"moje mishljenje" nego gola istina da su albanci nacija kozoyebacha koja nichim ni u chemu nije doprinela
nabroj mi 3 znachajna albanca a da nisu teroristi
albanci su glavni dileri i distributeri droge na balkanu njihova mafija je i izfinansirala ovu tzv."nezavisnost" parama od prodaje heroina
kosovom danas rukovode ubice i koljachi spram kojih je bilo koji nash hashki optuzenik malo dete
te liberalne izdrqotine tipa"nisu svi isti" ne menjaju sushtinu da ih vecina JESTE i da ta ista vecina koja vodjena od po tom istom svetu UChK terorista danas bira te iste teroriste da vladaju etnichki chistim kosovom
mislim o chemu mi prichamo?
treba sad kao da se foliramo nekim akademizmom kad i ti i ja znamo kakav je to zaostao narod
pusti mi te priche i idiotske paralele sa hitlerom i nacizmom
pa nacizam ispade pravi put-hrvati su uz pomotj nacizma etnichki ochistilim drzavu i danas su kao fol neke zrtve lol
sve drzave sveta koje su nekad bile nacistichke ili pro nacistichke su se istog kao odrekle i danas su prosperitetne ali su kroz njega reshile mnoge goruce probleme,svaka na svoj nachin

Poslednja izmena:
Nesvatas mi smo nemocini da se izborimo sa amerikom rusija nema toliko veliki interes da bi se nesto preterano zrtvovala zbog nas a mi americi nemozemo nista.....Nama su vec slomili kicmu..A primer je ds na vlasti...zar ne.. Nisu ti nesalomivi srbi na vlasti ds je na vlasti....

Ма јок - нити су нам сломили нити то могу... у томе је њихов највећи проблем са намам за разлику од околних квази-државица које су и за време Хитлера исто поступале као и данас. Схватилли су Американци да њихови пропали каубојски штосови овде уопште не
пролазе. Ако не можемо да се изборимо лепо отворено и часно - прећи ћемо "на кварњака", видећеш. Народ зна да су они "велики рибари" који су бацили мреже,
али они не знају да када јато риба предосети невреме - завуче се у муљ,ћути...
и чека да непогода прође...

lepo od tebe shto u duhu skojevaca 2. srbije branish tezu da je sloba adolf a srbi nemci iz ww2 pa smo zato "dobili shta zasluzujemo"
vidish po meni je ta teza nacizam za koju treba da se odgovara jer je krivokletstvo istorije
problem je jedino u par sitnica tipa da mi nismo nikoga napadali niti zeleli da osvojimo svet nego branili teritoriju koja je po tom istom svetu bila medjunarodno priznata srbija
i nije to"moje mishljenje" nego gola istina da su albanci nacija kozoyebacha koja nichim ni u chemu nije doprinela
nabroj mi 3 znachajna albanca a da nisu teroristi
albanci su glavni dileri i distributeri droge na balkanu njihova mafija je i izfinansirala ovu tzv."nezavisnost" parama od prodaje heroina
kosovom danas rukovode ubice i koljachi spram kojih je bilo koji nash hashki optuzenik malo dete
te liberalne izdrqotine tipa"nisu svi isti" ne menjaju sushtinu da ih vecina JESTE i da ta ista vecina koja vodjena od po tom istom svetu UChK terorista danas bira te iste teroriste da vladaju etnichki chistim kosovom
mislim o chemu mi prichamo?
treba sad kao da se foliramo nekim akademizmom kad i ti i ja znamo kakav je to zaostao narod
pusti mi te priche i idiotske paralele sa hitlerom i nacizmom
pa nacizam ispade pravi put-hrvati su uz pomotj nacizma etnichki ochistilim drzavu i danas su kao fol neke zrtve lol

Da ne dužimo, u mom postu nije bilo ni rječi o tome kako smatrama da je Slobo bio nacista ili ne daj bože da smo dobili nešto što zaslužujemo. Čak šta više smatram da su sve nevolje koje su me zadesile došle ne zasluženo i ničim sa moje strane skrivljeno.

Poanta je bila u tebi i tvom stavu koji je kod mene izazvao neodoljive asocijacije na djelove Hitlerove knjige. Čak bi mogao tvrditi i da su iz nje prepisani.

Ako zbog to što sam pročitao tu knjigu i u tvom postu pronašao sličnosti sa njenim navodima me svrstava među skojevce, nema problema priznajem da sam skojevac.

Ukoliko ti smeta to što sam skojevac stavi me na ignor listu i produži svojim putem.

Ukoliko treba detaljnije da ti se obrazlaže, nisam ni reako da je propaganda iz devedesetih o nama kao zlikovcima tačna. Ja sebe ne smatram zlikovcem niti sam izvršio bilo kakav ratni zločin, a pretpostavljam da istu stvar i ti možeš reći za sebe. Isto tako ne vjerujem da u bilo kom narodu na ovoj planeti svi mogu biti takvi kakvima ih ti opisuješ. I ako u tom narodu postoji barem jedan čovjek sa kojim mogu normalno sjesti i pričati o stvarima koje nas obojicu inresuju onda definitivno nisu svi isti. Svuda ima loših ljudi, negdje više, a negdje manje, ali nikad nisu svi loši.

Jebga, Croati se nisu džapali sa NATO-om.
A, realno, tih 15% je (na žalost) već otišlo...

Ja bih tu da malo redigujemo pitanje....
S obzirom na sadašnju raspodelu snaga u svetu, mislite li da postoji mogućnost da se nesvrstavanjem izgubi i više od 15% teritorije i da li je realnije da se to izbegne svrstavanjem uz Rusiju ili Zapad....ili bi nas upravo to svrstavanje koštalo novih teritorija...ili bi nam svrstavanje ili nesvrstavanje ostavilo Kosovo u Srbiji?
(ima dosta pitanja, znam)

Ukoliko treba detaljnije da ti se obrazlaže, nisam ni reako da je propaganda iz devedesetih o nama kao zlikovcima tačna. Ja sebe ne smatram zlikovcem niti sam izvršio bilo kakav ratni zločin, a pretpostavljam da istu stvar i ti možeš reći za sebe. Isto tako ne vjerujem da u bilo kom narodu na ovoj planeti svi mogu biti takvi kakvima ih ti opisuješ. I ako u tom narodu postoji barem jedan čovjek sa kojim mogu normalno sjesti i pričati o stvarima koje nas obojicu inresuju onda definitivno nisu svi isti. Svuda ima loših ljudi, negdje više, a negdje manje, ali nikad nisu svi loši.

sve je to lepo i divno onako bash bash humanistichki
ali kad pro DS-ovski idemo u evropu snimatelj snimi dokumentarac u kome dva shiptarcheta od 10-12 godina sa kosova pokazuju na babu monahinju jedinu preostalu u manastiru i smeju se dok jedan rukom sebi prelazi preko vrata pokazujuci prstom na babu tu vishe nema nikakve priche
to shto ti mislish da se nasha ili jevrejska situacija moze kalemiti na danashnje "kosovare" je tvoja velika zabluda
zivish u iluzijama

Ово што се данас назива западом је ништа друго него арогантна теза једине суперсиле да су они носиоци духа времена, лидери на које сви треба да се угледају. Наметање њихове културе осетили смо 90их, међутим очигледно смо мало тврђег кова од остатка Европе па им то није прошло. И због тога смо медијски сатанизовани, а материјално и нажалост духовно осакаћени. Од запада(Америке) не може се ништа очекивати. Од потлачене Европе се може очекивати да поведе борбу за самосталност.

Космет не значи 15% територије, зарад које вреди или не вреди одрицати се идеализовне будућности. На питању Космета Србија се изјашњава да ли је држава или убуђала сорта банане. Гледајући глобално шансе да се америчка спољна политика промени су никакве. Стога нереално је очеекивати да се Американац повуче са Космета, а и ако то уради у будућности неће бити због промене политике, већ због промене околности и престројавања.

Познато је да амери своје савезника кад тад гурну у канал. Најчешће послуже сврси. Тако ће бити и са шиптарима, само је питање дал ли ће то значити да је Србија претходно потписала капитулацију и омогућила испуњење поменуте албанске сврхе или је у другом случају истрајала.

Русија је по сваком мерилу Србији најближа земља. Интереси су нам се у 99% ситуација поклапали и поклапаће се. И пријатељ ти неко постаје тако што налазите исте теме и интересе, стога Русија јесте једина држава, пријатељ Србије.

sve je to lepo i divno onako bash bash humanistichki
ali kad pro DS-ovski idemo u evropu snimatelj snimi dokumentarac u kome dva shiptarcheta od 10-12 godina sa kosova pokazuju na babu monahinju jedinu preostalu u manastiru i smeju se dok jedan rukom sebi prelazi preko vrata pokazujuci prstom na babu tu vishe nema nikakve priche
to shto ti mislish da se nasha ili jevrejska situacija moze kalemiti na danashnje "kosovare" je tvoja velika zabluda
zivish u iluzijama

Kakvim ilizijam?

Nemam ja nikakve iluzije o njima. Savršeno jasno mi je da bi većina njih vrlo rado mi došla glave, a moraš se složiti da većina i svi nije isto.

Zar ja ateista i skojevac moram tebe srbina i pravoslavca podsjećati na biblisku priču o Sodomi i Gomori i spasavanju pravednog Lota iz tog legla bluda i neznaboštva.

Ja bih tu da malo redigujemo pitanje....
S obzirom na sadašnju raspodelu snaga u svetu, mislite li da postoji mogućnost da se nesvrstavanjem izgubi i više od 15% teritorije i da li je realnije da se to izbegne svrstavanjem uz Rusiju ili Zapad....ili bi nas upravo to svrstavanje koštalo novih teritorija...ili bi nam svrstavanje ili nesvrstavanje ostavilo Kosovo u Srbiji?
(ima dosta pitanja, znam)
Evo da pojednostavim. Političku težinu i snagu jedne zemlje čini pre svega snaga njene ekonomije.
Naša privreda, bez integracija, nema gotovo nikakve šanse da se razvije i učini Srbiju bogatom, jakom...
Na sirotinji i zec šilji qrc.
Svrstavanje uz Rusiju (isključivo) nam sigurno ne garantuje ni povratak Kosova ni privredni razvoj.
Ulaskom u EU (što nam i Rusi savetuju), imali bi snažniji privredni rast i političku stabilnost, tako da odvajanje teritorija od matice ne bi bilo moguće.A dobre i ekonomske i prijateljske odnose sa Rusima bi trebalo zadržati i dalje unapređivati.
Ova kombinacija je vrlo ostvariva...

manje zlo:

Analiza sasvim u redu....

Postoji li nešto, to jest, kakav bi to zaokret morale SAD da naprave, da bi tebe konkretno navele da pomisliš da se njihova politika prema nama menja, pa bila ona i deo nekih njihovih ličnih interesa?
Posmatrajmo na to, kao na iskorišćavanje date situacije. Šta bi konkretno SAD morale da učine?

Kakvim ilizijam?

Nemam ja nikakve iluzije o njima. Savršeno jasno mi je da bi većina njih vrlo rado mi došla glave, a moraš se složiti da većina i svi nije isto.

Zar ja ateista i skojevac moram tebe srbina i pravoslavca podsjećati na biblisku priču o Sodomi i Gomori i spasavanju pravednog Lota iz tog legla bluda i neznaboštva.

Док ти овде држиш моралне проповеди које теоријски јесу тачне, шиптар и амер не брину ту бригу и разваљују те у пракси. Њима морал мало значи, и претставити Србина, Руса, муслимана или било ког ко се нађе на погрешној страни сфере интереса као касапина, брадатог манијака и фанатика није никакав проблем.

Zayebi ti to, skojevac. Zabole mene sto se onaj jedan Jasari iz moralnih nacela ne slaze dok me celo njegovo selo kolje.

Ti kad budes Bog, spasavaj siptarskog Lota.

Šta bi konkretno SAD morale da učine?

Verovatno mnogo toga, ali za početak bi bilo poželjno da ne vrše invaziju na zemlje na drugom kraju sveta, i to još nazivaju pravednim ciljem, a da nas smatraju Miloševićevim velikosrpskim imperijalistima koji se nisu odrekli mračne prošlosti, jer nećemo da damo deo svoje teritorije. Mada, nisu oni jedini koji tako misle, da se ne lažemo. Ima takvih i među našim komšijama.

Ali to bi bio, onako, fin, simboličan, početak.

Back