Zapad vs. Rusija - dokaz prijateljstva

Ma ti pacijenti boliju od konflikta potiljacnog straha.

Znas, kao sto konjima stavljaju stitnike za oci da ne bi patili od sizofrene konstelacije i da ne bi dobili ludilo proganjanja,tako i ovim nasim pravolinijskim kopitarima koji su tokom vremena evoluirali i poprimili humanoidnu formu gazde stavljaju takve iste stitnike.lakse je za zauzdati.:hahaha:
Nema kod njih levo-desno,strogo samo pravo.:rotf::hahaha:

Nasmej me brate....Istina svakako...

Kako to misliš ne politički.

Koliko se meni čini na tom zapadu politiku diktira ekonomski interes.

Ako ti smatraš da na istoku nije tako, čini mi se da će se taj ekonomski interes i kod njih prije ili poslije nameti politici.

Ne u tom smislu mislim da istok i zapad imaju razlicit politicki interes kod nas i uopste na balkanu......Tako da se sto se srbije tice razlikuju i zato treba od obe strane da ubiramo plodove...

da se povuku sa nashe zemlje i zarad mira i stabilnosti u regionu omogutje uslove za iskorenjivanje shiptarskog terorizma na balkanu
mislim da je to neki logichan minimum u odnosima sa nekim
da te poshtuje kao medjunarodno priznat subjekt
jer sve ostalo je ropstvo

Kad je reč o povlačenju...možeš li konkretnije? Misliš li na Bondstil na Kosovu, uticaj na unutrašnju politiku, povlačenje kapitala ili nešto četvrto....

Ne u tom smislu mislim da istok i zapad imaju razlicit politicki interes kod nas i uopste na balkanu......Tako da se sto se srbije tice razlikuju i zato treba od obe strane da ubiramo plodove...

Sad te ništa nisam razumio.

U čemu se razlikuju politički interesi istoka i zapada?

I jedni i drugi se u politici vode svojim ekonomskim interesima, a trenutna zona sukoba tih interesa je na našoj teritorijici.

Ako se kad podvučeš crtu stvar svodi na to kom ćeš se gospodaru privoljeti onda gledam koji je od tih gospodara bolji prema svojim podanicima, a ako su oba jednako dobra ili loša, onda gledam koji ima duži staž u vladanju. Ako je dobar onda mi taj duži staž govori da je to kod njega normalno stanje i da je uvjek takav, a ne samo jedna prolazna epizoda u njegovom raspoloženju. Ako je loš onda taj duži staž samo znači da će mu prije doći kraj i da će neki bolji doći umjesto njega.

Znam da je ovo prilično optimističko gledanje na stanje stvari ali šta ćeš takav sam. Ne želim da priznam da je sve baš tako crno.

Aha...Nisam skonto dali komentarises njegov komentar ili nesto drugo...Ovde ti svi biraju vecinski samo jednu stranu...

ne slazem se da vecina bira samo 1nu stranu. ljudi ,koji su ''opredeljeni samo za 1nu stranu''
su u sustini u negativnoj kulminaciji ,kome verovati od vecih sila. ljudi su postali zbunjeni i cesto ne koriste racio ,da uvide sta ,koja strana donosi dobro ,a sta lose. onako u grcu i razocarani ,misleci da su u pravu hvataju se za sopstveno misljenje (koje zna i biti ispravno)
o nekoj od strana ,koja bi donela kakvo-takvo stanje u ekonomskom, vojnom, mirovnom, ili kakvo god to bilo stanju...samo da su zasticeni i da vlada mir i prosperitet. ako se uzme u obzir cuvena izreka ''da je politika kur.va'' ,i da se svaka od sila tako rukovodi i da ne postoji ljubavi u politici, vec sopstveni interesi ,onda sam za to da se srbija ponasa ,kao pevac na krovu kuce......kako vetar duva ,tako se i okrece. jer dosta smo se busali u proslom veku bez potrebe i imali onolike zrtve. tu bih ,pre svega naveo istorijske cinjenice iz 2og . sv. rata
dakle dok ne shvatimo da smo na vetro-metini istoka i zapada i kako da se ponasamo, necemo imati koristi. ako je neka od zemalja u evropi ,tu gde je...ona ne moze da se ponasa ,kao zemlja ,koja je kao mi na granici istoka i zapada. licno smatram da srbija tu ima prednost ,jer moze balansirati u kriznim situacijama, dok recimo francuska ili austrija to sebi ne mogu dopustiti, jer bi time navukle bes ..npr EU. takodje ,je jako vazno imati politicara(e), koji to umeju prepoznati i kako da se rukovode, takvim situacijama...mi ih za sad ,nemamo. to sto imamo, su ili zbunjeni, ili korumpirani od strane ...recimo zapadne strane. isto tako smatram da je u proslosti taj isti zapad doneo nepravedna resenja ,po srbiju, i time nacinio dugotrajnu stetu i ekonomiji, u ljudstvu, moralno ,i sl....smatram licno iz mog ugla da je to vid osvete iz proslosti ,jer niko od velikih ne zaboravlja da se malle zemlje ne smeju suprotstavljati ....sta god to bilo. ljudi grese ,kad kazu da se danas u 21veku niko ne osvrce na proslost od velikih i nekadasnjih carskih monarhija. svi su oni bili povezani ,na neki nacin....i tako i danas funkcionisu. postavljaju vlade i politicare....kao i one koje vestacki odrzavaju u zivotu ,da bi preko njih stvarali krize i ratove. te vlade ili politicari svesno ili ne-svesno, znaju ili nemaju pojima da su tu kao produzena ruka elitistickom drustvu za sopstvene interese.

Хах... то за шта се ти залажеш и јесте оно наше Светосавско и Православно - оно Немањићко... да будемо исток на западу и запад на истоку... међутим, то по свој
прилици НИЈЕ МОГУЋЕ из много разлога, да их не набрајам. Лично имам аверзију према Западу (где убрајам ЕУ и САД) из простог разлога што су нам разјебали
државу војном силом и злочином и немају намеру да се зауставе... а одувек сам имао наклоност према
Русији и православним земљама уопште јер су нам по свему и у свему БЛИЖИ..

Саградили смо КУЋУ НА ДРУМУ, то је проблем а ми смо МАЛА БАРА А ПУНО КРОКОДИЛА. КОЈИ СУ БАЦИЛИ ОКО НА ОВУ ТЕРИТОРИЈУ.. и лично не видим могућност нашег опстанка у апсолутној и потпуној неутралности јер ће нас *ебати и једни и други и трећи и четврти...па ако већ некоме морамо да се приклонимо
боље да се приклонимо пријатељима него доказаним душманима и непријатељима.

Kad je reč o povlačenju...možeš li konkretnije? Misliš li na Bondstil na Kosovu, uticaj na unutrašnju politiku, povlačenje kapitala ili nešto četvrto....

povlachenje sa kosova i prestanak podrshke albanskom terorizmu i separatizmu na balkanu
oni samo treba shiptare da prestanu da podrzavaju i stvari bi se reshile same od sebe veoma brzo
jer niko ih na balkanu ne podnosi i svi bi to jedva dochekali da namire stare rachune

Sad te ništa nisam razumio.

U čemu se razlikuju politički interesi istoka i zapada?

I jedni i drugi se u politici vode svojim ekonomskim interesima, a trenutna zona sukoba tih interesa je na našoj teritorijici.

Ako se kad podvučeš crtu stvar svodi na to kom ćeš se gospodaru privoljeti onda gledam koji je od tih gospodara bolji prema svojim podanicima, a ako su oba jednako dobra ili loša, onda gledam koji ima duži staž u vladanju. Ako je dobar onda mi taj duži staž govori da je to kod njega normalno stanje i da je uvjek takav, a ne samo jedna prolazna epizoda u njegovom raspoloženju. Ako je loš onda taj duži staž samo znači da će mu prije doći kraj i da će neki bolji doći umjesto njega.

Znam da je ovo prilično optimističko gledanje na stanje stvari ali šta ćeš takav sam. Ne želim da priznam da je sve baš tako crno.

Ne to kazem da oni politicki na razlicit nacin...Naravno ekonomski interes je osnova svega pa i politike ali..Kako da objasnim gledaju drugacije na nas...Trebali bi smo da igramo na kartu saradnje sa obe strane i ekonomski i politicki.....Oba gospodara daju platu ako radis za jednog imas manje ako radis za dvojcu imas vise a svejedno moras da imas gospodara..

Black crown:

Po tvom postu bih zaključio...ili je to samo moje mišljenje (jer je slično), da je naša sreća u nesreći to što se još nismo svrstali...no, da li je takvo stanje održivo?

eremita:

Ok, Mito...pitanje je da li postoji nešto što bi te navelo da promeniš mišljenje i okreneš se Zapadu.....nešto konkretno, više stvari....

Šta bi to trebalo Zapad da učini da bi ti možda, ako ne promenio, ono preispitao svoje mišljenje?

Хах... то за шта се ти залажеш и јесте оно наше Светосавско и Православно - оно Немањићко... да будемо исток на западу и запад на истоку... међутим, то по свој
прилици НИЈЕ МОГУЋЕ из много разлога, да их не набрајам. Лично имам аверзију према Западу (где убрајам ЕУ и САД) из простог разлога што су нам разјебали
државу војном силом и злочином и немају намеру да се зауставе... а одувек сам имао наклоност према
Русији и православним земљама уопште јер су нам по свему и у свему БЛИЖИ..

Саградили смо КУЋУ НА ДРУМУ, то је проблем а ми смо МАЛА БАРА А ПУНО КРОКОДИЛА. КОЈИ СУ БАЦИЛИ ОКО НА ОВУ ТЕРИТОРИЈУ.. и лично не видим могућност нашег опстанка у апсолутној и потпуној неутралности јер ће нас *ебати и једни и други и трећи и четврти...па ако већ некоме морамо да се приклонимо
боље да се приклонимо пријатељима него доказаним душманима и непријатељима.

Što se tiče kuće na drumu potpuno si u pravu. I da se poslužim tom frazom, ako je kuća stvarno na drumu imaš samo dve mogućnosti ako želiš ostari u dobrim odnosima sa komšilukom. Ili širom otvori sva vrata i prozore da tim drumom mogu svi zajedno slobodno prolaziti ili ih čvrsto zamandali i neda nikom da ti se šeće kroz kuću. U prvoj varjanti rizikuješ da ti neko od prolaznika isprlja tepih ili sruši i razbije vazu na natkasli, a u drugoj opet rizikuješ da neki iznervirani komšija koji mora da kruži oko tvojke kuće nogom razvali vrata i napravi džumbus. U najboljem slučaju počeće da te smataju za čudaka i na šriroko zaobilaze tvoje dvorište.

Varjanta da jednog komšiju puštaš da prolazi, a ostale ne ispada iz konkurencije jer će sigurno jerdnog dana ostatak komšiluka da razvali vrata i prozore, naprave ti žurku u kući i nastave da prolaze bez da te išta pitaju.

Poslednja izmena:
povlachenje sa kosova i prestanak podrshke albanskom terorizmu i separatizmu na balkanu
oni samo treba shiptare da prestanu da podrzavaju i stvari bi se reshile same od sebe veoma brzo
jer niko ih na balkanu ne podnosi i svi bi to jedva dochekali da namire stare rachune

Ма какви... неће се они за дуго времена повући са Космета - немају намеру... тамо има довољно рудних богатстава да им не пада ни на крај памети да оду а и стратешки су заинтересовани да се ту угњезде... једино могу да се ШИРЕ НА ОВАМО а да оду - то ми нећемо дочекати.

Srbiji je mesto u EU. interesno i geografski.
Suština stvaranja EU je u suprotstavljanju hegemoniji USA.
To su nam savetovali i ruski zvaničnici. Verovatno će i Rusija uskoro tesno biti povezana sa EU, jer joj je to i u političkom i ekonomskom interesu.
Ta koalicija onda može Amerima da pokaže srednji prst kad god hoće.
Tako će i biti. Samo mi da nešto ne uprskamo zbog diletanata koji hoće Srbiju za guberniju...

Ма какви... неће се они за дуго времена повући са Космета - немају намеру... тамо има довољно рудних богатстава да им не пада ни на крај памети да оду а и стратешки су заинтересовани да се ту угњезде... једино могу да се ШИРЕ НА ОВАМО а да оду - то ми нећемо дочекати.

To je istina i mi tu nemozem nista i smataram da nebi trebali da lajemo na ameriku zbog prosutog mleka..posto nema efekta a mozemo samo da dobijemo samar...Kosovo je otislo to vidi svako samo je pitanje ko ce to da prizna sebi..Mi netreba da ga priznamo al treba da se okanemo corava posla..

Srbiji je mesto u EU. interesno i geografski.
Suština stvaranja EU je u suprotstavljanju hegemoniji USA.
To su nam savetovali i ruski zvaničnici. Verovatno će i Rusija uskoro tesno biti povezana sa EU, jer joj je to i u političkom i ekonomskom interesu.
Ta koalicija onda može Amerima da pokaže srednji prst kad god hoće.
Tako će i biti. Samo mi da nešto ne uprskamo zbog diletanata koji hoće Srbiju za guberniju...

Rusija i EU vec uveliko tesno saradjuju i Srbija treba uci u EU...ali uvek ima "ALI"....Da nasim ulaskom granice EU ne budu na Kopaoniku....

pa znam ja sve to al ovo je"shta bi bilo kad bi bilo tema"pa takav i odgovor
poenta je da onaj ko podrzava naciju kozoyebacha u stremljenjima da svuda gde su se namnozili proglase svoju drzavu i bombardovao nas je da bi nam oteo deo zemlje ne moze da nam bude ni partner ni prijatelj ni saveznik pa ma kako i koliko to neko zeleo da proda javnosti
albanci su narod koji nichim ni na koji nachin nije doprineo ni u jednom smislu i onaj koji takve stvorove podrzava iz ma kog svog interesa ne moze biti saveznik ni jednoj drzavi balkana jer
jaki shiptari= terorizam,trgovina belim robljem i narkoticima i svaka moguca zatucanost i zaostalost,stalni izvori nestabilnosti i sukoba
slabi shiptari= stabilan balkan i mir

Black crown:

Po tvom postu bih zaključio...ili je to samo moje mišljenje (jer je slično), da je naša sreća u nesreći to što se još nismo svrstali...no, da li je takvo stanje održivo?

eremita:

Ok, Mito...pitanje je da li postoji nešto što bi te navelo da promeniš mišljenje i okreneš se Zapadu.....nešto konkretno, više stvari....

Šta bi to trebalo Zapad da učini da bi ti možda, ako ne promenio, ono preispitao svoje mišljenje?

Не знам како бих ти то објаснио укратко јер има МИЛИОН негативних ствари које су према нама учинили а и даље чине. Пре свега однос према држави и народу, они вероватно верују да смо ми Индијанци... држе нас у резервату још од увођења санкција па све до данас, покушавају да нас дисциплинују непрекидним претњама и уценама и плус још нас и пљачкају. И шта су тиме постигли - некада је Америка и помисао да одеш тамо била чувена "обећана земља", а данас је далеко од тога, све је више људи који њихове кретенизме који су веома слични нацистичким уопште не подносе и не прихватају. Ми нисмо Индијанци - али док они то буду укапирали 99% народа ће бити ПРОТИВ ЊИХ.

Не знам како бих ти то објаснио укратко јер има МИЛИОН негативних ствари које су према нама учинили а и даље чине. Пре свега однос према држави и народу, они вероватно верују да смо ми Индијанци... држе нас у резервату још од увођења санкција па све до данас, покушавају да нас дисциплинују непрекидним претњама и уценама и плус још нас и пљачкају. И шта су тиме постигли - некада је Америка и помисао да одеш тамо била чувена "обећана земља", а данас је далеко од тога, све је више људи који њихове кретенизме који су веома слични нацистичким уопште не подносе и не прихватају. Ми нисмо Индијанци - али док они то буду укапирали 99% народа ће бити ПРОТИВ ЊИХ.

Korektno.

No, misliš li da spadamo u narode koji uvek postupaju srcem....i brzo zaboravljaju. Ima onih koji, eto i namerno, zaboravljaju bombardovanje, te bi na Zapad, bez obzira na sve. S druge strane, dajem primer Španije. Španija nas je bombardovala kao članica NATO...Solana je bio jedan od onih koje nismo marili da vidimo....pa ipak, čim je Španija
kategorično odbila da prizna Kosovo, mada nas je zbog njega i ona bombardovala....mnogi koji su protiv Zapada su uglas povikali "Španija-prijateljska zemlja!"
U roku od deset godina od neprijatelja, postala je prijatelj....

pa znam ja sve to al ovo je"shta bi bilo kad bi bilo tema"pa takav i odgovor
poenta je da onaj ko podrzava naciju kozoyebacha u stremljenjima da svuda gde su se namnozili proglase svoju drzavu i bombardovao nas je da bi nam oteo deo zemlje ne moze da nam bude ni partner ni prijatelj ni saveznik pa ma kako i koliko to neko zeleo da proda javnosti
albanci su narod koji nichim ni na koji nachin nije doprineo ni u jednom smislu i onaj koji takve stvorove podrzava iz ma kog svog interesa ne moze biti saveznik ni jednoj drzavi balkana jer
jaki shiptari= terorizam,trgovina belim robljem i narkoticima i svaka moguca zatucanost i zaostalost,stalni izvori nestabilnosti i sukoba
slabi shiptari= stabilan balkan i mir

Opet, moram da te upozorim da me tvoj post neodoljivo podsjeća na djelove teksta iz "Mein Kampf".

Znam da ćeš ti sad početi da mi objašnjavaš kako ti nemaš veze sa nacistima i Hitlerom, što ja i ne tvrdim. Hoću samo da ti ukažem da je tvoje mišljenje o albancima kao naciji "kozoyebacha" i narodu koji nije ništa pridonijeo, koji znaju da se bave samo terorizmom i kriminalom vrlo slična načinu na koji je Hitler opisivao židove i kakvo je mišljenje imao o njima, a obojica znamo kako se takav način razmišljanja o jednom narodu završio. Da sad ne bi uletjeli u dokazivanja dali je bili ili nije bilo holokausta ograničimo se samo na naše žrtve prouzrokovane takvim stavovima. Nije li zbog hitlera i njegove ideologije viših i nižih rasa u Jasenovcu pobijeno 700.000 Srba? I kako neko ko za sebe kaže da ne može Hrvatima zaboraviti niti oprostiti te žrtve može imati iste stavove kao i ubice tih 700.000 Srba?

Znate kako kazu koga je moliti nije ga srditi..Mi bismo tako trebali da gledamo Ameriku..Nevolimo ih dobro..ali nam trebaju..Nemozemo zbog proslosti sebi uskracivati buducnost..

Ето видиш - код тебе су успели, понашаш се као да ти је "сломијена кичма"... причаш "Космет је отишао, готова ствар" - значи направили су од тебе биг-мек...
додуше ниси једини, људи око ДС-а мисле слично теби АЛИ СРБИЈА тј.СРБИ
НЕ МИСЛЕ ТАКО - нама је немогуће сломити кичму, једино могу да нас све
побију што увелико и чине на разноразне начине (осиромашени уранијум,
фармако-мафија и тераппије на испитивању ин виво...затрована храна, итд.)

Нама требају Европљани а не ЕУ јер ми смо историјски и културно такође
окренути и Европи - али то не значи да треба да будемо прогутани од те
машинерије и да сутра нас хушкају против Русије као што то чине са
Украјином - то нам свакако не треба.

Opet, moram da te upozorim da me tvoj post neodoljivo podsjeća na djelove teksta iz "Mein Kampf".

Znam da ćeš ti sad početi da mi objašnjavaš kako ti nemaš veze sa nacistima i Hitlerom, što ja i ne tvrdim. Hoću samo da ti ukažem da je tvoje mišljenje o albancima kao naciji "kozoyebacha" i narodu koji nije ništa pridonijeo, koji znaju da se bave samo terorizmom i kriminalom vrlo slična načinu na koji je Hitler opisivao židove i kakvo je mišljenje imao o njima, a obojica znamo kako se takav način razmišljanja o jednom narodu završio. Da sad ne bi uletjeli u dokazivanja dali je bili ili nije bilo holokausta ograničimo se samo na naše žrtve prouzrokovane takvim stavovima. Nije li zbog hitlera i njegove ideologije viših i nižih rasa u Jasenovcu pobijeno 700.000 Srba? I kako neko ko za sebe kaže da ne može Hrvatima zaboraviti niti oprostiti te žrtve može imati iste stavove kao i ubice tih 700.000 Srba?

Pazi oko ovoga sto je ovaj decko rekao se vecina slaze albanci nisu nijednog trenutka hteli da pregovaraju sa nama....Sto se tice misljenja o njima nije daleko od istine...Fanaticnom narodu se nesme davati prevlast bilo gde pa ni ovde....

Back