ЗАПАД У ШОКУ: Руска економија процветала након Путинове забране Ротшилд банака !

Тихи

Starosedelac
Poruka
167.920
ЗАПАД У ШОКУ: Руска економија процветала након Путинове забране Ротшилд банака !

Руска економија сада напредује због Путиновог протеривања Ротшилд банака из Русије, наводи се у извештајима.

02putin_620x0.jpg

Русија је смањила инострани дуг за 75%, што их чини шестом највећом економијом на свету по Паритету куповне моћи (ППП), са 4 трилиона долара БДП-а.

1999. године је руска економија по ППП вредела само 620 милијарди долара. Дакле, у последњих 18 година, руски економски учинак у том смислу је повећан за 600 процената.

Стопа инфлације је смањена са 36,5 одсто на 2,5 одсто до краја 2017. године. Укупна вредност средстава руског банкарског система је порасла 24 пута на 1,43 трилион долара. Капитализација руске берзе је порасла више од 15 пута на 621 милијарду долара.
Јавни дуг и иностране резерве

Када је Путин изабран 2000. године, Русија је имала само 12 милијарди долара у резервама, уз јавни дуг, који је био готово једнак економском учинку земље са 92,1 одсто.

Ствари су се значајно промениле за 18 година, јер се јавни дуг Русије смањио на 17,4 одсто БДП-а, а резерве су повећане на 356 милијарди долара. Низак дуг и растуће резерве су помогли да држава преживи економску кризу 2008. гдине и рецесију од 2014-2016. године, узроковану падом цена нафте и западним санкцијама.

Руске резерве злата су се повећале за више од 500 процената од 2000. године. Централна банка Русије (ЦБР) је у децебру додала 9,3 тоне злата у своје резерве, што је укупне годишње резерве довело на 1.838,211 тона – што је вредност од преко 76 милијарди долара у монетрном износу.

Светско веће за злато показује да је Русија највећи купац злата и трећи највећи светски произвођач, са Централном банком која купује од домаћих рудара преко комерцијалних банака.
Пољопривреда

Иако руска економија остаје доминантна у приходима од нафте и гаса, њихов пољопривредни сектор је у последњих неколико година процветао. Руски пољопривредници су произвели свој највећи усев икада у пољопривредној години 2017., оборивши 40-годишњи совјетски рекорд, и сакупили више од 130 милиона тона.

2016. године је Русија постала светски лидер у извозу пшенице. Од почетка 2000-их година, руски удео на светском тржишту пшенице се повећао са четири на 16 одсто.

Иако пољопривреда и даље остаје далеко иза енергетског сектора, она је превазишла продају оружја и постала други највећи извоз ове земље.

Русија је 2002. године почела да извози житарице, продајући нешто више од седам милиона тона. 2017. године је Русија желела да прода 45 милиона тона – што повећање за више од 600 процената.

https://srbin.info/2018/01/31/zapad...vetala-nakon-putinove-zabrane-rotsild-banaka/

Sa zapada dolazi samo zlo. Da bi se neka zemlja oslobodila i krenula putem prosperiteta potrebno je da se proteraju sve zapadne institucije iz te zemlje koje je ruse i unistavaju iznutra

Evo Rusima krenulo nikad bolje od kako su se oslobodili zapadnog zla.

ruska ekonomija je porasla 6 puta za 20 godina putinove vlasti i oslobodjenja od zapadnog diktata i zla

Sa druge strane sve druge drzave koje nemaju sopstveni suverenitet tj koje su ga prenele briselu i vasingtonu propadaju i nazaduju

Zato Kinezi bambusaju i europljane i amerikance gde god da ih vide

Jednostavno slobodna su i nezavisna zemlja

ruska ekonomija je porasla 6 puta za 20 godina putinove vlasti i oslobodjenja od zapadnog diktata i zla

Sa druge strane sve druge drzave koje nemaju sopstveni suverenitet tj koje su ga prenele briselu i vasingtonu propadaju i nazaduju

Zato Kinezi bambusaju i europljane i amerikance gde god da ih vide

Jednostavno slobodna su i nezavisna zemlja

Preestali Rusi da piju, pa sada bolje rade.:rotf:

Ceo svet pun ruskih kvalitetnih proizvoda...:hahaha:

Овај...

Руска економија је 2014 и 2015 бележила дебеле падове, 16. је била на нули, 17те у благом плусу а 18-у се још увек плаше да објаве.

Русија је тренутно 12. економија света- између Јужне Кореје и Шпаније.

Пропагандисти Кремља воле да се хлаве статусом "шесте економија света по паритету куповне моћи", али то су лажне паре из монопола. Сада ћу вам објаснити зашто.

Паритет куповне моћи је јединица која почива на следећој логици: "Ми сми јефтина земља и код нас долар вреди више него у Америци. Један долар код нас вреди као 4 у Америци. Зато наша економија од 1 билиона евра вреди као 4,2 билиона у Америци. И зато ћемо да лажемо цео свет и тврдимо да је наша економија заправо 4,2 билиона долара. Иако имамо само 1 живе ваге".

У питању су дакле, шарене лаже, и Паритет Куповне Моћи је потпуно преварантски параметар.

Pa dobro vidi se napredak

minimalna plata u Rusiji 2005 je bila 20 $ sad je 180 $

ako me oci ne varaju

pogrešno. minimalna plata u americi i rusiji je 0.

ono što čini život nije minimalna plata no su lepota života i vlastita prosvećenost. tu je prosečan zapadnjak s bednim primanjima spram istočnjaka.

pogrešno. minimalna plata u rusiji je 0.

ono što čini život nije minimalna plata no su lepota života i vlastita prosvećenost. tu je prosečan zapadnjak s bednim primanjima spram istočnjaka.

Snouden, nisi bas upucen zato cuti

a o lepoti zivota svedoci najbolje cinjenica kako uplakane majke u Vasingtonu ispracaju decu na privremeni rad u Krasnojarsk.

Na stranu sto ja inace volim Ruse

ali budimo realni

jednom sam upoznala u SAD jednog Rusa -ime i prezime rusko...RuS Rus
najtuznije je sto on sebe ne oseca kao Rusa
na moje insistiranje da zagrebem ono ok iz Amerike si a zapravo...ne...... covek Amerikanac

ima Rusija jos mnogo da radi

iako kazem ja volim Ruse

Poslednja izmena:
Nesto tu smrdi

Kapitalizacija cele ruske berze samo 620 milijardi?

To mora biti netacan podatak, samo Gasprom sam vredi vise, a imaju hiljade firmi

Tixomire, nesto ne valja sa tim clankom i podacima, pogotovo jer je to srbin info a oni vecito izmisljaju i lazu

Naravno da ne valja,cim pogledas ko je izvor.Negde u klasi Kurira i ostalih sr@nja od medija.
Rusi su od 2008 bili u zestokom padu,2011-2012 je pocelo sve da se dize,ali su sankcije presekle taj porast (zato su i uvedene,boli amere uvo za Krim i ukrajince).I konstantno se od 2012 menja situacija,neke grane gube,neke dobijaju.Poljoprivreda jeste pocela da se budi,shvatili su da je bolje da proizvode svoje nego da uvoze,a imaju ge da proizvedu....
Najveci pokazatelj uspeha ekonomije je prosecan covek,a prosecan Rus je sada mnogo siromasniji nego sto je bio 2008.Manja je kupovna moc,sve je vise problema sa kreditima,hipotekama,sve im je teze da izguraju svakodnevni zivot.Tako da,Tiksi,mislim da si izabrao jako los izvor...

Nesto tu smrdi

Kapitalizacija cele ruske berze samo 620 milijardi?

To mora biti netacan podatak, samo Gasprom sam vredi vise, a imaju hiljade firmi

Tixomire, nesto ne valja sa tim clankom i podacima, pogotovo jer je to srbin info a oni vecito izmisljaju i lazu
Samo Google akcije vrede 1000 milijardi, kako moze vrednost berze da bude samo 620 milijardi?
Ja uopste i ne razumem kako se i cime i u kom trenutku vrednuje neka berza,
Zlatne rezerve ( ruske) nikakve su, a to je danas samo onako neki " dzeparac", jednostavno ne znaci nista.
Italija je na nivou Rusije, a ima i vece te zlatne rezerve od Rusije.

A isti uopste i ne zive u Rusiji:D

Не би ни ја на њиховом месту. Путин устане на леву ногу и декретом ти све одузме, купи себи колекцију скупоцених сатова, изгради палату на Јалти и ресто подели лојалним људима.

Иначе, ко верује у ове глупости о цветању руске економије требао би да верује на реч и Вучићу када то исто каже за нашу. Да ствар буде гора, Руси иза себе имају пет година рецесије и стагнације.

Овај...

Руска економија је 2014 и 2015 бележила дебеле падове, 16. је била на нули, 17те у благом плусу а 18-у се још увек плаше да објаве.

Русија је тренутно 12. економија света- између Јужне Кореје и Шпаније.

Пропагандисти Кремља воле да се хлаве статусом "шесте економија света по паритету куповне моћи", али то су лажне паре из монопола. Сада ћу вам објаснити зашто.

Паритет куповне моћи је јединица која почива на следећој логици: "Ми сми јефтина земља и код нас долар вреди више него у Америци. Један долар код нас вреди као 4 у Америци. Зато наша економија од 1 билиона евра вреди као 4,2 билиона у Америци. И зато ћемо да лажемо цео свет и тврдимо да је наша економија заправо 4,2 билиона долара. Иако имамо само 1 живе ваге".

У питању су дакле, шарене лаже, и Паритет Куповне Моћи је потпуно преварантски параметар.

sve to normalno

prosecnog gradjanina interesuje koliko cega moze kupiti za svoju platu

Vidim da pizdis zbog ruskog.ekonomskog uspeha

Snouden, nisi bas upucen zato cuti

a o lepoti zivota svedoci najbolje cinjenica kako uplakane majke u Vasingtonu ispracaju decu na privremeni rad u Krasnojarsk.
trebaao bi ti da ćutiš. ali kada ne bi pisala ne bi se znalo da pojma nemaš šta su vrednosti u životu.

da.

nećeš u americi videti uplakane majke kao što si navela. tamo je društvo bezdušno i otudjeno više nego bilo gde u svetu. čak i duboko u porodici. a život gde nema istinske ljubavi ne vredi pišljiva boba.

ljudskim životima lepotu daju drugi ljudi. odnos medju ljudima a ne materijalni status ili količina LSD-a ili prava perdera.

ali budimo realni

jednom sam upoznala u SAD jednog Rusa -ime i prezime rusko...RuS Rus
najtuznije je sto on sebe ne oseca kao Rusa
na moje insistiranje da zagrebem ono ok iz Amerike si a zapravo...ne...... covek Amerikanac

ima Rusija jos mnogo da radi

iako kazem ja volim Ruse
da. tako je to.amerika je puna egleza koji nisu englezi. holandjana koji nisu holandjani. rusa koji nisu rusi. izgubljenih u prostoru i vremenu. otišlih da traže sebe.

Back