Zanimljive nove mašine za kuhinju

proka

Legenda
Poruka
57.100
malo pa malo susrećemo se sa novim mašinama koje nam mogu olakšati rad u kuhinji ili spremiti hranu na zdraviji način

meni je recimo ovakva mašina zapela za oko, pošto volim prženu hranu, koju već jako dugo ne konzumiram, ova mašina koja prži bez ulja mi se učinila interesantnom

da li ima neko neko iskustvo?

- - - - - - - - - -

af-1200-2.jpg

- - - - - - - - - -

vrabac-1.jpg

- - - - - - - - - -

vrabac-2.jpg

- - - - - - - - - -

Ovaj uređaj cirkulisanjem vazduha na visokoj temperaturi, nudi spremanje raznih jela kao što su: pomfrit, piletina, riba, povrće, kolači, razna peciva…Uz pomoć ventilatora unutar uređaja velikom brzinom kruži topao vazduh oko hrane i zahvaljujući tome hrana dobija ukusan i hrskav sloj.Korišćenje ovog uređaja je alternativa za tradicionalno prženu hranu sa mnogo ulja.

- - - - - - - - - -

košta oko 100e

ja sam već nakupio tri posude

ali imam samo jednu mašinu :D

elem, prvu sam uništio dok sam mleo čvarke ..

druga je samo uginula..

imam i veču staklenu posudu i dve manje plastične, izvrsna mašina, mada je bolja ista takva lai sa 100w jačim motorom

pere se bez problema u mašini, i ima samo tri dela, nož, poklopac i posudu, nije dakle ništ akomplikovana a odlična je

npr, ja sa njom pravim i puter od kikirikija

mada najviše pravim paštete

Odlicna masina, ubacis dve glavice, pritisnes dvaput i gotovo. Brzo je i jednostavno. Posle se samo izvadi nozic, opere se brzo i jednostavno. Mene ovo spasava za orahe kada treba da usitnim.

Имам ја тај апарат, добар је за орахе и још неке ствари али за сечење лука - дај, јбт....

- - - - - - - - - -

Каква бре машина, то је апарат.

А-ПА-РАТ

Znas kako, kada mi dolaze gosti, a treba da naseckam luk za rostilj, ubacim u to i kraj. Nece nikad niti kao kada licno iseckam sitno, ali posluzi koliko-toliko. Za svinjski vrat, recimo. Nekad ne mogu sve da stignem, i krompir, i luk, i rostilj, i zar... Ili se ne setim da dodam luk.

Lako je kada je mladi lukac, samo skinem petiljke i postavim onako ceo.

Meni je blender otišao dok sam pravio kikiriki puter, jedno vreme sam se baš bio navadio na domaći sa morskom solju,maslinovim uljem i medom. Sad mi ne pada napamet više kupim onaj bez aditiva u zdravoj hrani od 300 kinti i vozi...jeftinije nego da malo malo pa novu mašineriju kupujem.

Što se tiče luka jedino kad mi treba za bolonjeze ili sl. pa ga sa još nekim povrćem onako baš sitno izblendiram ali van tih specifičnih slučajeva kod ekih jela slažem se sa Fabrikom generalno mi je lakse da ga iseckam nego da se maltretiram mašinerijom.
Za orahe je majka...recimo za baklavu kad mi treba mix samlevenih i komadića...tačno dobijem perfektnih mix sa dva-tri pritiska dumeta.

A ova prokina bi mi legla, ja ionako pomfrit pečem u rerni već neko vreme sa par kapi ulja.

Poslednja izmena:
42430.jpg

- - - - - - - - - -

• Turbo pećnica
  • Halogena pećnica - štedi energiju
  • 13 l zapremine
  • Tajmer sa alarmom
  • Termo izolovane ručke
  • Indikator sa dve lampice
  • Peče za 40% brže od obične rerne
  • Snaga 1200W
  • Maksimalna snaga 1400W
  • Staklena posuda
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif
Opis proizvoda:
spacer.gif
Turbo pećnica pogodna za pečenje, kuvanje, prženje, grilovanje, kuvanje na pari, odmrzavanje, zagrevanje, spremanje roštilja, pravljenje pudinga, pečenje kokica...

- - - - - - - - - -

da li je to isto?

how-to-chop-onion-8.jpg

Ja ocistim petiljke, presecem luk na polovine. Isecem skoro do kraja (tako da ostaje jedan deo koji spaja), okrenem za 90 stepeni i isecem ponovo. Krupnije za dinstanje, sitnije za rostilj. vrhovi prstiju uvek daleko od noza, podvuceni ka shaci.

Luk drzim kao kandzom, a ne dlanom i jagodicama prstiju. Bas kao na slici. I nikada se nisam isekao

Verovatno je problem kada se sece reckastim nozem :rumenko: samo takve koristim. Krupnije mi nije problem. Uvek se vodim logikom da ce da se raspadne prilikom termicke obrade. Ali ako namenski krenem sitno, to mi klizi i raspada se glavica pod rukom, jos je stisnem da ne pobegne, pa podvucem nokat pod noz. Kako da drzim podalje prste kad se priblizavam samoj ivici polovine glavice :neutral: Klizi...

Back