rokavec
Ističe se
- Poruka
- 2.144
Zdravo drustvo... poludeo sam !!!!
Racunar je poceo da mi se zamrzava posle odredjenog perioda koriscenja...
Posumnjao sam na hardver , testirao PC hirensom uzduz i popreko i sve je "ok"
Testove koje sam uradio :
Test maticne ( kompletan) .................. Sve ok
Test CPU-a --II-- ................................Sve ok
DDR --II-- ........................................Sve ok
HDD (Citanje, pisanje,mehanika,kes,)... Sve ok
ATA Prikljucak ....................................Sve ok
Sve je prijavio da je u perfektnom stanju!!!
Posle sam iz Windowsa uradio test napajanja tako sto sam opteretio CPU i graficku na 100% i tako nekih 15 min i sve je "ok"... prosao je test ...( Napajanje je novo i dosta jace nego sto bi mi bilo neophodno jer sam ga kupio jaceg znajuci da cu u buducnosti budziti pc (CIFTEK))
Posle sam uradio 3D mark i nije se nista sumnjivo desilo...
Eto... sada vidite sto sam poludeo
Josh jedna interesantna stvar vezano za BIOS:
Dakle ... probao sam i da restartujem BIOS jer sam mislio da se nesto poremetilo, izvadim ja bateriju na 10 min, Bios se lepo restartovao i ja prionem poslu da ga opet vratim na podesavanja koja meni odgovaraju medjutim primetio sam da mi racunar ne reaguje na promenu opcije cool & quiet tako sto bilo da je ona ukljucena ili iskljucena racunar pri skoro minimalnom opterecenju ne spusta cpu na onih oko 800 mhz-a kao pre nego stalno drzi na 3009 mhz-a....
Eto... meni je sumnjiv bios ... zasto mi ne reaguje na cool & quiet??? stalno drzi na 3009 mhz-a jezgro ... nije vise kao pre... da ga spusta kada nema opterecenja...
Jos je interesantnije kako je poceo da koci...
Sve se to desilo kada sam iz upaljenog racunara izvukao ps/2 tastaturu koje mi je hitno trebala, tada se prvi put zamrzao a sada to radi bilo da ja diram tastaturu ili ne!!!
STA MI JE CINITI DRUGOVI FORUMASI ???????????????????

P.S. zaboravih da kazem da nemam bed sektora... i to sam testirao
Racunar je poceo da mi se zamrzava posle odredjenog perioda koriscenja...
Posumnjao sam na hardver , testirao PC hirensom uzduz i popreko i sve je "ok"
Testove koje sam uradio :
Test maticne ( kompletan) .................. Sve ok
Test CPU-a --II-- ................................Sve ok
DDR --II-- ........................................Sve ok
HDD (Citanje, pisanje,mehanika,kes,)... Sve ok
ATA Prikljucak ....................................Sve ok
Sve je prijavio da je u perfektnom stanju!!!
Posle sam iz Windowsa uradio test napajanja tako sto sam opteretio CPU i graficku na 100% i tako nekih 15 min i sve je "ok"... prosao je test ...( Napajanje je novo i dosta jace nego sto bi mi bilo neophodno jer sam ga kupio jaceg znajuci da cu u buducnosti budziti pc (CIFTEK))
Posle sam uradio 3D mark i nije se nista sumnjivo desilo...
Eto... sada vidite sto sam poludeo

Josh jedna interesantna stvar vezano za BIOS:
Dakle ... probao sam i da restartujem BIOS jer sam mislio da se nesto poremetilo, izvadim ja bateriju na 10 min, Bios se lepo restartovao i ja prionem poslu da ga opet vratim na podesavanja koja meni odgovaraju medjutim primetio sam da mi racunar ne reaguje na promenu opcije cool & quiet tako sto bilo da je ona ukljucena ili iskljucena racunar pri skoro minimalnom opterecenju ne spusta cpu na onih oko 800 mhz-a kao pre nego stalno drzi na 3009 mhz-a....
Eto... meni je sumnjiv bios ... zasto mi ne reaguje na cool & quiet??? stalno drzi na 3009 mhz-a jezgro ... nije vise kao pre... da ga spusta kada nema opterecenja...
Jos je interesantnije kako je poceo da koci...
Sve se to desilo kada sam iz upaljenog racunara izvukao ps/2 tastaturu koje mi je hitno trebala, tada se prvi put zamrzao a sada to radi bilo da ja diram tastaturu ili ne!!!
STA MI JE CINITI DRUGOVI FORUMASI ???????????????????

P.S. zaboravih da kazem da nemam bed sektora... i to sam testirao
Poslednja izmena: