Zamolio bih za pomoc

turlingdrom

Početnik
Poruka
29
clever.gif

Imam dilemu. Ne znam sta da radim. Da li da ostajem u Beogradu i studiram ili da pokusam da odem odavde.

Ovakva je situacija. U osnovnoj sam bio veoma dobar djak. Tj veoma odlican. Upisao sam posle toga jednu od cenjenijih srednjih skola u Srbiji. Matematicku gimnaziju. U njoj bas i ne blistam, ali sam iz kompjuterskih predmeta uvek bio dobar. To me najvise i zanima. Kompjuterima se bavim nekih 5 godina, a voleo bih da mi to bude i preokupacija u zivotu.
Elem, ako ostajem ovde dvoumim se , zbog studija o kompjuterima izmedju dva faxa FONA i MF-a. Ako odlazim odavde dvoumim se izmedju Nemacke i Italije.
Voleo bih ako biste mi dali neki savet sto se tice inostranstva. Znaci, nisam nostalgican ni malo. Veoma lako bih otisao , samo mi treba nesto za komjutere , sto se ne placa puno, sto ima mogucnost neke stipendije i uzimanja kredita od banke...

Hvala unapred
Ivan
lamer.gif

cao! ja sam trenutno u Americi i za razliku od tebe nostalgija me ubija. takodje razmisljam da li da studiram u bg-u ili "napolju". mislim da tu nema neke preterano dobre buducnosti. ima dosta stranih firmi koje dobro placaju ali zaposljavaju ljude koji su zavrsili skole u svetu. sa kompijuterima i matematikom ima stvari koje bi tu mogao da radis. mene zanima hotelski menadzment i da zavrsim skolu u novom sadu (koja je trenutno jedina kod nas) mogu da radim u maloj moskvi ili tako nekom perspektivnom mestu. moj ti je savet ako imas sansu, pali opdatle. na intrnetu mogu da se nadju razne stipendije, probaj, nista te ne kosta. ljudi daju stipendije za razne stvari. najlakse je dobiti ako treniras nesto, ali postoje i drugi nacini. srecno!

moj savet je za osnovne studije u Italiju a posle Master odradi u nemackoj,mada ti je Nemacka jeftinija i lakse se dobijaju stipendije,ali je zato nemacki jezik grozan-bar meni,a ital.se lako savlada,ako imas pitanja vezana za Italiju,ja studiram u Milanu pa pitaj

Cao, ovde Maja. Videla sam da si napisao da studiras u Milanu pa bih te zamolila za neku pametnu informaciju o troskovima zivota u Italiji, npr. koju karticu za prevoz je najpametnije nabaviti, koji karticu za telefon, kakve su cene u kantinama i sve drugo sto bi ti palo na pamet. Veruj mi svaka informacija je znacajna, pogotovu kad neznas nista o tome a moras se sa tim suociti.
Ja cu biti u Bolonji na posdiplomskim na Pravnom fakultetu, odsek za Ekonomiju pa ako imas nekoga tamo ili neki kontakt oko smestaja sve znaci.
Veliki pozdrav iz Nisa od

Maje

Anonymous:
moj savet je za osnovne studije u Italiju a posle Master odradi u nemackoj,mada ti je Nemacka jeftinija i lakse se dobijaju stipendije,ali je zato nemacki jezik grozan-bar meni,a ital.se lako savlada,ako imas pitanja vezana za Italiju,ja studiram u Milanu pa pitaj

Majcezmajce:
Cao, ovde Maja. Videla sam da si napisao da studiras u Milanu pa bih te zamolila za neku pametnu informaciju o troskovima zivota u Italiji, npr. koju karticu za prevoz je najpametnije nabaviti, koji karticu za telefon, kakve su cene u kantinama i sve drugo sto bi ti palo na pamet. Veruj mi svaka informacija je znacajna, pogotovu kad neznas nista o tome a moras se sa tim suociti.
Ja cu biti u Bolonji na posdiplomskim na Pravnom fakultetu, odsek za Ekonomiju pa ako imas nekoga tamo ili neki kontakt oko smestaja sve znaci.

Maje

E tek sad videh poruku,valjda nije kasno..Pa ovako,shto se tiche karte za prevoz kupuj mesecnu za studente(ne znam da li govoris italijanski ili ne,ali za svaki sluchaj-"abbonamento mensile").Kartica za tel-WIND,iskljucivo jer je najpovoljniji,paket sa brojem i 15€ priche kosta 30€,treba ti neki dokument pri kupvini kartice.Inache sa wind-a mozes da saljes poruke i na 063 i 064,sto nije slucaj sa omnitel-om(vodafone),a o TIM mrezi necu ni da pricam koliko je skupa.Za hranu imas menzu,koja se nalazi uvek blizu fax,i obrok(ruchak) je izmedju 3 i 6€.Samo pazi menza se zatvara u 1:30,jer naravno oni uvek "ruchkaju" tacno u 1.Smeshtaj,ne znam da li imas,ali ako ne,tesko ces ga naci,a i sve je preskupo.Ako imas jos neko pitanje,slobodno pitaj,trudicu se da proveravam forum chesce.in bocca al lupo.btw devojka sam,posto vidim da si gore pogresno skapirala.Ostavi tvoj mail pa da ti dam jos neke info,i br telefona kome da se javis u Bologni

Anonymous:

majo ako si saznala nešto o troškovima života u italiji, javi jer isto to i mene interesuje,s tim što je kod mene firenca u pitanju.hvala nela
Majcezmajce:

Maje

Anonymous:

Back