Zamjenik ministra odbrane BiH nazvao Milorada Dodika "ocem srpske nacije"

Poruka
15.314

Sa 2,1 promila usmrtio policajca, pa ga Milorad Dodik pomilovao​

Prije oko 2h
4komentara
Radiosarajevo.ba
Sa 2,1 promila usmrtio policajca, pa ga Milorad Dodik pomilovao

Foto: MUP RS / Policija RS/Ilustracija
Branko Trivunović (52) iz Glamoča, koji je bio osuđen zato što je mrtav pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo policajac Stevo Babić (47), pomilovan je od strane predsjednika Republike Srpske Milorad Dodika.
Trivunović je bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 2019. godine, ali je pomilovanjem koje je dobio od predsjednika Republike Srpske ta kazna zamijenjena za uslovnu osudu. Odluka o pomilovanju Trivunovića objavljena je u srijedu u Službenom glasniku Republike Srpske, a stupila je na snagu sa danom donošenja.


Branko Trivunović je sredinom septembra 2020. godine u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na dvije godine zatvora zato što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Babić.
Tri horoskopska znaka čeka težak kraj mjeseca: Haos tek slijedi TRENDING

Tri horoskopska znaka čeka težak kraj mjeseca: Haos tek slijedi

Prema presudi, nesreća se desila 21. jula 2019. godine u mjestu Strojice kod Šipova. Trivunović je tada, vozeći pijan sa 2,1 promila alkohola u krvi, izbjegavajući stoku na putu udario u desnu bankinu, a zatim prešao u suprotnu traku i sudario se s Land Roverom koji je vozio Mirko Kiza iz Mrkonjić Grada.


Trivunović je vozio nedozvoljenom brzinom od 83 km/h, a od siline udara Babić je zadobio teške povrede od kojih je preminuo, dok je Trivunović ispao iz vozila i preživio.
Prema pričama mještana koji živi u blizini mjesta nesreće, radi se o veoma opasnoj krivini gdje su se ranije događale teške saobraćajne nesreće.
Revizija CIK potvrdila: Helikopterski servis RS vozio Dodika na predizborne skupove, prekršen zakon PRIJE 1 DAN

Revizija CIK potvrdila: Helikopterski servis RS vozio Dodika na predizborne skupove, prekršen zakon

Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavila je tada dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Sanja Guzina, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Šipovo. Guzina je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere, kao i vještačenja na rasvjetljavanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a obdukcija je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.
U odluci o pomilovanju Branka Trivunovića navedeno je da su i druge institucije dale pozitivno mišljenje. "Mišljenje Okružnog suda u Banjaluci, koji je vodio prvostepeni krivični postupak, i Ministarstva pravde Republike Srpske su pozitivna", piše u Službenom glasniku. Odluku o pomilovanju potpisao je predsjednik RS, Milorad Dodik, prenosi Srpskainfo.
баја алкофашиста
кој краљ
 

Top