Zamjene za hleb bez ugljikohidrata

mačka zagrebačka

Stara legenda
Moderator
Poruka
85.534
Dosta mojih kolegica izbjegava razne namirnice pa su tako na red došli i ugljikohidrati (osobno imam mišljenje o tome ali to ovdje nije tema).
Imate li neke recepte kako napraviti hleb bez ugljikohidrata?

Za početak evo jedan ali to meni baš i ne liči na hleb
Sastojci

• 100 g krem sira po izboru
  • 3 jaja
  • 1⁄2 žličice praška za pecivo
  • malo soli
Priprema

Odvoji bjelanjke i žumanjke. Izmuti bjelanjak u čvrst snijeg pa dodaj malo soli. U drugoj zdjeli umuti žumanjke, krem sir i prašak za pecivo do glatke smjese Zatim snijeg od bjelanjaka pažljivo dodaj u drugu smjesu žutanjaka i pažljivo promiješaj. Jušnom žlicom uzimaj smjesu i stavljaj ju na pleh obložen papirom za pečenje. Kruh peci 25 minuta na 150 stupnjeva. preuzeto s linka https://zena.net.hr/bolja-ja/zdravlje/sto-jesti-umjesto-kruha-96760100-2329-11ef-b107-3e760cdef4fe

Dosta mojih kolegica izbjegava razne namirnice pa su tako na red došli i ugljikohidrati (osobno imam mišljenje o tome ali to ovdje nije tema).
Imate li neke recepte kako napraviti hleb bez ugljikohidrata?

Za početak evo jedan ali to meni baš i ne liči na hleb
Sastojci

• 100 g krem sira po izboru
  • 3 jaja
  • 1⁄2 žličice praška za pecivo
  • malo soli
Priprema

Odvoji bjelanjke i žumanjke. Izmuti bjelanjak u čvrst snijeg pa dodaj malo soli. U drugoj zdjeli umuti žumanjke, krem sir i prašak za pecivo do glatke smjese Zatim snijeg od bjelanjaka pažljivo dodaj u drugu smjesu žutanjaka i pažljivo promiješaj. Jušnom žlicom uzimaj smjesu i stavljaj ju na pleh obložen papirom za pečenje. Kruh peci 25 minuta na 150 stupnjeva. preuzeto s linka https://zena.net.hr/bolja-ja/zdravlje/sto-jesti-umjesto-kruha-96760100-2329-11ef-b107-3e760cdef4fe
ja ovako pravim kajganu
jos dodam malo sunke, kulena i zacina :rumenko:

Kad ne jedem hleb, jedem onaj pirinčani stiropor.

što je najbolje meni je taj pirinačni stiropor bolji od onih wasa krekera, ono mi je kao da grickam kartonsku kutiju :zcepanje:
1717945490602.png

Onaj recept u uvodnom postu je kajgana sa sirom i nije i ne može biti zamena za hleb..
Hleb nema zamenu i hleb treba jesti , cak nutricionisti preporucuju krišku do dve hleba dnevno
Pitanje je samo kolicina,koliko kriški hleba ce se pojesti u jednom danu .Ima ljudi koji pojedu pola vekne hleba za jedan obrok.
Danas na primer, nisam jela hleb jer je rucak bio takav da nije bilo potrebe za hlebom. Sutra vec hocu :)

Back