Zamislite tišinu...

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
69.961
...koja bi nastala posle neke ogromne katastrofe na Zemlji koja bi pobila sve živo. Recimo da ogroman asteroid udari u planetu, ili da se razvije neki strašni virus, ili da nuklearni rat satre sav živi svet. Verovatnoće za tako nešto su jako male, ali ipak postoje.

Ostao bi i dalje šum okeana koji udara u stene, nebo bi i dalje parale zvezde padalice, duga bi se ukazala posle kiše, zimske noći bi bile duge i hladne a pustinjski pesak vreo kao i uvek. Munje bi sekle kišovito nebo a napušteni gradovi bi se sa vremenom pretvarali u prah.

Bog bi ostao sam.

Sizif:
...koja bi nastala posle neke ogromne katastrofe na Zemlji koja bi pobila sve živo. Recimo da ogroman asteroid udari u planetu, ili da se razvije neki strašni virus, ili da nuklearni rat satre sav živi svet. Verovatnoće za tako nešto su jako male, ali ipak postoje.

Ostao bi i dalje šum okeana koji udara u stene, nebo bi i dalje parale zvezde padalice, duga bi se ukazala posle kiše, zimske noći bi bile duge i hladne a pustinjski pesak vreo kao i uvek. Munje bi sekle kišovito nebo a napušteni gradovi bi se sa vremenom pretvarali u prah.

Bog bi ostao sam.
Sve sto si naveo je samo dokaz jedne savrsene kreacije od strane neke vise i inteligentnije sile.Po mom verovanju i po znanju koje posedujem, jedino logicno objasnjenje za postojanje svemira i svega sto je u njemu mogu pripisati Bogu.Pa i ako zivim u zabludi,samim tim sto sam nasao odgovor u religiji na pitanja koja su tokom mog zivota ostala neodgovorena od svih ljudi od nauke,srecniji sam ja sa svojom verom nego ti u svom neznanju.

jan bibijan:
Sizif:

Bog bi ostao sam.
Sve sto si naveo je samo dokaz jedne savrsene kreacije od strane neke vise i inteligentnije sile.Po mom verovanju i po znanju koje posedujem, jedino logicno objasnjenje za postojanje svemira i svega sto je u njemu mogu pripisati Bogu.Pa i ako zivim u zabludi,samim tim sto sam nasao odgovor u religiji na pitanja koja su tokom mog zivota ostala neodgovorena od svih ljudi od nauke,srecniji sam ja sa svojom verom nego ti u svom neznanju.

Ali, nema sekiracije, Sizife. Nikada se nece desiti neki takav smak sveta, a i nikada Bog nece ostati sam jer ne bi stvarao sebi drustvo, dao nam seksualni nagon da se volimo i radjamo nove potencijalne Bogove da je hteo da ostane sam. :D

Prema tome, nema bojazni i nema razloga da se plasis ovakvog scenarija. Nikada nece doci do onoga sto ljudi zovu "smak sveta". Ne znaju sta pricaju, oprostices im, verujem. :)

1010011:
jan bibijan:
Pa i ako zivim u zabludi

Iako živiš u zabludi to se da ispraviti. Za početak bi ti preporučio prelepe slike Svemirskog teleskopa Habl, uz koje možeš i dosta toga da naučiš.

http://hubblesite.org/newscenter/newsdesk/archive/

Posebno obrati pažnju na one vezane za kosmologiju.

Nemoj ostati zatucan do kraja života. Skupi hrabrosti i nauči nešto novo. 8)
Nemam nikakvog straha da naucim nesto novo.Ja proucavam nauku isto koliko i drugi.Jedina razlika izmedju nas je ta sto se ja ,pored naucnih dokaza i otkrica, sluzim i verom,a ona je upravo to sto mi daje odgovore na pitanja na koja nauka nije uspela.Ko je ovde zatucan?Ja koji se sluzim matrjalnim i duhovnim, ili ti koji se ogranicavas samo na materjalno.

jan bibijan:
Ko je ovde zatucan?Ja koji se sluzim matrjalnim i duhovnim, ili ti koji se ogranicavas samo na materjalno.
Polako ljudi, niko ne mora biti zatucan. Problem je u tome što se kognitivno ne može dokazati postojanje "duhovnog" van materije. Ako se ne rodiš fizički, kao čovek, nikada nećeš ni postojati, ni u tzv. "duhovnom" ni u materijalnom smislu. Znači da materija ipak prethodi "duhu", a nema nikakvih indicija ni da ga može nadživeti. Duh je u nama, dok smo živi i ja ga vidim kao skup naše svesti i svih emocija.

Sizif:
jan bibijan:
Ko je ovde zatucan?Ja koji se sluzim matrjalnim i duhovnim, ili ti koji se ogranicavas samo na materjalno.
Polako ljudi, niko ne mora biti zatucan. Problem je u tome što se kognitivno ne može dokazati postojanje "duhovnog" van materije. Ako se ne rodiš fizički, kao čovek, nikada nećeš ni postojati, ni u tzv. "duhovnom" ni u materijalnom smislu. Znači da materija ipak prethodi "duhu", a nema nikakvih indicija ni da ga može nadživeti. Duh je u nama, dok smo živi i ja ga vidim kao skup naše svesti i svih emocija.
Ja verujem da duh zivi i nakon nase smrti.Ta vera u zivot nakon smrti mi pomaze da bolje postupam prema drugima i da se sam bolje osecam.Ti sada mozes reci da ti vera nije od presudnog znacaja da ostvaris takve ciljeve i to je ok,ali zasto onda odvracati druge od onoga sto ih cini srecnijim.

jan bibijan:
Onda bih voleo, ako možeš, da mi objasniš genezu duha.

U kom trenutku on tačno nastaje, koja je to razlika koja nešto bez duha učini da to isto nešto dobije duh. U kom trenutku ti misliš da si stekao duh? Kada se oplođena jajna ćelija razdvojila na dve? Kada je srce počelo da ti kuca? Kada ti je presečena pupčana vrpca? Kada si progovorio? Šta misliš?

Sizif:

Bog bi ostao sam.

Propade ti plan zbog jedne sitnice. Mi ljudi nismo stvoreni samo zbog toga da kratko zivimo ovde na zemlji i nestanemo. Naprotiv, ovde na zemlji smo samo trenutno, a sa Bogom na nebu u vecnosti.

Tako da, i kad bi se desila takva katastrofa svi bismo se preselili kod Gospoda, na nasu radost. Doduse neki bi u tom slucaju ranije osetili "vatricu"

maleni:
Tako da, i kad bi se desila takva katastrofa svi bismo se preselili kod Gospoda, na nasu radost.
Meni takva mogućnost ne zvuči realno. Zamisli zbrke kad se tamo nađu hrišćani, muslimani, budisti, inkvizitori, poreski inspektori, *****, ljudi ometeni u razvoju, Tito, Staljin i Andy Warhol?

Ma ludnica, bre! :lol:

Ako postoji vecni zivot, Tito, Idi Amin, Staljin, Hitler i tako ti su se vec udruzili i zbacili Boga sa trona :lol: :lol: :lol:

Mi ljudi smo stvoreni da kratko zivimo na zemlji... i da se pretvorimo u naftu tj. gorivo za kojih 100-ak hiljada godina...

Sizif:
jan bibijan:
Onda bih voleo, ako možeš, da mi objasniš genezu duha.

U kom trenutku on tačno nastaje, koja je to razlika koja nešto bez duha učini da to isto nešto dobije duh. U kom trenutku ti misliš da si stekao duh? Kada se oplođena jajna ćelija razdvojila na dve? Kada je srce počelo da ti kuca? Kada ti je presečena pupčana vrpca? Kada si progovorio? Šta misliš?
Na zalost, na ovo pitanje ne umem da ti odgovorim.A ja tebe ponovo pitam:" Koja je svrha udaljiti me od onoga sto me cini srecnim"?Uzmi u obzir da svojom verom ne ugrozavam druge.A samim tim sto me[vera] cini boljom osobom,nikako ne mogu nauditi sebi u bilo kom smislu.

jan bibijan:
Na zalost, na ovo pitanje ne umem da ti odgovorim.A ja tebe ponovo pitam:" Koja je svrha udaljiti me od onoga sto me cini srecnim"?Uzmi u obzir da svojom verom ne ugrozavam druge.A samim tim sto me[vera] cini boljom osobom,nikako ne mogu nauditi sebi u bilo kom smislu.

Evo, ja cu ti reci koja je svrha, tako sto cu citirati jedini pametni deo ocajne trilogije zvane Matrix:

Morpheus: The Matrix is everywhere. It is all around us, even now in this very room. You can see it when you look out your window or when you turn on your television. You can feel it when you go to work, when you go to church, when you pay your taxes. It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.
Neo: What truth?
Morpheus: That you are a slave, Neo. Like everyone else you were born into *******, born into a prison that you cannot smell or taste or touch. A prison for your mind.... Unfortunately, no one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself. This is your last chance. After this there is no turning back. You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.... Remember, all I'm offering is the truth, nothing more.... Follow me....

A, inace, ja se ne bi trudio da objasnim ljudma koliko je svo to religijsko ucenje napravljeno da zaglupi ljude i nacini od njih ponizne i pokorne robove, da oni ne ugrozavaju mene... Religija ugrozava svakoga, verujuceg i ne verujuce... Verujuceg jer pravi roba od njega, ne verujuceg jer taj isti rob ce uciniti sve da i taj ne verujuci postane rob (jer tako religija nalaze... piramidalni sistem - uvuci sto vise ljudi, i nagrada ce ti biti veca).

Ratovi, inkvizicije, ispiranje mozga... sve je to direktan plod tih religija, a ne bih se slozio da to ne ugrozava nikog. To ugrozava SVE!

Toliko

Sizif:

I ja zasad VIDIM stvari tako, ali VERUJEM da ima mnogo vise od toga. 8)

Incognito:
jan bibijan:

Evo, ja cu ti reci koja je svrha, tako sto cu citirati jedini pametni deo ocajne trilogije zvane Matrix:

Morpheus: The Matrix is everywhere. It is all around us, even now in this very room. You can see it when you look out your window or when you turn on your television. You can feel it when you go to work, when you go to church, when you pay your taxes. It is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth.
Neo: What truth?
Morpheus: That you are a slave, Neo. Like everyone else you were born into *******, born into a prison that you cannot smell or taste or touch. A prison for your mind.... Unfortunately, no one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself. This is your last chance. After this there is no turning back. You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill, you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes.... Remember, all I'm offering is the truth, nothing more.... Follow me....

A, inace, ja se ne bi trudio da objasnim ljudma koliko je svo to religijsko ucenje napravljeno da zaglupi ljude i nacini od njih ponizne i pokorne robove, da oni ne ugrozavaju mene... Religija ugrozava svakoga, verujuceg i ne verujuce... Verujuceg jer pravi roba od njega, ne verujuceg jer taj isti rob ce uciniti sve da i taj ne verujuci postane rob (jer tako religija nalaze... piramidalni sistem - uvuci sto vise ljudi, i nagrada ce ti biti veca).

Ratovi, inkvizicije, ispiranje mozga... sve je to direktan plod tih religija, a ne bih se slozio da to ne ugrozava nikog. To ugrozava SVE!

Toliko
Posto si i ti okruzen matrixom,ne verujem da mozes da mi pomognes da ga drugacije razumem nego onakvog kakav nam je predstavljen.Ako mozes ,nadam se da ces mi jos veceras ponuditi crvenu pilulu.Sto se tice ratova i inkvizicije,oni su samo posledica pogersnog predstavljanja religije od strane zlih ljudi.Svako ko je procitao Novi zavet zna da je Hriscanstvo miroljubiva religija koja je protiv nasilja bilo koje vrste.A o kakvom robovanju govoris,stvarno ne razumem.Sto se Matrix trilogije tice,daleko je od ocajne ,u pozitivnom smislu.

jan bibijan:
Svako ko je procitao Novi zavet zna da je Hriscanstvo miroljubiva religija koja je protiv nasilja bilo koje vrste.
Jude 1:5

I will therefore put you in remembrance, though ye once knew this, how that the Lord, having saved the people out of the land of Egypt, afterward destroyed them that believed not.

Milostive li religije... prema svojima! A ostali?

Back