ZAMISLIMO !

Mnogi svasta zaista pametno napisase, evo sam oda dodam da bih ja vrlo voleo da vidim srpskog Eliota Nesa sa bezgranicnim ovlascenjima, to bi nam vrlo pomoglo. Slamanje monopolista i naterivanje da ulazu udrustvo bi ustedelo mnogo para.

Izlaz lezi u omogucavanju domacim da se iskazu, ovako samo idemo u duznicko ropstvo, jer citavo drustvo je jednostavno neodgovorno i istovremeno vrlo zeljno. Pusti ljude da rade i debelo ih oporezuj.

Побио би све антисрбе а њиохову имовину дао сиротињи...Национализовао би фабрике и решио проблем незапослености...Увео би сечење руке за давање и узимање мита (само се сече она рука из које се утврди да су паре дате, узете)...Економски би се развили кад би отерали паразите у виду банака, осигурања, наградних игара...У Еу би приста ал кад би испунили све моје захтеве од промене заставе и химне Еу до признања Велике Србије, ма много тога... Са Русијом економски чиста рачун. А наравно потрудио би се да се заближимо са братским нам народом

Побио би све антисрбе а њиохову имовину дао сиротињи...Национализовао би фабрике и решио проблем незапослености...Увео би сечење руке за давање и узимање мита (само се сече она рука из које се утврди да су паре дате, узете)...Економски би се развили кад би отерали паразите у виду банака, осигурања, наградних игара...У Еу би приста ал кад би испунили све моје захтеве од промене заставе и химне Еу до признања Велике Србије, ма много тога... Са Русијом економски чиста рачун. А наравно потрудио би се да се заближимо са братским нам народом

Uveli ti internet u Haag-u? Mora da su videli od Raula Kastra...
Šta ti je trend...

Poveo bi svoj narod u novu seobu ......

baleari--260.jpg

Kako ces da resis:
a).nezaposlenost
b).korupciju
c).ekonomski razvoj
d).odnose sa EU i Amerikom
e).odnose sa Rusijom
a). i c).
Problem Srbije je veliki procenat neobrađene obradive zemlje. Probao bih sledeće:
- Država Srbija nudi da otkupi od ljudi njihovu zemlju (kroz poreske olakšice i slično)
- Ljudi koji ne žele da prodaju svoju zemlju, a ne obrađuju je (žele da sačuvaju svoju dedovinu za uspomenu) treba da plaćaju veći porez na nju.
- Ukrupnjene posede treba podeliti mladim ljudima koji žele da žive i rade na tim imanjima, kreditirati ih, pomoći im da naprave kuće, da nabave mehanizaciju. Pomoći im stručnim savetima (šta da gaje) i omogućiti im plasman robe.
Na taj način bismo obezbedili posao za fabrike poljoprivrednih mašina, obezbedili bismo sirovine za fabrike prehrambenih proizvoda, omogućili rast proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta.

b).
Problem u Srbiji je nepoštovanje i neprimenjivanje zakona i propisa. Džabe je to što su propisane kazne ako se niko ko je zaslužio kaznu ne kažnjava. To je nešto što se mora promeniti. Trebalo bi uvesti strože kazne prema pravosudnim radnicima i radnicima MUP-a koji ne poštuju zakone i samim tim podržavaju korupciju.

d). i e).
Srbija treba da sarađuje sa svim zemljama na svetu koje poštuju Srbiju i žele da sarađuju sa Srbijom. U svakom slučaju, treba voditi računa o našim interesima, naročito ekonomskim.

TI pobedis na predstojecim izborima.
Treba da fomiras vladu sa tobom na celu.
Kako ces da resis:
a).nezaposlenost
b).korupciju
c).ekonomski razvoj
e).odnose sa Rusijom

P.S
Po mogucnosti bez partiskih fraza i programa.
TVOJE MISLJENJE!?!

uuu sto ti je pitanje.
a. svi seljaci iz grad vratio na selo da radu .beograd ce se prepolovi i ima da vapi za radnu snagu.
b. nema ni to.svuda na zapad to se zove provizija a to je zakonski.
c.vratio bi sve pod drzavnu kontrolu uveo komunizam i konvertibilne bonove za zejtin kafu prasak.u komunizam znamo da su komunisti krivi a u ovaj sistem svi su krivi pa je valjda lakse da drzimo na oko par tita, dolanca stambolica nego 301 mafiju i ostale organizacije za udruzeno kriminalno delovanje citaj stranke i partije
d.da izolujemo evropu hermetickim zatvaranjem srpskih granica.a za ameriku da uvedemo rezoluciju 1244 na celoj njenoj teritoriji posto je to formula za cepanje jedne drzave.
e. a ruse bi zamolio da nam vise ne pomazu u politiku kako bismo sacuvali vojvodinu sandzak a mozda i sumadiju.
sta mislis dal bi narod glaso za mene.

uuu sto ti je pitanje.
a. svi seljaci iz grad vratio na selo da radu .beograd ce se prepolovi i ima da vapi za radnu snagu.
b. nema ni to.svuda na zapad to se zove provizija a to je zakonski.
c.vratio bi sve pod drzavnu kontrolu uveo komunizam i konvertibilne bonove za zejtin kafu prasak.u komunizam znamo da su komunisti krivi a u ovaj sistem svi su krivi pa je valjda lakse da drzimo na oko par tita, dolanca stambolica nego 301 mafiju i ostale organizacije za udruzeno kriminalno delovanje citaj stranke i partije
d.da izolujemo evropu hermetickim zatvaranjem srpskih granica.a za ameriku da uvedemo rezoluciju 1244 na celoj njenoj teritoriji posto je to formula za cepanje jedne drzave.
e. a ruse bi zamolio da nam vise ne pomazu u politiku kako bismo sacuvali vojvodinu sandzak a mozda i sumadiju.
sta mislis dal bi narod glaso za mene.
Pobedjujes,garant :mrgreen:

Обзиром да су нам нација и држава у одумирању, могло би се и тако назвати.

Желео бих да кажем још неколико ствари које се тичу економског развоја и незапослености:

1. Порески систем је крајње неправедан и плус тога дестимулише запошљавање, јер су трошкови за послодавце врло високи и просто вуку људе као сивој економији. Наиме, проблем је што се сразмерно више опорезују они који зарађују мање, док су они који имају високе приходе (веће од 5 просечних плата) заштићени као бели медведи. Порез на имовину је смешно мали, што опет штити најбогатију, владајућу класу. То треба из корена променити и увести прогресивни систем опорезивања. Ако неко као учесник на тржишту (које представља заједнички ресурс једног друштва) узима више, треба и да плати више. Интересантно је да код нас о овоме ћуте и власт и опозиција, па сад ви размислите за чије интересе сви они раде?

2. Инфлација као други велики проблем се широм света, па и код нас вештачки одржава, а последица је постојања кредитног новца. Наиме, централне банке штампају новац или га просто измисле, тј. само упишу непостојећи новац на рачуне и онда га уз одређену камату пласирају комерцијалним банкама, а оне онда даље привреди и становништву. Шта то практично значи? То значи да се тај дуг не може вратити из постојеће количине новца у оптицају, већ нужно захтева нову емисију и тиме се ствара један зачарани круг који генерише инфлацију. Ово се најједноставније може решити тако да се примарна емисија даје као поклон (0% камате, што нпр. пракса у Јапану) и то непроизвођачима - за дечије додатке, пензије и друге буџетске кориснике), који онда то трансферишу произвођачима, стварајући профит без инфлације.

Овим се исправља један од главних структуралних поремећаја у привреди, а то је вишак агрегатне понуде у односу на агрегатну тражњу. Разлог за ово је смањење брзине оптицаја новца услед пораста економске рационалности у сфери производње и потрошње. Наиме, као што проивођачи теже да рационализују своју производњу (раст продуктивности), тако и потрошачи теже да купљена добра користе што дуже и рационалније, чиме стварају велике уштеде. Све у свему, дајући здрав, некредитни новац непроизвођачима исчезава инфлација, а људи се ослобађају дужничког ропства. За више информација о некредитном новцу можете сазнати овде http://serbon.info/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=37

Хвала Вам што препоручујете мој сајт о некредитном новцу. Све сте лепо написали само се чудим што сте после текста у којем кажете да се примарни новац даје као поклон ставили заграду и у њој написали да је каматна стопа нула као што је то у Јапану. Та заграда и то у загради није потребно јер сте лепо рекли да је некредитни новац поклон а ако спомињете камату која је једнака нули то значи да се ради о бескаматном кредиту а не поклону. Имам 65 година и увек сам био усамљен па ме Ваш став много радује. Мој е-mail je sm.serbon@neobee.net. Stojan Nenadovic

Kako ces da resis:
a).nezaposlenost
b).korupciju
c).ekonomski razvoj
e).odnose sa Rusijom

P.S
TVOJE MISLJENJE!?!

1. Zavođenje diktature u trajanju od 5 godina. za koje vreme bi se stvari brže rešavale, a za to vreme stranke edukovale kako se vodi politika jedne zemlje.
2. relazni rok od 5 godina dok stranke pripreme ozbiljne programe.
a, b,c,d i e: kao što sve stranke pričaju pred izbore, ali ne bi ostalo samo na priči.

a) svi nezaposleni u vojsku i na Iran i ostale lupeške zemlje zajedno sa Amerima;

b) korupcionaše o prvu banderu;

c) Svim građanima dati po 20.000 eura da otvore privatni biznis, a novac uzeti od EU;

d) ulazak u EU i NATO;

e) prijateljski odnosi kao i do sada, samo malo manje prijateljski.

Kako ces da resis:
a).nezaposlenost
b).korupciju
c).ekonomski razvoj
e).odnose sa Rusijom

P.S
TVOJE MISLJENJE!?!
ovo moje se odnosi na cg...ako nije problem :)
Uradila bih nešto slično kao Tomas Sankara samo bez diktature...bila bih malo strožija ,ali ne bi bila diktator
a)Svi koji imaju preko 35 godina rada bi pošli u penziju.Koliko su radili,tolike bi penzije imali.To važi i za obrazovanje.Zaposlila bih mlađe ljude,sa pravim obrazovanjem svi koji su na položajima zbog veza i vezica ,a ne pokazuju željen rezultat i nemaju pravo obrazovanje,dobili bi otkaze.
b)Svi koji primaju mito ili ga daju, bi bili hapšeni...kao što je neko rekao,ako trebam i najboljeg prijatelja.Uvela bih rigoroznije kazne za primanje i davanja mita.
c)Kao što je Sankara uradio :) ...zamjenila luksuzne automobile svih viših zvaničnika za neke skromnije,smanjila im plate (i sebi),trgovala sa svima, uvozila i izvozila na istim mjerama.Ne kao što se negdje radi,više se izvozi nego uvozi...Svi koji žive u preluksuznim kućama i kupaju se u privatnim bazenima,koji nisu stečeni radom već krađom...prvo bi ih dovela na sud,ako ne bi uspijeli da se odbrane,uzimam sve,od tog novca bi povećala narodu plate.
d)Nastavila bih sa saradnjom EU,težila da smanjim korupciju i generacijsku korupciju koja je najveći problem u Crnoj Gori,sa Amerikancima bi sarađivala na razumnom nivou.A od drugih zemalja...ko je frend,neka je frend,ko nije neka nije,neću ulaziti u konflikte sa njima.
e)Normalizovala.Pošto govorim o CG,ne bi mogli nelegalno da grade gdje im se ćefne.
Ako je Srbija u pitanju,odgovori na d) i e) bi bili drugačiji,ali neću da izazivam bijes pojedinjenih forumaša pa ćutim.
Još jedna važna stvar,moja država ne bi bila fudbalski teren Amerike i Rusije na kome bi dokazivali koja je veća sila...biježi bre...
I naravno,niko ne bi mogao da mi bude ''tata'' (kao što milo radi fiću,koštunica tadiću).

a) i b) i c) sve je povezano, napadom, ali stalnim,na korupciju ( ide do vrha) i kriminal ( ide do vrha), ukidanjem monopola u privredi, mozda se i krene sa mrtve tacke. Mislim da je ovo pitanje zivota ili smrti, ekonomsko naravno.

d) proglasiti neutralnost, i saradjivati sa onima koji ne uslovljavaju saradnju politicki

e) iskoristiti mogucnost izvoza ii ekonomsko-politicke saradnje, ako treba samo tamo izvoziti. Ko hoce sa nama i mi hocemo sa njim.

Sve u svemu nista novo. Dovoljno je da `odlazeca` vast ne pogorsa stanje koje je zatekla, a mi cemo se nekako snaci.

a) Незапосленост бих решио отварањем нових радних места новцем из државног буџета, а такође довођењем страних инвеститора на тржиште Србије. Исто тако, тамо где има кадра, једна особа не би могла да ради више од једног посла.
б) Корупција је један од највећих проблема сваке државе. Не кажем да бих у потпуности искоренио корупцију, али бих је свео на минимум. Ко год прима мито био би кажњен онако како закон налаже. Онима који су надлежни за спровођење закона бих повећао плате, јер не можете очекивати да полицајац коме је плата 250 еура одбије 500 еура од неког тајкуна само да не иде у полицију.
ц) Постоји више начине да се земља економски развије. Незапосленост и мито и корупција су тесно повезани са економским развојом једне државе. Запошљавао бих више људи у државне установе, а мање у приватне фирме или обекте. Омогућио бих повољне кредите за пољопривреднике и обезбедио да сваки пољопривредник потпише са државом уговор о откупнини робе коју је држава дужна да откупи и да продаје (супермаркетима (државним или приватним) и сл.). Такође, настојао бих да наши људи имају квалитетно образовање јер стручњаци доста помажу у економском развоју неке земље. Има ту још много ствари које би се требале урадити
д) Односе са ЕУ и Америком решио бих на једноставан начин, једном паролом: "Косово је Србија!". Они би одлучили хоће ли је или неће прихватити и од тога би највише зависили наши односи.
е) Односи са Русијом би били најмањи проблем. Прва ствар је њихов став према Косову. Одмах бих потписао споразум о изградњи гасовода који иде из Русије и који ће пролазити кроз Србију. У Русији бих видео најбољег партнера у свакој области.
ф) Ово бих ја додао. Односи са земљама из окружења - Успоставио бих, као прво, веома добре односе са свим људима који се изјашњавају као Срби у свету, а посебно са овима из окружења. Сарађивао бих са просрпским партијама у Црној Гори и помагао црногорске Србе, овим осталима то не треба, они су самостални. Ипак, односи би били добри уколико би они то хтели. Тако бих радио и са БиХ, Хрватском, Македонијом, Мађарском, Румунијом и Бугарском. Односе са Албанијом бих прекинуо.

ovo moje se odnosi na cg...ako nije problem :)
Uradila bih nešto slično kao Tomas Sankara samo bez diktature...bila bih malo strožija ,ali ne bi bila diktator
a)Svi koji imaju preko 35 godina rada bi pošli u penziju.Koliko su radili,tolike bi penzije imali.To važi i za obrazovanje.Zaposlila bih mlađe ljude,sa pravim obrazovanjem svi koji su na položajima zbog veza i vezica ,a ne pokazuju željen rezultat i nemaju pravo obrazovanje,dobili bi otkaze.
b)Svi koji primaju mito ili ga daju, bi bili hapšeni...kao što je neko rekao,ako trebam i najboljeg prijatelja.Uvela bih rigoroznije kazne za primanje i davanja mita.
c)Kao što je Sankara uradio :) ...zamjenila luksuzne automobile svih viših zvaničnika za neke skromnije,smanjila im plate (i sebi),trgovala sa svima, uvozila i izvozila na istim mjerama.Ne kao što se negdje radi,više se izvozi nego uvozi...Svi koji žive u preluksuznim kućama i kupaju se u privatnim bazenima,koji nisu stečeni radom već krađom...prvo bi ih dovela na sud,ako ne bi uspijeli da se odbrane,uzimam sve,od tog novca bi povećala narodu plate.
d)Nastavila bih sa saradnjom EU,težila da smanjim korupciju i generacijsku korupciju koja je najveći problem u Crnoj Gori,sa Amerikancima bi sarađivala na razumnom nivou.A od drugih zemalja...ko je frend,neka je frend,ko nije neka nije,neću ulaziti u konflikte sa njima.
e)Normalizovala.Pošto govorim o CG,ne bi mogli nelegalno da grade gdje im se ćefne.
Ako je Srbija u pitanju,odgovori na d) i e) bi bili drugačiji,ali neću da izazivam bijes pojedinjenih forumaša pa ćutim.
Još jedna važna stvar,moja država ne bi bila fudbalski teren Amerike i Rusije na kome bi dokazivali koja je veća sila...biježi bre...
I naravno,niko ne bi mogao da mi bude ''tata'' (kao što milo radi fiću,koštunica tadiću).

Очигледно је да не знаш много о увозу и извозу. Не можеш ти да бираш колико ћеш да увезеш, а колико да извезеш. Ти нудиш своје производе, они своје (нпр. ти нудиш шећер, они со и банане (лупам!) - они имају више, а ти мораш да купиш и со и банане и директно си у минусу, морала би много да производиш да би остварила тако нешто, а то не могу ни неке од водећих сила у свету).

Ако ја имам плац од 5000 метара квадратних и дође Рус и понуди ми 1500000 еура за њега, нормално да ћу га продати. То је његово и он ту може да гради "шта му се ћефне", под условом да му ја продам свој плац.

Јадан би ти председник/премијер била кад би ћутала да не би изазвала бес код некога.

Ако пишеш ијекавицу, пиши је правилно, пише се бјежи, не бијежи

Очигледно је да не знаш много о увозу и извозу. Не можеш ти да бираш колико ћеш да увезеш, а колико да извезеш. Ти нудиш своје производе, они своје (нпр. ти нудиш шећер, они со и банане (лупам!) - они имају више, а ти мораш да купиш и со и банане и директно си у минусу, морала би много да производиш да би остварила тако нешто, а то не могу ни неке од водећих сила у свету).

Ако ја имам плац од 5000 метара квадратних и дође Рус и понуди ми 1500000 еура за њега, нормално да ћу га продати. То је његово и он ту може да гради "шта му се ћефне", под условом да му ја продам свој плац.

Јадан би ти председник/премијер била кад би ћутала да не би изазвала бес код некога.

Ако пишеш ијекавицу, пиши је правилно, пише се бјежи, не бијежи
to sam i ja rekla u vezi izvoza i uvoza.
na prostorima crne gore se gradi nelegalno.bez dozvole.to sam htijela da kažem.ako rusi hoće da kupuju,a ovi su voljni da prodaju-neka im.
Što se tiče ijekavice bolje da je pišem nepravilno nego da je ne pišem da bi zadivila nekog.Remember my words.
A ŠTO SE TIČE, ovoga sa bijesom, nemam pravo da govorim o Srbiji kad nisam odatle.Bolje zna istinski Srbin nego ja.Remember my words,again.
Mogu da razbijesnim koga god hoćeš:ali predsjednici nisu tu da bi svoju državu dizali na sprdnju i da bi se svađali,već da mi razumno diskutovali o nečemu...a ne lupali gluposti.

Što se tiče tebe i tvog posta,nisam ga čitala jer sam prešla na ovaj i zato što tvoja mišljenja znam napamet,ne bi ih komentarisala.
Za razliku od tebe,ja ako hoću nekog da kritikujem,kritikovaću ga i dati mu sugestije,a ne namjerno ga sputavati ka sopstvenom sadističkom zadovoljstvu & uspijehu.Remember my words...again

Ipak sam pročitala tvoju poruku...
Što se tiče Amerikanaca, njih boli desno uvo,a možda i lijevo,nisam sigurna,za Srbiju i Kosovo.
Oni jesu za nezavisnost istog...ali ih boli uvo.
Pošto (sad ću izazvati bijes) se KOsovo otcijepilo (dobro,nisu Ujedinjene Nacije još uvijek priznale Kosovo,ali to će se najvjerovatnije desiti),ja bih se, da sam na tvom mjestu,brinula o Srbima na Kosovu,jer je njima najteže, a ne o dijelu teritorije koje je očigledno izgubljeno.
Tvoj post ne bih dalje komentarisala.

I da...zaboravih...
Tvoj komentar o mojoj ijekavici sam već prokomentarisala ali evo moga odgovora...to si uradio u nedostatku argumenata,da bi se dokazao pametnijim i da bi nekog ponizio.
Glupo i nisko.

I da...zaboravih...
Tvoj komentar o mojoj ijekavici sam već prokomentarisala ali evo moga odgovora...to si uradio u nedostatku argumenata,da bi se dokazao pametnijim i da bi nekog ponizio.
Glupo i nisko.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: Имам аргумената колико хоћеш, ако треба да ти позајмим, спреман сам за разговоре. Немам шта да се доказујем паметнији кад сам паметнији. Коментар сам написао чисто пријатељски јер данас то многи замерају на овом форуму

Back