ovo moje se odnosi na cg...ako nije problem

Uradila bih nešto slično kao Tomas Sankara samo bez diktature...bila bih malo strožija ,ali ne bi bila diktator
a)Svi koji imaju preko 35 godina rada bi pošli u penziju.Koliko su radili,tolike bi penzije imali.To važi i za obrazovanje.Zaposlila bih mlađe ljude,sa pravim obrazovanjem svi koji su na položajima zbog veza i vezica ,a ne pokazuju željen rezultat i nemaju pravo obrazovanje,dobili bi otkaze.
b)Svi koji primaju mito ili ga daju, bi bili hapšeni...kao što je neko rekao,ako trebam i najboljeg prijatelja.Uvela bih rigoroznije kazne za primanje i davanja mita.
c)Kao što je Sankara uradio

...zamjenila luksuzne automobile svih viših zvaničnika za neke skromnije,smanjila im plate (i sebi),trgovala sa svima,
uvozila i izvozila na istim mjerama.Ne kao što se negdje radi,više se izvozi nego uvozi...Svi koji žive u preluksuznim kućama i kupaju se u privatnim bazenima,koji nisu stečeni radom već krađom...prvo bi ih dovela na sud,ako ne bi uspijeli da se odbrane,uzimam sve,od tog novca bi povećala narodu plate.
d)Nastavila bih sa saradnjom EU,težila da smanjim korupciju i generacijsku korupciju koja je najveći problem u Crnoj Gori,sa Amerikancima bi sarađivala na razumnom nivou.A od drugih zemalja...ko je frend,neka je frend,ko nije neka nije,neću ulaziti u konflikte sa njima.
e)Normalizovala.
Pošto govorim o CG,ne bi mogli nelegalno da grade gdje im se ćefne.
Ako je Srbija u pitanju,odgovori na d) i e) bi bili drugačiji,
ali neću da izazivam bijes pojedinjenih forumaša pa ćutim.
Još jedna važna stvar,moja država ne bi bila fudbalski teren Amerike i Rusije na kome bi dokazivali koja je veća sila...
biježi bre...
I naravno,niko ne bi mogao da mi bude ''tata'' (kao što milo radi fiću,koštunica tadiću).