Zamena za Xiaomi i druge telefone sa anomalijama

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
258.058
Dragi moji,
počelo je i kod mog sestrića da se dešavaju anomalije na Xaomiju. Kao što rekoh u nekoj temi prošle godine je kupio telefon, posle godinu dana (Xiaomi) je počeo da luduje. Koliko znam da Xiaomi nije jedini proizvođač čiji mobilni telefoni polude. Dva moja druga koja nisu koristila Xiaomi a koristila neku drugu marku mobilnog, desilo im se da im telefoni polude. Mislim na to da vremenom kako se apgreduju/apdejtuju interna memorija biva sve zauzetija iako nema dosta muzike, videa, slika.

Jel ima neka marka telefona kod kojih nema navedenih i drugih anomalija? Koja je vaša preporuka?

Dragi moji,
počelo je i kod mog sestrića da se dešavaju anomalije na Xaomiju. Kao što rekoh u nekoj temi prošle godine je kupio telefon, posle godinu dana (Xiaomi) je počeo da luduje. Koliko znam da Xiaomi nije jedini proizvođač čiji mobilni telefoni polude. Dva moja druga koja nisu koristila Xiaomi a koristila neku drugu marku mobilnog, desilo im se da im telefoni polude. Mislim na to da vremenom kako se apgreduju/apdejtuju interna memorija biva sve zauzetija iako nema dosta muzike, videa, slika.

Jel ima neka marka telefona kod kojih nema navedenih i drugih anomalija? Koja je vaša preporuka?
Самсунг.

Preporuka je da na bilo kom telefonu u opcija blokirate automatski apdejt.
Glupost , sad ću ja na Google pixelu da blokiran ažuriranja telefona a to je upravo nešto najbolje na ovoj platformi pošto uvek nešto dodaju a redje izbace od funkcija?!
ili kod apple telefona ...

U pitanju je kineski junk koji toliko stancaju da ne mogu sve da iskontrolisu ili jednostavno to rade sa namerom da kupiš opet drugi novi...

Не знам какав је за софтвер, изгледа ми добро можеш Huawei да погледаш ако ти Gugl сервиси нису приоритет.
Добијаш доста за мање паре, само јер људи траже Google сервисе, а имаш и неке форе како да заобиђеш те недостатке.

Isto verujem na osnovu iskustva da ne treba apdejtovati ništa ako telefon radi. Kad god sam tako radio, nikad se ništa nije prepuna ako ludovalo restart ima i slično.

Osim toga, najbolje klot Android bez fabričkih "poboljšanja" tj UI-ja S toga pored Pixela, u obzir dolaze Motorola i Nokia koji u ponudi imaju i jeftinije modele.
Мотороли је апдејт слаба тачка, тј техничка подршка за поједине моделе је већа а за друге не.

Rekoh, ne zagovaram apsolutno nikakve apdejte ukoliko sve radi bez greške i baš ne mora. Dodao bih samo da s vremena na vreme treba obrisati keš aplikacija kao što su YouTube, brauzeri, Viber.
Слажем се али Моторола даје само један апдејт система и остало су закрпе на пар година, па коме одговара - за јефтиније моделе је тако.
Ни ја не патим од тога, али то што си рекао важи за Виндоус, а за мобилни све зависи како су упаковали систем, тј. како раде новије апликације када престане подршка за надоградњу система на новији Андроид.
Моторола је раније имала специфичне проблеме за које се надам да су решени, па сам "клот" Андроид не значи пуно, већ је битно како је оптимизован.
Нпр неки мобилни је оптимизован више за wifi, други за видео садржаје итд. Како коме одговара.
Генерални проблем већине мобилних је што се греју - и по 42 па и више степени.
Други проблем је што су трошаџије, на максималном оптерећењу троше од 5 милиампера па до 10 и више милиампера. Тако смањују век батерије.
Осим ако неко често мења мобилне па му је годину-две добар рок да промени телефон.

Poslednja izmena:
Генерални проблем већине мобилних је што се греју - и по 42 па и више степени.
To može da bude posledica raznih faktora na koje korisnici ne obraćaju pažnju. Recimo, stalno upaljen režim najvišeg mogućeg refresh rates umesto adaptivnog, ili držanje većeg broja aplikacija otvorenih u pozadini, osvetljenje na max, neodgovarajuće maske koje onemogućavaju hlađenje što se sve može lako otkloniti. A nije ni logično jer se novi procesori prave u sve sitnijih štampi čime se kompenzuju viši taktovi. Pre će da se zagreva stari fon jer mu je posle godina svakodnevne upotrebe otišla termalna pasta na CPU pa se isti ne hladi kao pre.

Ma наравно, ко би сумњао у такву глупост?
Сумњам из искуства да то није глупост. .Али ако никад ниси морао ресетовати телефон након 2-3 године коришћења (или краће) онда у реду. Онда си имао велику срећу да се не бакћеш с тим, обично кад ти то најмање треба.

To može da bude posledica raznih faktora na koje korisnici ne obraćaju pažnju. Recimo, stalno upaljen režim najvišeg mogućeg refresh rates umesto adaptivnog, ili držanje većeg broja aplikacija otvorenih u pozadini, osvetljenje na max, neodgovarajuće maske koje onemogućavaju hlađenje što se sve može lako otkloniti. A nije ni logično jer se novi procesori prave u sve sitnijih štampi čime se kompenzuju viši taktovi. Pre će da se zagreva stari fon jer mu je posle godina svakodnevne upotrebe otišla termalna pasta na CPU pa se isti ne hladi kao pre.
Неки телефони у старту имају температуру 38 степени, док су други хладнији.
Све зависи од врсте и типа, али се већина телефона прегрева.
Па чак и ако немају ни једну апликацију активирану.

Неки телефони у старту имају температуру 38 степени, док су други хладнији.
Све зависи од врсте и типа, али се већина телефона прегрева.
Па чак и ако немају ни једну апликацију активирану.
Ali to je normalna temperatura.

Remember, all phones get hot. But how can you tell if your phone is experiencing a problem? All phones have a normal temperature range of 37-43 degrees Celsius, or 98.6-109.4 degrees Fahrenheit.
https://blog.avast.com/why-does-my-phone-get-hot

Не знам какав је за софтвер, изгледа ми добро можеш Huawei да погледаш ако ти Gugl сервиси нису приоритет.
Добијаш доста за мање паре, само јер људи траже Google сервисе, а имаш и неке форе како да заобиђеш те недостатке.

Потврђујем. Телефони су им најбољи. Највероватније остаћу на њима. :ok:

Ali to je normalna temperatura.
Није, зато када је лето, телефони су топлији, па још ако се телефон греје, долазимо до проблема приликом играња игара и већег оптерећења телефона.
Други телефони троше мање и греју се мање. Све зависи од много фактора.
Што зависи од много фактора.

Потврђујем. Телефони су им најбољи. Највероватније остаћу на њима. :ok:
Како си задовољан њиховим софтвером ?

Back