Zamena DPF Filtera kod dizelasa kosta od 1000-3000 evra - kako ga cistiti?

Тихи

Starosedelac
Poruka
163.957
Da li znate šta je DPF filter i da njegova zamena može da košta od 1.000 do 3.000 evra, što u nekim situacijama čini polovinu vrednosti vozila. Postoji li način da se ovo izbegne?

dpf_filter%201.jpg


avremeni automobili postaju istovremeno sve snažniji i ekonomičniji, mirniji i tiši u radu, a takođe i manje zagađuju atmosferu svojim izduvnim gasovima. Međutim, sav ovaj napredak ima cenu i to prilično visoku. Skupe dizne, plivajući zamajci, turbo punjači, senzori, katalizatori…
Proizvođači su zbog oštrijih ekoloških normativa bili prinuđeni počnu da ugrađuju i filtere čestica čađi u dizelaše. Ovi filteri u velikoj meri sprečavaju izbacivanje kancerogenih čestica u atmosferu, što je sjajno zbog našeg zdravlja, ali može da ima fatalne posledice po nečiji novčanik. Naime, kada se DPF pokvari, cena ugradnje novog može da bude hiljadu i više evra.
Šta je to DPF filter?
Sam izraz „DPF filter“ nije pravilan, zato što DPF na engleskom znači „Diesel Particulate Filter“. Dakle, reč filter je već uključena u tu skraćenicu, ali mi ćemo povremeno koristiti nepravilan izraz zato što će tako širi krug čitalaca lakše razumeti ovu problematiku. Inače, kod francuskih vozila, tj. na francuskom ovaj filter naziva se FAP.
Čemu služi?
Smanjuje izbacivanje kancerogenih čestica u atmosferu, o čemu običan čovek retko razmišlja. Činjenica je da dizelaši, koliko god savremeni bili, izbacuju opasne čestice ukoliko nemaju odgovarajući sistem za njihovo neutralisanje. Ovi filteri se koriste već dugo i danas gotovo da nema novog dizelaša bez DPF filtera.
Životni vek DPF-a
Životni vek DPF filtera jednak je životnom veku automobila, tj, tako bi trebalo da bude ako je motor automobila ispravan i ako se redovno sprovodi regeneracija. Svi problemi koji se javljaju posledica su neispravnog rada motora ili ignorisanja upozorenja po pitanju regeneracije.
Baš iz tog razloga u servisima koji se bave čišćenjem filtera insistiraju da se filter prilikom regeneracije (čišćenja) skida u servisu u kojem prethodno mogu da se utvrde greške u radu motora koje su dovele do zapušenja filtera.
Kako da znam da li moj auto ima DPF?
Početkom osamdesetih su u SAD postavljeni prvi standardi za korišćenje DPF-a. Prvo su korišćeni isključivo na radnim mašinama van puteva. Kada se pokazala efikasnost ovog sistema, polako je počela njegova primena i na motornim vozilima.
Tako su nastala i pravila po kojima je svako vozilo koje koristi dizel gorivo moralo da ima i DPF filter. Ovo je dovelo do toga da već od 2001. godine krene postepeno uvođenje filtera na nova vozila, a od 2006. godine se masovno ugrađuju.
Kako da prepoznam problem sa DPF-om?
Današnji automobili su opremljeni sistemima koji bez uticaja vozača vode računa o svim parametrima rada vozila, a samim tim i o radu DPF-a.
Prosečan filter na sebi ima šest senzora koji vode računa o stanju izduvnih gasova koji dolaze iz motora. Pomoću tih senzora centralni računar automobila prepoznaje i stanje u filteru, mereći pritisak u komorama ispred i iza filtera, nivo čađi i pepela u sistemu.
Onog trenutka kada filter dođe u kritičnu zonu, koja podrazumeva da je nivo čađi veći nego što pasivna regeneracija može da reši, računar pomoću signalnih lampica sugeriše vozaču da započne dužu vožnju u nešto oštrijem režimu. Na taj način se povećava temperatura u DPF-u i sprovodi se aktivna regeneracija.

Međutim, vrlo često se dešava da vozači zakasne, tj. ne ispoštuju preporuku svog automobila i ne pomognu mu u regeneraciji filtera, što dovodi do toga da se filter prepuni česticama čađi, a tada je potrebno čišćenje u servisu. Vrlo je važno da se filter očisti na pravi način, upotrebom odgovarajućih sredstava, jer u suprotnom može biti trajno uništen.

Zar automobil ne čisti sam DPF?
To je tačno - automobili sa DPF-om povremeno „spaljuju“ čađ koja se skupila u filteru. Problem je u tome što ovaj proces zahteva određene uslove, u zavisnosti od modela i motora. Na primer, neophodno je voziti najmanje 30 minuta brzinom od najmanje 60 km/h i da pritom broj obrtaja motora bude od 3.000 do 3.500 o/min. Ovi zahtevi zavise od modela automobila, stanja filtera i drugih faktora, tako da je generalizacija nezahvalna.
Inače, taj proces se naziva regeneracija filtera, što može da se obavi samo kada se u samom filteru u dovoljno dugom vremenskom periodu postigne temperatura dovoljno visoka da se „spali“ nakupljena čađ, koja se tom prilikom pretvara u bezopasan pepeo, ugljen-dioksid i vodenu paru.
Pročitajte uputstvo!
Da biste se zaštitili od skupih troškova, detaljno pročitajte uputstvo koje stiže uz automobil, kako biste shvatili način rada DPF-a, kako da ga zaštitite i da mu produžite životni vek. Malo pažnje može uštedeti mnogo novca.
Mnogi vozači ne znaju šta znači lampica koja upozorava na zapušenost DPF-a, te je ignorišu dok se ne jave ozbiljni problemi.
Vrste regeneracije DPF-a
Aktivna regeneracija traži intervenciju od strane vozača, dodatak goriva i slično, a može da se obavi tokom normalne vožnje ili da se inicira u servisu.
Uprkos regeneraciji, problemi se i dalje javljaju
Gradska stani-kreni vožnja je glavni krivac za otkazivanje DPF-a. Stoga se preporučuje svim vlasnicima automobila sa DPF-om koji većinu vremena za volanom provedu u gradskoj gužvi, da povremeno izađu na autoput i dozvole automobilu da prodiše punim plućima pri visokim obrtajima.

Kako pomoći?
Vozači mogu da pomognu svojim automobilima povremenim korišćenjem aditiva koji štite DPF filter ili mu pomažu prilikom aktivne regeneracije. Ti aditivi se dodaju u rezervoar za gorivo i imaju zadatak da smanje tačku zapaljenja čestica čađi u filteru. Takođe imaju i zadatak da obnavljaju materijale koji se nalaze u samom filteru i da produže njihovu katalitičku funkciju.
Alternativa – profesinalno čišćenje
Kada automobil više ne može sam da se izbori sa zapušenim filterom, čišćenje može da se obavi npr. u firmi CAR MAJER (www.dpf.rs) iz Beograda.
Ristić Aleksandar, direktor i osnivač firme, dao nam je kratko objašnjenje kako teče procedura i šta vlasnik automobila može da očekuje: „Eco Blaster tehnologija je jedna od danas najčešće korišćenih kada je čišćenje DPF filtera u pitanju. Ovaj postupak podrazumeva da se filter zagreje na vrlo visoku temperaturu dok je u mašini, a nakon toga se tretira hemijskim sredstvima koja ga osvežavaju i produžuju mu život“.
Procedura ide ovako:
1. Proverite stanje filtera kod servisera. Bilo bi poželjno da dobijete pismeni izveštaj o začepljenosti filtera (i dostavite ga zajedno sa filterom),
2. Serviser skida filter sa vozila i kontaktira vas da ga preuzmete,
3. Nakon preuzimanja filtera vrši se njegova ulazna kontrola, čišćenje, tretman odgovarajućim hemikalijama i izlazna kontrola,
4. Sa isporukom, uz svaki tretiran DPF filter dolazi i prateća dokumentacija kojom se potvrđuje njegovo čišćenje i garancija o ispravnosti,
5. Vaš servis montira filter i poništava kodnu grešku (ukoliko se kodna greška ne može poništiti, računar vozila će je sam ukloniti prilikom prve aktivne regeneracije filtera).

- nakon regeneracije dobijate izveštaj koji vam govori o realnoj količini uklonjenih čestica,
- dobijate svoj orginalni deo koji se vraća na vozilo,
- sprečavate loša rešenja koja podrazumevaju izbacivanje ili isključivanje DPF filtera, jer je u okviru Evropske unije zabranjeno koristiti ovakva rešenja,
- čišćenjem se sprečava dalje nagomilavanje čestica čađi, a time i njegovo fizičko uništenje

dpf_filter%203.jpg


Opasnosti skidanja DPF-a
Postoji nekoliko načina kako da neispravan DPF filter isključite iz upotrebe na vozilu. U većini slučajeva se podrazumeva da filter treba fizički ukloniti. Takvim postupkom trenutno razrešavate deo problema, ali istovremeno stvarate potencijalnu mogućnost za daleko veći broj novih problema.
Uklanjanjem ovog filtera gubite svaku Euro normu. Bez obzira što ste kupili auto najnovije generacije, ako uništite DPF filter, prilikom bilo kog testiranja vaš auto će biti tretiran kao vozilo koje ne poseduje Euro normu, a to su vozila proizvedena pre jula 1992. godine.
Takođe, kada uklonite DPF filter, morate da promenite i softver koji kontroliše rad motora. To znači da se u računar automobila instalira softver za verziju koja nema DPF filter, a ona je prestala da se proizvodi npr. 2008. godine ili softver koji je namenski napravljen/izmenjen.
Na novijim verzijama automobila na filteru se u proseku nalazi šest senzora, a kod radnih mašina (bageri, traktori, autobusi, šinska vozila...) i do 24. Oni imaju zadatak da upravljaju radom motora kontrolišući pritisak i temperaturu izlaznih gasova (proveravaju da li je smeša goriva i kiseonika bogata, siromašna ili optimalna). Automobil svakih 60 milisekundi očitava podatke sa ovih senzora i na osnovu njih podešava smešu goriva, samim tim i potrošnju, a i optimalan rad motora.
Ako se vaš DPF filter regeneriše i vrati na vozilo, a vi niste zadovoljni rezultatima čišćenja, procedura se može ponavljati unedogled do trenutka kada ćete biti zadovoljni urađenim.

http://www.polovniautomobili.com/au...-filtera-moze-da-ustedi-vise-hiljada-evra.php

Evo sta kazu ljudi koji voze dizelase na komentarima polovnih automobila - da secenje DPF-a dovodi do crkavanja turbine

Mucio sam muku sa tim filterom na mom bmw-u X3, dok ga nisam skinuo i odneo momcima u dpf servisu u Zelezniku. Ocistili su ga, sada auto ide kao zmaj.

Samo ih vi secite i bacajte, pa kad vam crkne turbina ko meni na audiju a4 i kada se popale sve lampice.... Bez dpf-a protok vazduha je mnogo veci jer nema otpora i turbina na kraju crkne. Meni je sve radilo normalno nekih 7000 km i onda, kraj...
 
Зaменa усрaног филтерa до 3000€???? Пa од чегa је aктивнa мaтеријa у тим филтеримa, од злaтa?

I meni to nije jasno ali toliko naplacuju.

Ja kad sam cuo za Renoe da je nov filter 1500 , sablaznio sam se.

Sve je za ove moderne dizelase vezano za motor i izduv papreno skupo .....
 
Taj filter je skup jer ono sace unutra sadrzi plemenite metale.Cak sam cuo da neki sadrze zlato i platinu,naravno u malim koliciniama.

Јеси ли сигурaн у то?
A aко је тaко, зaшто нису нaпрaвили тaј филтер тaко дa се то не мењa, јер aко су племенити метaли, они су трaјни, зaмениш не знaм сунђер или штa је већ тaмо, a ово што не рђa и не пропaдa остaвиш .
 
Pa zato se i mogu cistiti.
DPF se moze ocistiti sa specijalnim tecnostima a to sto se kod nas izbacuje ne unistava turbinu nego joj pomaze da bolje radi.
Onaj glupi tekst je samo jedna navlakusa jer svi trkaci skidaju DPF da bi ima auto bolje isao i disao.
To sto je liku crkla turbina posle 6 meseci nema veze s mozgom i filterom nego sa cipovanjem gde mu je neko nabio veliki pritisak turbine i normalno da je preopteretio i da je crkla. No repariranje turbine je 250 eura i dalko je jeftinije nego da se kupi nov DPF pa vi vidite sta je bolje.
 
Pa zato se i mogu cistiti.
DPF se moze ocistiti sa specijalnim tecnostima a to sto se kod nas izbacuje ne unistava turbinu nego joj pomaze da bolje radi.
Onaj glupi tekst je samo jedna navlakusa jer svi trkaci skidaju DPF da bi ima auto bolje isao i disao.
To sto je liku crkla turbina posle 6 meseci nema veze s mozgom i filterom nego sa cipovanjem gde mu je neko nabio veliki pritisak turbine i normalno da je preopteretio i da je crkla. No repariranje turbine je 250 eura i dalko je jeftinije nego da se kupi nov DPF pa vi vidite sta je bolje.

U EU ne mozes nigde da registrujes auto ako nemas DPF filter ,a ako bi ga skinuo mislim da bi te uhapsili momentalno.
 
U EU ne mozes nigde da registrujes auto ako nemas DPF filter ,a ako bi ga skinuo mislim da bi te uhapsili momentalno.
Ma jok,samo ti auto ne bi prosao tehnicki pregled to jest ne bi mogao da ga registrujes jer bi instrumenti pokazivali prevelike vrednosti CO2.
Evo ja se bavim tim poslom da moji auti prelaze dosta kilometara godisnje i posle 5 godina rada nisam imao problema sa DPF filterima.Primetio sam da najvise imaju problema ovi sto imaju Toyote,jer to su uglavnom ljudi koji voze samo od kuce do posla,auto se i ne zagreje posteno a retko kad voze negde dalje da bi visak cadji sagoreo,i eto problema.
 
U EU ne mozes nigde da registrujes auto ako nemas DPF filter ,a ako bi ga skinuo mislim da bi te uhapsili momentalno.

Znaci posto Srbija nikad nece uci u EU ne vidim u cemu je problem ako se skine DPF filter?:)
Ako mislis na zagadjenje onda bolje razmisli o ovom kretenu AV koji nas unistava svojim delima.Mnogo vise ce nas on unistiti nego jedan katalizator-veruj mi.
 
Ma jok,samo ti auto ne bi prosao tehnicki pregled to jest ne bi mogao da ga registrujes jer bi instrumenti pokazivali prevelike vrednosti CO2.
Evo ja se bavim tim poslom da moji auti prelaze dosta kilometara godisnje i posle 5 godina rada nisam imao problema sa DPF filterima.Primetio sam da najvise imaju problema ovi sto imaju Toyote,jer to su uglavnom ljudi koji voze samo od kuce do posla,auto se i ne zagreje posteno a retko kad voze negde dalje da bi visak cadji sagoreo,i eto problema.

pa ti vozis taksi i ne gasis motor tacnije prelazis nenormalne kilometraze.

Koliko vidim najvise problema imaju ovi normalni vozaci sto voze auta na krace relacije u gradskim zonama a takvih je 90% i tu filter ne stigne da sagori cestice cadji i dodje do zacepljenja i crkavanja

A posto je filter kao sace unutra ima mikroskopski sitne rupe to se jako tesko cisti.
 
Znaci resenje je ili da se pokusa ocistiti DPF ili da se izbaci posto to u Srbiji ne predstavlja problem za registraciju.
Ima likova koji vec 5-6 godina voze bez tog filtera i nemaju nikakvih problema.
Proizvodjaci su ga stavili samo da bi uzimali pare jer preko mora da se kupi novi. Totalna je glupost da sagorevanjem necega pretvaras to u vodenu paru i ugljen dioksid i da izbacivanjem te garezi ne zagadjujes okolini a ako je tako sto onda tako zadimi kad se izbaci kao da ti je motor prolupao.
Najobicnija otimacina para ali mi srbende za sve imamo resenje.
 
Evo samo jedne od niza tjunerskih radionica gde se vidi da je njima potpuno normalna pojva iskljucenje DPF filtera.
http://www.protuning.rs/uslugedpffap.html
A evo jos jedne kuće koja je takodje objasnila na svom sajtu sta raditi sa DPF filterom.
http://revochip.com/vesti/vest/48/Mazda-5-/-6-2.0D---Denso-sistem---DPF-iskljucenje/

U engleskoj i svuda u EU od oktobra 2013 je skidanje DPF-a je proglaseno za kriminalno delo - pre toga su i oni mogli da skidaju jer nije bilo zakonski regulisano

http://www.telegraph.co.uk/motoring/10573720/DPF-removal-the-facts.html

U ovom clanku tvrde da je normalno da DPF filter rikne od 100.000-200.000 km predjenih...

The latest diesel engines are less prone to problems, because they are more efficient and burn off soot faster. Even in normal use, however, DPFs tend to need replacement after a certain mileage has elapsed, the rate of which varies between 80,000 and 150,000 miles, dependent on the car make and model, the type of use and whether or not the engine has had regular oil changes with a lubricant that does not contain additives that block the filter.

Svake godine odprilike im na tehnickim sada proveravaju da li imaju DPF filter i ako ga nemaju placaju kazne zestoke i ne mogu da registruju auto.
 
Zivis u zabludi, o platama na zapadu. Mozda je pola, ali bruto plate, a ne neto. Medicinska sestra u Nemackoj ima 1200-400 evra platu, neto, bruto oko 2000, a ima mnogo ljudi koji rade i za manje pare. Fakultetski obrazovani imaju od 2000 pa do 3000, a mozda 5% stanovnistva vise od toga, ali su to uglavnom strucnjaci izuzetnih kvalifikacija.

Tamo se plate izrazavaju u bruto iznosu.
 

Back
Top