Quantcast

Žalbe i tužbe

ubootfahrer

Aktivan član
Poruka
1.704
U upravnom postupku sam podneo zahtev za ostvarivanje određenog prava.
Zahtev je odbijen rešenjem u kojem donosilac priznaje da ispunjavam sve zakonske uslove za ostvarivanje tog prava, ali se upušta u sopstveno, proizvoljno tumačenje zakona, smatrajući da bi bilo 'nepravedno i neustavno' primeniti doslovno članove zakona koji se tiču mog predmeta.
Ima li donosilac rešenja pravo da se upušta u takve procene, to jest- da na takav način spreči sprovođenje zakona i onemogući me da ostvarim to svoje pravo?
Taj što ti je donio takvo rješenje je kreten (blago rečeno), umjesto da je svojim rješenjem odbi tvoj zahtjev kao ne nadležan za njegovo rješavnje i tvoju eventualnu žalbu proslijedio nadređenoj kući da se oni bakću sa njom. Ovako uvalili sebe u problem jer sad imaš više osnova za žalbu na njihovo rješenje. Samim tim na sudu pucaju jer kako to da ti priznaju to da ispunjavaš sve uslove za ostvarivanje nekog prava, a da to pravo ne možeš ostvariti.
 

DDragan

Početnik
Poruka
17
Šta bi da su se svi ućutali za tužbe, žalbe, presude.
Tako se cilj ne postiže.
Prvostepeni sud: 1
Prvostepena presuda: 1
Okružni sud: 1
Okružna presuda - vraćanje: 1
Okružna za isplatu: 0
Stavi umesto brojeva svoje oznake kako bi probao da ustanovim koliko nas ima.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.