Žal za sobom

KPCTAHK

Poznat
Poruka
9.534
Kada dospeš do vrhunca karijere, baš do onog stadija da shvatiš da nema dalje, nema nikoga više ispred tebe, okreneš se i onda te u srce nešto, veoma bolno, tužno i ružno, štrecne, baš onako jako da moraš da kašljucneš da bi nastavio da dišeš i pišeš, jer vidiš kako je malo, a i daleko su od tebe, onih koji te slede i nešto intelektualno vrede.

Da, kao što napisah, taj štrecaj je bolan, ali još je bolnije ono što te prene iz te misaone sene. Ono što se iznedri iz najdubljeg, najintuitivnijeg, dela duše te u momentu promeni, jer, kuku meni, tek tada ti se po glavi počne da vrzma da si prošao pola života, onaj šutljivi, često gladni i ponekad sibirski mrazni deo proveden sa knjigama, ono svakodnevno pokazivanje i dokazivanje kročeći akademskim stazama, najlepša kriška života je u nepovrat otišla, jer tvoje znanje ne vredi ništa - niko te više pažljivo i ne posluša, nikom tvoje znanje ne treba.

Pola života si prošao tražeći nešto, želja te silno vukla da razjasniš sve, a nisi ni osetio kako godine prolaze. Na kraju shvatiš i za glavu se, onako drhteće, sa ruke obadve, uhvatiš da si tražeći nešta izgubio sebe.

Ostatak života ćeš se tražiti, ali se nećeš pronaći, jer ljudi se pronalaze samo u svojim potomcima, a ostaju upamćeni po delima...
✍️
😢

Poslednja izmena:
Kada dospeš do vrhunca karijere, baš do onog stadija da shvatiš da nema dalje, nema nikoga više ispred tebe, okreneš se i onda te u srce nešto, veoma bolno, tužno i ružno, štrecne, baš onako jako da moraš da kašljucneš da bi nastavio da dišeš i pišeš, jer vidiš kako je malo, a i daleko su od tebe, onih koji te slede i nešto intelektualno vrede.

Da, kao što napisah, taj štrecaj je bolan, ali još je bolnije ono što te prene iz te misaone sene. Ono što se iznedri iz najdubljeg, najintuitivnijeg, dela duše te u momentu promeni, jer, kuku meni, tek tada ti se po glavi počne da vrzma da si prošao pola života, onaj šutljivi, često gladni i ponekad sibirski mrazni deo proveden sa knjigama, ono svakodnevno pokazivanje i dokazivanje kročeći akademskim stazama, najlepša kriška života je u nepovrat otišla, jer tvoje znanje ne vredi ništa - niko te više pažljivo i ne posluša, nikom tvoje znanje ne treba.

Pola života si prošao tražeći nešto, želja te silno vukla da razjasniš sve, a nisi ni osetio kako godine prolaze. Na kraju shvatiš i za glavu se, onako drhteće, sa ruke obadve, uhvatiš da si tražeći nešta izgubio sebe.

Ostatak života ćeš se tražiti, ali se nećeš pronaći, jer ljudi se pronalaze samo u svojim potomcima, a ostaju upamćeni po delima...
✍️
😢

Pogledajte prilog 1385960

Докле год има другде има и даље.

п.с.

ево ти зарад комплета парњачка дебилска фотка

zamisljena-poslovna-zena.jpg

O, pesme moje, moji sirotani
---------------------------------------
O, pesme moje, moji sirotani,
Ko l` će da vas čuva, pevuši i brani !?
Čije će te tužne milovati grudi ?
Da li će vas, kao svoje, prihvatiti ljudi,
Ili će vas dušmani u korenu seći
I niko im ništa smeti neće reći ?

U zla doba živeo sam, moji sirotani,
Gde ljudskosti nema i duše su prazne,
Al` sa vama biše meni mili dani -
Nisam bio sluga te gamadi razne.

Bili ste mi uteha, moji sirotani,
Al` i onaj bolni krik `tice trnuljčice,
Bili ste mi melem, najbolji jarani,
Kad suzama umivam svoje tužno lice .

Kada sam posrt`o, klecao, padao,
Bolovao, tugovao i ničem nadao
Samo vas sam im`o za oslonac svoj –
Samo vi ste ulepšali tužni život moj …

O, pesme moje, moji sirotani,
Ko l` će da vas čuva, pevuši i brani !?
Čije će te tužne milovati grudi ?
Da li će vas, kao svoje, prihvatiti ljudi,
Ili će vas dušmani u korenu seći
I niko im ništa smeti neće reći ?
✍️
😢

Krstan Đ. Kovjenić
MOJA SLIKA - SPAVANJE.jpg

• Voli
Reactions: Tea
..........zato se ljudi odlucuju za drugu karijeru, kada misle da su postigli sve sto su mogli, ili kada ustanove da im je dosadno ,jer je posao koji obavljaju rutina.
Promena je esencija zivota
Nikada se ne bih odlučio za drugu karijeru. rođen sam da obrazujem mlade, to nije samo moj posao, nikada to i nisam smatrao poslom, već moja ljubav, moja svetinja, moj život...

Nikada se ne bih odlučio za drugu karijeru. rođen sam da obrazujem mlade, to nije samo moj posao, nikada to i nisam smatrao poslom, već moja ljubav, moja svetinja, moj život...
Mozda da se posvetis pisanju lirike, kao dodatnoj karijeri...nece interferirati sa tvojim prosvetnim idealizmom o odgoju.....Armija (recimo) vrlo brzo, i efikasno odgaja mlade , pojedinacno i u grupama :)

Da li Vi znate da pravite razliku između filozofa i gimnosofista?
https://en.wikipedia.org/wiki/Gymnosophists

Филозофија[а][2] (грч. φιλοσοφία) јесте наука која се бави општим и темељним проблемима у вези са стварношћу, постојањем, знањем, вредностима, разумом, умом и језиком.[3][4] Лексикон страних речи и израза дефинише филозофију као „мудрост, научни рад на изграђивању општег погледа на свет и сам тај поглед на свет“.[5]
I sad, kada smo izmenili diplomatske note o intelektualizmu, cemu to prepametno pitanje?

https://en.wikipedia.org/wiki/Gymnosophists

I sad, kada smo izmenili diplomatske note o intelektualizmu, cemu to prepametno pitanje?
Poštovani prijatelju, filozofija je, naravno, mnogo više od toga što si odnekud preneo, no moja poenta nije bila na filozofije, već Vašem tumačenju da Armija obrazuje ... Zato je i ta moja digresija u vezi sa gimnosofistima - njih treniraju (dresiraju), a ne uče ....

Poštovani prijatelju, filozofija je, naravno, mnogo više od toga što si odnekud preneo, no moja poenta nije bila na filozofije, već Vašem tumačenju da Armija obrazuje ... Zato je i ta moja digresija u vezi sa gimnosofistima - njih treniraju (dresiraju), a ne uče ....
Ti si deo obrazovnog sistema (pojma nemam na kojoj funkciji, u rasponu od kreiranja obrazovne politike, i potrebe kadrova u ministarstvu, do predavaca odredjenog predmeta, ili grupe predmeta , od osnovne skole, pa do tercijarnog obrazovanja).I Crkva, i Armija, i Zatvor , i Skola obrazuju mlade.Aristotel je bio odgajivac Aleksandra Makedonskog (Velikog).Markus Aurelius je bio filozof i vojnik.....Bez discipline (koju ti nazivas trening, i dresura) nema obrazovanja :)

Back