Деца „власништво државе“, тужилаштво Владин орган – у „свету“ правника Ђукановића
„Тужилаштво јесте самостални ораган, али не сме да буде независан, а ми смо допустили да буде независан. Једини ко може да бира тужиоца је Врховни савет тужилаштва. Извин’те, то не може тако. Тужилаштво има да бира влада. Зато што је то владин орган, и треба да буде владин орган, јер ви дајете извршна наређења полицији која треба да реагује“, рекао је Ђукановић на телевизији Информер, а преносе друштвене мреже.
Оваква изјава једног функционера који је и правник по струци је недопустива и скандалозна, сматра тужитељка Јасмина Пауновић.
Checks and balances means the legislative branch making law, the executive applying and enforcing the law, and the judiciary interpreting the law.
The purpose of separation of powers is to divide the government into 3 different branches, each with different roles and powers. This system protects the people, prevents government abuse and tyranny.
U najkracem: vladi i predsedniku - tj,. zakonodavcu se onemogucava da postanu tiranske, zato su ove tri branse vlasti razdvojene, da se ne bi desavalo sto se desava u Srbiji, i Djuka jos i zagovarao tiraniju, i diktaturu, kadija te tuzi kadija ti sudi
ne moze vlada, tj zakonodavac da komanduje sudu i tuzilastvu, a ni politiciji, izvrsnoj vlasti! to samo u diktaturama i tiranskim rezimima moze
te 3 branse su upravo zato PODELJENE, ali avaj Djuka je poludeo, ili svesno zagovara tiraniju
izvinjivam se sto sam zbrzao sa temom, nije moj fax, ali zaista mislim da je vazno, jer ovo je njihovo otvaranje, vise i ne kriju sta su naumili, pa pravnici, i drustvenjaci, javite se
Poslednja izmena: