zakon postojanja i novi narod

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
Rekao sam da je prioritet nahraniti telo, da bi tek posle mogao da nahraniš dušu. Dok god je telo gladno. duša ne može da bude slobodna. Pronlem je samo što ljudi, da bi nahranili svoja tela, to mogu da urade samo svojim kolektivnim i dobro organizovanim radom.
Apsolutna laž.
Jesi li ti čuo za Pranu?
Ja sam i to probao i uspio; hraniti tijelo bez materijalne hrane, bez vode.
Tijelo je projekcija jastva, energetsko polje i hraniti ga možeš različitim izvorima energije.
Prana je univerzalna, pra-hrana, dakle čista ČISTA energija koja tijelu daje sve ono što mu je neophodno, direktno, bez prerade, bez transformacije energije iz jednog oblika u drugi.

To govori o našim istinskim sposobnostima i moćima.
To takođe govori da use, nase i podase nije osnova života i da duša ne zavisi od toga da bi se realizovala.
Use, nase i podase su porpatne radnje samorealizacije.

Seks je recimo duševna kategorija.
U izopačenom shvatanju razuma to je samo tjelesna radnja.
Duša teži Jednoti, sjedinjenju, a šta je seksualni nagon drugo do nagon za sjedinjenjem?
Kad se centar volje i budne pažnje premjesti iz duše u tijelo, naravno, biće tad premiješta i centar percepcije tamo gdje je njegova volja centrirana.
Odatle nastaju sva iskrivljenja.

Dakle, tijelo nije primarna manifestacija bića.
Duša jeste. Stoga, hraniti dušu, to je prioritet.
Ali sekundarno, duša se materijaluzuje u tijelo i kroz tijelo ostvaruje sve druge odnose već u sebi unešene u razum.
Razum, svojim čulima materijalizuje informacije; energetsko polje se projektuje u materijalnu formu, u tijelo.

Dakle, duša-razum-tijelo je poredak a ne tijelo-razum-duša.
Možemo mi, očito, percipirati i jedno i drugo ali ishod, kvalitet življernja nam sobom potvrđuje koliko smo blizu istine.
Radost življenja je potvrda realizacije duše, dok je stradanje, patnja, nasilje, moranje, sukobi i drugo u domenu razuma.
Sad ti vidi...

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
Uživati u umetnosti ne znaći samo diviti se umetničkim delima koje su drugi stvorili, već prvenstveno uživati u ličnom bavljenju umetnošću, nebitno da li će drugi ljudi njihovu umetnost da smatraju vrednom ili ne. Važno je samo naprabiti takvu organizaciju života i rada, da svakom čoveku ostane dovoljno i vremena i snage da može da sebavi nečim što voli i u čemu uživa. A ne kao sada, jedni samo teško rade i za sebe i druge, a drugi samo pljačkaju rezultate tuđeg rada i uživaju.
Sada nije tako lako biti umjetnik kao što ti to predstavljaš.
Sada, biti umjetnik predstavlja baviti se nečim što na početku (i moždas decenijama) ne donosi nikakvu zaradu, samo ulaganja.
Koliko vas je spremno na to?

Uloga umjetnika u društvu je da ukaže na prirodu Tvorca; da je svako od nas uistinu i Tvorac i produkt stvaranja, dakle da smo i Tvorac i Tvorevina u jednom.
Umjetnik je eto samo potsjetnik.
Najveće umjetničko djelo je stvaranost koju živimo.
'Dobro' umejtničko djelo je ono koje u nama proizvodi radost življenja a 'loše' ono koje u nama proizvodi stradanje, patnju, bol, tugu... navedi jo po volji..

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
A to podrazumeva, ako ljudi i posle više hiljada godina ratovanja, haosa i zla, još uvek nisu naučili šta je harmonija i dobro, onda neka naprave i TREĆI SVESTSKI RAT, pa oni koji prežive će na kraju da postanu visoko svesni , tj. shvatiće da nepravednost haos i zlo nisu svrha, ni cilj života, već jedinstvo svih, pravednost, harmonija i dobro.
Željeti čovječanstvu rat da bi se osvijestilo je u najmanju ruku ludilo.
Ko ti kaže da će treći svjetski rat preživjeti oni koji su osviješćeni???
Nisu li sve ratove preživjeli oni koji su ih dizajnirali iz sjenke?

Pazi šta želiš, jer sve želje se ostvaruju.
Rat je negativnost, zlo, i svakako da ljudi kroz zlo shvataju da to nije dobro, ali to ne znači da shvataju i kako jeste.
Dobro i zlo su u paketu... te ako idemo tim putem nikada nam neće biti dovoljno zla.

Osvijećeno biće ne teži dobru već teći osvješćenju, teži radosti življenja.
Radost življenja se ostvaruje u Ljubavi, harmoniji i miru, ali ne u tom prividnom svjetskom miru, već u unutrašnjem stanju prihvatanja da je sve ONAKVO KAKVO JESTE i da je moj svijet moja predstava. Da bi predstava bila radosna ja moram da je takvom stvorim.
To mogu jedino poznavajući apsolutnu istinu, kako o sebi tako i o mehanizmu i procesu stvaranja.

Raspodjela rada... to je samo spoljašnji efekat unutrašnjeg poretka stvari.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Kako to da ni jedan od tih proroka ne govori o svjetlosnim bićima?
Izgleda si ti morao doći da nam objasniš šta proroci nisu znali o sebi i svom izvoru-Bogu.
Svi prošli proroci su govorili o svetlosti, prosvetlenju i Bogu, zato jer im se ta svetlost pomoću koje su se prosvetlili predstavila imenom "Bog". I meni se ta svettlost takođe predstavila imenom "Bog". Međutim, mi danas o tim krugovima bele svetlosti koji nam se predstavljaju imenom "Bog" znamo više. Imamo ih na mnogobrojnim snimcima na internetu. Čak i na snimcima kako crtaju one krugove na žitnim poljima. I ada se u svetu o tom krugovima bele svetlosti govori kao o "svetlosnim bićima". Ati to zoveš imeno "Apsolut".i izmišljaš razne bajke o njenu.
Ja sam u par gornjih komentara napomenuo, a ti očito nisi pročitao, da sloboda bez savesti vodi haosu.
Primetio sam, kao i to da nisi objasni ni pojam "slboda", ni pojam "savest". Nisi objasnio da čovek ne može delovati drugačije nego onako kako zna i da ne može znati dugačije nego kao je vaspitan. A imajući na umu da su do danas svi ljudi bili vaspitani po raznim lažima, a ne po ISTINI, to je logično da nisu mogli da deluju po SAVESTI, jer samo onaj ko zna iSTUNU može da deluje po savesti. A ti ljudima nikada do sada nisi objasnio ISTINU, već samo svoju VERU. Jer ti ISTINU i ne znaš. Ne znaš i ne razumeš ZAKON POSTOJANJA po kojem materija, život i Svemir, kao i sam Bog postoje i po kojima su stvoreni materija, život i Svemir. Ti o tome pojma nemaš. Prema tome, tvoji pojmovi "sloboda" i "savest" su prazni pojmovi koji ne znače ništa.
To znači da jedino savjesno biće (pojedinac) može stvarati sasvjesnu stvarnost.

Savjesno biće nikada ne koristi nasilje (moranje) kao sredstvo do cilja.
Da li je ovo tvoj pokušaj da objasniš pojmove "sloboda" i "savvest". Za mene je ovoj tvoj pokušaj samo "tandara-mandara". bez razumevanja Zakona postojanja nije moguće, ni objasniti, ni razumeti apsolutno ništa, a ti sa Zakonom postojanja blage veze nemaš.
Tebi moranje ne prestaje da izlazi iz usta.

To u suštini govori da nisi razumio poruku koju želiš da preneseš, da si je svojim razumom totalno iskrivio.
Ama, pogrešno ti mene shvataš. Ja ne tvrdim da ljudi MORAJU bilo šta. Ja samo objašnjavam da se ne može ostvariti harmonija i dobro po raznim naućnim teorijama, filozofijama, verama, ideologijama i politikama koje su do sada vladale i još uvek vladaju svetom, koje su sve odreda obične laži i prevare, koje se koriste samo da se manipuliše ljudima u cilju vlastite koristi. I sada, ako ja tvrdim da ljudi MORAJU znati ISTINU, ako žele da prevladaju sve te belosvetske laži i spase se, ta moja reč "MORANJE", nikako se ne može protumaćiti kao NASULJE, jer ISTINA se nikome ne može uteratu u pamet NASILJEM, već damo POZNAVANJEM I RAZUMEVANJEM prirodnih zakona po kojma je ovaj svet stvoren. A to je malo teže. Ja u tu svrhu nudim objašnjenje i razumevanje ZAKONA POSTOJANJA, ali to ne ulazi lako u ljudske, raznim belosvetskim lažima i prevarama, izmanipulisane i opterećene umove.
I ja recimo kažem da su komune izlaz iz ovog začaranog kruga, ali ni komune ne mogu da se ostvare u Ljubavi, harmoniji i miru bez djelovanja savjesnog pojedinca.
Nema to nikakve veze sa SAVJESNIM POJEDINCEM, već samo sa ZNANJEM I RAZUMEVANJEM ZAKONA POSTOJANJA. Pod rečju i pojmom "Savesni pojedinac" se može podrazumevati svašta. Uz pomoć lepih i slatkorečivih reči fašisti mogu i Hitlera proglasiti "savesnim pojedincem". Tvoj problem jeste što koristiš reči i pojmove sa višestrukim značenjem, kada nešto objanjavaš.
Zamisli da je komuna sačinjena od tri savjesna pojedinca i hiljadu nesavjesnih ili polusavjesnih kojima je potrebno nasilje da bi se održao umišljeni poredak???
Eto, ti pokušavaš da nešto objasniš sugerišući nam da mi zamišljamo to što nam ti objašnjavaš. Kada je reč o pojmu "komuna" tu nema šta da se zamišlja, jer sve materijalne forme od kojih se Svemir se sastoje od komuna, među koje soada i ljudski organizam i bilo koju od tih komuna možeš da uzneš za primer da pomoću nje objasniš apsolutno sve - i šta je harmonija i dobro, a šta haos i zlo i šta je Istina, a šta laž; i šta je visoka, a šta niska svet; i šta znači biti savestan, a šta nesavestan pojedinac itd.
Tada se komuna ne bi mogla realizovati jer broj nesavjesnih pojedinaca bi prevagnuo i egoizam bi bio iznad interesa cjeline.
Ne postoje "nesavesni pojedinci", već samo pojedinci koji ne znaju i ne razumeju Zakon haosai i zla i harmonije i dobra. Čiji umovi su izmanipulisani i zagađeni raznim belosvetskim lažima, koje oni smataju ISTINAMA, kojima se rukovode u svakodnevnom životu.
Tada, ukoliko bi primjenjivali nasilje da se to izvede, ni oni savjesni uistinu ne bi bili savjesni, već umišljeni u svoju savjesnost, koja nije.
Kad su laži i prevare u pitanju, koje ne mogu do kraja da se naučno, iskustveno provere i do kraja logički objasne i razumeju, a želimo da ih nametnemo ljudima i pomoću njih vladamo, uvek se to postiže manipulacijom, nasiljem i strahom. Od svih do danas svetu ponuđenih ISTINA u vezi postojanja materije, života i Svemira, Zakon postojanja je JEDINI koji do kraja može naučno i iskustveno da se proveri i do kraja logički objasni i razume. Jedina prepereka tome su ljudski umovi koji su napunjeni i zagađeni raznim belosvetskim lažima, u koje (umobe) više ništa drugo ne može da stane.
Dakle, ne možeš moranjem promijeniti nivo svjesnosti, moranjem ga ukopavaš u rovove.
Samo davanjem (bezuslovnim) sebe cjelini, dakle davanjem sebe kroz sopstveni primjer možeš bilo kome drugom ukazati na ono što je mnoguće.
Opet ti o "MORANJU" i "DAVANJU SEBE". I Isus je dao ljudima celoga sebe i šta je postigao - NIŠTA. I dao je ljudima samo veru, a šta se pomoću vere može postići - opet ništa. PRELAZAK SVETA IZ Haosa i Zla i stanje Harmonije i dobra, se ne može postići ni davanjem sebe, ni verim, ni visokom svešću i čistom savešću, već samo ZNANJEM I RAZUMEVANJEM prirodnih zakona po kojima se prelazi iz stanja Haosa i zla u stanje Harmonije i Dobra.i opire i tu nema osvješćenja.

Opet ću ti ponoviti:
Nisi pročitao sve što sam ti u komentarima pisao te mi i nije čudo da na račun toga (što nisi sve pročitao) sebi daješ za pravo da to koristiš kao argument koji nije i da me na taj način etiketiraš 'Đavoljim prorokom', S tim misliš da si me pokopao, ne videći da to uistinu to činiš sam sebi.
Ti nudiš nekakvu svoju veru koju niko ne može ni da proveri, ni razume. Po meni, to nije od Boga, već Đavoka. Za razliku od tebe, Zakon postojanja koji ja nudim, može i naučno i iskustveno da se proveri i do kraja logički da se objasni i razume. Uz ilustraciju bezbroj primera iz stvarnosti.
Dakle, ponovit' ću (valjda ćeš pročitati, ovo će biti treći ili četvrti put):
(Bezgranična kako ti kažeš) Sloboda bez aktivirane Savjesti je put do haosa.
Ovo što si rekao ne znači niišta, zato što pojam "aktivirana savest" ne znači apsolutno ništa, ako ne objasniš da "aktivirane savesti" ne može da bude bez znanja ISTINE o postojanju materije, života i Svemira, a to znači bez znaja i razumevanja ZAKONA POSTOJANJA. O kojem ti pojma nemaš.
Sloboda, sa aktiviranom Savješću (sa aktivnim filterom znanja o Ljubavi, harmoniji i miru) vodi ka igri koja je Bogom namjerena.
Da, ali ti pojma nemaš da ljubavi, harmonije i mira, ne može da bude bez RAVNOPRAVNOG PORETKA. Možeš hiljadama godina da pozivaš ljude na mir, ljubav i harmoniju i nećeš ništa uspeti sve dok ljudima ne objasniš da ljbavi, mira i harmonije ne mkoe da bude bez ravnopravnog društvenog i ekonomskog poretka.
U toj igri postoje Principi po kojima se igra odvija, ne mogu se mijenjati.
Cilj igre je ostvarenje najviših potencijala, a ostvariti najviši potencijal biće može samo onda kada se njegova duša realizuje.
Duša može da se realizuje samo u ravnopravnom duštvenom i ekonomskom poretku. Zato što samo u ravnopravnom društvenom i ekonomskom poretku može da se razvije ljubav, mir i harmonija, kao uslov za razvitak duše. A ti nigde i ne pominješ ravnopravan društveni i ekonomski poredak. Ti ne znaš ni šta je to.
Tada se ostvaruje božanski plan samorealizacije a kao potvrda da se to dešava u nama se uzdiže radost življenja. Tada život u pravom smislu riječi biva igra.
Samo uz pomoć ravnopravnog, pravednog društvenog i ekonomskog poretka i nikako drugačije!
Da je sve igra dokazuje i činjenica da niti jedan dio stvarnosti ne može da utiče na apsolut, na biće=postojanje, dakle ne mijenja ga.
Nije tačno. Kad se dete rodi njegov mozak je prazan. Njegova stvarnost je okolina koja ga okružuje. To su prvo njegovi roditelji i rođaci, zatim osnovna, pa srednja škola, eventualno fakultet, I na kraju cela ljudska zajednica. Svi oni ostvljaju traga na dete, vaspitaju ga i odgajaju prema sebi. Dakle menjaju ga.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037

Biće je nepromjenjivo, te igra, bez obzira da li je to odraz najvišeg potencijala ili ne, ne može uticati na samo biće ali dakako utiče na njegov doživlaj sebe unutar te igre.
Kako su samo tvoja objašnjenja površna i nejasna. Šta podrazumevaš pod pojmom "biće" - da li čoveka ili Boga, jer biće je i jedno i drugo. I oba ta bića su podložna promeni - i fizičkoj i duhovnoj, u smislu sticanja sve većeg iskustva, tj. znanja o stvarnosti u kojoj se biće nalazi i živi, sa ciljem da se pomoću tog znanja što bolje prilagodi stvarnosti u kojoj živi, kako bi u njoj što lakse opstao.
Taj doživljaj, to je cilj osvješćenja, dakle, da se nivo svjesnosti uzdigne na svoj najviši mogući nivo = RADOST ŽIVLJENJA, a to se može ostvariti jedino u Ljubavi, harmoniji i miru.
Pamet u glavu i konačno shvati da bez ravnopravnog, tj. pravednog društvenog i ekonomskog poretka, harmonije, mira i ljubavi ne mže da bude. I prvo to treba znati, pa po tom znanju napraviti pravedni društveni i ekonomski poredak, pa tek onda očekivati da ljubav, harmonija i mir zavldaju..
Moranje tu nema mjesta.
Tačno, niko to ne mora da uradi, ali mora to da zna ako želi i hoće da harmonije, mira i ljubavi bude. I dok god to ne sazna i ne uradi, hharmonije, ljubavi i mira neće da bude.
Čim pomeneš moranje to treba da ti bude znak da nisi na najvišem nivou igre.
Ako želiš nešto da uradiš, onda MORAŠ znati KAKO se to radi. Ako ne znaš, nikad to i nećeš moći da uradiš. Ljudi su i u kamenom dobu mogli da naprave televizor da sau znali KAKO. I sve dok nisu to saznali, nisu ga ni napravili. Ti, na primer, propovedaš harmoniju, mir i ljubav, a ne znaš KAKO da to napraviš. Nemaš znanje KAKO se to pravi. Nemaš znanje o tome da to bez jedinstvenog svetskog ptavednog društvenog ui ekonomskog poretka NIJE MOGUĆE..

To takođe treba da te uputi nazad na sebe i svoj odnos prema igri, da se zaustaviš i da sagledaš gdje griješiš i odakle posmatraš proces.
Grešku ne trebaš tražiti u ispoljenju, već u svom odnosu prema igri: daješ li se bezuslovno ili pak ne.

Jedino bezuslovno davanje je Ljubav.
Moranje potvrđuje da se daješ pod prinudom, nasilno, a to anulira mogućnost uzdizanja Ljubavi...
Već si postao dosadan sa tim svojim "tandara-mandara" koje ništa ne znači i ništa ne objašnjava. Samo prazne reči bez ikakvog praktičnog značenja.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Takvo obrazloženje dolazi iz skučenog duha, duha koji ne dopušra sebi da izađe iz okvira već naučenog, ubijeđenog.
Moje ubeđenje nije NAUĆENO, veš kroz iskustvo stečeno, provereno i do kraja logički objašnjeno i razumljeno. A to što ti pričaš, za tebe možda i znači nešto, ali ti to svoje ubeđenje ne možeš da prenese drugim ljudima kao proverljivu i razumljivu nauku, već samo kao veru. A sa verom ne možeš postići ništa. Na primer, niko ne može razumeti šta treba da radi kad mu ti objašnjavaš da bez ljubavi ne može da bude mira i harmonije. A svako može da razume kad ja objašnjavam da ljubavi, harmonije i mira ne može da bude bez jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka.
Ispada da ja, bivajući dosledan duši i Bogu, uistinu varam i Boga i društvo kako bih se samo posvetio sebi i svojoj duši.
Ama, ne ispada tako. Ti si, bez sumnje, dobar čovek koji misli dobro i želi dobro. Problem je samo što ne znaš KAKO to može da se ostvari. Tvoja objašnjenja imaju značenje samo vere. Toj svojoj veri, kao rešenje, samo dodaj jedinstveni svetski pravedni društveni i ekonomski poredak i to ilustruj uz pomoć ljudskog organizna kao savršenog Božijeg dela sa značenjem harmoničnog pravednog društvenog i ekonomskog poretka i biće sve OK.
Nisi se zapitao, znam da nisi, šta je to što ja možda "žrtvujem" (a ti ne) na tom putu. (Uistinu ne đžrtvujem ništa, jednostavno biram šta hoću).
Nisi se zapitao šta ja to uistinu činim da dođem do ovog nivoa za koji ti smatraš da je samoljublje?
Ja tvoj nivo ne smatram "samoljubljem", već NEZNANJEM. Ti ne poznaješ i ne razumeš osnovni prirodni ZKON po kojem postoje materija, život i Svemir. I ne znaš da bez tog znanja nikakvog napretka u svetu ne može da bude, već samo slepo srljanje u propast. Propovedanje ljubavi tu ne može da bude ni od kakve pomoći. To mnogi pokušavaju već hiljadama godina bez ikakvog uspeha.
A to što činim ja pokazujem svojoj okolini.
Pokazujem da je duša za mene iznad svega, da je Ljubav, harmonija i mir iznad svega, jer duša je satkana od istih..
Ali ne pokazuješ ono najglavnije, da to sve ne može da se postigne bez jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka.
Pokazujem da novac u ovom društvu, što znači hrana, krov nad glavom i uopšte opstanak, nisu moj prioritet.
Pokazujem da su ljudi/prijatelj/saradnicii važniji od sistema koji se nameće kao neprikosnoven.
Pokazujem da nemam straha od smrti, jer smrt jelte, dolazi ukoliko ne uspiješ nahraniti tijelo, zaštiti ga od vremneskih nepogoda i ukoliko ne platiš zdravstveno osiguranje, osiguranje za kuću, za nekretnine i drugo... hahahaha.
Sve ti to pokazuješ, ali da opet ponovim, ne pokazuješ ono glavno, a to je da i telo i duša mogu napredovati i naći svoj mir, samo u jedinstvenom svetskom pravednom društvenom i ekonomskom poretku. I samo raditi i težiti ka tome, znači raditi i težiti ka napretku i savršenstvu, ne samo svog tela i duše, već tela i duša svih ljudi sveta.
Ja nemam zdravstveno oisiguranje, niti ga namjeravam plaćati i imati. Ne osiguravam ništa. Bog mi je dovoljan.
Ja radije iscjeljujem svoje energetsko polje nego li da se uzdam u ljekare i sistem "zdravstva".
Taj sistem se pokazao onim što ustvari jeste, svjedoci smo.
Dakle, ja pokazujem kako je moguće ostvariti svoju dušu u ovom egoističnom sistemu i stvoriti sistem izvan sistema. Uveliko primjenjujem TRAMPU, što eliminiše moju potrebu za sistemskim dozvolama.
Za to su mi potrebni osviješćeni ljudi a ne roboti.
Sve je to OK, ali tvoji saveti i objašnjenja su neshvatljivi i neprimenjivi na druge ljude. Drugi ljudi nemaju to životno iskustvo prosvetljenosti koje ti imaš, koje tebe čini takvim, a ti to svoje iskustvo ne možeš rečima da preneseš na druge ljude.
Roboti izvršavaju program, a ti bi (sam si to. priznao) od nas htio da načiniš robote koji izvršavaju tvoju viziju totalitarnog poretka.Eto, ja sam ti dokaz da u tome nikada nećeš uspjeti.
Ne razumeš o čemu pričam. Pričam o tome da ljudska tela imaju svoje potrebe da bi opstala, koje mogu samo fizičkim radom da se zadovolje. I to je ono što se ne može izbeći. Ali se može napraviti jedinstveni svetski pravedni društveni i ekonomski poredak, kao sredstvo pomoću kojega se te telesne potrebe mogu zadovoljiti sa minimumom utroška vremena i životne energije. Sve sa ciljem da ostane maksimum i vremena i životne energije za zadovoljenje čovekovih duhovnih potreba. Napraviti takav, jedinstveni, pravedni svetski društveni i ekonomski poredak, ni slučajno ne znači robtizaciju ljudi. Naprotiv, znaći osloboditi ih robotizma kojim su do sada živeli u robovlasničkom, feuadlnom, kapitalističkom, pa i nesavršenm komunističkom poretku.
Tvoja skrivena želja je da budeš slavljen zbog svog otkrića 'zakona postojanja', a ja je vidim i zato ti pišem.
Pišem i da ti ukažem i da bilo kome drugom ukažem da postoji način da se duša realizuje i da za to nikome nije potrebna dozvola jednog Ljubomira Jergovića niti nekakvog 'svjetlosnog bića'
Ja ne krijem svoju ambiciju i želu da radim na spašavanju sveta od propasti u koju ide rukovođen raznim belosvetskom lažima i prevarama. Ističući pri tome da to spašavanje može da se postigne samo uz pomoć znanja i razumevanja Osnvnog i univerzalnog prirodnog zakona po kojem postoje materija, život i svemir, čiji je princip harmonije i dobra praktično u prmeni u celom Svemiru, sem u ljudskom društvu i organskoj prirodi na Zemlji. I pri svemu tome zadnja moja misao i želja je da se ja u svemu tome istaknem i proslavim kao ličnost, jer sam svestan da bi to ugrozilo moj dosadašnji, osamdesettrogodišnji životni mir i ritam. Koji ne bih menjao ni za kavu svetsku slavu. jer ja sam već uradio ono što je bilo do mene. Otkrio sam i objavio Zakon postojanja i to otkriće i njegovo razumevanje od strane ljudi može je dovolno da može da uzrokuje te pozitivne svetske promene. I ja tu više nikome nisam potreban.
.Naša slobodna volja je neprikosnovena ali i to sa sobom nosi i odgovornost za posledice izbora.
Ako nemamo znanje, sa slobodnm voljom možemo samo travu da pasemo, kao što smo i do sada.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Željeti čovječanstvu rat da bi se osvijestilo je u najmanju ruku ludilo.
Ko ti kaže da će treći svjetski rat preživjeti oni koji su osviješćeni???
Nisu li sve ratove preživjeli oni koji su ih dizajnirali iz sjenke?

Pazi šta želiš, jer sve želje se ostvaruju.
Rat je negativnost, zlo, i svakako da ljudi kroz zlo shvataju da to nije dobro, ali to ne znači da shvataju i kako jeste.
Dobro i zlo su u paketu... te ako idemo tim putem nikada nam neće biti dovoljno zla.

Osvijećeno biće ne teži dobru već teći osvješćenju, teži radosti življenja.
Radost življenja se ostvaruje u Ljubavi, harmoniji i miru, ali ne u tom prividnom svjetskom miru, već u unutrašnjem stanju prihvatanja da je sve ONAKVO KAKVO JESTE i da je moj svijet moja predstava. Da bi predstava bila radosna ja moram da je takvom stvorim.
To mogu jedino poznavajući apsolutnu istinu, kako o sebi tako i o mehanizmu i procesu stvaranja.

Raspodjela rada... to je samo spoljašnji efekat unutrašnjeg poretka stvari.
Ja niti želim, niti zagovaram rat. Svetski proroci najavljuju i opisuju Treći svetski rat i masovni pomor sveta. Svi mi danas, takođe, prema trenutnoj situaciji u svetu i krizi u koju je svet upao, zbog prenaseljenosti planete, zagađenosti, promeni klime, nedostatka prirodnih resursa, nagomilanim raznim ratnim tehnologijama namenjenim za uništenje sveta i pravcu u kojem svetski političari vode i usmeravaju svet, možemo samo da izvedemo zaključak da je kataklizma blizu. Uz pomoć znanja i razumevanja zakona postojanja sve bi to moglo da se popravi i izbegne, ali ko obraća pažnju na Zakon postojanja? Niko. zato nek nam je Bog na pomoći za ono što bi moglo da nas snađe.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Onim iz cega te misli proisticu, odnosno svescu, i da se uskladimo u tome, sto jeste delimicno misao
Misli ne proističu iz Svesti, već iz informacija, tj. iz znanja, odnosno, iz ideja, koje Svest stvara i čuva u nekom svom spremištu.. A Svest je ta koja misli, na načimn što te unformacije (znanja, iseje) vadi iz svog spremišta i oživljava ih, tj. širi ih na svom mentalnom ekranu da može da ih vidi. Svest ne može misliti ono što ne zna. A znanja (informacije, ideje) Svest stvara uz pomoć svojih psihičkih sposobnosti: opažanja, osećanja, razumevanja i pamćenja i čuva ih u sebi ili u nekom posebnom spremištu, kao na primer u mozgu, kad je reč o ćoveku ili nekim drugim materijalnim formama. Može i u jezgri ćelije, ako je reč o ćeliji ili u jezgri atoma, ako je reč o atomu itd. A može da čuva informacije i u sebi samoj, jer kad se čovekova Svest (aura) odvoji od tela, ona sve zna što je znala i kad je bila spojena sa telom i mozgom.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Pече му Исус: ако хоћеш савршен да будеш, иди и продај све што имаш и подај сиромасима; и имаћеш благо на небу; па хајде за мном.

Ako hoćeš da budeš osvješteni čovjek koji razumije Zakon dobra i zla, tj. Zakon postojanja, čovjek koji će pomoću tog (znanja) da bude dijelom harmoničnog postojanja, tj. djelovanja, da budeš dijelom bića zvanog “Čovječanstvo”, odnosno, da budeš obuhvaćen i spojen sa tom našom “čovječjom”, kolektivnom sviješću, ostavi se svih dosadašnjih “istina” ( i naučnih i vjerskih, koje to, u stvari, nisu) i trenutno važećih znanja po kojima se ljudi rukovode u međusobnim odnosima i stradaju i pate.
Planamac, ni ja ne bih umeo bolje od tebe da branim Zakon postojanja, dajući mu prednost nad svim ljudskim znanjima koja sada vladaju svetom. Bravo! Voleo bih da se češće oglašavaš na ovom forumu - u ovoj i drugim sličnim temama.

Potrebno je obavezno imati na umu da je Isus “sve govorio u usporedbama i ništa nije govorio bez usporedbi”.

Znači, poruke u Objavama su pisane u usporedbama i moguće ih je ispravno razumjeti tek na adekvatnom nivou razumijevanja stvarnosti, tj. sa do kraja razvijenim Znanjem razlikovanja dobra i zla, s kojim se ne rađamo, već je potrebno potruditi se i sticati ga. Što, s obzirom na sadašnju dostupnost informacija/znanja i naučnih spoznaja (putem interneta) i ne bi trebalo biti neki veliki problem, barem onim iskreno zainteresovanim.
Posebno jer sad imamo i “filter”, tj. Zakon postojanja – Zakon dobra i zla, pomoću kojeg možemo jasno i lako “da odvojimo žito od kukolja”, tako da mi se čini da se zaista više nema šta čekati, nego "zasukati rukave" i krenuti putem sopstvenog i opšteg razvoja (neodvojivi su), tj. vlastitog i kolektivnog osvješćenja i kreiranja svijetle budućnosti, ne Bez Bsumnjesamo ljudskog roda već “cjelokupnog bića”.
Bez sumnje, jedan si od onih koji su najbolje od svih razumeli Zakon postojanja. Naravno, zahvaljujući tvom izvrsnom poznavanju svetske nauke, filozofije, svetskih religija, politika i drugih znanja koja danas vladaju svetom. Koliko sam, barem ja, mogao da shvatim, čitajući tvoje postove na Bosanskom forumu. Pozdrav!

gost 439523

Aktivan član
Poruka
1.681
Planamac, ni ja ne bih umeo bolje od tebe da branim Zakon postojanja, dajući mu prednost nad svim ljudskim znanjima koja sada vladaju svetom. Bravo! Voleo bih da se češće oglašavaš na ovom forumu - u ovoj i drugim sličnim temama.

Bez sumnje, jedan si od onih koji su najbolje od svih razumeli Zakon postojanja. Naravno, zahvaljujući tvom izvrsnom poznavanju svetske nauke, filozofije, svetskih religija, politika i drugih znanja koja danas vladaju svetom. Koliko sam, barem ja, mogao da shvatim, čitajući tvoje postove na Bosanskom forumu. Pozdrav!
Ne verujem da ce zakon postojanja u vasem formatu zaziveti. Vec imamo sve u Hristu

Planamac

Početnik
Poruka
3

Свето Јеванђеље по Луки 6

30 А свакоме који иште у тебе, подај; и који твоје узме, не ишти.
31 И како хоћете да чине вама људи чините и ви њима онако.

ne zele svi isto

ovo je za mene nemoguce da uradim, kao i za druge koji ne zele ovo. Ja zelim nerealan idealizam izgleda, ali kad covecanstvo kao celina ne zeli, sta mozemo nego da lupamo glavu od zid i ludujemo svakog uzaludnog dana?
Novi Zavet moze dovesti do ludila one koje precizno prate ono sto pise u njemu

A svakome koji ište u tebe, podaj = Ovdje se, naravno, ne radi se o ovosvjetskom materijalnom blagu (tipa novca) za koje nam Isus* poručuje da ga damo svakome onome ko ga traži, išće od nas, već se radi o “duhovnom blagu”, tj. Znanju Dobra i Zla po razumijevanju Zakona postojanja, koje je “samo po sebi” takvo da je, onome ko ga posjeduje i pomoću njega razumije stvarnost (pa i ovakve poruke iz Objave), ono već imperativ da ga se širi, dijeli, daje drugima – (posebno) ljudima koji su duhovno već (toliko) razvijeni da uopšte mogu imati potrebu “iskati takvo što”, tj. da imaju želju za takvim znanjem, odnosno, koji posjeduju visoku osvještenost, plemenitost i humanost.

i koji tvoje uzme, ne išti = Ne traži ništa od onoga kome si ga već dao, s kim si ga podijelo – ono će ti se svakako uz/vratiti istim takvim postupanjem onoga ko je to znanje iskao i ko ga je primio i razumio – šta će ti, već ga od ranije svakako posjeduješ, a razlog “ponavljanja” poruke, naizgled nelogičan, i ona sama je objašnjenjena i dorečena sljedećim (citatom/ima 6:32 – 6:42)

I kako hoćete da čine vama ljudi činite i vi njima onako = Ako si znalac Istine i Dobra, tj. razumiješ razliku između Dobra i Zla, jasno je da ćeš upravo zbog toga i po tom znanju činiti (samo) dobro – jer ti je jasno i znano da bez kolektivne harmonije i sklada nema mira i zadovoljstva ni za tebe samoga – i tako biti primjer, da ne kažem ‘uzor’.

Svako drugačije postupanje je licemjerje, što je opisano i na šta je ukaz(iv)ano sve do kraja 6. poglavlja Matejeva jevanđelja - tj. Božjeg dara (značenje imena Matej = božji dar) u vidu vijesti o Dobru (evanđelje = dobra vijest). A tu vijest (čitaj informaciju/znanje) o Dobru ne možemo uviditi bez razumijevanja Zakon postojanja.

*Isus je visoko evoluirana etika, “duhovnost” u postupanju nekog čovjeka, istinska spoznaja i razumijevanje (i) duhovne kompenente stvarnosti.

Ne verujem da ce zakon postojanja u vasem formatu zaziveti. Vec imamo sve u Hristu

Ako trenutno ne razumiješ dovoljno i do kraja, barem (po)Vjeruj, dok se sam ne uvjeriš i shvatiš, ili se, pak, potpuno razuvjeriš – “Вера је, пак, тврдо чекање оног чему се надамо, и доказ оног што не видимо. Јер у њој стари добише сведочанство. Вером дознајемо да је свет речју Божјом створен, да је све што видимо из ништа пoстало.

Mi nismo i ne mozemo biti Bog

Ako pod Bogom podrazumijevaš Svijest Univerzuma koja, kao najrjeđe i najšire elektromagnetno polje sa najsporijom vibracijom obuhvata svu Stvarnost, onda jesi u pravu, mi nismo mi To, ali jesmo sastavni dio Toga (Boga) i kao takvi vječni, bez početka i kraja, kao i sve ostalo što zaista postoji – a postoji samo Svijest, tj. Bog – Kako i Zašto, da ne ponavljam, već je Ljubo mnogo puta objasnio.

Što potvrđuje i Biblija, tj. sami Bog riječima: “Ja rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi.”, kao i Hrist (ponovi) : “Ne stoji li napisano u zakonu vašemu: Ja rekoh: bogovi ste? Ako On nazva bogovima one kojima riječ Božija bi upućena, i pismo se ne može pokvariti; Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božiji?

Ponoviću, nemoguće je potpuno i ispravno do kraja razumjeti poruke iz Biblije bez razumijevanja Zakona postojanja, odnosno bez jasnog razlikovanja Dobra i Zla.

@marzivu
Izvini druže, nemam nikakvu namjeru da tebi lično “popujem”, pametujem ili bilo šta slično, nego sam ‘samo’ upotrijebio tvoje postove s riječima iz Biblije da ih citiram i koristim kao sredstvo za dokazivanje istinitosti Zakona postojanja.
Što radim jer sam siguran da prilično dobro razumijem šta zaista kažu Svete knjige tj. Objave - prije svih, Biblija i Kur'an (barem u mom slučaju) i da (koliko-toliko) razumijem Zakon postojanja, odnosno zato što želim da pomognem sebi tako što ću pomoći izmučenom čovječanstvu, i od strane ljudi napaćenoj planeti i njenim živim bićima, da se osvijesti i počne da žive u skladu sa Zakonom – zvali ga Božjim, prirodnim, humanim, Univerzalnim… ili Postojanja, manje je važno, ali svakako Zakonom Dobra i Zla – za sve što postoji i živi.

@ljubo Hvala ti na ovim riječima Ljubo. Znače mi i drago mi je da sam na dobrom putu, tj. da usavršavam svoje znanje Zakona postojanja i razumijevanje razlike između Dobra i Zla, što se i trudim, evo već skoro dvije godine od kako sam se prvi put susreo s Istinom o postojanju, tj. tvojim pisanjem na bosanskom forumu u temi 'Samo Svijest = Bog, Postoji'.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Hrist je VERA da je ljubav Zakon harmonije i dobra. A Zakon postojanja je NAUKA da je ljubav Zakon harmonije i dobra.

Šta Hristovoj veri o ljubavi, harmoniji i dobru, nedostaje?

Nedostaje logika da bez jedinstvenog, pravednog svetskog društvenog i ekonomskog poretka ne može da bude ljubavi, harmonije i dobra. Hrist jeste u svojim poukama o ljubavi zagovarao pravednost, ali nije zagovarao pravedan društveni i ekonomski poredak. I nije praktičnim primerima pokazao i objasnio šta pravedan društveni i ekonomski poredak podrazumeva. Nije ukazao na ćinjenicu da su sve materijalne forme od kojih je Svemir sagrađen, napravljene po principu ljubavi harmonije i dobra. Dakle, Hrist nije ukazao na glavni argument da princip podele sveta, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je oravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva, koji je do tada vladao svetom i koji i danas vlada, nije Božiji princip Harmonije i dobra, već Đavolov princip Haosa i zla. Sve su ovo razlozi zbog kojih su sve Hristove pouke o dobru i zlu imale značenje samo neobavezne vere. Koja nije dala nikakve pozitivne rezultate, čak ni nakon proglašenja Hrista Bogom. Pa čak ni posle intenzivnog insistiranja na prpagiranju dogme, koja glasi: "Ko veruje, spasiće se".

Sve su to razlozi zbog kojih hrišćanstvo, niti bilo koja druga vera, koja insistira samo na ljubavi, nikada neće spasiti svet. To može samo NAUKA. Takva nauka koja će da pruži valjane argumente i logiku, pomoću kojih će ove verske dogme o ljubavi da prestanu da budu dogme, a postanu proverljiva, dokažljiva i do kraja objašnjiva i razumljiva NAUKA. Nauka koja ruši najveću svetsku laž, prevaru i dogmu, koju su smislili svetski moćnici, vladari sveta, gospodari, pohlepnici i ateista, koju su čak proglasili i naukom, da je podela sveta, konkurencija, mržnja i borba svakoga sa svakim, najprirodniji i najbolji način napretka i opstanka. To je laž i prevara pomoću koje i danas vladaju svetom i vode ga u propast. I nama je sada potrebna NOVA Nauka pomoću koje se mogu oboriti sve svetske laži i prevare i proglasiti NEZNANJEM: Pomoću koje će sada da bude moguće verske dogme o ljubavi i harmoniji da se podignu na nivo NAIKE i proglase ZNANJEM. Da se proglasi ZNANJEM da je jedinstvo sveta, mir, uzajamno pomaganje, ljubav i pravednost, naprirodniji i najbolji način napretka i opstanka sveta. A ta nova Nauka je, naravno, Zakon postojanja. Mi moramo postati svesni toga da ni jedna vera nikada neće moći da zavlada svetom, več samo NAUKA. Kao što je i do sada nauka vladala svetom, ali lažna i pogrešna nauka.

Dakle, mi možemo i dalje da verujemo da se svi svetski problemi mogu rešiti uz pomoć Hrista i hrišćanskih dogmi, ali samo kad te dogme postanu NAUKA, a prestanu da budu VERA. A to u krajnjoj liniji će uvek da znači - BEZ ZNANJA I RAZUMEVANJA ZAKONA POSTOJANJA - NIŠTA!

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
Svi prošli proroci su govorili o svetlosti, prosvetlenju i Bogu, zato jer im se ta svetlost pomoću koje su se prosvetlili predstavila imenom "Bog". I meni se ta svettlost takođe predstavila imenom "Bog". Međutim, mi danas o tim krugovima bele svetlosti koji nam se predstavljaju imenom "Bog" znamo više. Imamo ih na mnogobrojnim snimcima na internetu. Čak i na snimcima kako crtaju one krugove na žitnim poljima. I ada se u svetu o tom krugovima bele svetlosti govori kao o "svetlosnim bićima". Ati to zoveš imeno "Apsolut".i izmišljaš razne bajke o njenu.
Nikada se Bog, a ni svjetlost, nikome nisu predstavljali kao Bog.
Biće u prosvjetljenju koristi svoju pažnju kao svjetlost kojom prosvjetljava (otkriva) sebe.
Kada je njegova pažnja podjednako prostrta po svemu-što-(ono)-jeste svaki dio tog 'svega' biva otkriven svemu-što-jest (samom sebi).
To je prosvjetljenje.

Ni jedan 'dio' svega-što-jeste se u prosvjetljenju ne predstavlja Bogom ni jednom drugom dijelu svega-što-jeste, već sve-što-jeste Sviješću-o-sebi potvrđuje da ono JESTE.
Sve je Jedno, Jedno je sve.

Sve-što-JESTE nema ni imena ni oblika, ima Svijest-o-sebi (znanje-o-sebi kao svemu-što-jest), te u zajednici sa Sviješću ono biva prosvijetljeno.
Pojam Bog, dolazi od razuma čovjeka, dakle to je pojam kojim biće u čovjeku ukazuje sebi na nepromjenjivi aspekt sebe kojeg je osvijestilo neposrednim iskustvom sopstvene biti.

Stoga, čim si 'vidio' svjetlost koja ti se predstavlja bićem i kaže ti 'Ja sam Bog', ja sam biće, to je projekcija, dulanost je (ti i svjetlosna manifestacija), to je projekcija tvoje percepcije svjetlosnog izraza bića iz kojeg ti to isto biće (apsolut) potvrđuje suštinu svog JA.
JA u bilo kome i bilo čemu je isto JA koje sebe doživljava kako Bogom, tako i s Tvorcem i stvorenjem.
JA ukazuje na apsolut.

Da si i mene pitao 'KO SI TI', JA u meni bi ti reklo: JA JESAM... BOG.

Bog sam jer tako sam ljudskim razumom stvorio pojam (kao i sve pojmove) o nerodivom, nestovrivom, nepromjenjivom postojanju=biću=apsolutu.
Odatle, kada kažem Bog ja znam da ja-apsolut=biće sa znanjem-o-sebi (Sviješću) to jesam.
JA je stoga u tebi, u meni, potsjetnik na sebe-Boga, potsjetnik koji se nikada na odvaja od bića.
Krajnji cilj svih iskustava jeste manifestacija najviših potencijala, duše, a to podrazumijeva i osvješćenje istine o sebi-apsolutu ili prosvjetljenje.

JA KOJI JESAM

Poznat
Poruka
7.768
'Svjetlosna bića' o kojima govoriš su dakle tvoje projekcije, a dokaz tome služi i tvoja tvrdnja da si ih sretao tokom svojih astralnih putovanja, tj. tokom astralnih projekcija. Stoga, ne govorim suprotno od onoga što i sam tvrdiš, s dodatkom da Bog ne postoji u projekcijama, ne može nam se predstaviti niti energetski niti materijalno. Bog je sam u sebi i otkrivamo ga povratkom u Jednotu, gašenjem dualnosti.

gost 439523

Aktivan član
Poruka
1.681
Pече му Исус: ако хоћеш савршен да будеш, иди и продај све што имаш и подај сиромасима; и имаћеш благо на небу; па хајде за мном.

Ako hoćeš da budeš osvješteni čovjek koji razumije Zakon dobra i zla, tj. Zakon postojanja, čovjek koji će pomoću tog (znanja) da bude dijelom harmoničnog postojanja, tj. djelovanja, da budeš dijelom bića zvanog “Čovječanstvo”, odnosno, da budeš obuhvaćen i spojen sa tom našom “čovječjom”, kolektivnom sviješću, ostavi se svih dosadašnjih “istina” ( i naučnih i vjerskih, koje to, u stvari, nisu) i trenutno važećih znanja po kojima se ljudi rukovode u međusobnim odnosima i stradaju i pate.

Biti savršen = biti dio bića zvanog Čovječanstvo – njegovog savršenog harmoničnog bivanja

Prodaj sve što imaš = Sve dosadašnje spoznaje (činiš ono što znaš → bivaš ono što činiš) o stvarnosti isfiltiriraj Zakonom dobra i zla i djeluj/budi Dobro (činiš ono što znaš → bivaš ono što činiš)

Podaj (zaradu) siromasima = Nakon toga (vlastitog razumijevanja razlike između dobra i zla – koje je zarada) širi to Znanje Dobra kojeg si sada znalac na one koji to još uvijek nisu (suštinski, nečije siromaštvo je prije svega duhovno)

I imaćeš blago na nebu; pa hajde za mnom = Imaćeš i “drugu svijest”, tj. pored (individualne) čovječje svijesti imaćeš i kolektivnu svijest čovječanstva (o jedinstvu – o tome da smo svi Jedno biće), gdje se već nalazi “Isus”, kao ime kojim se opisuje taj visoki nivo razvoja svijesti

Potrebno je obavezno imati na umu da je Isus “sve govorio u usporedbama i ništa nije govorio bez usporedbi”.

Znači, poruke u Objavama su pisane u usporedbama i moguće ih je ispravno razumjeti tek na adekvatnom nivou razumijevanja stvarnosti, tj. sa do kraja razvijenim Znanjem razlikovanja dobra i zla, s kojim se ne rađamo, već je potrebno potruditi se i sticati ga. Što, s obzirom na sadašnju dostupnost informacija/znanja i naučnih spoznaja (putem interneta) i ne bi trebalo biti neki veliki problem, barem onim iskreno zainteresovanim.
Posebno jer sad imamo i “filter”, tj. Zakon postojanja – Zakon dobra i zla, pomoću kojeg možemo jasno i lako “da odvojimo žito od kukolja”, tako da mi se čini da se zaista više nema šta čekati, nego "zasukati rukave" i krenuti putem sopstvenog i opšteg razvoja (neodvojivi su), tj. vlastitog i kolektivnog osvješćenja i kreiranja svijetle budućnosti, ne samo ljudskog roda već “cjelokupnog bića”.

Što bi Pavle Kološanima rekao:
“Braćo! čuvajte se da vas ko ne zarobi mudrovanjem i praznom prevarom, po kazivanju čovječijem, po nauci svijeta, a ne po Hristu.
Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva”

Za 2.8. čini mi se da ga i ne treba posebno tumačiti,
dok u 2.9.
tjelesno = informatičko i telepatsko spajanje sa kolektivnom sviješću - koje će da bude kad svi ljudi budu funkcionisali harmonično i skladno kao jedno tijelo.

Свето Јеванђеље по Матеју 19

1
И кад сврши Исус ријечи ове, отиде из Галилеје, и дође у околине Јудејске преко Јордана.

2
И за њим идоше људи многи и исцијели их ондје.

3
И приступише к њему фарисеји да га кушају, и рекоше му: може ли човјек пустити жену своју за сваку кривицу?

4
А он одговарајући рече им: нијесте ли читали да је онај који је у почетку створио човјека мужа и жену створио их?

5
И рече: зато оставиће човјек оца својега и матер, и прилијепиће се к жени својој, и биће двоје једно тијело.

6
Тако нијесу више двоје, него једно тијело; а што је Бог саставио човјек да не раставља.

7
Рекоше му: зашто дакле Мојсије заповиједа да се да књига распусна, и да се пусти?

8
Рече им: Мојсије је вама допустио по тврђи вашега срца пуштати своје жене; а из почетка није било тако.

9
Него ја вама кажем: ако ко пусти своју жену, осим за курварство, и ожени се другом, чини прељубу; и који узме пуштеницу чини прељубу.

10
Рекоше му ученици његови: ако је тако човјеку са женом, није се добро женити.

11
А он рече им: не могу сви примити тијех ријечи до они којима је дано.

12
Јер има ушкопљеника који су се тако родили из утробе материне; а има ушкопљеника које су људи ушкопили; а има ушкопљеника који су сами себе ушкопили царства ради небескога. Ко може примити нека прими.

13
Тада приведоше к њему дјецу да метне руке на њих, и да се помоли Богу; а ученици забрањиваху им.

14
А Исус рече: Оставите дјецу и не забрањујте им долазити к мени; јер је таковијех царство небеско.

15
И метнувши на њих руке отиде оданде.

16
И гле, неко приступивши рече му: учитељу благи! каково ћу добро да учиним да имам живот вјечни?

17
А он рече му: што ме зовеш благијем? нико није благ осим једнога Бога. А ако желиш ући у живот, држи заповијести.

18
Рече му: које? А Исус рече: да не убијеш; не чиниш прељубе; не украдеш; не свједочиш лажно;

19
Поштуј оца и матер; и љуби ближњега свога као самог себе.

20
Рече му младић: све сам ово сачувао од младости своје; шта ми још треба?

21
Рече му Исус: ако хоћеш савршен да будеш, иди и продај све што имаш и подај сиромасима; и имаћеш благо на небу; па хајде за мном.

22
А кад чу младић ријеч, отиде жалостан; јер бијаше врло богат.

23
А Исус рече ученицима својијем: заиста вам кажем да је тешко богатоме ући у царство небеско.

24
И још вам кажем: лакше је камили проћи кроз иглене уши него ли богатоме ући у царство Божије.

25
А кад то чуше ученици, дивљаху се врло говорећи: ко се дакле може спасити?

26
А Исус погледавши на њих рече им: људима је ово немогуће, а Богу је све могуће.

27
Тада одговори Петар и рече му: ето ми смо оставили све и за тобом идемо: шта ће дакле бити нама?

28
А Исус рече им: заиста вам кажем да ће те ви који идете за мном, у другом рођењу, кад сједе син човјечиј на пријестолу славе своје, сјешћете и ви на дванаест пријестола и судити над дванаест кољена Израиљевијех.

29
И сваки, који остави куће, или браћу, или сестре, или оца, или матер, или жену, или дјецу, или земљу, имена мојега ради, примиће сто пута онолико, и добиће живот вјечни.

30
Али ће многи први бити пошљедњи и пошљедњи први.
https://svetopismo.pouke.org/biblija.php?lang=ijekav&lang2=&book=40&chap=19

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Čika Ljubo, plašiš me.
Ovako nešto je i Hitler hteo. Bar tako kažu.
Citirao si samo ovaj deo moje rečemice, sa bezobrazmom zlonamerom da me uporediš sa Hitlerom.

"...pronalaženju moćnih oružja ili virusa pomoću koji bi najlakše mogli da se sa planete istrebe glupi i štetni ljudi."

Zašto nisi citirao celu moju rečenicu ili ceo pasus u kojem se ta rečenica nalazi, da se vidi za koga tvrdim da pronalazi moćna i štetna oružja da istrebi ljudi. Za sebe, sigurno. ne.

Ljubo2

Domaćin
Poruka
4.037
Kako to da ni jedan od tih proroka ne govori o svjetlosnim bićima?
Izgleda si ti morao doći da nam objasniš šta proroci nisu znali o sebi i svom izvoru-Bogu.
Pa znali su. I njima su se "svetlosna bića " predstavila imanom "Bog", isto kao i meni. Ali u vreme tih starih proroka se ti Bogovi sa kojima su se oni susretali, nisu zvali imenom "svetlosna bića". Ime "svetlosna bića" za Bogove je novijeg datuma, od kada su naše video tehnologije uznapredovale da se pomoću njh mgu slikati "svetlosna bića kao kruže nebom, čak i kako crtaju one krugove na žitnim pljima. Inače, sam pojam "prosvetlenje", ne znači ništa drugo do doći u kontakt sa Božanskom svetlošću, tj. sa "Svetlosnim bićem"..
Ja sam u par gornjih komentara napomenuo, a ti očito nisi pročitao, da sloboda bez savesti vodi haosu.
Kao prvo, ti pojma nemaš šta reč "savest" podrazumeva. Delovati po savesti, uvek znači delovati u skladu sa znanjem-idejom po kojoj se najlakše opstaje. Ako biće zna i misli da će najlakše da opstane ako pravi haos i zlo, ono će po svojoj savsti tako i da deluje. I obratno. To znači da biće uvek deluje po svojoj savesti, ali ne uvek po znjanju-ideji harmonije i dobra, već često i po znanju-ideji haosa i zla.

To znači da jedino savjesno biće (pojedinac) može stvarati sasvjesnu stvarnost.
Ako ne znaš da bez pravednog poretka ne može da bude savršene stvarnosti, onda ne znaš ni, da bez znanja o pravednom poretku ne može da bude savesnih bića. Na primer, ti sam nisi savesno biće, jer još nigde nisam pročitao da zagovaraš pravedan poredak.
Savjesno biće nikada ne koristi nasilje (moranje) kao sredstvo do cilja.
Ti nisi savesno biće, jer ne znaš da sem harmonije i dobra u Svemiru nikakvi drugi ciljevi ne postoje, i da bez pravednog poretka harmonije i dobra ne može da bude. UZ napomenu da do tog cilja ne može da se dođe bez znanja i razumevanja samog tog cilja, tj. bez znanja i razumevanja da bez pravednog poretka taj cilj ne može da se ostvari. Ako takvo znanje postoji, onda nikakvo moranje, ni nasilje, nije potrebno. A ako takvo znanje ne postoji, onda se pravedan poredak kao cilj ne može ostvariti ni nsiljem, ni bez nasilja.

Tebi moranje ne prestaje da izlazi iz usta.
Ja nigde ne predlažem ni moranje, ni nasilje za stvaranje pravednog poretka sa značenjem harmonije i dobra, već samo nudim Zakon postojanja kao znanje-ideju, po kojoj pravednog poretka ne može da bude harmonije i dobra. Dakle, stalno i uvek iznova LAŽEŠ da ja zagovaram moranje i nasilje.
To u suštini govori da nisi razumio poruku koju želiš da preneseš, da si je svojim razumom totalno iskrivio.
Jedino je nerazumno ono što ti činiš, propovedaš harmoniju i dobro, a praveddan poredak nigde i ne pominješ. Jer pojma nemaš šta bi jedinstveni svetski pravedan društveni i ekonomski pordak mogao da znači, niti da bez njega ljubavi među ljudima može da bude.
I ja recimo kažem da su komune izlaz iz ovog začaranog kruga, ali ni komune ne mogu da se ostvare u Ljubavi, harmoniji i miru bez djelovanja savjesnog pojedinca.
Zahebi tu reč i pojam "savest" koja ne znači ništa, ako je ne poistovetiš sa rečju i pojmom "znanje". Jer ako imaš znanje, imaš i savest, ako nemaš znanje, nemaš ni savest. Znanje uvek znači znati napraviti harmoniju i dobro, a neznanje, napraviti haos i zlo.

Zamisli da je komuna sačinjena od tri savjesna pojedinca i hiljadu nesavjesnih ili polusavjesnih kojima je potrebno nasilje da bi se održao umišljeni poredak???
To ne mogu da zamislim, jer tri znalca ne mogu ni primorati, ni silom naterati hiljadu neznalica da naprave pravedan poredak, kad neznalice to ne znaju da urade. Ne možeš čoveka naterati nasiljem, ni moranjem da napravi televizor, ako on to ne zna. Isto tako je i sa harmoničnim pravedni poretkom, koji može da se napravi samo uz pomoć znanja i razumevanja ZAKONA POSTOJANJA. A ne pomoću tvog insistiranja na "savestI" i "ljubavi", tj. bez znanja o tome i pod kjim uslovima savesnost i ljubav mogu da se ostvare.
Tada se komuna ne bi mogla realizovati jer broj nesavjesnih pojedinaca bi prevagnuo i egoizam bi bio iznad interesa cjeline.
Ti "nesavesni pojedibci" o kjima govorš su ljudi koji ne znaju i ne razumeju Zakon postojanja i njegov princip Harmonije i dobra", među koje spadaš i ti.
Tada, ukoliko bi primjenjivali nasilje da se to izvede, ni oni savjesni uistinu ne bi bili savjesni, već umišljeni u svoju savjesnost, koja nije.
Svako ko ne zna i ne razume Zakon postojanja i njegov princip harmonje i dobra samo umišlja da je savestan.
Dakle, ne možeš moranjem promijeniti nivo svjesnosti, moranjem ga ukopavaš u rovove.
Ja ne insistiran na moranju i nasilju, već na ZNANJU i RAZUMEVANJU ZAKONA POSTOJANJA. A na čemu ti insistiraš? Na "savesnosti". A to je isto kao i insistiranje na moranju i nasilju, jer pojma nemaš da "savesnosti" ne mže da bude bez znanja i razumevanja Zakona postojanja i njegovog principa Harmonije i dobra.
Samo davanjem (bezuslovnim) sebe cjelini, dakle davanjem sebe kroz sopstveni primjer možeš bilo kome drugom ukazati na ono što je mnoguće.
Pojma nemaš šta reč i pojam "bezuslovno davanje sebe celini", znači. Kao prvo, nikakve celine ne može da bude bez pravdenog poretka. Ljudski organizam, kao pravedan poredak, možeš da uzmeš kao primer u kojem sve ćelije "bezuslovno" daju sebe ljudskom organizmu kao celini. Gde "bezuslovno davanje sebe celini" ne znači ništa drugo do samo - bezuslovno i besprekorno izvršavanje radnog zadatka koji je pojedincu u toj celini pripao prema podeli rada. I izreka: "Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe" znači to isto. A to o svemu tome pojma nemaš. Ti samo znaš da propovedaš savesnost i ljubav, a pojma nemaš šta u praktičnom životu to znači i kako jedino to može da se postigne.

Čitaj moje postove sa razumevanjem, a ne samo da ponavljaš te svoje mantre koje ni sam ne razumeš.
Tada, videći tvoj primjer, drugi može da izvaže ono što vidi i ono što sam čini i da pomisli: Ovo što vidim je DOBRO,
Jedini primer na kojem to može da se vidi i uči jeste PRAVEDAN POREDAK. NI jednog čpveka u ljudskom društvu kao pojedinca ne možeš uzeti za primer, pa ni sebe ili čak ni Isusa Hrista. Ali možeš za primer uzeti bilo koju ćeliju u ljudskom organimu, sem ako ćelija nije kncerogena. Možeš za primer uzeri i svakog mrava u mravinjaku ili pčelu u košnici. Zato što su ljudski organizam, mravinjak i pčelinjak pravedna društva, a čovečanstvo to nije.
Kada u taj odnos postaviš moranje, duh se automatski opire i tu nema osvješćenja.
Niko ko nije sposoban da razume Zakon postojanja, taj ga nikada i neće moći da razume, pa morao da ga razume ili ne morao. Iapk Zakon postojanja ima svoje argumente i logiku koji omogućuju da on može da se razume, pa zbog toga on pruža šansz svetu da može po njemu da se spasi. Do ni jedno drugo, ni naučno, ni filozofsko, ni ideološko-političko, niti bilo koje versko, podrazumevajući i tvoje, nema svoje valjane ni argumente ,ni logiku i zbog tog, dok god takva učenja i ideje budu vladale svetom, svet neće da ima šunsu da se iz haosa, stradanja i zla spasi.
Opet ću ti ponoviti:
Nemoj više ništa da mi ponavljaš. Svoje bezvredne mantre si toliko puta već ponovio i ja sam ti na njih već toliko puta argumentovano odgovorio i ništa razumeo nisi. I za mene si "izgubljen slučaj" i nema vajde da se više ponavljamo.
Jedino bezuslovno davanje je Ljubav.
Ma, hajdeeeeeeee!!!! Navali narode!!