Kako to da ni jedan od tih proroka ne govori o svjetlosnim bićima?
Izgleda si ti morao doći da nam objasniš šta proroci nisu znali o sebi i svom izvoru-Bogu.
Svi prošli proroci su govorili o svetlosti, prosvetlenju i Bogu, zato jer im se ta svetlost pomoću koje su se prosvetlili predstavila imenom "Bog". I meni se ta svettlost takođe predstavila imenom "Bog". Međutim, mi danas o tim krugovima bele svetlosti koji nam se predstavljaju imenom "Bog" znamo više. Imamo ih na mnogobrojnim snimcima na internetu. Čak i na snimcima kako crtaju one krugove na žitnim poljima. I ada se u svetu o tom krugovima bele svetlosti govori kao o "svetlosnim bićima". Ati to zoveš imeno "Apsolut".i izmišljaš razne bajke o njenu.
Ja sam u par gornjih komentara napomenuo, a ti očito nisi pročitao, da sloboda bez savesti vodi haosu.
Primetio sam, kao i to da nisi objasni ni pojam "slboda", ni pojam "savest". Nisi objasnio da čovek ne može delovati drugačije nego onako kako zna i da ne može znati dugačije nego kao je vaspitan. A imajući na umu da su do danas svi ljudi bili vaspitani po raznim lažima, a ne po ISTINI, to je logično da nisu mogli da deluju po SAVESTI, jer samo onaj ko zna iSTUNU može da deluje po savesti. A ti ljudima nikada do sada nisi objasnio ISTINU, već samo svoju VERU. Jer ti ISTINU i ne znaš. Ne znaš i ne razumeš ZAKON POSTOJANJA po kojem materija, život i Svemir, kao i sam Bog postoje i po kojima su stvoreni materija, život i Svemir. Ti o tome pojma nemaš. Prema tome, tvoji pojmovi "sloboda" i "savest" su prazni pojmovi koji ne znače ništa.
To znači da jedino savjesno biće (pojedinac) može stvarati sasvjesnu stvarnost.
Savjesno biće nikada ne koristi nasilje (moranje) kao sredstvo do cilja.
Da li je ovo tvoj pokušaj da objasniš pojmove "sloboda" i "savvest". Za mene je ovoj tvoj pokušaj samo "tandara-mandara". bez razumevanja Zakona postojanja nije moguće, ni objasniti, ni razumeti apsolutno ništa, a ti sa Zakonom postojanja blage veze nemaš.
Tebi moranje ne prestaje da izlazi iz usta.
To u suštini govori da nisi razumio poruku koju želiš da preneseš, da si je svojim razumom totalno iskrivio.
Ama, pogrešno ti mene shvataš. Ja ne tvrdim da ljudi MORAJU bilo šta. Ja samo objašnjavam da se ne može ostvariti harmonija i dobro po raznim naućnim teorijama, filozofijama, verama, ideologijama i politikama koje su do sada vladale i još uvek vladaju svetom, koje su sve odreda obične laži i prevare, koje se koriste samo da se manipuliše ljudima u cilju vlastite koristi. I sada, ako ja tvrdim da ljudi MORAJU znati ISTINU, ako žele da prevladaju sve te belosvetske laži i spase se, ta moja reč "MORANJE", nikako se ne može protumaćiti kao NASULJE, jer ISTINA se nikome ne može uteratu u pamet NASILJEM, već damo POZNAVANJEM I RAZUMEVANJEM prirodnih zakona po kojma je ovaj svet stvoren. A to je malo teže. Ja u tu svrhu nudim objašnjenje i razumevanje ZAKONA POSTOJANJA, ali to ne ulazi lako u ljudske, raznim belosvetskim lažima i prevarama, izmanipulisane i opterećene umove.
I ja recimo kažem da su komune izlaz iz ovog začaranog kruga, ali ni komune ne mogu da se ostvare u Ljubavi, harmoniji i miru bez djelovanja savjesnog pojedinca.
Nema to nikakve veze sa SAVJESNIM POJEDINCEM, već samo sa ZNANJEM I RAZUMEVANJEM ZAKONA POSTOJANJA. Pod rečju i pojmom "Savesni pojedinac" se može podrazumevati svašta. Uz pomoć lepih i slatkorečivih reči fašisti mogu i Hitlera proglasiti "savesnim pojedincem". Tvoj problem jeste što koristiš reči i pojmove sa višestrukim značenjem, kada nešto objanjavaš.
Zamisli da je komuna sačinjena od tri savjesna pojedinca i hiljadu nesavjesnih ili polusavjesnih kojima je potrebno nasilje da bi se održao umišljeni poredak???
Eto, ti pokušavaš da nešto objasniš sugerišući nam da mi zamišljamo to što nam ti objašnjavaš. Kada je reč o pojmu "komuna" tu nema šta da se zamišlja, jer sve materijalne forme od kojih se Svemir se sastoje od komuna, među koje soada i ljudski organizam i bilo koju od tih komuna možeš da uzneš za primer da pomoću nje objasniš apsolutno sve - i šta je harmonija i dobro, a šta haos i zlo i šta je Istina, a šta laž; i šta je visoka, a šta niska svet; i šta znači biti savestan, a šta nesavestan pojedinac itd.
Tada se komuna ne bi mogla realizovati jer broj nesavjesnih pojedinaca bi prevagnuo i egoizam bi bio iznad interesa cjeline.
Ne postoje "nesavesni pojedinci", već samo pojedinci koji ne znaju i ne razumeju Zakon haosai i zla i harmonije i dobra. Čiji umovi su izmanipulisani i zagađeni raznim belosvetskim lažima, koje oni smataju ISTINAMA, kojima se rukovode u svakodnevnom životu.
Tada, ukoliko bi primjenjivali nasilje da se to izvede, ni oni savjesni uistinu ne bi bili savjesni, već umišljeni u svoju savjesnost, koja nije.
Kad su laži i prevare u pitanju, koje ne mogu do kraja da se naučno, iskustveno provere i do kraja logički objasne i razumeju, a želimo da ih nametnemo ljudima i pomoću njih vladamo, uvek se to postiže manipulacijom, nasiljem i strahom. Od svih do danas svetu ponuđenih ISTINA u vezi postojanja materije, života i Svemira, Zakon postojanja je JEDINI koji do kraja može naučno i iskustveno da se proveri i do kraja logički objasni i razume. Jedina prepereka tome su ljudski umovi koji su napunjeni i zagađeni raznim belosvetskim lažima, u koje (umobe) više ništa drugo ne može da stane.
Dakle, ne možeš moranjem promijeniti nivo svjesnosti, moranjem ga ukopavaš u rovove.
Samo davanjem (bezuslovnim) sebe cjelini, dakle davanjem sebe kroz sopstveni primjer možeš bilo kome drugom ukazati na ono što je mnoguće.
Opet ti o "MORANJU" i "DAVANJU SEBE". I Isus je dao ljudima celoga sebe i šta je postigao - NIŠTA. I dao je ljudima samo veru, a šta se pomoću vere može postići - opet ništa. PRELAZAK SVETA IZ Haosa i Zla i stanje Harmonije i dobra, se ne može postići ni davanjem sebe, ni verim, ni visokom svešću i čistom savešću, već samo ZNANJEM I RAZUMEVANJEM prirodnih zakona po kojima se prelazi iz stanja Haosa i zla u stanje Harmonije i Dobra.i opire i tu nema osvješćenja.
Opet ću ti ponoviti:
Nisi pročitao sve što sam ti u komentarima pisao te mi i nije čudo da na račun toga (što nisi sve pročitao) sebi daješ za pravo da to koristiš kao argument koji nije i da me na taj način etiketiraš 'Đavoljim prorokom', S tim misliš da si me pokopao, ne videći da to uistinu to činiš sam sebi.
Ti nudiš nekakvu svoju veru koju niko ne može ni da proveri, ni razume. Po meni, to nije od Boga, već Đavoka. Za razliku od tebe, Zakon postojanja koji ja nudim, može i naučno i iskustveno da se proveri i do kraja logički da se objasni i razume. Uz ilustraciju bezbroj primera iz stvarnosti.
Dakle, ponovit' ću (valjda ćeš pročitati, ovo će biti treći ili četvrti put):
(Bezgranična kako ti kažeš) Sloboda bez aktivirane Savjesti je put do haosa.
Ovo što si rekao ne znači niišta, zato što pojam "aktivirana savest" ne znači apsolutno ništa, ako ne objasniš da "aktivirane savesti" ne može da bude bez znanja ISTINE o postojanju materije, života i Svemira, a to znači bez znaja i razumevanja ZAKONA POSTOJANJA. O kojem ti pojma nemaš.
Sloboda, sa aktiviranom Savješću (sa aktivnim filterom znanja o Ljubavi, harmoniji i miru) vodi ka igri koja je Bogom namjerena.
Da, ali ti pojma nemaš da
ljubavi, harmonije i mira, ne može da bude bez RAVNOPRAVNOG PORETKA. Možeš hiljadama godina da pozivaš ljude na mir, ljubav i harmoniju i nećeš ništa uspeti sve dok ljudima ne objasniš da ljbavi, mira i harmonije ne mkoe da bude bez
ravnopravnog društvenog i ekonomskog poretka.
U toj igri postoje Principi po kojima se igra odvija, ne mogu se mijenjati.
Cilj igre je ostvarenje najviših potencijala, a ostvariti najviši potencijal biće može samo onda kada se njegova duša realizuje.
Duša može da se realizuje samo u ravnopravnom duštvenom i ekonomskom poretku. Zato što samo u ravnopravnom društvenom i ekonomskom poretku može da se razvije ljubav, mir i harmonija, kao uslov za razvitak duše. A ti nigde i ne pominješ ravnopravan društveni i ekonomski poredak. Ti ne znaš ni šta je to.
Tada se ostvaruje božanski plan samorealizacije a kao potvrda da se to dešava u nama se uzdiže radost življenja. Tada život u pravom smislu riječi biva igra.
Samo uz pomoć
ravnopravnog, pravednog društvenog i ekonomskog poretka i nikako drugačije!
Da je sve igra dokazuje i činjenica da niti jedan dio stvarnosti ne može da utiče na apsolut, na biće=postojanje, dakle ne mijenja ga.
Nije tačno. Kad se dete rodi njegov mozak je prazan. Njegova stvarnost je okolina koja ga okružuje. To su prvo njegovi roditelji i rođaci, zatim osnovna, pa srednja škola, eventualno fakultet, I na kraju cela ljudska zajednica. Svi oni ostvljaju traga na dete, vaspitaju ga i odgajaju prema sebi. Dakle
menjaju ga.