Zakon odmazde ili odmazda zakona

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
BEOGRAD 29. 01. 2011

dosta zločina... Dragan J. Vučićević
Zakon odmazde ili odmazda zakona

U ime političke korektnosti, a sve pod firmom lažne medijske objektivnosti, u Srbiji se danas prećutkuju važne stvari, a silni problemi guraju pod tepih. Kukavičluk javnog mnenja, jalovost samozvane medijske elite, koja novinarstvo shvata samo kao bespogovorno slugeranjstvo, dovelo je do toga da skoro niko više i ne problematizuje sporne poteze vladajućih evropejaca.

Tako, na primer, niko ko nije spreman da rizikuje javni linč i prilepljivanje etikete najcrnjeg klerofašiste ne sme ovih dana da priupita da li je 240 godina robije dosuđene navijačima Partizana za ubistvo Brisa Tatona možda neprimereno mnogo? Niko ne sme da postavi pitanje kako se zove to što je presuđeno? Da li je to zakonska kazna ili surova odmazda? Niko da primeti prostu činjenicu da se u srpskoj sudskoj praksi za teže i gnusnije zločine dosuđuju znatno blaže kazne?!

Da se mi razumemo, nije meni ni na kraj pameti da ovde branim huligane koji su na smrt pretukli čoveka samo zato što je Francuz i samo zato što je nosio majicu pogrešne boje. Ama, ne! Taman posla! Ovde je reč o principu. Ovde je reč o tome da u uređenoj zemlji isti zakoni i ista pravila moraju da važe za sve. Molim lepo, ako je državna politika da se nasilje suzbije drakonskim, višedecenijskim kaznama zatvora, onda to treba da važi i za sve ostale. Ali, bukvalno!

Jer, zakon je zakon samo dok važi za sve, a sud je sud samo dok sudi po takvom zakonu. Sve drugo je nasilje koje samo rađa novo nasilje. I ko to ne razume, taj zapravo ništa ne razume!

U srpskim najstrože kontrolisanim medijima niko više, takođe, ne postavlja ni pitanje šta je sa više od sto ljudi uhapšenih tokom protesta protiv gej parade 10. oktobra prošle godine. Da li se baš svi oni u zatvoru drže u skladu sa zakonom? Da li im se torturom iznuđuju iskazi? Da li postoje dokazi koji ih terete za ozbiljna krivična dela ili su mnogi od njih zapravo politički zatvorenici?! Kako je moguće da se nijedna od brojnih nevladinih organizacija nikada nije oglasila ovim povodom, otkud to da ni u jednom srpskom mediju nema ni slova o ovim ljudima?!

I opet vam kažem, ne branim ja ovde huligane. Branim sve nas. Branim naše pravo da živimo u zemlji u kojoj se hapsi, zatvara i sudi samo i jedino po zakonu. Zakonu koji važi i koji je isti za sve.

p. s. Gospodo evropejci, slobodno i mene proglasite za huligana, optužite me za medijsku podršku ubicama, prilepite mi još pokoju etiketu, proglasite me ponovo za „bruku profesije", samo, molim vas, imajte na umu da u zemlji bez zakona svi stradaju. Pre ili kasnije.

http://www.pressonline.rs/sr/kolumne/story/149203/Zakon+odmazde+ili+odmazda+zakona.html
 

Back
Top