Закон о регистру агената страног утицаја изазвао панику у опозицији

Sensei

Master
Moderator
Poruka
83.981
Народни посланици Покрета социјалиста поднели су Скупштини Србије предлог закона о посебном регистру агената страног утицаја.

На овај начин јасно би се знало ко и колико новца прима из иностранства.

Међутим, у делу опозиције у Србији, доношење оваквог закона створило је панику. Међу првима је реаговао председник Демократске странке Зоран Лутовац.

- Предлог овог закон продубљује основ за прогон неистомишљеника. Усвајање овог закона био би увод у ескалацију репресије и насиља. Ово не смемо дозволити - написао је Лутовац на друштвеној мрежи Икс.

Интересантно. Лутовац је на реакцију најпре позвао медије попут Нове С, листа Данас, Инсајдер, Радар, недељник Време и Нови магазин.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...ta-stranog-uticaja-izazvao-paniku-u-opoziciji
1733163591928.png

Mislio sam da ovaj zakon već postoji?

To su zakoni koji se donose da bi mogla da se vrsi tortura nad ljudima... Iako se u ovo vreme nacionalizam zamenio komunizmom, sustina je ista, a forma se promenila....Deca se isto vaspitavaju u duhu jednoumlja... Ta masa vecine je ista ona masa koja je nakon drugog rata ubijala klicuci dole bogati kapitalisti, dole izdajnici, dole burzoazija...Danas je ta ista vecina na isti nacin naspanovana da prezire zapad i spremna da uvede zakon koji njoj prirodno opripada... Nas narod vecinom i misli da su za sve krivi strani agenti, tako je i s razlogom ucen ods strane domacih sluzbinih medija, od strane sluzbe, vlasti i domacih lopova....Ali nije narod prevaren, on je sve te nesretnike sam izrodio...Oni su isti kao narod...Dakle sada ce uz podrsku naroda dobiti zakon koji ce policiji i sluzbi jos vise odvezati ruke, te ce hapsiti i vrsiti torturu nad istim onim postenim seljacima koje su ubijali nakon drugog rata, naravno kada prodju godine recice kako su te nevine zrtve torture ustvari zrtve neprijatelja Srbije, onih koji su zeleli da uniste srpski nacionalni identitet....

To su zakoni koji se donose da bi mogla da se vrsi tortura nad ljudima... Iako se u ovo vreme nacionalizam zamenio komunizmom, sustina je ista, a forma se promenila....Deca se isto vaspitavaju u duhu jednoumlja... Ta masa vecine je ista ona masa koja je nakon drugog rata ubijala klicuci dole bogati kapitalisti, dole izdajnici, dole burzoazija...Danas je ta ista vecina na isti nacin naspanovana da prezire zapad i spremna da uvede zakon koji njoj prirodno opripada... Nas narod vecinom i misli da su za sve krivi strani agenti, tako je i s razlogom ucen ods strane domacih sluzbinih medija, od strane sluzbe, vlasti i domacih lopova....Ali nije narod prevaren, on je sve te nesretnike sam izrodio...Oni su isti kao narod...Dakle sada ce uz podrsku naroda dobiti zakon koji ce policiji i sluzbi jos vise odvezati ruke, te ce hapsiti i vrsiti torturu nad istim onim postenim seljacima koje su ubijali nakon drugog rata, naravno kada prodju godine recice kako su te nevine zrtve torture ustvari zrtve neprijatelja Srbije, onih koji su zeleli da uniste srpski nacionalni identitet....
Tebi je u redu da političku partiju u Srbiji finansiraju stranci?

Ma kakvi stranci... Sasvim mi je uredu da postoje strani fondovi koji finansiraju nevladine organizacije sirom sveta, pogotovo mi je uredu da te organizacije budu one koje ukazuju na demokratska prava gradjana, na krsenje ljudskih prava, pomazu pojedincima u njihovim projektima, cesto se te organizacije bave i nekim delatnostima za ocuvanje tradicije za pomoc ljudima sa invaliditetom, za pomoc ugrozenima ili manjinama...Ako nema toga, bolesna drzava i bolestan sistem NIKADA nece sam raditi protiv sebe i finansirati nesto sto ukazuje na njegove greske...Time ce se potpuno ugusiti sloboda i vlasti dati nevidjeni aparat za torturu...Naravno sve ono je pripremano, tako sto je narod godinama ucen da prezire razvijenije sisteme, da je za sve kriv zapad... Mada, ne zalim narod u tom smislu, jer narod sam to zeli...Ovo je zelja narodna...Te ce pojedinci nevini naebati naravno....

rece neko ciji je deda bio komunista sto je metlao tavane za vreme agrarne reforme :hahaha1:
Sasvim suprotno...Pradeda je bio u zarobljenistvu, bio je jedan od bogatijih ljudi u selu...Kada je dosao komunisti su mu oduzeli zemlju, te ja danas radim u privatnoj kompaniji koja je sagradjena upravo na oduzetom imanju moje porodice....Tad smo bili prokazani, a onda odjednom devedesetih su svi ljudi koji behu komunisti postali nacionalisti i opet smo prokazani...

Ma kakvi stranci... Sasvim mi je uredu da postoje strani fondovi koji finansiraju nevladine organizacije sirom sveta, pogotovo mi je uredu da te organizacije budu one koje ukazuju na demokratska prava gradjana, na krsenje ljudskih prava, pomazu pojedincima u njihovim projektima, cesto se te organizacije bave i nekim delatnostima za ocuvanje tradicije za pomoc ljudima sa invaliditetom, za pomoc ugrozenima ili manjinama...Ako nema toga, bolesna drzava i bolestan sistem NIKADA nece sam raditi protiv sebe i finansirati nesto sto ukazuje na njegove greske...Time ce se potpuno ugusiti sloboda i vlasti dati nevidjeni aparat za torturu...Naravno sve ono je pripremano, tako sto je narod godinama ucen da prezire razvijenije sisteme, da je za sve kriv zapad... Mada, ne zalim narod u tom smislu, jer narod sam to zeli...Ovo je zelja narodna...Te ce pojedinci nevini naebati naravno....
To je u svakoj normalnoj zemlji zabranjeno. Čitaš li kako u americi stalno viču Rusija, Rusija kada su u pitanju političari poput Trampa?

Da li je tebi uredu da se vladajuća politička stranka finansira iz javnih preduzeća i čitavog javnog sektora + da firme njenih članova dobijaju poslove od države, a da se opozicija finansira članarinom?

Da li je to po tebi fer borba?

Poslednja izmena:
Da li je tebi uredu da se vladajuća politička stranka finansira iz javnih preduzeća i čitavog javnog sektora + da njeni članovi dobijaju poslove za državu, a da se opozicija finansira članarinom?

Da li je to po tebi fer borba?
Kako su dospeli u taj položaj?

Sensei mi ne odgovara, može biti da ga je moje pitanje navelo da se zamisli.

Šalim se.

Patrijote zamišljaju srpsku politiku isto kao i srpski fudbal - utakmice se igraju, ali zna se da šampion može da bude samo jedan od dva kluba koji dobijaju daleko najviše para od države, a poslednjih godina samo jedan. Sve ostalo je delovanje stranih agenata i mora se saseći u korenu.

Sensei mi ne odgovara, može biti da ga je moje pitanje navelo da se zamisli.

Šalim se.

Patrijote zamišljaju srpsku politiku isto kao i srpski fudbal - utakmice se igraju, ali zna se da šampion može da bude samo jedan od dva kluba koji dobijaju daleko najviše para od države, a poslednjih godina samo jedan. Sve ostalo je delovanje stranih agenata i mora se saseći u korenu.
Nije to nikakvo sasecanje.Građani imaju pravo na informaciiju o tome koji medijski ili politički subjekti jesu instrumenti ili poluge drugih država.Jednako tako imaju pravo i na informaciju na primer koji mediji i ostali subjekti bivaju finansirani novcem koji naša država kroz poreze uzima od naših građana.
Nema razloga za pametovanje.Prepišimo jednostavno zakon od najboljih.Od Sjedinjenih Američkih Država koje su uzor celom demokratskom svetu.Kome tako nešto može da smeta ?

Prepišimo jednostavno zakon od najboljih.Od Sjedinjenih Američkih Država koje su uzor celom demokratskom svetu.Kome tako nešto može da smeta ?
Zato je njihova vlast dobrim delom potkupljena od cionista i nikom nista. Zato se vode i podrzavaju ratovi u kojima Amrika nema sta ni da prismrdi.

Zato se vode i podrzavaju ratovi u kojima Amrika nema sta ni da prismrdi.
Ne vode se ratovi vec se kontrolise mir i sprecava eskalacija....Jada USA koja ce ucestvovati u ratovima na svim delovima sveta je nasusna potreba sveta...Bez toga on bi otisao u totalni haos...I ne, oni na tome gube novac, ne zaradjuju ga, a niko sem ljih nebi zeleo da ga trosi sirom sveta i propada, vec bi pustio svet da ode u globalni rat....

Zato je njihova vlast dobrim delom potkupljena od cionista i nikom nista. Zato se vode i podrzavaju ratovi.
Ta okolnost je poznata amerčkim građanima jer je u Americi sve transparetno.Kod nas na žalost nije.Kod nas političke stranke,nevladine organizacije i medji koje finansiraju strane vlade,skaču kao opareni na najnormalnjiji zahtev da se subjekti koji delaju u stranom interesu tako i jasno naznače.Da se objave njihovi registri.Niko i ne kaže da oni i dalje neće moći da primaju novac iz inostranstva i da rade za strane nalogodovace ali potrebno je s tim građani budu upoznati.

Ne vode se ratovi vec se kontrolise mir i sprecava eskalacija....Jada USA koja ce ucestvovati u ratovima na svim delovima sveta je nasusna potreba sveta...Bez toga on bi otisao u totalni haos...I ne, oni na tome gube novac, ne zaradjuju ga, a niko sem ljih nebi zeleo da ga trosi sirom sveta i propada, vec bi pustio svet da ode u globalni rat....
Ako je tako onda je to razlog manje da se agenti stranog uticaja kriju jer su posvećeni plemenitom cilju čuvanja mira.Oni treba da budu ponosni na svoju misiju.

Back