Zakon o pusenju

Stojcilo

Početnik
Poruka
3
Da li se i vama cini da je ovaj zakon izigran?
Navescu primer da je u mlecnom restoranu, gde se kupuje hrana, dozvoljeno pusenje (cini mi se da ranije nije bilo). Verovatno je gazda shvatio, da po ovom hladnom vremenu, moze na taj nacin da se usicari...
 
Ne mislim da nema efekta prodrmace malo pusace..jedino sto budale ne dizu cene pljuga nego voca i kompjutera..inace mnogi sad truju po ulicama jer ne mogu u firmama..pa smo kao pesaci ugrozeniji
 
U ovoj zemlji je sve tako divno, u redu i savrseno, sve funkcionise, jedino pusaci "devojacku srecu kvare".

Koliko dima izbace ljudi koji se gladni iz protesta poliju benzinom i zapale?
Koliko dima izbaci kremacija gradjana koji su umrli od gladi ili zime?
Koliko radijacije izbace dimnjaci gradjana koji se greju na ugalj?
Koliko dima izbaci svaka zapaljena nelegalna deponija u srbiji?
Koliko dima izbaci pancevacka rafinerija i azotara? Pancevo smrdi na benzen i pancevci sa strahom pale cigaru jer moze sve da odleti u *i*du ma*erinu.
Koliko dima izbaci svaka blagoslovena fabrika duvana u srbiji, praveci cigarete? U zemlji u kojoj su fabrike cigareta "infrastruktura".

Vlast umesto ukidanja cigareta ukida pusace.
Pa nisu pusaci stetni, nego cigarete. Borba protiv pusenja nije borba protiv cigareta jer cigarete drzavi donose najvazniju tekovinu kapitalizma: profit.
Borba protiv pusenja je borba protiv ljudi, i aktivnih i pasivnih pusaca.
Cilj drzave je skidanje materijalne odgovornosti prebogatih proizvodjaca cigareta i zdravstvenog sistema za sadasnju epidemiju kancera. A cigarete svakako nisu jedini faktor.
Pogledajte aditive koji se nalaze u hlebu ili slatkisima koje kupujete svojoj deci. "dozvoljene kolicine" otrova. Ko ih je dozvolio i zasto?

Drzava i proizvodjaci cigareta prebacuju odgovornost na pacijenta, aktivnog ili pasivnog pusaca. A onaj ko je odgovoran placa lecenje.

Ne brine drzava o nasem zdravlju nego o naplati lecenja. Na delu je briga o profitu.
 
Подржавам нови закон. Откако је уведен, нисам принуђен да удишем дувански дим у затвореним просторијама. Не желим да ме неко трује.
 

Back
Top