Победоносцев
Stara legenda
- Poruka
- 85.478
Zezam se na YouTube i naletim na neverovatnu stvar - crvene beretke vicu neki njihov slogan. Pogledajte ovde:
Tekst je ovaj:
Jednoga dana kad budeš ranjen
I ostavljen od svojih na bojnom polju
I kada dođu neprijateljske žene deca i psi,
Da te rastrgnu na komade
Ispali sebi metak u glavu
I umri kao heroj!
Ostao sam frapiran ovom zakletvom ili sta je vec. Gledali ste svi Full Metal Jacket i te fore, znate kako se Ameri loze - ja sam masina, pobicu sve, aaaaa, itd.
Sad gledajte ovaj najmracniji fatalizam - ne ako nego kad te tvoji napuste, ranjenog, i kad dodju skotovi da te muce - ubij se!
Sta je ovo? Istocnjacki fatalizam? Najcrnji realizam onih koji znaju kako je bilo u nasoj vojsci? Ne znam, ali sam se stresao dok sam gledao klince kako ovo vicu.
Tekst je ovaj:
Jednoga dana kad budeš ranjen
I ostavljen od svojih na bojnom polju
I kada dođu neprijateljske žene deca i psi,
Da te rastrgnu na komade
Ispali sebi metak u glavu
I umri kao heroj!
Ostao sam frapiran ovom zakletvom ili sta je vec. Gledali ste svi Full Metal Jacket i te fore, znate kako se Ameri loze - ja sam masina, pobicu sve, aaaaa, itd.
Sad gledajte ovaj najmracniji fatalizam - ne ako nego kad te tvoji napuste, ranjenog, i kad dodju skotovi da te muce - ubij se!
Sta je ovo? Istocnjacki fatalizam? Najcrnji realizam onih koji znaju kako je bilo u nasoj vojsci? Ne znam, ali sam se stresao dok sam gledao klince kako ovo vicu.