zajedno palitrex i sinacilin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
prepisao jeste
ali sve vise mi pripada muka nocu
i steze me u plucima
sada
ne znam da li je to od bolesti ili od antibiotika
sem toga nikada nisam imala takvu terapiju
a jos nije ni moj lekar,vec zamena njegova
imam te=mperaturu slabost kasljem ,slinavi mi nos i vrtoglavicu

Za temperaturu, slabost, kašalj, nos i vrtoglavicu pijete palitrex i amoxicilin?! :o
Promenite lekara pre nego što dobijete infestaciju c. dificile!
No, da ne brzam, da li je bar rađen antibiogram, kada kolega Već prepisuje penicilinski i cefalosporinski antibiotik?

zapravo .vidi se da imam temperaturu,,
pogresno sam ispisala lekove koje uzimam..
radi se o sinacilinu i pentraksilu
nije radjen antibiogrm,zapusene su mi usi ,imam cepove u grlu kasljem .slinavim i strano sam slaba
pored ovoga sto mi je on dao ja na svoju ruku uzimam imunoaktiv
i defrinol..
dakle ista stvar,ali se radi o pentraksilu i sinacilinu

Ja pijem trenutno sinacilin, vec trecu kutiju. Sve u prekidima nekim... Taman me prestane posle jedne kutije, prodje par dana ponovo pocne. Nisam isla kod lekara, jer svaki put kad odem da mi da pijem Sinacilin, znaci otkako znam za sebe pijem ga. Nikad ga nisam mestala ni sa kojim drugim lekom. Ali ako vas steze u grudima bolje da se obratite lekaru ne bi smeli tek tako igrati se terapijama...

Ja pijem trenutno sinacilin, vec trecu kutiju. Sve u prekidima nekim... Taman me prestane posle jedne kutije, prodje par dana ponovo pocne. Nisam isla kod lekara, jer svaki put kad odem da mi da pijem Sinacilin, znaci otkako znam za sebe pijem ga. Nikad ga nisam mestala ni sa kojim drugim lekom. Ali ako vas steze u grudima bolje da se obratite lekaru ne bi smeli tek tako igrati se terapijama...
Antibiotik ne funkcioniše kao analgetik - dakle, nije po principu da Vam bolje kad ga pijete, a gore kada ga ne pijete.
A kako je krenulo, Vi postaste rezistentni na sinacilin! Dugo se može razglabati na temu o antibioticima i njihovoj upotrebi bez potrebe (koja je itekako štetna), no dobro. Savetujem da odete kod lekara koji zna šta radi!

...evo šta se dešava kad onako usput, svratiš u apoteku, i kupiš sebi antibiotik kao leba i jogurt za doručak...A sve zato što si ga "pila celog života i znaš samo za njega" ili si čula da ga komšinica pije pa , ko veliš, ajd da probam i ja...
...bem te zemljo Srbijo!!!! :zroll:

P.S. ...tebi savet: idi kod lekara pre nego što svratiš u apoteku!

Pišete odgovore kao da nikad niste bili kod lekara! Nakon ,nekada, višesatnog čekanja da budete prozvani na pregled, dočekaće vas lekar opšte prakse kome je od tolike količine pacijenata posao postao nepodnošljiva rutina. Nakon ovlaš pregleda, gotovo je sigurno da ćete dobiti terapiju antibiotika....

Pišete odgovore kao da nikad niste bili kod lekara! Nakon ,nekada, višesatnog čekanja da budete prozvani na pregled, dočekaće vas lekar opšte prakse kome je od tolike količine pacijenata posao postao nepodnošljiva rutina. Nakon ovlaš pregleda, gotovo je sigurno da ćete dobiti terapiju antibiotika....

..pa ,da znas da je tako,mislim i da se negde ovih dana pokrenulo pitanje lekara opste prakse ,da leari vise gledaju u karton nego u pacijenta
zar nije pravilo da antibiotik prepisujes posle uradjenog antibiograma?(ili kako li se vec zove)

Pišemo kao lekari. Jeste da možda nismo lekari opšte prakse, ali opet imamo vrlo jasan stav.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back