Заједнички живот и трошење новца

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.662
Питање из рубрике "питам за друга" ! :) Причам сам ту са неким другарицама о томе ко и како у заједничком животу мушкарца и жене треба да сноси новчане трошкове. Мој став да обоје требају да плаћају закуп стана и комуналне трошкове а свако од своје плате треба себи у току дана нпр. да купи ујутро доручак или плати кафу осим ако ја нисам са њом па то ја учиним. Такође сам мишљења да ја треба месец дана да купујем храну за спремање ручка а онда месец дана она. Са друге стране она тврди да мушкарац мора да буде тај који ће да плаћа у целости и стан и комуналне трошкове ако има значајно већу плату. Сад....ја нисам никад нисам живео у браку или озбиљној вези.....али ви који јесте....како сте ви решили тај проблем заједничког живота и где могу настати проблеми са новцем.

1739801333164.png

Kod nas je novac od prvog dana stajao na jednom mestu i uzimao je kome koliko treba.
A u to vreme ja nisam radila i uopšte se nisam osećala ugroženo po pitanju finansija.
I dalje je tako, mada sada ja više zarađujem u nekim momentima, ali imamo i dosta zajedničkih prihoda.
Malo me brine sin (koji ima 30 godina)... Ima vezu od pola godine i devojci nije rekao koliko zarađuje niti zna koliko ona zarađuje. Smatra da su to lične stvari...a nije lična stvar kad spavaju zajedno ?

Kod nas je novac od prvog dana stajao na jednom mestu i uzimao je kome koliko treba.
A u to vreme ja nisam radila i uopšte se nisam osećala ugroženo po pitanju finansija.
I dalje je tako, mada sada ja više zarađujem u nekim momentima, ali imamo i dosta zajedničkih prihoda.
Malo me brine sin (koji ima 30 godina)... Ima vezu od pola godine i devojci nije rekao koliko zarađuje niti zna koliko ona zarađuje. Smatra da su to lične stvari...a nije lična stvar kad spavaju zajedno ?
Reci mu da su to moderne feministicke stvari i da je bolje da je testira na pocetku kroz novac nego kasnije s vecim ulaganjem

Back