Zajednicke tetovaze

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa vidi, život iako kratak, u njemu može da bude puno iznenađenja.
Neki ljudi imaju miran život, a neki puno promena u njemu, uključujući i partnere
Ali to ne znači da ako je nešto namenjeno samo za par godina da to nije valjalo ili da je bilo loše i sl. Sve ima svoj kraj i početak, i dok traje treba u tome uživati.
namenjeno za par godina

To ko ebeni rok upotrebe na konzervi

Pade mi neka misao na pamet.

Recimo da ste u vezi/braku i da svako od vas ima/nosi vereničniki prsten kao neki simbol vašeg odnosa, taj brak se raspadne u nekom momentu - suštinski je lako skinuti prsten trag se ne vidi (sa tetovažom je nešto složenija priča, može da se ukoni ali ostaje onaj trag na mestu gde je bila).
I taj trag može da podseti na celo iskustvo (negativno + pozitivno - rekao bih da je stvar ličnog izbora između ta dva)

Da li ljudi/koliko često imaju strah od toga da naprave pogrešan izbor? 🤔
Pored toga koliko njih ume da se nosi sa takvim izborima?
Da li ste nekada uradili nešto što je ostavilo ovakav trag/sećanje? Koliko ste to uspešno obradili?

Sinoc sam se nekako dotakao te ideje o zajednickim tetovazama sa jednom osobom i sad eto razmisljam o tome koliko je to dobra ili losa ideja.
Moze da bude jako simpaticno...ali moze da ostane i kao uspomena koje je malo teze resiti se tek tako.
Sta vi mislite da li su zajednicke tetovaze dobra ili losa ideja na duze staze?
tetovaze mi se nista posebno ne dopadaju, cak i ako je slika recimo mom oku lepa, ne dopada mi se ideja da npr zamislim sopstveno telo poput bilborda ili nekog proizvoda na kojem stoji barkod, tako ja vidim tetovaze...ovo sa zajednickim tetovazma tek je nonsens krize identiteta do yaya, poput zajednickih naloga na drustvenim mrezama, samo jos gore...kao daj da meni urade pola drveta ili srca ili ickemamine, a pola tebi-to znaci sta? nesigurnost? potreba da neko uoci kako smo par? dokaz bliskosti? extra fotke? za moj pojam to je oblik neke ogranicenosti ili retardacije...
narocito sto ama bas svaka tetovaza izgleda grozomorno nakon nekoliko godina, koŽa je nas najveci organ, koji problem mora neko iimati da se pecatira dobrovoljno poput nekadasnjih robova ili stoke i pride se time kurci? Zasto kazem ponosi, kurabeca...Zato sto obavezno vidjam osobe koje su istetovirane /kazu to je nesto licno njihovo znacenje i simbolika itd./ koje bas taj deo tela ili delove u svakoj mogucoj prilici otkrivaju, ne bi li bili upitani sta to znaci...Znaci ima riba na klucnoj kosti-obavezno tu pada majica, a druga strana pokrivena...ima na butini-obavezno tu prorez na haljini itd...

Back