Zajedničke patrole srpske i kineske policije u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu

Nema srpskih policajaca, ali zato ima mađarskih, čeških, slovačkih. Srpskih turista ima vrlo malo, iako više nego prošle godine. Na cesti se viđaju automobili sa srpskim tablicama, ali to mogu biti turisti i oni koji imaju još kuće u Hrvatskoj, a to su skoro svi koji su izbjegli iz Hrvatske. Sada imamo i cca 10.000 Srba na privremenom radu u Hrvatskoj. To su većina Srbi koji nemaju hrvatsko državljansto, pa im je potrebna radna dozvola.

...

10 tisuca Srba na privremenom radu u rvatskoj...

Kako to lepo zvuci...

...

10 tisuca Srba na privremenom radu u rvatskoj...

Kako to lepo zvuci...
Piše u novinama da je otprilike toliko radnih dozvola izdano Srbima koji nemaju Hrvatsko državljanstvo. Većina izbjeglih Srba ima Hrvatsko državljanstvo i oni se mogu zaposliti bez radnih dozvola i to koriste. Ima puno konobara iz Srbije. Neki se trude da govore hrvatski, a neki samo ekavica ali svi znaju i strane jezike i odlično su se snašli. prošli tjedan sam bio u Istri u jednoj poznatoj slastičarni (vlasnik Albanac s Kosova), glavni konobar mu je Srbin iz Novog Sada i kaže da ovdje radi već 5 godina preko ljeta, a pomoćnica mu je jedna Ukrajinka. Zadnjih godina više ovi albanski (iz Kosova i Makedonije) ugostitelji, slastičari ne zapošljavaju više svoje zemljake. Očito postoji neka ograničenja davanja dozvola za kosovske Albance.

Poslednja izmena:
Piše u novinama da je otprilike toliko radnih dozvola izdano Srbima koji nemaju Hrvatsko državljanstvo. Većina izbjeglih Srba ima Hrvatsko državljanstvo i oni se mogu zaposliti bez radnih dozvola i to koriste. Ima puno konobara iz Srbije. Neki se trude da govore hrvatski, a neki samo ekavica ali svi znaju i strane jezike i odlično su se snašli. prošli tjedan u jednoj poznatoj slastičarni u Istri vlasnik Albanac s Kosova, glavni konobar mu je Srbin iz Novog Sada i kaže da ovdje radi već 5 godina preko ljeta, a pomoćnica mu je jedna Ukrajinka.

...

Bosandzerosi niks ili kako???

...

Bosandzerosi niks ili kako???
Ima puno Bosanaca ali ne znam točno koliko. Ove brojke za Srbe su bile objavljene. Uglavnom, Bosanaca i Srba najviše iz ex Jugoslavije. Bosanci su više građevinski radnici, iako ima i puno Srba građevinskih radnika. U Zagrebu je bilo jedno vrijeme moderno imati kuhara iz Srbije specijalno iz Leskovca na roštilju. I na moru su traženi.

Ima puno Bosanaca ali ne znam točno koliko. Ove brojke za Srbe su bile objavljene. Uglavnom, Bosanaca i Srba najviše iz ex Jugoslavije. Bosanci su više građevinski radnici, iako ima i puno Srba građevinskih radnika. U Zagrebu je bilo jedno vrijeme moderno imati kuhara iz Srbije specijalno iz Leskovca na roštilju. I na moru su traženi.

...

Koliko je rvata odlepsalo u smjeru eu???

...

Koliko je rvata odlepsalo u smjeru eu???

Puno. Svake godine cca 30.000. Ali to za Hrvatsku nije ništa novo. Taj trend traje više ili manje 150 godina. Jedini je problem što je danas natalitet višestruko manji. Imam rodbine više u USA i Kanadi nego u Hrvatskoj. Za vrijeme ex Jugoslavije u inozemstvu je radilo oko 650.000 Hrvata. U mome malom mistu u Dalmaciji ima 1200 stanovnika, a u Australiji ih ima 800, koji su otišli nakon drugog svjetskog rata zbog gladi i boljeg života, iako su ovdje bili skoro svi partizani , kao i u cijeloj Dalmaciji. Nikakvi politički razlozi. Ekonomska emigracija, kako prije tako i danas. Jedina je razlika što su prije odlazili oni niže obrazovani, dok danas odlaze visoko obrazovani.

Poslednja izmena:
Mislim... jel se ti decko hvalis ili kukas? Pa to sto su ti ljudi dosli u Hrvatsku ne govori bas dobro o njima, u ocaju su zaboravili na zdrav razum, da vi slavite pokolj Srba i tako te “sitnice”.

Back