Zajedničke patrole srpske i kineske policije u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu

Naši u Cg već godinama tokom leta, a mislim da su i u Grčkoj.
Po potpisanom protokolu. Inače to je relativno normalno kad u turističkoj zemlji imaš baš mnogo turista iz druge.
I osim činjenice da su tu i asistiraju domaćinu po pitanju svojih državljana, nemaju jurisdikciju da hapse.
Aha, editovao si...naravno da nemaju ovlašćenja da hapse.. ako opljačkam Pireus banku u Atini, doći će patrola srpske policije? Naravno da ne. Neće me ni izručiti.....
Relativno je normalno...

?
Evo čitam, ti piši, ja ću sa razumevanjem. Ako ti nije teško.
Editovan taj citirani post. Ne znam šta nije jasno konkretno. Jedna policija pošalje nekoliko svojih policajaca u drugu zemlju (na poziv domaćina i uz potpisan protokol), gde ima dosta recimo turista iz njihove zemlje i asistiraju ako zatreba domaćinu po pitanju svojih građana i svojim građanima ako im zatreba pomoć u nekim poslovima sa lokalnom policijom.

Editovan taj citirani post. Ne znam šta nije jasno konkretno. Jedna policija pošalje nekoliko svojih policajaca u drugu zemlju (na poziv domaćina i uz potpisan protokol), gde ima dosta recimo turista iz njihove zemlje i asistiraju ako zatreba domaćinu po pitanju svojih građana i svojim građanima ako im zatreba pomoć u nekim poslovima sa lokalnom policijom.
To je moguća pomoć u određenim slučajevima, tipa terorizma.,. Niti naši panduri borave stalno u Cg, osim u zatvoru u Spužu, nit mislim da uopšte van pandurskih kućica na granici promaljau nos u CG, zato i postoji provera bezbedonosno sumnjivih osoba..
To nisu patrole koje se stalno nalaze u tim slučajma na teritoriji druge države. Koliko sam razumeo, ovde bi stalno postojala patrola kineske policije.

Međunarodna saradnja i angažovanje
Član 19
Ministarstvo ostvaruje međunarodnu saradnju na nivou ministara i predstavnika ministarstava, sa nadležnim inostranim organima, međunarodnim i drugim organizacijama, u skladu sa zakonom.
Policija na operativnom nivou sarađuje sa inostranim i međunarodnim policijskim službama na osnovu potvrđenog međunarodnog ugovora i zaključenih posebnih međunarodnih ugovora o policijskoj saradnji uz poštovanje principa uzajamnosti i na osnovu članstva u međunarodnim policijskim organizacijama.
Međunarodna policijska saradnja obuhvata policijske poslove koje vrše nadležne organizacione jedinice Ministarstva u saradnji sa nadležnim institucijama drugih država i saradnju sa stranim policijskim službama.
U okviru saradnje iz stava 3. ovog člana Ministarstvo može da, u skladu sa važećim propisima i potvrđenim međunarodnim ugovorima i posebnim međunarodnim ugovorima o policijskoj saradnji, razmenjuje podatke i obaveštenja, preduzima mere protiv terorizma, organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i drugih oblika međunarodnog kriminala i narušavanja bezbednosti granice, da uspostavlja zajednička radna tela, upućuje na obuku i obrazovanje pripadnike Ministarstva u inostranstvo, sprovodi obuku u zemlji za potrebe policije strane države ili međunarodne organizacije, u saradnji sa policijama drugih država, odnosno međunarodnim organizacijama.

Е, "све ми је потаман" - само ми још фале МАЛИ ЖУТИ да ме пресрећу, претресају и легитимишу..........
:dash: ...:dash:...:dash:......
То, то, да се мало доведеш у ред, а не да дивљаш овде по форуму! :lol:

...

Koliko srpskih policajaca patrolira sa dalmosima???.
Nema srpskih policajaca, ali zato ima mađarskih, čeških, slovačkih. Srpskih turista ima vrlo malo, iako više nego prošle godine. Na cesti se viđaju automobili sa srpskim tablicama, ali to mogu biti turisti i oni koji imaju još kuće u Hrvatskoj, a to su skoro svi koji su izbjegli iz Hrvatske. Sada imamo i cca 10.000 Srba na privremenom radu u Hrvatskoj. To su većina Srbi koji nemaju hrvatsko državljansto, pa im je potrebna radna dozvola.

ZAJEDNIČKE PATROLE Dogovor Srbije, Nemačke, Austrije i Mađarske o rešavanju problema imigranata

• Beta
  • 02.07.2015. 14:44
Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je danas na sastanku šefova policije Srbije, Nemačke, Austrije i Mađarske dogovoreno da se zajednički rešava problem ilegalnih imigranta i da na granici s Makedonijom već deluju zajedničke patrole policajaca iz Srbije i Mađarske.

Šef mađarske policije Karolj Papa rekao je na konferenciji za novinare u Palati Srbija da su zajedničke patrole počele da deluju u utorak i da su već dale dobre rezultate pošto su uhvaćene stotine imigranata.

Veljović je rekao da je na sastanku dogovoreno da kolege iz Austrije i Nemačke izvrše uvid na terenu i odrede broj snaga s tehnikom koji će biti upućen na granicu Srbije i Makedonije.

Upitan o kolikim se snagama radi, Veljović je rekao da bi iz Austrije trebalo da bude upućen kontigent od 80 ljudi.

Veljović je rekao da bi zajednička misija u budućnosti trebalo da obuhvati i Makedoniju i Bugarsku, jer najveći broj ilegalnih imigranta ulazi odatle.

Prema njegovim rečima, postoji potpuna podrška Češke i Poljske, a poziv je upućen i drugim zemalja Evropske unije kao i državama koje nisu članice Unije.

Na sastanku je dogovoreno da se u najskorije vreme zajednički formira baza podataka koju će policije uključenih zemalja koristiti da "evidentiraju lica koja dolaze na ove prostore, jer ona često nemaju nikakva dokumenta i verovatno će se među njima pojaviti lica čije su namere sasvim drugačije", odnosno terorizam.

Ništa novo.

Back