Zajebali su nas...

Angelico_Payne:
Добро, барем нешто волиш, е сад што је то лоше по тебе, ебига, нико није савршен... :)

Читаш ти али не схваташ,
слушаш, али не чујеш...
Jok.. čekam da mi ti objasniš
Zalutao si dečko, nije ovo tema za tebe...

Pozdrav Fantome 78,

Zasto citat ? Zasto nam to nisi rekao svojim recima, kako si ti to razumeo ?

Svi oni koje smatramo velikim misliocima i duhovnim uciteljima Isus, Buda, Lao Ce..... pa hajde cak da kazem Kastanedin don Huan su insistirali na jednostavnosti i prakticnosti svojih poruka i ucenja.

A sto se tice citata koji si izneo...
Razgradnja ega kao naucenog JA ne podrazumeva nikakvo oslobadjanje svesnog, logicnog uma vec njegovo pomeranje u novu tacku perspektive.
Proces ciscenja "tamne strane svesti" odnosno Ida, uklanjanje predrasuda i naucenih osecanja Ega omogucava koncentrisanje sve mentalne energije u Super Ego dajuci tako pojedincu novi dublji subjektivni uvid u objektivnu stvarnost.
To nije ukidanje logike i racionalnosti intelektualnog uma vec stavise njegovo podizanje do nivoa savrsene masine za razmisljanje u kome moral i osecanja nisu vise nauceni od okoline vec postaju logicke premise procesa razmisljanja, a sto su inace postizali i veliki naucnici bez meditacije vec uranjanjem u proces vrhunske logike matematike.
Posto iako je tacno da laz dolazi od uma, istina dolazi od stvarnosti, samo zavisi od tacke perspektive sa koje nas um obradjuje tu stvarnost.
A da li pri tom pojedinac postaje i nekakav prijemnik za ono sto Jung zove "kolektivna svest", a budizam "ashanti" to je pitanje za dalju raspravu.

I sve ovo nema nikakve veze sa temom zbog koje smo ovde.

Guru,

cisto materijalisticki pogled na svet je mozda dovoljno dobar ukoliko ne zelis da razmisljas van okvira ovog jednog zivota.
Ali potpun materijalizam nije pravi odgovor na ukupnost postojanja.

A sto se tice novca kada si vec spomenuo, novac je alatka, sredstvo i ima jednu zanimljivu karakteristiku sto ga vise imas vise ti je potreban :-)
No to je vec neka druga tema.

Nego da ti preporucim knjigu koju sam juce zavrsio, mislim da bi ti se veoma dopala.

"Moc i pohlepa - kratka istorija sveta" Filip Dzajgentes, izdavac "Moc Knjige".

Covek ne samo da demistifikuje mnogo istorijskih licnosti i dogadjaja, vec ima i krajnje objektivan i pronicljiv uvid u dogadjaje na nasim prostorima poslednjih godina.
Obavezno procitaj ako mozes.

Diabloki,

ukoliko si ocekivao da ces ovom temom doci do pravog odgovora na pitanje "raja i pakla..." i drugo mora da si se razocarao, posto "pre ce se pakao ohladiti" :-) nego sto cemo mi ovde doci do jedinstvenog stava.

No hajde da probamo da malo sumiramo do cega smo do sada dosli:

1. Potpuno religiozni pogled na svet - koji navode Biblije i/ili drugih religija uzima kao jedinu pravu istinu i objasnjenje za sve.

2. Potpuno materijalisticki pogled na svet - zasnovan na materijastickoj strani nauke i stoga odbija cak i mogucnost duhovne strane postojanja.

3. "Spiritualni" pogled na svet - zasnovan pre svega na duhovnim ucenjima dalekog istoka koji materijalnu stranu postojanja potiskuje u drugi plan kao manje vaznu.

4. Naucni pogled na svet - ciji je zastupnik moja malenkost, koji sva pitanja ostavlja otvorenim dok se ne dodje do dokazivih odgovara na njih. A dok se ne dodje do takvih odgovara svoje pretpostavke zasniva na do sada dokazanim cinjenicama logickim procesom, sto ne znaci da ih nece promeniti ukoliko ih buduci dokazi obore.

Pa ti sam razmisli sta ti od toga najvise odgovara kao odgovor, pa onda to dalje istrazuj da bi mogao odrediti koliko je valjano u odnosu na druge odgovore.

Ovde vise nemam sta da kazem.

Pozdrav svima i vidimo se na nekoj drugoj temi.

Ako volis grublji nacin endere71 i to je o.k.!

" Zasto citat ? Zasto nam to nisi rekao svojim recima, kako si ti to razumeo ? "
Nisam citirao.
" A sto se tice citata koji si izneo... "
Hajde (do)pokazi odakle, posto neces naci pretpostavljam da ces i to izmisliti...

Ti ne znas razliku izmedju svesti i racia.
Za tebe je id tamna strana svesti i samim si pojasnio svoje oskudno znanje iz psihologije pa ostatak pasusa necu ni da komentarisem.

" To nije ukidanje logike i racionalnosti intelektualnog uma vec stavise njegovo podizanje do nivoa savrsene masine za razmisljanje u kome moral i osecanja nisu vise nauceni od okoline vec postaju logicke premise procesa razmisljanja, "
Ako ti mozda mislis da si intelektualna masina (IQ) i u tome nalazis "srecu" ti to i budi ali pusti nas sa vecim EQ i SQ da budemo ljudi i a za razliku od tebe uzivamo i OSETIMO i na dubljem nivou ZNAMO smisao povezanosti sa sopstvenom postojanjem i percepcijom istog tog (koji je tebi ocigledno nedostupan)...

" a sto su inace postizali i veliki naucnici bez meditacije vec uranjanjem u proces vrhunske logike matematike. "
To je "flow" stanje. To sam vec rekao ali ti naravno nisi ukapirao kao i obicno....

" A da li pri tom pojedinac postaje i nekakav prijemnik za ono sto Jung zove "kolektivna svest", a budizam "ashanti" to je pitanje za dalju raspravu.
Nemas iskustva, ne informacija i znanja (tudjih, proverenih) vec licnog transcedentalnog iskustva. Da imas znao bi... Ali nije svima podjednako otvoren uvid tj. talenat (na srecu ili zalost...)

" 3. "Spiritualni" pogled na svet - zasnovan pre svega na duhovnim ucenjima dalekog istoka koji materijalnu stranu postojanja potiskuje u drugi plan kao manje vaznu. "
Ne samo istoka.
Kao protiv teza materijalnosti materijalisti to izgleda tako (drugi plan, manje vazna).
Ustvari smatraju neodvojivom.

Precesto koristis (ANOM) projekcije tj. optuzujes druge za ono sto i sam radis (projektujes svoje lose osobine na druge da bi se osecao bolje) i (ANOM) intelektualizacije (ne moze covek citajuci te da se otme niskom stepenu duhovnosti i emocionalnosti)

Necu ovo dalje da radim i da se prepirem sa tobom jer mi licis na enciklopediju gresaka.
Drugim recima na ogroman hard disk prepun informacija sa kojima (pot)procesor (ali ti jos to ne znas) vise ne moze da izadje na kraj.
Jednom kada budes istinski spreman mozemo nastaviti...
Nemoj se ljutiti, akcija-reakcija. Nisam siguran da bi nam dalja razmena donela prosperitet...

ender71:
Guru,

cisto materijalisticki pogled na svet je mozda dovoljno dobar ukoliko ne zelis da razmisljas van okvira ovog jednog zivota.
Ali potpun materijalizam nije pravi odgovor na ukupnost postojanja.

A sto se tice novca kada si vec spomenuo, novac je alatka, sredstvo i ima jednu zanimljivu karakteristiku sto ga vise imas vise ti je potreban :-)
No to je vec neka druga tema.

Nego da ti preporucim knjigu koju sam juce zavrsio, mislim da bi ti se veoma dopala.

"Moc i pohlepa - kratka istorija sveta" Filip Dzajgentes, izdavac "Moc Knjige".

Covek ne samo da demistifikuje mnogo istorijskih licnosti i dogadjaja, vec ima i krajnje objektivan i pronicljiv uvid u dogadjaje na nasim prostorima poslednjih godina.
Obavezno procitaj ako mozes.
Evo odmah da ti odgovorim: novac nije sredstvo, u današnjem svetu, nego bog, jedan i jedini, naj veći.. Ja, lično, nisam materijalista i nemam nikavu pokretnu i nepokretnu imovinu.. A što se tiče onog drugog: pa i ne mogu da razmišljam van okvira ovog sveta i ovog života, jer posle njega je ništavilo.. znači sada i ovde!! A što se tiče onog trećeg, tj. skorašnjim događajima na ovim prostorima, svoje mišljenje sam izneo na ovoj i na temi: da li je bog stvorio zemlju, pa ne bih da se ponavljam..
I četvrto: nema potrebe da se vas dvojica svađate.. ovde smo da se malo zabavimo, u dokolici i da iznesemo neko svoje viđenje o zadatoj temi.. Znači,čak i ako su nam mišljena različita nema potrebe za sukobima, pa makar oni bili samo verbalni.. Pa kakav bi ovo svet bio kada bismo svi mislili isto!?

" novac nije sredstvo, u današnjem svetu, nego bog, jedan i jedini, naj veći.. "
Da nazalost, losa razorna moc kapitalizma u koji i mi uranjamo sve vise i vise.

" nema potrebe da se vas dvojica svađate.. ovde smo da se malo zabavimo, u dokolici i da iznesemo neko svoje viđenje o zadatoj temi.. Znači,čak i ako su nam mišljena različita nema potrebe za sukobima, pa makar oni bili samo verbalni.. Pa kakav bi ovo svet bio kada bismo svi mislili isto!? "
U pravu si naravno. Samo smo se malo vise zaneli... :)

ender71:
Voleo bih da mi ovo malo obrazlozis. Kako si to zakljucio?

Jeste da sam malo mator za neku drasticnu promenu zanimanja, no ako su ti razlozi dovoljno dobri mozda bih to i mogao razmotriti :-)

Pa lako ima jedna disciplina zove se monodrama i sva publika gleda i slusha samo tebe mislim to je to zar ne?
:lol:

Fantom78:
" novac nije sredstvo, u današnjem svetu, nego bog, jedan i jedini, naj veći.. "
Da nazalost, losa razorna moc kapitalizma u koji i mi uranjamo sve vise i vise.

" nema potrebe da se vas dvojica svađate.. ovde smo da se malo zabavimo, u dokolici i da iznesemo neko svoje viđenje o zadatoj temi.. Znači,čak i ako su nam mišljena različita nema potrebe za sukobima, pa makar oni bili samo verbalni.. Pa kakav bi ovo svet bio kada bismo svi mislili isto!? "
U pravu si naravno. Samo smo se malo vise zaneli... :)

Да, у потпуности се слажем са тобом, овде смо да би се забавили, а и нешто научили, било би глупо да сви мислимо исто, и заправо мислим да је наша снага у нашој разноликости... јел можете да замислите свет у коме сви мисле исто...гах, надам се да то никад нећу доживети..

Veoma je velika verovatnoca da se 'posle' ne desava nista.U prirodi postoji red i proces i mi smo samo deo njega.Jedan oblik.A to u sta verujemo ili u sta zelimo da verujemo je stvar nase volje i izbora koji ce nam pomoci da bolje prozivimo ovaj zivot.Recimo da vera pomaze da ne dodje do potpunog haosa i da te koci po potrebi i usmerava.A i ako postoji onda je to samo jedan Bog u ma kom ga ljudi obliku videli:Buda,Alah,Hrist...Al' svako ima svoje misljenje.

jeste..vera je u principu i nastala da bi pomogla ljudima i kontrolisala ljude..

upravo da ne bi bilo tog haosa,da se ljudi medjusobno ne bi poubijali itd.
pa postoje kao 10 bozijih zapovesti,i za dobre ljude raj,a za one lose pakao i vecne muke u njemu..

ako verujes u nesto,ipak imas nadu,i verujes da ce biti bolje,ili da kad umres jednom nije kraj..

ljudi to shvataju na razlicite nacine..

i svaka religija razvila se na svoj nacin,ali u sustini je samo jedna prava istina,na kojoj se sve one zasnivaju..jer medju religijama ima premnogo slicnosti,u mitovima itd.

Moraću da se ponavljam, opet, vera odnosno vere, su nastale iz težnje velikih i moćnih da lakše ovladaju, sa onim drugima tj. sirotinjom.. Na ime, niti jedan moćan čovek nema drugog boga osim novca.. zapamtite to... Jer novac donosi vlast, a vlast donosi moć.. A sve proizilazi iz primitivne, ljudske, potrebe da se ovlada drugim ljudima.. To je u genima i to se ne može izmeniti nikakvim pričama o paklu.. AMIN!
IN GOD WE TRUST!!

Guru 42:
Moraću da se ponavljam, opet, vera odnosno vere, su nastale iz težnje velikih i moćnih da lakše ovladaju, sa onim drugima tj. sirotinjom.. Na ime, niti jedan moćan čovek nema drugog boga osim novca.. zapamtite to... Jer novac donosi vlast, a vlast donosi moć.. A sve proizilazi iz primitivne, ljudske, potrebe da se ovlada drugim ljudima.. To je u genima i to se ne može izmeniti nikakvim pričama o paklu.. AMIN!
IN GOD WE TRUST!!

to shto kazesh sigurno postoji, i niko normalan to nespori, ali samo kao jedan deo fenomena "vera".Sigurno da jedan deo ljudi to na taj nachin zloupotreblajva i manipulishe time,dok neki drugi to na sasvim drugi nachin prihvataju.Ako mi sad kazesh da je vecina u prvoj,tvojoj opciji, a jeste, to opet neznachi da je to garancija bilo chega.A postoji josh jedna dimenzija koju novac ima a to je i prokletsvo.Bogat chovek nema chiste odnose sa okolinom on nikad nezna koliko ga ljudi uvazavaju zbog njega samog ili zbog novca kojim raspolaze recimo.Zatim banalna pricha o zdravlju? Neverujem da se bogati a bolesni chovek oseca neshto preterano mocnim pred svojom boleshcu.Sigurno mu novac pomaze da je lakshe nosi u to nema sumnje ali da je bas u poziciji moci? Sumnjam.I za kraj, normalan pristup novcu je sledeci:"novac mi treba ali mi nije bitan" i to je to, chak je i religiozno opravdan stav.
p.s. uzgred ja se mnogo bolje i sigurnije osecam kada imam novca da nemoram da mislim o tome kako doci do istog, i to smatram sasvim normalnim i religioznim.
Sta znachi AMIN?

Raj u kom ti sedis na oblacicu i sviras harfu i pakao u kome te djavoli muce na najraznovrsnije gastronomske nacine ustvari nemaju veze sa hriscanstvom...Da li svaki hriscanin veruje u to da mrtvi mogu ponovo oziveti?Nisam bas siguran...Ne pripadam nijednoj religiji i moje je misljenje da jedino sto vera moze doneti je mrznja i ne trpeljivost prema drugim narodima...
Sad se pitam,da li cu goreti u paklu zato sto ne verujem u Boga,odnosno da li cu goreti u paklu ako ne verujem da pakao uopste postoji...?

Fency_Killer:
Raj u kom ti sedis na oblacicu i sviras harfu i pakao u kome te djavoli muce na najraznovrsnije gastronomske nacine ustvari nemaju veze sa hriscanstvom...Da li svaki hriscanin veruje u to da mrtvi mogu ponovo oziveti?Nisam bas siguran...Ne pripadam nijednoj religiji i moje je misljenje da jedino sto vera moze doneti je mrznja i ne trpeljivost prema drugim narodima...
Sad se pitam,da li cu goreti u paklu zato sto ne verujem u Boga,odnosno da li cu goreti u paklu ako ne verujem da pakao uopste postoji...?

ako se ovo odnosilo na mene zamolio bih te da prelistash temu i da mi navedesh barem jedan primer kada sam upotrebio termin "raj" ili "pakao".zatim cesh videti da sam ja jedna religiozna osoba koju interesuje da sad i ovde bude bolja u religioznom tj humanistichkom smislu i da sam orijentisan samo na ono shto mi je poznato,a to je ovaj svet u kome jesam.o raju i o paklu ni ne razmishljam i ipak se smatram religioznim chak pravoslavnim. a posmatrati jednu religiju kroz banalne gluposti fanatika je malo bezveze.da li cesh ti u pakao, sumnjam jer ipak si u nechijim srcima kako pishesh, a moja religija veruje kao shto rekoh u boga oca koji svoju dece PRE SVEGA VOLI i prashta im ali ih i grdi neki put malo po guzi itd sve u vaspitne svrhe.eto ja te molim prelistaj ovu i temu "da li je bog stvorio zemlju" gde ima mojih stavova pa se onda pishemo, hvala unapred.
mene privlachi religija koja je iznedrila ljude poput nasheg patrijarha gospodina Pavla zvanog "budimo ljudi",episkope Atansija Jeftica, njegovog zamenika na tronu trebinjskom Grigorija, Irineja Bulovica, najveceg medju borcima Artemija,Porfirija Perica, mitropolita Amfilohija Radovica i da ne nabrajam sad.kao shto vidish sve ljudi od krvi i mesa josh uvek sa kojima sam imao priliku i srecu da kontaktiram i da oni svojim postojanjem u meni utvrde moju veru u ispravnost pravoslavnog pogleda na svet.odmah cu reci da sam upoznao i mnoge o kojima nemam pozitivno mishljenje ali ko shto rekoshe sveti oci svako iz svoje riznice iznosi ono shto ima neko smirnu i miomirise a neko... harfu neumem da sviram ali mi je jedan od omiljenih muzichara upravo jedan harfista Andreas Wollenwieder
zbogom

Nije se odnosilo ni na jednu osobu sa foruma...Za ostatak teksta stvarno ne znam sta bih mogao da prokomentarisem a da ne ispadne da ismevam hriscanstvo i robovski stav vernika...Kako god,postujem svacije misljenje,posebno ako je dobronamerno...

Sahib:
to shto kazesh sigurno postoji, i niko normalan to nespori, ali samo kao jedan deo fenomena "vera".Sigurno da jedan deo ljudi to na taj nachin zloupotreblajva i manipulishe time,dok neki drugi to na sasvim drugi nachin prihvataju.Ako mi sad kazesh da je vecina u prvoj,tvojoj opciji, a jeste, to opet neznachi da je to garancija bilo chega.A postoji josh jedna dimenzija koju novac ima a to je i prokletsvo.Bogat chovek nema chiste odnose sa okolinom on nikad nezna koliko ga ljudi uvazavaju zbog njega samog ili zbog novca kojim raspolaze recimo.Zatim banalna pricha o zdravlju? Neverujem da se bogati a bolesni chovek oseca neshto preterano mocnim pred svojom boleshcu.Sigurno mu novac pomaze da je lakshe nosi u to nema sumnje ali da je bas u poziciji moci? Sumnjam.I za kraj, normalan pristup novcu je sledeci:"novac mi treba ali mi nije bitan" i to je to, chak je i religiozno opravdan stav.
p.s. uzgred ja se mnogo bolje i sigurnije osecam kada imam novca da nemoram da mislim o tome kako doci do istog, i to smatram sasvim normalnim i religioznim.
Sta znachi AMIN?
Moram da te ispravim u par crtica!!
Bogat čovek nema nikakve odnose sa okolinom, on ili oni žive iza visokih zidova i ne mešaju se sa običnim svetom.. ne mislim na ovaj naš sitan ološ, nego na ozbiljne igrače koji upravljaju ovim svetom i prave pravila po kojima svi mi igramo.. Što se tiče njihovog zdravlja.. pa i to su rešili.. izmena krvi, izmena dotrajalih organa, klonovi.. Pa šta misliš da je to stvarno SF?? Ne mogu zaustaviti nešto što ih, izvesno čeka, ali sigurno su u mogućnosti da što duže odlože kraj.. To im zapravo i omogućava njihov novac.. Pa čak i kad su ove naše jajare u pitanju. Šta misliš koliko košta, najjednostavniji baj- pas, pa šta misliš koliko se čeka, pa lečenje leukemije, pa lečenje po kojekakvim inostranim specijalizovanim klinikama... E pa sve se to plaća, papreno i to običan čovek ne može sebi da priušti i osuđen je na smrt!!
I opet se ponavljam: danas je sve roba.. sve možeš i da kupiš i da prodaš.. tu sam bukvalan: ljudski život, organ, deo tela... ostrvo, pa čak i država..

Guru 42:
Moram da te ispravim u par crtica!!
Bogat čovek nema nikakve odnose sa okolinom, on ili oni žive iza visokih zidova i ne mešaju se sa običnim svetom.. ne mislim na ovaj naš sitan ološ, nego na ozbiljne igrače koji upravljaju ovim svetom i prave pravila po kojima svi mi igramo.. Što se tiče njihovog zdravlja.. pa i to su rešili.. izmena krvi, izmena dotrajalih organa, klonovi.. Pa šta misliš da je to stvarno SF?? Ne mogu zaustaviti nešto što ih, izvesno čeka, ali sigurno su u mogućnosti da što duže odlože kraj.. To im zapravo i omogućava njihov novac.. Pa čak i kad su ove naše jajare u pitanju. Šta misliš koliko košta, najjednostavniji baj- pas, pa šta misliš koliko se čeka, pa lečenje leukemije, pa lečenje po kojekakvim inostranim specijalizovanim klinikama... E pa sve se to plaća, papreno i to običan čovek ne može sebi da priušti i osuđen je na smrt!!
I opet se ponavljam: danas je sve roba.. sve možeš i da kupiš i da prodaš.. tu sam bukvalan: ljudski život, organ, deo tela... ostrvo, pa čak i država..

to shto kazesh sigurno postoji, i niko normalan to nespori,vec rekoh? kako me ispravljash u nechemu u chemu iznosimo isti stav?
i samo mi objasni kako to da bogat nije "osudjen" na smrt? u tom "sitnom" detalju se krije ceo tvoj problem jer si OSUDJEN na smrt hahahaha.znam da ti nije lako, ziveti u stalnom strahu od smrti je saizta pakao i nikakav novac to nemoze promeniti.religiozan chovek i to prihvata kao neminovnost i samim tim mu je zivot mnogo lakshi i lepshi bez obzira na kolichinu novca kojim raspolaze.i zashto opet takvim stavom diskvalifikujesh mogucnost da i poneki bogat chovek moze biti istinski religiozan? kao to je opiojum za narod? si ti komunista u stvari?o schemu se radi? jedno je sigurno nisi bogat i samo iznosish ovde svoju projekciju o tome kako izgleda zivot bogatasha koju si stekao gledajuci holivudske bljuvotine.tvoj stav samo pokazuje da si intelektualno lenj i emotivno nesposoban da svakom choveku pridjesh lichno i pruzish mu shansu da bude jedan autentichan dogadjaj pod kapom nebeskom nego si sve razvrstao u neke tebi prepoznatljive grupe od kojih su dve osnovne bogati i oni koji to nisu sa verovatno par podgrupa i tako zivish u svojoj iluziji o svetu oko sebe na neki nachin ubijajuci okolinu.na srecu okoline ali na tvoju nesrecu ti si nas pobio samo za sebe i nevidish nas kakvi saizta jesmo,ali mi jesmo takvi kakvi jesmo i postojimo bez obzira shto si se ti izolovao u svom gardu,i bez obzira na to da li sam bogat ili ne imam josh mnogo osobina pored te banalnosti kojoj ti pridajesh svu vaznost ovoga sveta.nije ti lako

Pročitaj ponovo šta sam napisao pa se sam ispravi.. Dovoljno si zreo i pametan da ne moram da ti crtam sve što sam hteo da kažem prethodnim postom!? Ali ko zna možda sam te pogrešno ocenio!? A što se tiče komunizma.. pa i to je neki pokušaj da se napravi bolje društvo.. koji je naravno propao zbog, prosto, patološke potrebe čoveka da gospodari drugim ljudima i da gomila materijalna dobra, da se ne ponavljam..
Ne nikada nisam bio komunista.. a ti?? preispitaj se malo..
Po ovom tvom postu bih, jednostavno, zaključio da ti nisi sa ove planete.. gde ti živiš 'leba ti?? Osvrni se malo oko sebe, pa ćeš videti da ste u manjini, a da su svi ostali, koji ''navodno'' veruju, u stvari glumci.. ko bolji, ko lošiji!!!

Guru 42:
Pročitaj ponovo šta sam napisao pa se sam ispravi.. Dovoljno si zreo i pametan da ne moram da ti crtam sve što sam hteo da kažem prethodnim postom!? Ali ko zna možda sam te pogrešno ocenio!? A što se tiče komunizma.. pa i to je neki pokušaj da se napravi bolje društvo.. koji je naravno propao zbog, prosto, patološke potrebe čoveka da gospodari drugim ljudima i da gomila materijalna dobra, da se ne ponavljam..
Ne nikada nisam bio komunista.. a ti?? preispitaj se malo..
Po ovom tvom postu bih, jednostavno, zaključio da ti nisi sa ove planete.. gde ti živiš 'leba ti?? Osvrni se malo oko sebe, pa ćeš videti da ste u manjini, a da su svi ostali, koji ''navodno'' veruju, u stvari glumci.. ko bolji, ko lošiji!!! Ako si toliki vernik!? zašto me vređaš!? to ipak ne pristoji jednom verniku tvog kalibra.. pa makar i okasnelom!!

ne rekoh nishta shto bi moglo da uvredi, povredi da, ali to ti je istina uvek bolucka ako se opiresh.nisam ti pomenuo ni blizu ni dalju familiju niti tvoje osobine samo sam izneo ono shto stoji a ti demantuj ako imash chime.da smo manjina to je vekovna istina i to drugachije nemoze biti nazalost.isto tako chinjenica je da vecina ide na karleushine i cecine concerte pa to neznachi da se te dve dame vrhunska ostvarenja nashe umetnosti ili mozda ti mislish drugachije?shto se glume tiche skroz se slazem sa tobom i u crkvi kao instituciji postoji isti odnos kao i van nje velika vecina je na nekom slepom koloseku, opet nazalost, ali ja i nisam vernik zbog drugih.nisam ni zbog sebe takav sam shto izbora nemam ma shta ko prichao o slobodnoj volji.to sad opet treba prokomentarisati da ne bi bilo pogreshno shvaceno i otvorilo neke nove bespotrebne rasprave.naime ako chovek krene u unutrashnji razvoj i priblizi se onome shto chovek po sushtini jeste, a u chemu je sva potraga u stvari, on sve vishe ulazi i u sushtinu sveta oko sebe tako da imamo sluchaj koji bi tebi bio blizak obzirom na nick: Ramakrishna znash ko je ? e pa on se jednom u nekoj shetnji sa svojim uchenicima sledbenicima ili kako god pocheo iz chistog mira savijati od bolova i kukati na sav glas kao da ga biju.nikoga tu nije bilo pored njega i svi su bili zbunjeni a onda su odmah pored videli kako jedan chovek motkom bije drugog.kad je ta guzva prestala Ramakrishna je imao identichne modrice po telu kao i taj prebijeni chovek.zashto ovo napisah?pa vidish Ramakrishnu niko nije pitao da li on zeli da ga to boli ili ne nije stvar njegove slobodne volje on je na svom unutrashnjem putu stigao do empatije za koju kazu da je drugo lice ljubavi i jedna od osnovnih prepreka da se ljubav dostigne.meni je eto darovano da uvidim neke stvari bez ikakve zasluge moje i posle tih spoznaja ili saznanja nemogu da nevidim da su mnogi u crkvi takvi ali isto tako nemogu a da nevidim jednu drugu gomilu ljudi toliko savrshenijih od mene da nemogu da ih dokuchim i da samo primer mogu da mi budu iz dana u dan,i da sam posle svakog susreta sa istima ja bogatiji za josh mrvu nechega.da skratim u Boga ne verujem Znam da postoji i nemogu ti to dokazati to je stvarno njegova stvar kome ce se objaviti i na koji nachin, tako da nemam izbora po tom pitanju kao recimo ni po pitanju chinjenice da ti postojish.posle nashih prepiski tvrditi da ti nepostojish samo zbog toga shto te nisam video uzeo broj LK i otiske prstiju malo tkiva za DNK analize ....ma daj to je budalashtina to zaista nije stvar moje slobodne volje.ti postojish i to je chinjenica svidelo se to nekom ili ne zeleo to neko ili ne,mogu da zmurim i da kazem da to nije tako jer te nevidim ali......
nijednom noju nije pomglo guranje glave u pesak pri susretu sa lavom.
mnogi misle a i ja sa njima da je komunizam direktan produkt hrishcanstva medjutim ti si skroz u pravu kada kazes da mi sve po slabosti svojoj pervertujemo izokrenemo i pochnemo u ime ljubavi inkviziciju da uvodimo i sl,ali ponavljam, mnogo je tu i onih drugih koji su na neku sasvim drugu stranu zakorachili.nemozemo zbog par fanatika da pljujemo po nechemu shto ni nerazumemo zashto ne pogtledati malo gomilu nekih drugih koji su saizta pametne stvari radili i govorili i tako svojim zivotom svedochili nesht sasvim drugo.hocu reci da nije ok u argumentaciji koristiti samo ono shto ti odgovara prenebegavajuci kontra chinjenice pa to radi upravo inkvizicija protiv koje jesi s pravom.nije mi zelja da vrecam bilo koga ali svaki iskreni dijalog ima i prijatnih i neprijatnih trenutaka a nashe je da oslushnemo sebe i zapitamo se zashto je meni neshto neprijatno?
da li zbog sopstvene slabosti ili me druga strana zaista vredja?
inache nikad nije kasno tako kazu ti pametni chije mishljenje ja poshtujem

Iz ovoga bi se dalo zaključiti da si ti budista, a ne hrišćanin.. Između ostalog baš me interesuje koje obrazovanje imaš kad si dogurao čak do Tibeta.. A što se tiče vere.. nisu mogli ni u vojsci, a ni kasnije, da me nateraju da prihvatim komunizam( što je bilo izuzetno bitno, u ''ono'' vreme i za posao i za stan i za sve ostalo) pa tako i na dalje nemam nameru da menjam svoju veru.. ..

Back