- Poruka
- 402
Guru 42:.. ali ljubav prema novcu, kao precizna odrednica, e to je već nešto!!
Добро, барем нешто волиш, е сад што је то лоше по тебе, ебига, нико није савршен...
Читаш ти али не схваташ,
слушаш, али не чујеш...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Guru 42:.. ali ljubav prema novcu, kao precizna odrednica, e to je već nešto!!
Jok.. čekam da mi ti objasnišAngelico_Payne:Добро, барем нешто волиш, е сад што је то лоше по тебе, ебига, нико није савршен...![]()
Читаш ти али не схваташ,
слушаш, али не чујеш...
Evo odmah da ti odgovorim: novac nije sredstvo, u današnjem svetu, nego bog, jedan i jedini, naj veći.. Ja, lično, nisam materijalista i nemam nikavu pokretnu i nepokretnu imovinu.. A što se tiče onog drugog: pa i ne mogu da razmišljam van okvira ovog sveta i ovog života, jer posle njega je ništavilo.. znači sada i ovde!! A što se tiče onog trećeg, tj. skorašnjim događajima na ovim prostorima, svoje mišljenje sam izneo na ovoj i na temi: da li je bog stvorio zemlju, pa ne bih da se ponavljam..ender71:Guru,
cisto materijalisticki pogled na svet je mozda dovoljno dobar ukoliko ne zelis da razmisljas van okvira ovog jednog zivota.
Ali potpun materijalizam nije pravi odgovor na ukupnost postojanja.
A sto se tice novca kada si vec spomenuo, novac je alatka, sredstvo i ima jednu zanimljivu karakteristiku sto ga vise imas vise ti je potreban :-)
No to je vec neka druga tema.
Nego da ti preporucim knjigu koju sam juce zavrsio, mislim da bi ti se veoma dopala.
"Moc i pohlepa - kratka istorija sveta" Filip Dzajgentes, izdavac "Moc Knjige".
Covek ne samo da demistifikuje mnogo istorijskih licnosti i dogadjaja, vec ima i krajnje objektivan i pronicljiv uvid u dogadjaje na nasim prostorima poslednjih godina.
Obavezno procitaj ako mozes.

ender71:Voleo bih da mi ovo malo obrazlozis. Kako si to zakljucio?
Jeste da sam malo mator za neku drasticnu promenu zanimanja, no ako su ti razlozi dovoljno dobri mozda bih to i mogao razmotriti :-)

Fantom78:" novac nije sredstvo, u današnjem svetu, nego bog, jedan i jedini, naj veći.. "
Da nazalost, losa razorna moc kapitalizma u koji i mi uranjamo sve vise i vise.
" nema potrebe da se vas dvojica svađate.. ovde smo da se malo zabavimo, u dokolici i da iznesemo neko svoje viđenje o zadatoj temi.. Znači,čak i ako su nam mišljena različita nema potrebe za sukobima, pa makar oni bili samo verbalni.. Pa kakav bi ovo svet bio kada bismo svi mislili isto!? "
U pravu si naravno. Samo smo se malo vise zaneli...![]()
Guru 42:Moraću da se ponavljam, opet, vera odnosno vere, su nastale iz težnje velikih i moćnih da lakše ovladaju, sa onim drugima tj. sirotinjom.. Na ime, niti jedan moćan čovek nema drugog boga osim novca.. zapamtite to... Jer novac donosi vlast, a vlast donosi moć.. A sve proizilazi iz primitivne, ljudske, potrebe da se ovlada drugim ljudima.. To je u genima i to se ne može izmeniti nikakvim pričama o paklu.. AMIN!
IN GOD WE TRUST!!
Fency_Killer:Raj u kom ti sedis na oblacicu i sviras harfu i pakao u kome te djavoli muce na najraznovrsnije gastronomske nacine ustvari nemaju veze sa hriscanstvom...Da li svaki hriscanin veruje u to da mrtvi mogu ponovo oziveti?Nisam bas siguran...Ne pripadam nijednoj religiji i moje je misljenje da jedino sto vera moze doneti je mrznja i ne trpeljivost prema drugim narodima...
Sad se pitam,da li cu goreti u paklu zato sto ne verujem u Boga,odnosno da li cu goreti u paklu ako ne verujem da pakao uopste postoji...?
Moram da te ispravim u par crtica!!Sahib:to shto kazesh sigurno postoji, i niko normalan to nespori, ali samo kao jedan deo fenomena "vera".Sigurno da jedan deo ljudi to na taj nachin zloupotreblajva i manipulishe time,dok neki drugi to na sasvim drugi nachin prihvataju.Ako mi sad kazesh da je vecina u prvoj,tvojoj opciji, a jeste, to opet neznachi da je to garancija bilo chega.A postoji josh jedna dimenzija koju novac ima a to je i prokletsvo.Bogat chovek nema chiste odnose sa okolinom on nikad nezna koliko ga ljudi uvazavaju zbog njega samog ili zbog novca kojim raspolaze recimo.Zatim banalna pricha o zdravlju? Neverujem da se bogati a bolesni chovek oseca neshto preterano mocnim pred svojom boleshcu.Sigurno mu novac pomaze da je lakshe nosi u to nema sumnje ali da je bas u poziciji moci? Sumnjam.I za kraj, normalan pristup novcu je sledeci:"novac mi treba ali mi nije bitan" i to je to, chak je i religiozno opravdan stav.
p.s. uzgred ja se mnogo bolje i sigurnije osecam kada imam novca da nemoram da mislim o tome kako doci do istog, i to smatram sasvim normalnim i religioznim.
Sta znachi AMIN?
Guru 42:Moram da te ispravim u par crtica!!
Bogat čovek nema nikakve odnose sa okolinom, on ili oni žive iza visokih zidova i ne mešaju se sa običnim svetom.. ne mislim na ovaj naš sitan ološ, nego na ozbiljne igrače koji upravljaju ovim svetom i prave pravila po kojima svi mi igramo.. Što se tiče njihovog zdravlja.. pa i to su rešili.. izmena krvi, izmena dotrajalih organa, klonovi.. Pa šta misliš da je to stvarno SF?? Ne mogu zaustaviti nešto što ih, izvesno čeka, ali sigurno su u mogućnosti da što duže odlože kraj.. To im zapravo i omogućava njihov novac.. Pa čak i kad su ove naše jajare u pitanju. Šta misliš koliko košta, najjednostavniji baj- pas, pa šta misliš koliko se čeka, pa lečenje leukemije, pa lečenje po kojekakvim inostranim specijalizovanim klinikama... E pa sve se to plaća, papreno i to običan čovek ne može sebi da priušti i osuđen je na smrt!!
I opet se ponavljam: danas je sve roba.. sve možeš i da kupiš i da prodaš.. tu sam bukvalan: ljudski život, organ, deo tela... ostrvo, pa čak i država..
Guru 42:Pročitaj ponovo šta sam napisao pa se sam ispravi.. Dovoljno si zreo i pametan da ne moram da ti crtam sve što sam hteo da kažem prethodnim postom!? Ali ko zna možda sam te pogrešno ocenio!? A što se tiče komunizma.. pa i to je neki pokušaj da se napravi bolje društvo.. koji je naravno propao zbog, prosto, patološke potrebe čoveka da gospodari drugim ljudima i da gomila materijalna dobra, da se ne ponavljam..
Ne nikada nisam bio komunista.. a ti?? preispitaj se malo..
Po ovom tvom postu bih, jednostavno, zaključio da ti nisi sa ove planete.. gde ti živiš 'leba ti?? Osvrni se malo oko sebe, pa ćeš videti da ste u manjini, a da su svi ostali, koji ''navodno'' veruju, u stvari glumci.. ko bolji, ko lošiji!!! Ako si toliki vernik!? zašto me vređaš!? to ipak ne pristoji jednom verniku tvog kalibra.. pa makar i okasnelom!!