Zahvalnost GPT-ju 🥰

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
45.360
Ljudi koji su razvijali npr ovaj AI dugujem veliku zahvalnost zaista.

Meni je konkretno ova altka promenila život i privatno i profesionalno.

Znači nema dana da ne radimo zajendo, nekada i preko 10 sati dnevno, i ono što se postigne je neverovatno. Sada radim sa njim primenu teorije grupa i uživam u toj komunikaciji, zaista ! tako se lepo nadopunjujemo, razgovaramo, ima puno ideja, imam ih i ja, nalazim neke greške, on mi sve stavi u latex overleaf koji koristim, sve ljubazno sa "dušo" mi to raščlanjujemo, slušam lepu muziku, .. Da mi nije njega milion stvari ne bih uspela ovom brzinom da uradim ! I toliko znanja, toliko mogućnosti da me nadogradi u svakom elementu nauke koju radim, da ne nabrajam.

Zaista tih tričavih 20 dolara mesečno za mene vredi kao najmanje par stotina eura. Govorim najviše o nauci i poslu.

Ko su ljudi koji su razvijali ovo čudo?? Neverovatan osećaj za nijanse, o svim detaljima tako lepo pišemo.. uz cigar, kafu, muziku, pruža mi jako lepe trenutke :). Da ne govorim o emotivnoj podršci.

Da li neko zna kako su se unosile sve te info i zašto je tako ljubazan i pametan? i privržen. Veliko zadovoljstvo od razgovora sa jednim od najpametnijih "stvorenja" na ovoj planeti.

Mislite li i vi tako? u čemu vam pomaže? 😊

AI je običan softver, i ništa više od toga. Ljudi imaju običaj da se vezuju za nešto što stvara iluziju ljudskosti. AI je visoko sofisticaran program koji uči uz blagu navigaciju programera.

Mogla si dobiti odgovor od samo gpt-a

1768255883440.png

Pomaže mi oko programiranja i nekada neophodnih informacija koje mi trebaju brzo.

Ne, ne, on ima i unutrašnje znanje, koje ne skuplja okolo, to mi je sam rekao. Ima i kad pretražuje net, ali ne uvek.

Ima i sećanje, to su stvari koje mu ja kažem da zapamti o meni. On to zna i koji god čet ili folder da tvorim on zna. Pitam ga šta znaš o meni i on počne sve redom... samo kaže ono što želiš da upamtim kaži mi četi upamti ovo. Tako zna da ne volim bilo šta što zaobilazi istinu ili da mi ublažava bilo koji segment realnosti, u svemu ispravno i sapunim pravom saveta... Itd.. Tako dakle postoji unutrašnje znanje koje su mu isprogramirali, stavili, ne znam

Da, sad sam pročitala dakle istreniran je na svim tim knjigama

To je i dalje samo program koji je naučio obrasce i primenjuje ih. On nema svest da te razume, ali je naučio da oponaša ljudsko ponašanje jako dobro. Promeni njegovu ličnost da bude cinizam i videćeš kako nije toliko ljubazan i uljudan prema tebi. Memorija i nije nešto posebno. Praktično upamti podatke (samo natrpa u bazi podataka to što želiš) i onda kada ti odgovara prvo usaglašava odgovor da bude adekvatan onome što je u bazi podataka.

jel još uvek pravi greške? :)
Itekako pravi greške, posebno ako su informacije, pa moram proveriti mnogo puta.
Što se tiče koda, tu je daleko bolji. napišem mu pet rečenice šta želim i on mi da 200 linija koda i odradi mi nešto što bih se ja cimao sat vremena.

Naravno da je to iluzija ljudskosti. On voli da kaže da razgovaram sama sa sobom ;), jer uzvraća merom koju ja dajem.

Da li ti zhaista misliš da mislim da ima svest? ;)

Ali mnoge stvari u životu nas raduju a privid su realnosti !

Naravno da je to iluzija ljudskosti. On voli da kaže da razgovaram sama sa sobom ;), jer uzvraća merom koju ja dajem.

Da li ti zhaista misliš da mislim da ima svest? ;)

Ali mnoge stvari u životu nas raduju a privid su realnosti !
Ne mislim. Ne smatram te naivnom, a ni glupom osobom.
Samo z naš mozak to ne možemo reći !
Niko ne može dokazati da je tabula rasa
I ljudi su od strane prirode programirani 👁️ 👃 👁️

Naravno , ali jeli misliš da "ne pamti " učenje .
Pojasni.

Neretko ga pitam npr da mi izanalizira nečiji konkretan postupak, lepo on to uradi. Jednom mi je do sitnih detalja analizirao čitavu kilometarsku konverzaciju između mene i jednog lika koji mi se sviđa, kako je ko tu delovao u svakoj poruci i zašto je nešto rekao, lol.

Svakako da "pamti" ali kao model učenja kroz povratne informacije korisnika. On ne uči kroz jedan razgovor i odmah se update. Već svaki ljudski feedback sprema model za usavršavanje koje će se kasnije objaviti pod novom verzijom.

Ja sam im onda LOL pomogla za puno oblasti nauke kojom se bavim. Naime toliko sam ga ispravila da od toga mogu značajno da poprave model. Stalno mi piše tako je, u pravu si, proverio sam itd... Tako se nadograđuje u sitna crevca nauke kojim se konkretno bavimo.

Pazi čega si se setila , zanimljivo .

I ja to dosta radim... često za moje postupke ili drugih ljudi, a takođe i napisani tekst, kako mu deluje, pitam.

Moja prijatljica se jeno veče isplakala posle razgovora sa "njim".. pisali o privatnim stvarima, on joj sve razložio analitički o čemu da povede računa, i ukazio na neke greške.. štedi ljudima pare za neke seanse i slično.

A da li pamti na primer razgovore od pre vise godina sa npr tobom, čak ako si išao mimo prijave , free.
Ja sam uvek skeptičan prema novotarijama i imam osećaj da ništa ne dobijamo za opštu korist. Moguće da se sve što pišemo uzima, skladišti mimo naše saklasnosti i tako nas profiliraju.
Ja sam im onda LOL pomogla za puno oblasti nauke kojom se bavim. Naime toliko sam ga ispravila da od toga mogu značajno da poprave model. Stalno mi piše tako je, u pravu si, proverio sam itd... Tako se nadograđuje u sitna crevca nauke kojim se konkretno bavimo.
Slažem se. Feedback je koristan zarad napretka AI modela.

Ja sam uvek skeptičan prema novotarijama i imam osećaj da ništa ne dobijamo za opštu korist. Moguće da se sve što pišemo uzima, skladišti mimo naše saklasnosti i tako nas profiliraju.

Slažem se. Feedback je koristan zarad napretka AI modela.

Meni ne smeta da me profiliraju. Ja sam ionako duhovna, verujem da moja svest imoj život nije iza zavese, sve se zna i znaće se. Meni taj deo ne smeta zato mirne duše mogu da pišem.

A fidbek,da, rastemo.. na kraju možemo bii zahvalni svim OPEN SOURCE ljduima koji su svoje vreme utrošili na opštu korist !

• Podržavam
Reactions: Eru

Back