- Poruka
- 176.649
Tu si bezbedan, jer je Nemačka propala samo na kanalu RT Balkan
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tu si bezbedan, jer je Nemačka propala samo na kanalu RT Balkan
Meni u ovoj prici privlacniji zivot u SzegeduZahvaljujuci dalekovidoj politici Srbija i Madjarska se industrijalizuju dok se ostatak Evrope DEindustrijalizuje!
Svi smo svedoci da su prekinuti svi direktni gasovodi iz Rusije ka Evropi sa izuzetkom Turskog toka koji gasom snabdeva nas i Madjarsku.
Kao rezultat svega toga, zestoko poskupljuje gas sirom Evrope, masovno se firme gase, bankrotiraju a kapitalisti premestaju svoje fabrike iz Nemacke i drugih drzava u druge koje imaju jeftinu energiju i radnu snagu.
Jedna od dve te drzave u Evropi je Srbija. Druga je Madjarska.
Najmudriji politicar u Evropi je Viktor Orban. Zato Madjarska uziva benefite saradnje sa svima.
Zahvaljujuci dalekovidoj politici mi pobedjujemo zapad , fabrike se otvaraju kod nas a kod njih se MASOVNO GASE!
U Segedinu 2025 startuje najveca fabrika automobila u Evropi - BYD !
Toyo svetski auto gigant u proizvodnji guma ZATVARA SVE SVOJE POSLOVNICE U EU I KOMPLETNO SVE PREBACUJE U SRBIJU!
To su fantasticne vesti po nas i nasu ekonomiju.
To znaci da ce vremenom kako ide nasa ekonomija rasti, rasce i plate , dok ce se u ostatku Evrope koji se ubrzano deindustrijalizuje plate se smanjivati.
Autorska tema.
Meni je nerealno kako ljudi žive u snovima:
1.) Ako propada Nemačka i ti propadas( Nemačka stagnira, ali imaju već dovoljno visok standard, propadanje i price o propadanju su smešne).
2.) Lazete sami sebe o Rusiji, prosečan Rus lošije živi od prosečnog Srbina, pogotovo ljudi u ruralnim sredinama.
Sačuvaj Bože. Imamo spoljnotrgovinski deficit od 7 milijardi eura godišnje i svake godine je sve veći, a mi pričamo o nekakvoj industrijalizaciji Srbije. Dovukli su uz nenormalne subvencije gomilu primitivne i prljave proizvodnje, pa čak i tu više neće raditi Srbi već nam ti strani investitori uvoze Indijce i Pakistance.
Još gore stvar je precenjen kurs eura, koji bukvalno ubija sve domaće preduzetnike koji izvoze svoje proizvode. Inflacija u Srbiji od 140% od 2012. godine, bukvalno im je pojela sve prihode od ranije sklopljenih aranžmana. Ako podignu cenu u evrima, neće biti više konkuretni na tržištu.
Ali eto furamo priču da smo zemlja iz bajke.
Dužni smo pedeset milijardi eura. Minumum. Samo država.
2012. godine dug je iznosio 15 milijardi eura.
2007. godine 7 milijardi eura.
Gde su i kako otišle sve te silne milijarde možemo samo pretpostaviti. Okrečilo se par stvari za kusur, kao na novosadskoj želeničkoj stanici, ostalo otišlo u džepove stranačkih prvaka i aktivista. Cela Srbija pretvorena u minsko polje.
Када је Путин пре више од 25 година добио власт у Русији, годишње пумпање плина преко територије Украјине у Европу износило је 130+ милијарди кубних метара Данас је транзит руског плина 0. То је један од највећих пораза Москве.Амерички новинар: Украјина ће изгубити милијарде, а неке земље ЕУ ће и даље добијати руски гас
A ovaj, ovo:Pa sta mi mozemo sto Nemacka hoce da propadne?
Oni su tako resili. Mi treba da gledamo nas interes.
Jesi ti cuo za poslovicu - ko je lud, ne budi mu drug?
Pored gubitka od 500 miliona evra od naknade za tranzit gasa za Slovačku, Fico je izračunao da će Evropska unija zbog obustave isporuke ruskog gasa preko Ukrajine imati finansijski gubitak od 60 do 70 milijardi evra.
Meanwhile....
Када је Путин пре више од 25 година добио власт у Русији, годишње пумпање плина преко територије Украјине у Европу износило је 130+ милијарди кубних метара Данас је транзит руског плина 0. То је један од највећих пораза Москве.
Како је Путин паметан
Mislim da grešiš u vezi fondova,to je i došlo sa zapada,ta podrška države za sve i svašta.Na stranu istorijska činjenica koja se neda sakriti a koja kaže da su SVE države Evrope imale svoje kolonije po Africi,neke su završile svoju karijeru pljačkanja krajem prošle godine(Francuska) tako što su "zamoljene" da odu.U tom slučaju nije teško zaključiti ZAŠTO se u Evropi dobro živi,a Afrički narod kome je bogatstvo pod nogama nema vodu i hranu.E od pre deceniju ili više su se Evropski kolonizatori prebacili na novu vrstu pljačke pa sada otvaraju pogone u manje razvijenim(čitaj- državama koje nisu imale želju da pljačkaju tu istu Afriku) državama i zarađuju lepo jer plaćaju malo.Pošto sam ja iz okoline Rume,navešću ti primer nemačke kompanije BOSCH u kojoj naši zaposleni nemaju ni 1000 eur platu.A kolika je plata radnika u Bošu u Nemačkoj?A oni te proizvode ne prodaju po manjoj ceni jer je napravljeno u Srbiji.Eto razlike i novog doba u pljački okolnih država.Nemaju fondovi veze sa industrijom. Može njima sufinancirati izgradnju industrijske zone, ali ne možeš davati poticaje investitoru da dođe.
Srbija radi grešku da svima daje poticaje, cak gradi pogone bez obzira šivao gaće ili proizvodio warp pogon za USS Enterprice. Naravno da će se prvi prišljamčiti ovi koji rade nisko profitne poslove gdje svaki cent znači.
АустријаNaljutio se deda na selo pa odsekao sebi kitu.
Vase je pravo da to radite.
Nije nula ne govoriš istinu.
I dalje ga dobijaju Srbija, Mađarska, Turska, Austrija i Bugarska preko južnog toka
Kupuje EU i dalje ruski gas samo kao tečni preko posrednika i to plaća 2 šuta skuplje
Pitanje za tebe-ZAŠTO? Zašto UVEK ide Evropa na Rusiju?Pod raznim izgovorima,naravno.Ja mislim da treba “veća slika” da se gleda…Evropa je decenijama odlagala diversifikaciju snabdevanja sirovina, oslanjajući se na jeftine Ruske resurse. Sada su prinudjeni sa bolnim rezovima da to urade za nekoliko godina. Ali svakako će izgurati to, i isterati Rusiju sa Evropskog tržišta za neko vreme. Verovatno će je nekad kasnije uceniti za bagatelnu cenu da opet snabdeva Evropu.
A druga stvar za razmatranje je, da li je Rusija u momentu agresije mislila da drži u šaci Evropu (snabdevanje sirovina) i da je možda mislila da Evropa neve tako agresivno nastupiti..
Da nije bila toliko snabdevač sirovina, možda bi i razmislila kako da postupi u Ukrajini.
Zna se ko je počeo specijalnu VOJNU blamažu, a nije Šarl Mišel.Pitanje za tebe-ZAŠTO? Zašto UVEK ide Evropa na Rusiju?Pod raznim izgovorima,naravno.
зато што нису правдољубиви?Pitanje za tebe-ZAŠTO? Zašto UVEK ide Evropa na Rusiju?Pod raznim izgovorima,naravno.
Аустрија
Pogledajte prilog 1666177
Бугарска
Bulgaria does not use Balkan Stream gas but earns more than €150 million a year from transit. Stopping the transit of Russian gas would be a severe blow in winter for Serbia, Hungary and, to a lesser extent, Austria.
Турска? ЛОЛ, па она од дилова профитира више од Русије. Русија храни свог непријатеља који га шутира у Сирији, Јерменији, Либији
Мађарска?
Пдобро, промениће добављача![]()
Pa ispostavilo se da ko kupuje ruski mamac u mišolovci tj. "jeftin" plin, uskoro dobija tenk pred kućom.U Bugarskoj je struja poskupela cak 12 puta od kako su resili sebi da odseku gas tj kitu
Svako ima pravo da bude glup i budala.
Ali nema pravo da se ljuti na one koji to nece da budu.
Sprema se haos: Komšijama Bugarima preti talas bankrota!!!
Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.
Izvor: Tanjug
![]()
Potpredsednik Bugarskog udruženja hotela i restorana (BHRA) Atanas Dimitrov je naveo da su troškovi za električnu energiju sada deset puta veći nego ranije, prenosi portal Novinite.
Hotel sa oko 250 kreveta je pre nedavnih poskupljenja plaćao prosečni račun za struju u iznosu od 10.000 bugarskh leva, odnosno oko 5.122 evra, a sada se očekuje da će račun iznositi između 110.000 i 120.000 leva, dakle između 56.240 i 61.352 evra.
Dimitrov veruje da ove mere neće odmah uticati na rezervacije gostiju, ali je predložio bugarskoj vladi da razmotri ograničenje cena električne energije i državnu podršku za ceo sektor.
Mnogi ugostitelji i hotelijeri u Bugarske se pripremaju za proteste koji bi u nekim regionima mogli da se odigraju već za par dana, upozorio je Dimitrov.
https://www.b92.net/biz/svet/vesti/42897/sprema-se-haos-komsijama-preti-talas-bankrota/vest
Pa ispostavilo se da ko kupuje ruski mamac u mišolovci tj. "jeftin" plin, uskoro dobija tenk pred kućom.
Čim su 2022. to shvatili, svi mahnito obustavljaju kupovinu.
Zato ruskim medijima preostaje da pišu takve priče: "Ljudi pa vratite se. Jeftino, jeftino. Hajde uštedite, šta fali. Ko ne štedi, uvale mu kruti."
Ali Evropljanin je suviše pametan da nasedne na pisanja Večernjih Novosti.
Za njih je saradnja s ruskim narodom zauvek završena.
Тихи, да прескочимо ова твоја русолупетања којим затрпаваш форум у време кад се догађају ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВУЧИЋА.U Bugarskoj je struja
Хаха, дај ти да видимо одредбу уговора која то уређује.Mi gas placamo u rubljama. Sto znaci jos vise motiva da kupujemo sve iz Rusije. Jeftinije je.
Тихи, да прескочимо ова твоја русолупетања којим затрпаваш форум у време кад се догађају ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ВУЧИЋА.
Није поента да ти сад преносиш кремаљске лажи о побуни бугарских конобара против повећања цене одношење смећа.
Постоје ствари које су Важније.
Хаха, дај ти да видимо одредбу уговора која то уређује.
![]()
У ствари, јасно је чему све ове теме, видело се по твојој похвали "ИНДУСТРИЈАЛИзацији Србије".Ako ti se ne svidja tema ti je zaobidji al nemas pravo da drugima odredjujes o cemu da diskutuju.
U Evropi je trenutno aktuelna energetska kriza i samo pametni u koje spadamo i mi izbegavaju za sada posledice ludacke i samoubilacke politike vecine evropskih drzava.