Zahtjev za hapšenje Buša u Švicarskoj

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
Zahtjev za hapšenje Buša u Švicarskoj
b4ab311bbb82b4039b79dd3c80a3b369_L.jpg

05.02.2011.
"Bivši američki predsjednik Džordž Buš koji je trebao doputovati u Ženevu, u okviru programa jedne jevrejske organizacije i u cilju podrške cionističkom lobiju, otkazao je svoju posjetu nakon oštrih protesta političara - ljevičarskih i desničarskih stranaka Švicarske i organizacija za ljudska prava, kao i zbog postojanja mogućnosti da bude uhapšen u ovoj zemlji. Stranke i aktivisti Švicarske su Buša ocjenili ratnim zločincem, te objavili da će, ako doputuje u Švicarsku, morati biti uhapšen zbog pokretanja iračkog rata i vršenja torture u iračkim zatvorima.
Međunarodna organizacija za borbu protiv torture je također zahtjevala od švicarske predsjednice, Mišlin Kalmi-Rej da njena zemlja kao članica UN-a poštuje odredbe iz Konvencije o zabrani vršenja tortura i da uhapsi Buša kao odgovornu osobu za torture u iračkim zatvorima za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata."
http://bosnian.irib.ir/vijesti/politika/item/97835-zahtjev-za-hapenje-bua-u-vicarskoj
Što bi reko Balašević - ne može samo tako da se uđe , da se ruši tuđe .. bar ne bi trebalo da može ..
 

velke712

Elita
Poruka
24.631
Исти смрадови. То ти је као кад потурица пљује по усрашама, а исто су зло.

pa onda najbolje da se ne meshamo, nek se izchestitaju mile nove godine jedni drugima bez nas

temu bi trebalo premestiti na neki boshnjachki forum, tamo bi verovatno svi likovali i hvalili shvajcarske politichare, kao fol demokratija, evropa, tooo, blabla... a u stvari bi zheleli da se osvete bushu zbog afganistana i iraka
 

Top