Zagrebački Dinamo igra u Prištini u “slavu nezavisnosti”!!!

Halix

Elita
Poruka
16.206
Zagrebački Dinamo igra u Prištini u “slavu nezavisnosti”

D. Nikolić | 02. 02. 2011. - 08:56h | Foto: Reuters

Prvi pokušaj nije bio uspešan, na redu je novi: Dinamo iz Zagreba bi da gostuje na Kosovu u sklopu tamošnje proslave treće godišnjice samoproglašenja nezavisnosti.

85409_bbb01-reuter-nikola-solic_f.jpg


Prema pisanju “Večernjeg lista”, Fudbalski savez Kosova na čijem je čelu Fadilj Vokri, platiće Dinamovcima čarter-let i smeštaj u Prištini. Dinamo je trebalo da igra u Prištini i pre dve godine, iz istog povoda, ali je tada hrvatska Vlada, u jeku priprema za sastanak predsednika Borisa Tadića i Ive Sanadera, “diskretno sugerisala” da se to gostovanje otkaže.




“Oduševljeni smo što se Dinamo odlučio na taj potez. Poznato je da Dinamo na Kosovu ima veliki broj navijača i ne sumnjam da će stadion Prištine, kapaciteta 17.000 gledalaca, biti pun”, rekao je glavni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Erol Salihu.



Dolazak u Prištinu potvrdio je i Dinamov direktor za odnose sa javnošću Tomislav Marčinko.



“Igrači sa Kosova su u poslednjih 30 godina obeležili neke naše titule i igrali važne uloge u Dinamovim raznim generacijama, od Šalje, preko Koznikua, do Ademija i Bećiraja”, rekao je Marčinko, dodajući da zagrebački klub ovim povodom nije konsultovao Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske.



“Večernji list” podseća da je prethodni put kada je Dinamo najavio gostovanje na Kosovu ne samo reagovala hrvatska vlada, već i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, “koji je ekspresno napisao pismo UEFA tražeći da se ta utakmica spreči”.

https://sport.blic.rs/data/images/2010-10-27/85409_bbb01-reuter-nikola-solic_f.jpg?ver=1296632892

Ajmo sad...puške u ruke pa na ''Dragodan''....
 
Nemoj bre tako. Zar nisi znao da su oni najsrBkiji klub i stub srBstva? :zcepanje:

@Halix: skini se sa gudre, druze. Pa nije Dinamo srpski klub, pa da se spreci da igraju sa siptarima. ;)

Pa zar Dinamo ne dolazi u Srbiju?Kosovo je Srbija koliko ja znam?A zašto bi ti zabranio nekom srpskom klubu da igra na Kosovu?Pa oni bi igrali u svojoj zemlji,zar ne?
 
и партизан игра са динамом у анталији.................ипак их пвезује заједнички преЦедник Фрањо



Prema informacijama iz Antalije, crno-beli će odigrati još jedan meč, protiv drugog Dinama, onog iz Zagreba. Kako je objavljeno na sajtu crno-belih, dogovoreno je da se u kampu Partizana u utorak organizuje utakmica između članova stručnog štaba dve ekipe.

- Ekipa predvođena trenerom Stanojevićem i koordinatorom Nađom sa nestrpljenjem čeka ovaj okršaj i ne sumnjamo da je tako i u taboru Dinama. Prema nezvaničnim podacima i prema onome viđenom do sada na treninzima, ekipa Partizana će nastupiti u sledećem sastavu: Pandurović na golu, Stanojević će kontrolisati odbranu, Nađ sredinu terena, a Ranković i Vjetrović pretiti golu "modrih". Sprema se i jedno pojačanje na koje ekipa Zagrepčana sigurno ne računa - objavljeno je na sajtu kluba iz Humske.
 

Back
Top