2paca.zwaka
Primećen član
- Poruka
- 560
Potrebno je organizovati izlet za celu skolu.Na izlet ide N ucenika koje treba raspodeliti u autobuse.Postoje dva tipa autobusa:
veci (kapacitet A, cena X);
manji (kapacitet B,cena Y);
Napisati program koji odredjuje koliko vecih i koliko manjih autobusa je potrebno da preveze sve ucenike a da se potrosi sto manje novca.
Ulaz :
broj ucenika N ---- 1<=N<=3000
kapacitet velikog busa A ---- 1<=A<=100
kapacitet malog busa B ---- 1<=B<=100
cena velikog busa X ---- 1<=X<=5000
cena malog busa Y ---- 1<=Y<=3000
Izlaz:
Prirodan broj C - najmanja ukupna cena izleta
Primer :
In:
100
40
30
1000
700
Out:
2400
E ovaj sam zadatak ja uradio i radi za 40% test primera medjutim dalje me obara vremenski limit.......pa sam skontao da se ovo moze odraditi dinamickim programiranjem......e da znam to uradio bih nesto pa bih i postavio ovde ali posto nzm nista o tome trazim samo pomoc da mi neko ovo odradi jednostavno da bih mogao da shvatim koncept dinam. prog........hvala puno

veci (kapacitet A, cena X);
manji (kapacitet B,cena Y);
Napisati program koji odredjuje koliko vecih i koliko manjih autobusa je potrebno da preveze sve ucenike a da se potrosi sto manje novca.
Ulaz :
broj ucenika N ---- 1<=N<=3000
kapacitet velikog busa A ---- 1<=A<=100
kapacitet malog busa B ---- 1<=B<=100
cena velikog busa X ---- 1<=X<=5000
cena malog busa Y ---- 1<=Y<=3000
Izlaz:
Prirodan broj C - najmanja ukupna cena izleta
Primer :
In:
100
40
30
1000
700
Out:
2400
E ovaj sam zadatak ja uradio i radi za 40% test primera medjutim dalje me obara vremenski limit.......pa sam skontao da se ovo moze odraditi dinamickim programiranjem......e da znam to uradio bih nesto pa bih i postavio ovde ali posto nzm nista o tome trazim samo pomoc da mi neko ovo odradi jednostavno da bih mogao da shvatim koncept dinam. prog........hvala puno