Zabrinutost sve veća: "Započeće rat"

Koliko ono mjeseci traje autonomija rada američkih nosača zrakoplova?
Koliko članova posade ima taj nosač?
Da li je dovoljan samo jedan nosač da se bori protiv trenutno tri ... koliko ima Kina? ... četvrti se radi.
Koliko brodova i podmornica treba biti oko tog nosača?
Znaš li da je popunjenost merikanskih OS samo 17%?

Kina poseduje hipersonične rakete protiv kojih merikanci nemaju odbrane.
 
Ne verujem da Kini pored njenih 1,5 milijardi stanovnistva treba sam Tajvan kao država ili da kažem teritorija .
Kini treba kontrola otvorenog mora i sopstvenih granica , a to dok su Amerikanci na Tajvanu i u njegovoj blizini je nemoguće.
Tajvanci će pogrešiti ako ne raspuste Američke baze i prime tu Kineske u zamenu na primer ako bi ih Kinezi priznali ili u krajnjoj nuždi taj model jedne zemlje dva različita sistema.
..............................................................................................
Ali to je sve srećom mnogo daleko od nas i sigurno da na Tajvanu postoji opravdan narodni strah od komunizma ili Kineske dominacije . Možda Kina treba da im da jake garancije da se sistem neće menjati .
 
❗🇨🇳 Кина запретила европској држави жестоким мерама због Тајвана

🇱🇹🇹🇼 Кина ће предузети жестоке мере које ће бити "одлучан ударац" као одговор на посету делегације литванских чиновника Tајвану, саопштио је портпарол Министарства иностраних послова Кине Ванг Венбин.

💬 "Изражавамо одлучно незадовољство поводом ове посете, пошто то представља грубо мешање у нашу унутрашњу политику. То је изазов принципу 'једне Кине', злонамерна провокација, задирање у суверенитет и територијалну целовитост наше земље. Кина ће одлучно одговорити", саопштио је Ванг.

Кинески дипломата је подсетио да, према ставу који званично подржавају УН и већина земаља света, Тајван је неодвојиви део Кине.

👉 Најновије вести — sputnikportal.rs

Još jedna vojna vežba.
 
kinez je trebaop da cuti. i da saceka tri godine, dok potpuno ekonomski ne shebe ameriku... u to vreme bi napravio jos stotine aviona poslednje generacije nosace aviona i svega...

njihovo vreme apsolutne nadmoci dolazi ubrzo... ameri i zato gledaju na sve nacine da ih uvedu u rat i zaustave to unistivsi je...

dakle ne trebaju da obecavaju nesto za sta jos uvjek realno nije vreme vrlo malo fali...

za par godina bice vreme...

no izgleda da kinezi nemaj ubas pametnu taktiku i da ih je ovo jacanje okurcilo... jesu jaki jesu mocni privredno ali jos uvjek dominatniji su puno ameri vojno... no to se menja kina ide napred a amerima ne gine ekonomski ponor...


ako zarate poranili su...
 
1. Ovo je tačno?
2. Stvarno veruješ u ovo?
3. Kineze nije briga za investicije.
1. Кинези могу да стационирају близу обале неколико пукова Xian H-6 и JH-7 опремљени са YJ-12 који би без икаквих проблема покрили око 900 000 km2 мора. Јесу ови први заостали за америчким летелицама али их Кинези имају јако много. Они не би ишли на велику удаљеност од обале јер би били лак плен за америчке системе одбране AIM-67 и RIM-174 у оквиру Aegies и Tartar система. Тачно је што пишу Кинези да ова ракета може да се лансира изван домета AIM-67 и RIM-174 али се (по мишљењу многих стручњака у свету) релативно лако омета. Ако додамо још велики број пукова обалских против-бродских ракета домета и до 600 километара мислим да не би Амери ризиковали да буду потопљени од горе наведених које прођу кроз Aegies, Tartar и CIWS системе. Процена је да би "прошло" око 20% ракета што је, према теоријским могућностима лансирања Кине, око 100-200 ракета. Имали би Амери озбиљне губитке.
2. Кинеска флота је велика и доста добра. Види се да се Кинези много труде да унапреде своју морнарицу али она није на истом техничко-технолошком нивоу са морнарицом САД-а, бар за сада. Тачно је да су они изградили велики број разарача 052, 055 и 065, тачно је да имају нову подморницу типа 039 која је јако добра и граде носаче авиона али Кинези имају доста проблема са тим разарачима: пуцала им је конструкција бродова, отказивали су им радари за праћење и навођење релативно често. На носачима су имали велике хаварије пуцања инсталација погонских група за прегрејану водену пару. Погонска група на тим носачима је на нивоу америчких из 60-их и 70-их година као и совјетских (руских) на нивоу 70-их година. На носачима и авионима имају јако велики проблем координације електронских уређаја и радара за навођење на слетање на носач. Чак су 2020 и 2021 обустављали слетање Ј-10 неколико пута по неколико месеци годишње јер се ови полупају док слећу. Тако да је питање колико је њихова морнарица способна да независно од обалске подршке дејствује самостално на мору на великим удаљеностима од обале. Што се тиче њиховог главног авиона за носаче Ј-10 они су у принципу одустали од њега јер не могу да реше, бар не још увек, проблем бај-паса на турбинама и то веома дуго.
Тако да Кина није још увек технички спремна за озбиљан сукоб са Америма на мору. Мишљења сам да ће бити спремни за 20-30 година.
 
Isus i Apostoli su de facto promovirali komunizam. Nebitno je što se ta ideologija tada nije nazivala tim imenom.
Тај ''комунизам'' Христов је био духован и Богоносан, а не материјалистички и Богоборан као Совјетски, суштински различит од Марксове и Лењинове психозе за популус
 

Back
Top