Zabrinuti roditelji

Enigmaticar

Početnik
Poruka
3
Postovani, posto smo vrlo nestrpljivi i brine nas rezultat hemograma nase kcerke koja ima 9 godina, molimo nekog od Vas da nam pomogne i objasni neke pojedinosti oko povisenog broja leukocita (19,5) u krvi. Uz to, rezultati su pokazali da je broj eritrocita 3,7, trombocita 215, a hemoglobin je 11,6.
Nestrpljivi i zahvalni unapred!!!
 

dr

Poznat
Poruka
9.753
Nalaz laboratorije nije dovoljan da bi se reklo sta je u pitanju.
Jedino sto Vam mogu reci to je da je u pitanju infekcija...cega ,to ne znam ukoliko mi ne kazete koji su simptomi i sta je jos dobijeno od rezultata.
 

Enigmaticar

Početnik
Poruka
3
U pitanju je bio rutinski školski sistematski pregled. Tom prilikom su hematološke analize pokazale samo broj eritrocita na donjoj granici (3,56) i hemoglobin na 10,7. Doktorka je preporučila kontrolu i ponovno vađenje krvi za mesec dana (to je na današnji dan). Ono što me brine jesu današnji rezultati. Inače pored gore navedenih, imam i rezultate albumena (1), sedimentacije 8-10 Er, 5-7 Le. Uz to, u jednoj maloj kesici se nalazi i jedna staklena pločica. Do doktora mogu tek u ponedeljak. Zato sam nestrpliv i zabrinut. U svakom slučaju, hvala Vam na interesovanju.
 

indigo

Aktivan član
Poruka
1.056
ako sme jedan laik (i roditelj) nesto da vam sugerise:
kad god dobijete neki "strasan" nalaz, ponovite analize, i po triput u razlicitim laboratorijama, ako treba.
u ovom konkretnom slucaju, mnogo vise govori tzv. leukocitarna formula, pokazatelj medjusobnog procentualnog odnosa razlicitih vrsta belih krvnh zrnaca, sto ne vidim da navodite, a mislim da bi to prvo trebalo pogledati... molim da mi ne zamerite, ali da moja cerka ima skoro 20.000 leukocita, prvo bih ponovila nalaze, i odmah trazila misljenje hematologa, ne bih ni slucajno cekala mesec dana.

sve najbolje vama i detetu.
 

dr

Poznat
Poruka
9.753
Jeli mozete ponovo da napisete rezultate ali malo razmaknuto i pregledno jer ste sve skucili jedno pored drugog pa mi nije bas najasnije sta se na sta odnosi.
Sedimentacija je 8-10?
Sta Vam je ovo 5-7 Le?(deluje kao broj leukocita iz urina) albumin pozitivan u urinu?
Jeli dete radilo urin i urinokulturu?
 
V

Vragolasta Amfibija

Gost
i meni se cini da je nalaz urina : pozitivni albumini i sediment.

Sta je na plocici?Krv ili urin?

i da ....ono sto je indigo rekla..da li negde na tim nalazima postoje neke ovakve skracenice : Mo,Ly,Gra...
Ako postoje bitno je da nam ih kazete.
 

Top