Zabranjeno šetanje pasa u centru Kraljeva

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Odlukom gradskih vlasti u Kraljevu zabranjena je šetnja kućnih ljubimaca u centru grada. Mesta koja su određena za njihovo šetanje i slobodno kretanje nalaze se na periferiji grada.

Zbog ove odluke, koja je inače stara tri godine, a tek sada se sprovodi, ogorčeni su mnogi vlasnici kućnih ljubimaca. Oni su započeli sakupljanje potpisa da se ovakva odluka ukine.

Slavoljub Petrović, vlasnik radnje za kućne ljubimce i dugogodišnji izlagač i pobednik na izložbama pasa, kaže da je potpuno zatečen sprovođenjem ovakve odluke.

- Mene su pre neko veče u parku, gde decenijama šetam pse, opkolila tri komunalna policajca, jer moj pas nije imao zaštitnu masku, iako sam psa držao na kaišu, ne dozvoljavajući mu da se slobodno kreće. Onda su nas ubacili u auto i odveli u policijsku stanicu jer nisam imao kod sebe ličnu kartu, a pas masku. Scena je izgledala kao u nekom filmu, a razlog potpuno besmislen. Tada su mi rekli da sam prošao samo s opomenom, ali da ću za svaki sledeći put, ako izvedem psa u rejon gradskog jezgra, platiti kaznu od 2.500 dinara, pa čak i ako pas bude nosio masku - kaže Petrović.

Odlukom Grada Kraljeva zabranjeno je da se sa vlasnici sa psom ili mačkom pojave na bilo kom javnom mestu gde se okuplja veći broj građana. Na osnovu toga vidljivo je da se oni mogu jedino šetati i puštati bez povoca samo na obodima Kraljeva. Ova mesta su park kod železničke stanice, leva obala Ibra ispod gradske pijace i bedem pored Ibra, Ratarsko imanje i deo Dositejeve ulice pored Mašinskog fakulteta.

Postavlja se pitanje šta će raditi mnogobrojni Kraljevčani koji žive u strogom centru grada.

http://www.zivotinje.rs/sve-vesti/item/4206-zabranjeno-setanje-pasa-u-centru-kraljeva

podržavam :super:

Postavlja se pitanje šta će raditi mnogobrojni Kraljevčani koji žive u strogom centru grada.

da se presele na periferiju? :think:

Glpost, naravno da će grad izgubiti ako se krene u proces. Prvo grad treba da postavi u centru dovoljan brof korpi za smeće, pa onda pored njih kese za pseće izmet, a onda da drastično poveća kazne za prljanje centra grada. Te kazne mogu da uslede tek nakon ispunjenja navedenih uslova, jer je kod nas čest slučaj da se ide kilometrima dok se ne naiđe na kantu za smeće.

Glpost, naravno da će grad izgubiti ako se krene u proces. Prvo grad treba da postavi u centru dovoljan brof korpi za smeće, pa onda pored njih kese za pseće izmet, a onda da drastično poveća kazne za prljanje centra grada. Te kazne mogu da uslede tek nakon ispunjenja navedenih uslova, jer je kod nas čest slučaj da se ide kilometrima dok se ne naiđe na kantu za smeće.

Nista to ne vredi ako se ne postave komunalci da redovno obilaze te kante za smece i odrede velike kazne za sve koji unistavaju te kante.

Mada eno i u BG one stvarcice sto drze kese za pseci izmet su polomljene tako da bi to tesko uspelo drugde.

Razumem da neko ima kompleks visih vrednosti pa pati od toga da proseta kera centrom grada i pokaze svoj status ali to nije opravdanje za terorisanje ostalih gradjana koji zele na miru da prosetaju gradom. Sjajna odluka koju treba primeniti na teritoriji cele Srbije.

Kakav je to kompleks ako zivis u centru grada i imas pekinezera?

gori su ovi dziberi na periferiji sto gaje doge...

Ma grad svira qrtzu, izmislja toplu vodu. Gradovi ( u Srbiji) su prepuni ulicnih pasa i macaka koje ronjaju po kontejnerima,
psi ne smeju da se ubijaju ( uspavljuju), macke takodje ne, znaci cirkus u centru od jutra do sutra, ali zato covek ne sme
( a stanuje u centru) da izvede svog psa iz zgrade na ulicu:zcepanje:

Nidje veze.

I ja zaista ne znam kom zivom coveku moze da smeta pas na povodcu koji uz nogu ide sa vlasnikom.

Ja vec 12 godina dolazim sa svojim psom u Srbiju, on je uvek bez povodca ( izuzev u nekoj velikoj guzvi), nikada, ali nikada
ziv covek nije rekao da ga stavim na povodac. Ceka ispred supermarketa, mase repom , deca ga miluju, uopste ne razumem cemu ta histerija?

Ma grad svira qrtzu, izmislja toplu vodu. Gradovi ( u Srbiji) su prepuni ulicnih pasa i macaka koje ronjaju po kontejnerima,
psi ne smeju da se ubijaju ( uspavljuju), macke takodje ne, znaci cirkus u centru od jutra do sutra, ali zato covek ne sme
( a stanuje u centru) da izvede svog psa iz zgrade na ulicu:zcepanje:

Nidje veze.

I ja zaista ne znam kom zivom coveku moze da smeta pas na povodcu koji uz nogu ide sa vlasnikom.

Ja vec 12 godina dolazim sa svojim psom u Srbiju, on je uvek bez povodca ( izuzev u nekoj velikoj guzvi), nikada, ali nikada
ziv covek nije rekao da ga stavim na povodac. Ceka ispred supermarketa, mase repom , deca ga miluju, uopste ne razumem cemu ta histerija?
a zašto bi se mačke ubijale, napadaju ljude? :dash: :roll:

Aj bre , izmisljas za te tvorove i bilo kakve divlje zivotinje:zcepanje:

SkunkNNP2.jpg

Kakav je to kompleks ako zivis u centru grada i imas pekinezera?

gori su ovi dziberi na periferiji sto gaje doge...

To zna vlasnik koji zivi u objektu zajedno sa kerom, upoznao sam mnogo ljudi koji zive sa kerovima i bukvalno kod svakog sam video samo jedan razlog, a to je pokusaj da se pokaze ili odglumi odredjen materijalni status. Nisam dostigao taj nivo "kulture" da mi se ker valja po krevetu u kome spavam ili gde primam goste itd. Ako hoces da zivis sa kerom u centru onda kupi i automobil pa se odvezi na periferiju i tamo radi sa njim sta hoces, a ne da treba da prelazim na drugu stranu ulice jer bi neko hteo da glumi "macana".

Poslednja izmena:
a zašto bi se mačke ubijale, napadaju ljude? :dash: :roll:

Vidi, ako ispred zgrade u kojoj zivis ima dvadesetak macaka, bolesnih, sugavih, a koje se tu i mace, hrane se od otpadaka iz
kontejnera, onda ces pretpostaviti da postoje i ljudi cija se deca takodje tu igraju, bune i negoduju.

Meni to sve ne smeta, ja nemam problem ni sa mackama ni sa pisma, govorim samo o ljudima koji imaju malu decu.

Back