NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 21.625
Терет доказивања падао на оног које не може да докаже а то што је Тибор Живковић изнео тезу није Њутнов закон чак ни он није тако апсолутан.Jedini citati iz DAI koje orbin pominje i citira su oni koji su bili primećeni i poznati još i pre nego što se on rodio tj. koji su već pre Orbina prevedeni na latinski i italijanski jezik. Isključivo to i ništa više. Nigde drugde Orbin ne pominje Porfirogenita.
OK, da ponovimo još jednom: pominje samo ono što je već bilo poznato, pre njega. Ništa drugo.
Dakle, ako neko tvrdi da je imao uvid u sam Spis (ne samo od ranije poznati fragmenat, već samo delo), to je tvrdnja koja iziskuje dokazivanje i sav teret dokazivanja je na onome ko to iznosi.
Дакле Орбин га сам помиње и цитура не ја па би терет доказивања био на Мавру Орбину.
А примерци Порфирогенита на латинском које је користио показују да си ти имао времеплов да знаш шта је користио и шта је постојало на латинском у 16. веку хипотетички могао му је бити доступан изгубљени Порфирогенитов извор ? Можда су му били доступни и латински извори Порфирогенита.
Дела Анастасија библиотекара.
Можда ниси схватио најбоље црквени историчари помињу да је Анастасије имао знање и био кадар да напише неколико биограгија римских папа.
Пошто је знао грчки могао је написати и дело Порфирогенита на грчком у Венецији.
Jedini citati iz DAI
Orbini je umro 1610. godine, a Van Mursovo izdanje je izašlo 1611. godine, tako da bez vremeplova to ne ide.
Ово кад кренеш да болдујеш и украшаваш слова ко неки метросексуалац то ми је најјаче.
Само Порфирогенитово дело је остало без украса.
Какве везе има кад је умро Мурс је на томе морао радио пар година као друго имамо довољно преписа и пре његовог дела.
Аргумент да неко није знао грчки да зато није могао да користи грчке изворе при том је бенедиктанац прилично упућен блиско у политику папске курје је смешно.
Ја не знам да ли заступаш науку или личну таутологију али доносиш јој више штете него корости.
Такав став дављеника за сламку и смешни детињи покушаји одбране Свинимира бечком илустрованом хроником против биографије првог крсташког похода.
Дакле ово извртање и силовање чињеница не личи на науку већ адвокатуру да браниш окривљенг свим средствима чак и Макијавелистички "циљ оправдава средства"
Шта је резултат ?
То да треба неко да те склони јер изазиваш исти Павловићев рефлекс према науци као Деретић према теби.
Гађење @Kole11 @NickFreakyrgios @Mrkalj @Srebrene да не набрајам ја срећом знам да си недовршен лик па ме то не одвраћа од науке.
Дакле прво што је уочљиво да Борис Стојковски доноси много комплетније податке од тебе о Византији иако он још није стигао до неког нивоа.
Ти си тврдио све супротно дезинтеграцију дукљанске круне , интеграцију хрватске круне како год и уз дечији буквар за први разред.
За Јеронима Вулфа си се изпромашивао из једног клипа Бориса Стојковског види се колико је цела твоја реплика на тему Византија залудна колико и прича о Јерониму Вулфу.
Дакле аргументација типа Мавро Орбин није знао грчки те изворе није користио?
Дакле ја могу рећи да ти не знаш грчке изворе јер све теме до једне су ти латинске и аутори латини попут дечка из латинске школе који треба нама источњацима да представи велика имена западне науке.
Шатро у жељи да побијеш теорије завере а дижеш још већу маглу и конфузију.
Дакле или не знаш довољно што бих рекао јер ти је аргунентација интернет троловска нема школске методолохије нити таквог притипа ни у једној теми.
Како време пролази готово свака ти теорија пада у воду.
И наравно биће још више деретићевца и Шагргића и којих год оћеш кад неспособни и неподобни људи представљају науку. Са таквом бедном аргументацијом да аргументи аутохтониста и алтернативаца постају озбиљнији.
Poslednja izmena od moderatora: