Pumpaj Pumpanović Pumpanov
Stara legenda
- Poruka
- 99.773
Mersa je preobratio Justus Lipsius, Flamanac, ali lajdenski profesor i jezuita.
Dobro je da smo i to pitanje (navodna 2 Mersa) konačno rešili.
Hoće li možda neko pojašnjenje ovog?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mersa je preobratio Justus Lipsius, Flamanac, ali lajdenski profesor i jezuita.
Dobro je da smo i to pitanje (navodna 2 Mersa) konačno rešili.
Ti si izneo fantazmagorije o 2 Mersa koji su ziveli istovremeno, ali jedan je bio ovaki a drugi onaki, i sada ja treba nesto da pojasnjavamHoće li možda neko pojašnjenje ovog?
Ti si izneo fantazmagorije o 2 Mersa koji su ziveli istovremeno, ali jedan je bio ovaki a drugi onaki, i sada ja treba nesto da pojasnjavam![]()
Mers je pripadao anti-reformskom pokretu, tzv Arminijancima. Oni su bili bliski jezuitima, zajedno su radili protiv protestantske reforme.Kakve sad veze imaju Jezuiti sa van Meursom? Zar nije on protestant?!?
Sve si pomešao i konfabulirao, kao po običaju vidiš duplirane osobe, teritorije i političke pojave.
Sve one jezuitske reprinte iz Antverpena je sponzorisao jedan jedini Mers. Onaj isti koji je stampao DAI, spis u kome vise od polovine sadržaja nije pisao car Porfirogenit, već neko blizak Vatikanu vekovima kasnije.
Fantazmagorija.Kako ista osoba može imati potpuno različita rodna mesta, da okončaju svoje živote u različitim zemljama i da imaju potpuno različite biografije?
Fantazmagorija.
Ko je napisao biografiju Mersa the second, kloniranog, alternativnog?
Ko je napisao biografiju izmišljenog Flamanca Mersa?Postavio sam ti nekoliko stranica unazad celi unos o našem Van Meursu iz Popisa zabranjenih knjiga Rimokatoličke crkve. Svašta smo kačili uključujući i Vikipediju: https://en.wikipedia.org/wiki/Johannes_Meursius
Dodirnih tačaka sa tim tvojim Flamancem iz Antverpena, nisi pronašao.
Ko je napisao biografiju [..] Flamanca Mersa?
Hehe, ko je onaj Mers što je potpisan na Lipsiusovim knjigama štampanim u Antverpenu?Zaboga, reč „biografija“ iz moje objave ne označava nikakvu knjigu koju je neko napisao, već na činjenice iz života.
Pogledajte prilog 1680102
Between Tradition and Innovation Gregorio a San Vicente and the Flemish Jesuit Mathematics School
Je li vidiš šta tu piše?
Hehe, ko je onaj Mers što je potpisan na Lipsiusovim knjigama štampanim u Antverpenu?
Pogledajte prilog 1680726
Pogledajte prilog 1680727
Koji od Mersova je odradio ove reprinte knjiga prof Lipsiusa, onaj iz Lajdena ili drugi koga si osmislio u alternativnom magnovenju?
Zašto bi prestao....Hoćeš li prestati više sa tim 'osmislio'?
Zašto bi prestao....
Osmislio si dupllirane osobe koje su sve istovremeno zivele.... Višeslava, Svetopeleka, Mihajla, Stefana...ne mogu ih sve ni nabrojati.. dupliranu reku Moravu u 9.veku.. dupliranu kraljevsku krunu.... Pa sto ne bi duplirao i Mersa sa tom svrhom da onaj koji je pisao DAI nije bio katolički fanatik, vec je to bio onaj drugi izmišljeni.