Zabranjena reklama koju treba da vidi ceo svet !!!

proka

Legenda
Poruka
57.100
Zabranjena reklama koju treba da vidi ceo svet!!!!

Zabranjena reklama s devojčicom i majmunom je opomena za ceo svet. Trebalo je da se pojavi u susret božićnim praznicima kao deo ekološke kampanje, ali je cenzurisana. Ipak, našla je svoj put i dirnula milione ljudi.

Animirana reklama prikazuje malog orangutana koji upada u sobu jedne devojčice, a njoj nije jasno zbog čega, smeta joj što dira njene stvari, nervira je što pravi haos. Pokušava da ga izbaci iz sobe, ali onda se suočava sa surovom istinom...

Priča o devojčici i majmunčetu bi trebalo da podigne ekološku svest, da skrene pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana, pa i svih drugih živih bića, ali i da ohrabri čoveka da pokuša da popravi situaciju dok nije prekasno. Nije jasno zašto je ova reklama dobila zabranu prikazivanja, verovatno zato što istina boli.

A istina je da je sudbina orangutana već neko vreme neizvesna, zahvaljujući pohlepi čoveka. Inače stanovnici tropskih kišnih šuma, danas žive samo na Borneu i Sumatri, a prema podacima koje je iznelo udruženje za zaštitu orangutana na Borneu, u poslednjih 30 godina populacija orangutana pala je za gotovo 50%. Stručnjaci smatraju da bi moglo da se desi da za 10 godina orangutani u potpunosti nestanu s lica Zemlje.
Borneo se pretvara u centar proizvodnje palminog ulja pa osim što se uništavaju prirodna staništa, industrijski otpad zagađuje vodu. Zbog seče skupocenih tropskih stabala nestaju kišne šume, a ako se stabla ne seku, onda se pale šume da bi se napravilo mesta za plantaže i da bi se zadovoljila sve veća potražnja za palminim uljem u svetu.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

nisu u pitanju samo orangutani, nego ceo naš odnos prema majci prirodi.....

da li se slažete sa mnom?

a vi se uvatili orangutana ko pijan plota.
gde žive ti majmuni? šta se dešava sa njihovim staništem? šta je fotosinteza?
ovo kao kad čitam komentare debila koji se raduju kad gore šume po americi. kao da od tih šuma dišu i žive samo ameri

Па и треба да горе, шта треба да им ја гасим пожаре по Калифорнији? Нека гори Америка, проклета била пола је света у црно завила.

Деца имају много здравији и бољи однос према природи од нас старијих.

Ми их, касније, као и за многе друге ствари, искваримо и учинимо индиферентним.

Није важно да ли овде има орангутана, парадигма може бити орао крсташ, чијег је младунца неко убио из чисте обести.

Колико их је остало у Србији и шта ћемо учинити поводом тога?

Ништа.

Гледам како се моја ћерка односи према отпаду и животињама,и волела бих да се то код ње не промени.

И учим од ње, колико год то некоме смешно звучало.

Деца имају много здравији и бољи однос према природи од нас старијих.

Ми их, касније, као и за многе друге ствари, искваримо и учинимо индиферентним.

Није важно да ли овде има орангутана, парадигма може бити орао крсташ, чијег је младунца неко убио из чисте обести.

Колико их је остало у Србији и шта ћемо учинити поводом тога?

Ништа.

Гледам како се моја ћерка односи према отпаду и животињама,и волела бих да се то код ње не промени.

И учим од ње, колико год то некоме смешно звучало.

Кроје нам државу испред носа, вас две мртве ладне о птицама и мајмунима. Непроцењиво.

Кроје нам државу испред носа, вас две мртве ладне о птицама и мајмунима. Непроцењиво.

Да ли твој живот има само један аспект?

Ако је тако, то је јако тужно, немати капацитета за живот на неколико фронтова...

Да ли твој живот има само један аспект?

Ако је тако, то је јако тужно, немати капацитета за живот на неколико фронтова...

Удри га испод појаса на 3 2 1

- - - - - - - - - -

generalno govoreći, a da se manemo dnevne politike, prema majci zemlji se jako loše ponašamo

i nije u pitanju samo orangutan, nego sve životinjske vrste, kao i biljni svet

u trci za profitom, pravimo nenadoknadive greške...

Ко се лоше понаша? Јел теби екологија вероисповест? Народ нема бре леба да једе, шта ако ту и тамо бацимо по неку кесу...
Корпорације праве проблеме, нафтне буштине по океанима, секу прашуме због јефтине говедине, шта ми у Србију имамо с тим? То раде Американци, Кинези, Индијци... Па има ова држава надлежна министарства.
Нек се баве и природом. За шта ја плаћам ваздушарину, еколошку таксу, ово оно... Па не смеш самовољно ни реку да чистиш више, апсили човека пре годину две. Ал ајде опет неку кривицу да признамо, боље ћемо се осећати.

Poslednja izmena od moderatora:
Удри га испод појаса на 3 2 1

- - - - - - - - - -

Ко се лоше понаша? Јел теби екологија вероисповест? Народ нема бре леба да једе, шта ако ту и тамо бацимо по неку кесу...
Корпорације праве проблеме, нафтне буштине по океанима, секу прашуме због јефтине говедине, шта ми у Србију имамо с тим? То раде Американци, Кинези, Индијци... Па има ова држава надлежна министарства.
Нек се баве и природом. За шта ја плаћам ваздушарину, еколошку таксу, ово оно... Па не смеш самовољно ни реку да чистиш више, апсили човека пре годину две. Ал ајде опет неку кривицу да признамо, боље ћемо се осећати.

molim te, reci da je sve ovo što pišeš šala...
proces fotosinteze se odvija na globalnom a ne lokalnom nivou.
zvuči pomalo morbidno, ja bih prva volela da svi ameri izgore i nestanu sa lica zemlje jer su najveće ubice na globalnom nivou. niko nije ubijao koliko oni i treba da ih nema ali radovati se uništavanju šuma ili bilo kakvim ekološkim katastrofama je potpuno debilno.
meni kažu kako sam "dokona" jer sortiram đubre. kao "ti misliš oni stvarno pravilno raspoređuju posle to đubre iz kontejnera"
ja to ne znam, ali znam da je ono što je do mene odrađeno. greh je na njima.
ne vidim problem u tome da jednom nedeljno pođem od kuće 20ak min ranije I odnesem nekoliko tetrapak kutija I kutija sa papirom.
u kaluđerici postoje korpe za plastiku, tu odlažem ali kontejneri za papir,tetrapak i metal su mi najbliži kod cvetka. čepove (čak i prstenje od otvarača) ostavljam u dm-u.

Back