Zabranjena ljubav

Lule mi smo posebni,kod drugih to nema,oni između sebe se i nezovu nikako osim imenom,izgleda bude ko kako skim stigne neznaju ni dali su snaje djeverovi jedni drugima mešanac :hahaha: :rotf: :zcepanje:
Zaista jedna retka autentičnost našeg jezika.

Moja strina, Amerikanka, umetnica, svetska žena je bila oduševljena što postoji toliko različitih reči da se precizno opiše svaka familijarna relacija, da je naučila baš svaku.
A naše blam.

:D

03ab0a8e3a47fda20d352e6f7d0f4c6f.jpg

Ma, ne vredi. Balkan hoće da ljude porobi u te porodične odnose, pa to ti je.

Lepo englezi kažu Cousin. Lepo i jednostavno. Rođak/rođaka, dobar naziv za sve.
Pre neki dan moja sestra od tetke, koja uvek s ponosom ističe da sam joj sestra, u brzini me predstavi kao rođaku.
Baš sam se osećala degradirano.
Rođaci su nam u porodici iza brata, sestre, strica, ujaka, svih onih uz koje odrastamo i sa kojima smo bliski.
Nisam ni ja optetećena rođačkim relacijama ali znam ko su mi otac, majka, baba, deda, ujak, stric i njihova deca.

Konkretno u temi, dever je muževljev rođeni brat, bolesno je spavati i varati muža sa njegovim rođenim bratom.

Sa daljim rođakom ne bi prevara imala baš toliku težinu, ali sa rođenim bratom...

I ne može porodica imati rođačku distancu, sem ako nismo lično mi ' crna ovca', i zabole nas uvo za sve i svakoga!

Poslednja izmena:
Pre neki dan moja sestra od tetke, koja uvek s ponosom ističe da sam joj sestra, u brzini me predstavi kao rođaku.
Baš sam se osećala degradirano.
Rođaci su nam u porodici iza brata, sestre, strica, ujaka, svih onih uz koje odrastamo i sa kojima smo bliski.
Nisam ni ja optetećena rođačkim relacijama ali znam ko su mi otac, majka, baba, deda, ujak, stric i njihova deca.

Konkretnonu temi, dever je muževljev rođeni brat, bolesno je spavati i varati muža sa njegovim rođenim bratom.

Sa daljim rođakom ne bi prevara imala baš toliku težinu, ali sa rođenim bratom...

I ne može porodica imati rođačku distancu, sem ako nismo lično mi ' crna ovca', i zabole nas uvo za sve i svakoga!
Kod nas je sestra i brat samo oni koje su ti rodili roditelji, svi ostali su rođaci.
Ne mogu ni da zamislim, ma koliko voljela te prve rodice i rođake, da bi ih mogla zvati brat ili sestra.

Dragi moji moram da vas nesto pitam da li poznajete slučajeve da dever bude sa snahom?????? ŠTA MISLITE O TAKVIM GLUPOSTIMA ?
Bila sam na odmoru i čula sam da u našem kraju to postoji,još šokantnije da bude žena zna da joj muž bude sa ženom od brata kad muje dokazala da zna za to još je dobila po nosu.... :eek: :dontunderstand::trlja:
Krajnja uvreda za brata. Nema dalje
A ona je glupača👍

Dragi moji moram da vas nesto pitam da li poznajete slučajeve da dever bude sa snahom?????? ŠTA MISLITE O TAKVIM GLUPOSTIMA ?
Bila sam na odmoru i čula sam da u našem kraju to postoji,još šokantnije da bude žena zna da joj muž bude sa ženom od brata kad muje dokazala da zna za to još je dobila po nosu.... :eek: :dontunderstand::trlja:
Pa, jes bezobrazno da ga špijunira i još na glas priča...

Back