Zabranjen let preko Bugarske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
66.052

ZAHAROVA PREVARILA BUGARE KAO LIJA PILIĆE: ZATVORILI NEBO za NJU, a ona ipak DOŠLA pa ih još POSRPDNO PONIZILA!​


Uprkos nečuvenoj zabrani da se ne avionu, već osobi u avionu zabrani da bude u vazdušnom prostoru Bugarske ruska delegacija, zajedno sa Zaharovom, stigla je preko Grčke u Skoplje​

Bugarske vlasti zatvorile su vazdušni prostor za Mariju Zaharovu, portparolku ruskog Ministarstva spoljnih poslova, koja je zajedno sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i ostalim pripadnicima ruske delegacije trebalo da otputuje u Severnu Makedoniju na sastanak OEBS-a.
Zbog toga ruska delegacija je stigla u Skoplje ali izmenjenom rutom – ne preko Bugarske, već preko Grčke. Zaharova je u objavi na Telegramu istakla da je ovo prvi put u „našoj istoriji da su zvanične vlasti zabranile da se u vazdušnom prostoru nalazi ne avion, već čovek u avionu“, kako piše u zvaničnoj noti bugarskog Ministarstva spoljnih poslova.
– Ništa nije rečeno o tome da li mogu da preletim Bugarsku bez aviona ili da li je za to moguće iskoristiti svemirski prostor – ironično je prokomentarisala ona.
Ona je podsetila da je vazdušni saobraćaj regulisan odredbama Čikaške konvencije o međunarodnoj civilnoj avijaciji iz 1944. godine i dodala da stoga evropske sankcije i nisu mogle da zabrane prolazak aviona u kojem se ona i drugi članovi ruske delegacije nalaze.
Ipak, bez obzira na to, Bugarska se odlučila da izda zabranu na šta portparolka ruskog MSP-a kaže:
– Ne radi se samo o gluposti, nego o opasnoj gluposti nekog spletkaroša u strukturama vlasti Bugarske. Da li su razmišljali o tome da će stvoriti opasan svetski presedan? Mislim da ne. Ko je dao pravo nepismenim činovnicima iz Sofije da brukaju bugarski narod? Inače, mi smo već u Skoplju -MKD
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top