Zabranjen dolazak sa decom na svadbu!

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.538

Srbija u ŽESTOKOJ RASPRAVI: Stavite takav zahtev i očekujete da ću da dođem sa poklonom?!​

https://www.kurir.rs/zabava/zanimljivosti/3953979/srbija-u-zestokoj-raspravi

Velike svečanosti potput svadbe prilagođene su potrebama i željama zaljubljenog para koji se odlučio da posveti život svom partneru. Ranije su striktna pravila vezana za srpsku tradiciju bila polazna tačka svakog plana za venčanje, a danas se sve češće postavljaju pitanja koja ruše tradiciju. Mnogi mladenci danas biraju liberarniji pristup, te se odlučuju za male svadbe, zaboravljaju na običaje i odlučuju o tome koga žele, a koga ne žele na svadbi.

Šta mislite o svadbi na kojoj je zabranjeno doći sa svojom decom?

1636391_profimedia0363401785_ls.jpg

Poslednja izmena od moderatora:

Srbija u ŽESTOKOJ RASPRAVI: Stavite takav zahtev i očekujete da ću da dođem sa poklonom?!​

Velike svečanosti potput svadbe prilagođene su potrebama i željama zaljubljenog para koji se odlučio da posveti život svom partneru. Ranije su striktna pravila vezana za srpsku tradiciju bila polazna tačka svakog plana za venčanje, a danas se sve češće postavljaju pitanja koja ruše tradiciju. Mnogi mladenci danas biraju liberarniji pristup, te se odlučuju za male svadbe, zaboravljaju na običaje i odlučuju o tome koga žele, a koga ne žele na svadbi.

volim male svadbe,kao one u US i UK.ne ulazim u kolce

misliš na decu? Nećeš da gledaju razvrat i napijanje?
kad napune 18 godina,mogu

Svasta cu cuti, ali bas....

Ako ce neko da mi odredjuje ko ce mi doci iz kuce,ne mora ni da me zove na veselje.

Prosek koštanja za svečanost, po stolici organizatora košta od 18 pa do 30 evra.
Zavisno od menija koji se odabere i pića koje se poslužuje.
Stolica košta organizatora isto, bilo da je odrasli, ili dete.
Može biti da je to razlog zašto organizatori traže da se iz takvih manifestacija izostave deca.
Bar su takve cene kod nas. Većina tih objekata imaju posebne igraonice za decu sa animatorima.
Deca ni ne budu sa roditeljima, ali mesto se svakako računa.

Prosek koštanja za svečanost, po stolici organizatora košta od 18 pa do 30 evra.
Zavisno od menija koji se odabere i pića koje se poslužuje.
Stolica košta organizatora isto, bilo da je odrasli, ili dete.
Može biti da je to razlog zašto organizatori traže da se iz takvih manifestacija izostave deca.
Bar su takve cene kod nas. Većina tih objekata imaju posebne igraonice za decu sa animatorima.
Deca ni ne budu sa roditeljima, ali mesto se svakako računa.
mislim da je upravo to glavni razlog

Valjda se ljudima mora crtati da svadbe nisu ni za decu. Nema tu ljutnje.
Koji problem deca prave na svadbama?
Zašto bi ikom smetalo da se na takvom jednom događaju deca upoznaju, igraju, budu lepo odeveni i jedva čekaju tortu?
Razumem da bebe i mališani ne treba da se izlažu buci i vrevi, ali deca... Pa, neka moja višedecenijska već prijateljstva su počela na svadbama!
Ti mladenci kojima smetaju deca na svadbama možda ne treba da razmišljaju ni svoju da imaju. :azdaja:

Ako ce neko da mi odredjuje ko ce mi doci iz kuce,ne mora ni da me zove na veselje.
jeste, ali pogledaj po prodavnicama..ima roditelja koji dozvoljavaju da se deca popnu svima u prodavnici na glavu, trce, ruse rafove, deru se...svasta rade..
zamisli takvo dete dodje i saplete kelnera koji nosi svatovsku tortu

mislim da je ovde samo pogresan koncept.. ne treba zabraniti svu decu, nego nevaspitanu decu

Koji problem deca prave na svadbama?
Zašto bi ikom smetalo da se na takvom jednom događaju deca upoznaju, igraju, budu lepo odeveni i jedva čekaju tortu?
Razumem da bebe i mališani ne treba da se izlažu buci i vrevi, ali deca... Pa, neka moja višedecenijska već prijateljstva su počela na svadbama!
Ti mladenci kojima ne trebaju deca na svadbama možda ne treba da razmišljaju ni svoju da imaju.
Decu neko mora da pazi i čuva. Kakav provod imaju ti roditelji? U suprotnom ih puste da rade šta hoće pa ih drugi čuvaju. Ok ako su to rodjaci od 15tak i više godina pa taman i da se druže. Sve ispod ne.

1636391_profimedia0363401785_ls.jpg
Njihova svadba, njihova pravila .... niko nije obavezan.

Recimo, ja da sam znao da je na jednoj svadbi na kojoj sam bio, zabranjeno pusenje, ne bi isao na istu ... nisu nas upoznali sa pravilima na vrijeme :D

Meni je ok da djeca ne idu u svadbu. Maloj djeci tu nije mjesto i to treba da se zna i da mladenci ne kažu. Šta će u toj buci i dimu? Na stranu što ih puste da trčkaraju jer im je dosadno pa samo gledaš kad će saplesti konobara i dobiti sarmu ili nešto drugo na glavu.
Meni se jedu sarmice sa vinovim listom...

A što se tiče teme, mala deca ne znaju nešto posebno gde su ali ako roditelji nemaju gde sa njima onda ih moraju dovesti sa sobom na svadbu. Iako po meni onaj ko zove, mladenci, može i da odredi da je svadba samo za 12+, 18+, kao novi podforum 40+. Zato se i prave posebno pozivnice za svadbe...

Back