Zaboravljena lozinka Windows 7

maleckaaaa

Zainteresovan član
Poruka
106
ne znam dal postoji ova tema... ako postoji premestite ovo tamo
imam Windows 7 od 64bit-a i podeljen je na administratora i standardnog korisnika....
na adminu je pass koji je zaboravljen...
jel neko zna kako da se ukloni ili promeni lozinka a da se pritom ne instalira neki dodtni program (jer preko standardnog se trazi odobrenje admina)
nadam se da neko nesto zna.... unapred hvala

Ok, da probamo ovako:

Otvoriš Control Panel > User Accounts And Family Safety > User Accounts

Ima sa leve strane "Create password reset disk"

Ubaciš prazan USB, pustiš da ovaj odrdi posao. Izloguješ se, potom namerno pogrešiš lozinku, ubaciš usb i klikneš na reset password. Posle klikneš na "no password"

Trebalo bi da radi, nisam probao do sada.

Подигни систем са linux цд-ом или са USB-a са неким оперативним системом, прекопирај SAM фајл (C:\Windows\System32\config\), и са неким разбијачем лозинки ишчитај оригинал лозинку.
Друга опција је да прегазиш инсталацију али као надоградњу а не нову, изгубићеш само оно што је у Мy Documents фолдеру.

Ok, da probamo ovako:

Otvoriš Control Panel > User Accounts And Family Safety > User Accounts

Ima sa leve strane "Create password reset disk"

Ubaciš prazan USB, pustiš da ovaj odrdi posao. Izloguješ se, potom namerno pogrešiš lozinku, ubaciš usb i klikneš na reset password. Posle klikneš na "no password"

Trebalo bi da radi, nisam probao do sada.

Ово је занимљиво, сад ћу да пробам...

Probaj, ja nemam usb.

Само још једно питање, да ли после тога може да се приступи документима, то јест корисничком профилу? Пошто знам да поједини програми могу да измене лозинку без проблема и да постану валидне нове лозинке али се закључава приступ делу корисника који су користили стару лозинку?

Само још једно питање, да ли после тога може да се приступи документима, то јест корисничком профилу? Пошто знам да поједини програми могу да измене лозинку без проблема и да постану валидне нове лозинке али се закључава приступ делу корисника који су користили стару лозинку?

Ne znam. Nisam probao. Trebalo bi da bude sve ok jer je to MS pravio, pa valjda znaju za kvaku 22. Mislim da bi sve trebalo da bude ok. (ali ti ipak prebaci dokumenta na sigurno)

Ispravite me ako gresim, ali zar ne mozes da se logujes iz Safe Moda kao Administrator (kod mene ima user account za Administrator-a u safe modu pored moja tri Administrator naloga i na njega se logujem bez sifre) i iz njega mozes da pristupis Control Panelu, User Accounts-u i da skines sifre ostalim administatorima.
Nisam probao na W7, ali znam da sam na XP-u par puta to radio, tako da mozes da probas, nista te ne kosta.

Ispravite me ako gresim, ali zar ne mozes da se logujes iz Safe Moda kao Administrator (kod mene ima user account za Administrator-a u safe modu pored moja tri Administrator naloga i na njega se logujem bez sifre) i iz njega mozes da pristupis Control Panelu, User Accounts-u i da skines sifre ostalim administatorima.
Nisam probao na W7, ali znam da sam na XP-u par puta to radio, tako da mozes da probas, nista te ne kosta.

nisam siguran,... to mere na xp-u, ali kad ima Administrator koji nije zaštićen lozinkom. E kad ga zaštitiš, moš da duvaš u prste sa tim.

Back