Zaboravljena američka kola koja zaslužuju veću pažnju i ljubav

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.540
Naiđem na neki članak o zaboravljenim modelima američke automobilske industrije i par mi zapadne za oko, u toj meri da evo i temu otvaram.

Recimo ovaj "piš živi" od auta iz 50-tih prošlog veka

Nash Metropolitan

1696805292887.png

Pisac kaže da je tolko mali da podseća na igračku. Namenjen je specifično ženama.

Stutz Blackhawk

1696805735379.png

Ovaj je tolko ružan da je postao simpatičan.

Evo šta kaže ovaj u članku

Stutz Blackhavk (koji je počeo 1971. godine) bio je jedan od najekstravagantnijih i najneverovatnijih primera neoklasičnog dizajna. Bez obzira da li se slažete sa dizajnom ili ne, Blackhavk je bio ultra-luksuzan, sa enterijerom koji je uključivao 24-karatne pozlaćene ukrase, tepih od nerca i ormarić za piće.

Lista vlasnika visokog profila je opsežna i uključuje Elvisa Prislija, Lusil Bol i Eltona Džona. Automobil je izbledeo iz javne svesti zbog svoje tržišne niše i opskurnosti brenda Stutz u širem automobilskom pejzažu.

Naiđem na neki članak o zaboravljenim modelima američke automobilske industrije i par mi zapadne za oko, u toj meri da evo i temu otvaram.

Recimo ovaj "piš živi" od auta iz 50-tih prošlog veka

Nash Metropolitan

Pogledajte prilog 1424599

Pisac kaže da je tolko mali da podseća na igračku. Namenjen je specifično ženama.
:hahaha::hahaha::hahaha:
Ово је први доказ, барем што се мене тиче, да су преко океана и пре неколико деценија ипак умели да направе кратак ауто.
Питам се, која је дужина? Да ли је у класи са југом ? :think:

Pontiac Executive

Pogledajte prilog 1424603

Ovaj mi se sviđa koliko je nepraktičan (osim za mafioze koji u gepek mogu da strpaju nekoliko), a opet elegantan.
7.5-liter V8 370 hp
Ово мора да су правили почев од гепека који је морао да буде два метра дугачак :hahaha:
Само се питам, да ли укупно стаје у 5,5 метара?

п.с. како се ово чудо паркира, у одсуству сензора? :whistling:

:hahaha::hahaha::hahaha:
Ово је први доказ, барем што се мене тиче, да су преко океана и пре неколико деценија ипак умели да направе кратак ауто.
Питам се, која је дужина? Да ли је у класи са југом ? :think:
Austin :mrgreen:

Back