Andrija1928
Početnik
- Poruka
- 26
Pozdrav...kao što naslov kaže...tek kad sam završio vožnju shvatio sam da sam zaboravio svetla da upalim, grad je pun onih kamera, pa me interesuje jel postoji šansa da dobijem kaznu i ako postoji u kojem iznosu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
vožnja noću neosvetljenim putem bez uključenih svetala | 14 | zatvor najmanje 15 dana | najmanje 8 meseci | 16 | zatvor najmanje 45 dana | najmanje 10 meseci |
vožnja bez uključenih zadnjih pozicionih svetala po smanjenoj vidljivosti i vožnja noću sa uključenim samo pozicionim svetlima | 6 | 15.000-30.000 din. Ili zatvor do 30 dana | najmanje 3 meseca | 9 | 30.000-50.000 din. Ili zatvor do 60 dana | najmanje 5 meseci |
Тачно је да светли табла, али разне ствари су на тој табли. Поготово се ноћу лако види шта је упаљено а шта не.Problem je što na savremenim automobilima svetli instrument tabla i kad nisu upaljena svetla tako da u gradu čovek ne primeti jer se vidi put zahvaljujući uličnoj rasveti.
Па... Ако не возиш на аутопуту баш највећом дозвољеном брзином, а сустиже те један који иде очигледно брже и то још сиви ауто... Лакше ћеш га видети ако је упалио светла.Al po danu sto se mora imati pa te je samo do retarda koji je doneo takav zakon.
Glupost na kvadrat.
Zna se cemu sluze svetla a to je da vidis kuda vozis nocu. Ovo je cisto izivljavanje gde smo mi poklekli i prihvatili to a to pola evropskih drzava nema u zakonu jer nisu toliki kreteni kao mi.
Ma cuti kad si izvuko zivu glavuPozdrav...kao što naslov kaže...tek kad sam završio vožnju shvatio sam da sam zaboravio svetla da upalim, grad je pun onih kamera, pa me interesuje jel postoji šansa da dobijem kaznu i ako postoji u kojem iznosu?
Па... Ако не возиш на аутопуту баш највећом дозвољеном брзином, а сустиже те један који иде очигледно брже и то још сиви ауто... Лакше ћеш га видети ако је упалио светла.
Иначе овако по граду и нема превише смисла, али спровести, код нас, да упаљена светла 24 сата важе само на аутопуту... Да се неко сети да их пали само када иде брзо... нема шансе. И онда су све "поклопили" са - морају сви увек.
Јесте, сунчаних 14ч је једно, али где почиње граница "упалити светла" ? Где треба да буде сунце? Чим зађе? Колико кише, магле, овога, онога, треба да буде? Ако нам јаве да је видљивост 500 метара да палимо светла?Onaj ko ne vidi automobil da mu se približava ako nema svetla, taj ne da ne treba, nego ne sme da vozi!
Drugo, čuo sam negde da je to poteklo iz Austrije, budući da su zemlja sa dosta tunela pa su doneli takvu uredbu, da ljudi ne bi zaboravljali da pale svetla i da ne dođe do sudara eventualnog, koliko je tačno ne znam, znam samo da kod nas to nema nikakve logike, držiš upaljena svetla u 14h popodne...
Јесте, сунчаних 14ч је једно, али где почиње граница "упалити светла" ? Где треба да буде сунце? Чим зађе? Колико кише, магле, овога, онога, треба да буде? Ако нам јаве да је видљивост 500 метара да палимо светла?
Може све да се обрачуна... али ако хоћу да возим ауто то треба да буде једноставније од пилотирања борбеним авионом.
Ne znaš šta ide dal je kamion ili auto, ne vidiš koliko ih je jer ipak farovi zaslepljuju i danju.navikne se covek
dok su bila danju ugasena lepo sam video svaki auto
sad mi je bas nezgodno kad neko ne upali svetla , kao da ga ne vidim, kao da samo svetla uocavam
Jeste po danu otkako se lože na EU u koju će ući za stotinak godina.Zar nije obavezno svetlo i u dnevnoj voznji?
Zar nije obavezno svetlo i u dnevnoj voznji?